Deviled eggs: Uskrsni recept koji će oduševiti mnoge

Siguran sam da su većini nas na spomen uskrsne hrane prva asocijacija kuhana jaja. No donosim ti jednu drugačiju ideju...

Siguran sam da su većini nas na spomen uskrsne hrane prva asocijacija kuhana jaja. No donosim ti jednu drugačiju ideju koja će kuhana jaja transformirati u atraktivno predjelo svakog blagdanskog stola

Jaja, ili točnije – pisanice, kao simbol Uskrsa i novih početaka s razlogom su nezaobilazan dio svakog blagdanskog stola. Najčešće se pripremaju kuhana, a isto se tako poslužuju kao prilog glavnom jelu uz mladi luk ili kao predjelo. Osim toga, jaja znaju završiti i u raznim salatama. No, evo malo drugačije ideje koja će ih pretvoriti u savršeno predjelo svakog uskrsnog objeda.

deviled-eggs-zvijezda

Priprema:

  1. U kipuću vodu stavi kuhati jaja. Jaja kuhaj od 8 do 10 minuta, ovisno o veličini.
  2. Tvrdo kuhana jaja odmah nakon kuhanja prebaci u posudu s hladnom vodom i ledom (može i bez leda ako je voda hladna).
  3. Kuhana jaja ostavi barem 20 minuta u hladnoj vodi kako bi se lakše skidala ljuska s njih.
  4. Skini ljusku s jaja i svako jaje prepolovi po dužini. Oprezno izvadi žumanjke i odloži ih u zasebnu dublju posudu.
  5. Usitni žumanjke i zdrobi ih žlicom. Izdrobljenim žumanjcima dodaj malo bijelog octa, senf, začine po želji i 4 jušne žlice majoneze.
  6. Sve sastojke pomiješaj u glatku smjesu. Ako želiš, po ukusu možeš dodati i više majoneze u smjesu.
  7. Smjesu od žumanjaka i majoneze prebaci u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i pomoću nje napuni bjelanjke.
  8. Prije posluživanja jaja dodatno ukrasi sjeckanim svježim vlascem, prženom sjeckanom slaninom, majonezom i crvenom paprikom.

Dobar tek!

Sastojci:

  • 10 jaja
  • 4 jušne žlice Zvijezda majoneze
  • 1 čajna žlica senfa
  • 1 čajna žlica bijelog vinskog octa
  • 40 grama slanine
  • po ukusu – sol, papar, crvena paprika, vlasac
  • dodatna majoneza za ukrašavanje
Podijeli sa drugima:

Uskršnja torta

Upute za pripremu:

  1. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Zvijezda Stolni s maslacem i šećer u prahu pjenasto izraditi i postupno dodati žumanjke. Bjelanjke miksati sa šećerom u čvrsti snijeg. Polaganim kružnim pokretima pomiješati smjese i dodati jogurt. Potom lagano umiješati prosijano brašno s praškom za pecivo, koricom od naranče i limuna, aromom badema, soli i vanilin šećerom. Na kraju dodati kandiranu koricu naranče.
  2. Gotovu smjesu peći u kalupu od 24 do 26 cm. Prije pečenja posuti smjesu krupnim šećerom i bademima. Peći na 160 do 180 stupnjeva otprilike 30 do 50 minuta.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 150 g Zvijezda Stolnog s maslacem
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g šećera
  • 300 ml jogurta
  • 125 g glatkog brašna
  • prašak za pecivo
  • korice od jedne naranče i limuna
  • sol
  • vanilin šećer
  • aroma badema
  • 150 g kandirane korice naranče

Za ukrašavanje:

  • 100 g cijelih badema
  • 100 g krupnog šećera
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Slane princes krafne s punjenjem od piletine by Darko Kontin

Priprema princes krafni

  1. Zagrijte vodu i margarin u dubokoj tavi na srednje jakom plamenu. Zvijezda stolni margarin se mora otopiti, a voda doći do vrenja.
  2. U kipuću vodu uz stalno brzo miješanje usipajte brašno u koje ste prethodno umiješali šećer i sol. Nastavite miješati tijesto sve dok ne dobijete jednoličnu ljepljivu smjesu koja će vam se spojiti u kuglu. U tom trenutku nastavite još pola minuta do minutu peći tijesto na tavi.
  3. Tijesto prebacite u duboku plastičnu posudu da se ohladi. Tijesto mora biti mlako do hladno na dodir prije dodavanja jaja. Električnim mikserom možete značajno ubrzati hlađenje tijesta.
  4. Kada je tijesto adekvatne temperature ubacite u njega 4 cijela jajeta i mikserom povežite sve sastojke u gustu ljepljivu smjesu.
  5. Slastičarskom vrećicom, ili uz pomoću dvije žlice, na papir za pečenje odvojite 12 većih ili 24 manje kuglice/hrpice.
  6. Princes krafne završite pečenjem u prethodno zagrijanoj pećnici. Prvo 15 minuta na 200 stupnjeva, a zatim ih pecite dodatnih 30 minuta na 175 stupnjeva. Na kraju ih ostavite u ugašenoj otvorenoj pećnici kojih 10 minuta da se dodatno osuše prije nego ih izvadite van.
  7. Kad se ohlade, gotove princes krafne prerežite na pola i punite smjesom od piletine.

Punjenje

  1. U posoljenoj vodi skuhajte 500 grama pilećih prsa. Kad su gotova, izvadite i sitno narežite.
  2. Zatim nasjeckajte 1 vezicu mladog luka i naribajte 2 komada mrkve.
  3. Smjesi dodajte Zvijezda umak po želji i dobro promiješajte. Prilikom punjena krafni, prvo stavite manji list zelene salate i zatim smjesu s piletinom.

Dobar tek!

Sastojci:

  • 150 g glatkog brašna
  • 4 g soli
  • 120 g margarina
  • 240 ml vode
  • 4 srednje velika jajeta
  • 500 grama pilećih prsa
  • 1 komad zelene salate
  • 2 komada mrkve
  • 1 vezica mladog luka
  • Zvijezda umak po želji
Podijeli sa drugima:

Londoneri

Upute za pripremu:

Zvijezda stolni izraditi sa šećerom u prahu i žumanjcima, dodati brašno i zamijesiti glatko tijesto. Razvaljati ga i staviti na lim za pečenje.

Za nadjev bjelanjke izlupati sa šećerom u prahu u čvrst snijeg te dodati orahe. Tijesto premazati marmeladom, dodati smjesu od bjelanjaka i oraha te peći oko 30 minuta na 170 stupnjeva.

Do 60 min

Sastojci:

  • 100 g glatkog brašna,
  • 100 g oštrog brašna,
  • 180 g Zvijezda stolnog,
  • 60 g šećera u prahu,
  • 2 žumanjka

Nadjev:

  • Marmelada od marelica,
  • 4 bjelanjka,
  • 100 g šećera u prahu,
  • 150 g mljevenih oraha
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Prhka orehnjača

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

U malo mlijeka i šećera izraditi maslac. Povezati ga s brašnom i ostaviti dizati na toplome. Dignuti kvasac zamijesiti s brašnom, žumanjcima, ostatkom šećera, rastopljenim Zvijezda stolnim, vanilin šećerom i jogurtom te dodajući mlijeko zamijesiti čvrsto tijesto koje mora počivati na toplome da se digne. Za nadjev pomiješati orahe, šećer, rum i koricu limuna te preliti kipućim mlijekom. Dignuto tijesto podijeliti u dva dijela, razvaljati i puniti nadjevom. Svaki pažljivo zarolati, staviti u premazani kalup i peći oko 30 minuta na 160-180 stupnjeva.

Do 60 min

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci za tijesto:

  • 200 g glatkog brašna,
  • 30 g kvasca,
  • 3 žumanjka,
  • 100 g šećera,
  • 125 g Zvijezda stolnog,
  • 1 vanilin šećer,
  • 4 žlice jogurta,
  • 2 dl mlijeka

Nadjev:

  • 300 g oraha,
  • 150 g šećera,
  • malo ruma,
  • 1 limun,
  • 2,5 dl mlijeka
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Pohane mac&cheese okruglice kojima nitko ne može odoljeti

Makarone u umaku od sira volimo svi, i kad se posluže u hrskavom ogrtaču od krušnih mrvica, nitko im ne...

Nisam u potpunosti siguran kamo bih svrstao ovo jelo. Trebam li ga smatrati hranom za zabave i prijateljska druženja, jer je riječ o kuglicama koje se mogu poslužiti kao finger food? Ili je ovo samo drugačiji način pripreme tjestenine…

No, kako god bilo, u jedno sam siguran! Makarone u umaku od sira volimo svi, i kad se posluže u hrskavom ogrtaču od krušnih mrvica, nitko im ne može odoljeti. Bez obzira na prigodu, poslužite ih tople, dok su još hrskave, uz osvježavajući umak po želji.

Upute za pripremu:

  1. Pužiće skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi, potom ih ocijedite i odložite sa strane za kasniju uporabu.
  2. U dubokoj tavi otopite Zvijezda stolni s maslacem. Kad se počnu stvarati mjehurići, dodajte mu žlicu glatkog brašna i pomoću kuhače pomiješajte i zapecite brašno na njemu. Nakon jedne minute, kad sve poprimi laganu smeđu boju, uz stalno miješanje postupno ulijte mlijeko. Začinite po ukusu solju i paprom.
  3. Kad se mlijeko malo zgusne, uklonite tavu sa štednjaka i u njega, u nekoliko navrata, dodajte ribani cheddar i sitno nasjeckani list peršina.
  4. Temperatura zgusnutog mlijeka otopit će sir, ali ako se to ne dogodi, nakratko vratite tavu na štednjak kako bi se sir u potpunosti otopio. Otopljenom siru dodajte kuhane pužiće i sve dobro pomiješajte.
  5. Makarone, tj. pužiće sa sirom prebacite u duboku posudu ili lim za pečenje, prekrijte rastezljivom folijom i stavite u hladnjak na barem 90-120 minuta. Idealno bi bilo ostaviti jelo da se hladi tijekom noći.
  6. Ohlađene i stvrdnute makarone sa sirom izdubite pomoću žlice za sladoled. Ovako ćete formirati jednake i pravilne kuglice za paniranje. Po potrebi možete dodatno dlanovima utisnuti makarone sa sirom i popraviti oblik kuglica.
  7. Kukuruzni tost možete usitniti u električnoj sjeckalici i kratko osušiti kako biste dobili domaće krušne mrvice, za ljepši finalni rezultat ovog jela.
  8. U dubokoj posudi istucite dva cijela jajeta te ih posolite. Svaku okruglicu prvo uvaljajte u razmućena jaja, a zatim i u krušne mrvice.
  9. U dubokom loncu zagrijte biljno ulje na temperaturu višu od 170 stupnjeva. Okruglice pržite kratko, do minute ili dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Kad su gotove, odložite ih kratko na papirnate ručnike kako bi upili višak ulja s njih i kako bi postale hrskave.
  10. Pohane okruglice makarona sa sirom poslužite posute ribanim parmezanom, uz Zvijezda umak po želji.

pohane-mac-cheese-okruglice-2

Dobar tek!

Sastojci:

  • 200 grama pužića
  • 1 litra vode
  • 20 grama Zvijezda stolnog s maslacem
  • 1 jušna žlica glatkog brašna
  • 175 ml mlijeka
  • 200 grama cheddar sira
  • 5 kriški kukuruznog tosta
  • 2 jajeta
  • 1 litra Zvijezda suncokretovog ulja
  • sol
  • papar
  • list peršina

Za serviranje:

  • Zvijezda umaci (Špeksi, Češnjak, Burger)
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Čokoladni muffini s aromom naranče

Upute za pripremu:

Pjenasto izraditi Zvijezda Stolni s aromom naranče, šećerom i jajima. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom te na kraju mlijeko. Smjesom puniti kalupe do 2/3 te peći 15 do 20 minuta na 180 stupnjeva.

Za glazuru Zvijezda Stolni otopiti na pari, dodati izlomljenu čokoladu i ulje te promiješati. Muffine preliti glazurom i ukrasiti po želji.

Do 30 min

Sastojci:

  • 220 g glatkog brašna,
  • 120 g Zvijezda Stolni s aromom naranče
  • 50 g kakaa,
  • 120 g šećera,
  • 2 jaja,
  • 1,8 dcl mlijeka,
  • 1 žličica praška za pecivo

Sastojci za glazuru:

[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Trokuti s marmeladom

Upute za pripremu:

Prosijemo brašno s praškom za pecivo, šećerom u prahu i vanilin šećerom. U tu smjesu dodamo svježi sir i Zvijezda Stolni izrezan na kockice u sredinu, zatim dodamo jaje te zamijesimo tijesto. Gotovo tijesto zamotamo u foliju i odmaramo oko 30 minuta u hladnjaku.

Odmoreno tijesto razvaljamo na pobrašnjenom stolu debljine 2-4 milimetra. Tijesto izrežemo  na kvadrate 10 * 10 cm, na svaki stavimo marmeladu, premažemo rubove žutanjkom i preklopimo rubove u trokut te dobro slijepimo.

Stavimo na lim premažemo ostatkom žumanjka, pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20 – 30 minuta.

Sastojci:

  • 250 g glatkog brašna,
  • 1/2 praška za pecivo,
  • 150 g šećera u prahu,
  • 1 vanilin šećer,
  • 150 g Zvijezda Stolnog,
  • 150 g svježeg sira,
  • 1 jaje i 1 žutanjak
  • Marmelada po izboru
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Torta od meda i badema

Upute za pripremu biskvita:

Jaja i šećer pjenasto izlupamo i dodamo topljeni Zvijezda Stolni, med, mlijeko i na kraju brašno s praškom za pecivo i cimetom. Gotovu smjesu podijelimo na tri jednaka dijela te pečemo tri kore, promjera 24 cm, na 180 stupnjeva oko 15 minuta.

Upute za pripremu kreme:

Mlijeko sa šećerom stavimo da zakipi, te zatim skinemo s vatre i postepeno dodajemo pšenčnu krupicu. Vratimo na vatru i kuhamo oko 10 minuta. Smjesu ohladimo i u hladno dodamo 200g Zvijezda Stolnog za kreme i 100 g badema.

Kremu podijelimo na 4 jednaka dijela. Sa tri dijela premazujemo tri pečene kore, a s 4 dijelom kreme premažemo tortu izvana i pospemo ostatkom badema.

Sastojci za biskvit:

  • 2 kom jaja,
  • 100g šećera,
  • 100g Zvijezda Stolni,
  • 3 žlice meda,
  • 150 ml mlijeka,
  • 120 g glatkog brašna,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 3 žličice cimeta

Sastojci za kremu:

  • 0,5 l mlijeka,
  • 100g šećera,
  • 50g pšenične krpice,
  • 200g badema u listićima,
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Mliječne kiflice

Upute za pripremu:

Napravimo kvas od germe, šećera i malo mlačnog mlijeka koje povežemo sa žlicom brašna. Pustimo da se udvostruči obujam smjese, odnosno da se kvas digne. Ostatak brašna prosijemo i u brašno dodamo mliječno rastopljen Zvijezda Stolni s maslacem, jaje, sol i dignuti kvas. Zamijesimo tijesto sa ostatkom mlijeka u srednje čvrsto te pustimo da se odmori i još jednom digne. Tijesto na pobrašnjenoj podlozi razvaljamo do debljine 3-5 milimetara , zatim režemo trokute koje od šireg dijela zarolamo u kiflice. Stavimo ih na lim za pečenje, pustimo da se dignu i tada ih stavimo peći na 200 stupnjeva, oko 45- 50 minuta.

Sastojci:

  • 40 g germe,
  • 15 g šećera,
  • 250 ml mlijeka,
  • 500g glatkog brašna,
  • 125g Zvijezda Stolnog s maslacem,
  • 1 jaje,
  • 20g soli
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Kolač od jogurta

Upute za pripremu:

Zvijezda Stolni sa šećerom u prahu pjenasto izradimo, dodamo jaja i lupamo dok smjesa ne postane glatka i pjenasta. U gotovu smjesu dodamo jogurt, sok i koricu od limuna, vanilin šećer te na kraju dodajemo brašno pomiješano i prosijano sa praškom za pecivo i malo soli. Smjesu sipamo u prethodno podmazan duguljasti kalup. Pečemo na 180 stupnjeva, 20-30 minuta. Pečen kolač po želji pospemo šećerom u prahu ili prelijemo grčkim jogurtom i pospemo svježim voćem.

Sastojci:

  • 150g Zvijezda Stolnog,
  • 250 g šećera u prahu,
  • 3 jaja,
  • 200g jogurta,
  • sok od pola limuna,
  • 1 vanilin šećer,
  • limunova korica,
  • 250 g glatkog brašna,
  • 1 prašak za pecivo,
  • malo soli
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Vrlo jednostavno: Savršeno hrskavi pileći štapići sa sirom

Ako ste u potrazi za ukusnim jelom koje će se svidjeti i najoštrijim kritičarima, upravo ste ga pronašli!

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Ako ste u potrazi za ukusnim jelom koje će se svidjeti i najoštrijim kritičarima, upravo ste ga pronašli! Pileći štapići sa sirom bit će glavna zvijezda svakog okupljanja

Kombinaciju piletine i sira vole gotovo svi, a kad je spojite s ukusnim i osvježavajućim umacima, dobivate jelo za koje će gosti tražiti repete. To zna i blogerica Nasja Duplančić, koja je osmislila jednostavan recept s kojim ne možete promašiti. Bilo da pripremate party ili organizirate obiteljsko druženje, ovi sočni štapići nestat će u tren oka!

Upute za pripremu:

pileci-stapici-sa-sirom-1

  1. Mljevenu piletinu začinite i dobro promiješajte. Nakon toga odvojite komad smjese, formirajte ga u kuglicu, spljoštite na dlanu i na sredinu stavite sir.
  2. Pažljivo zarolajte kako biste dobili oblik valjka, ali pritom pazite da je valjak sa svih strana dobro zatvoren kako sir ne bi iscurio.
  3. U dublju tavu stavite dovoljno ulja te zagrijte na jačoj vatri. Za to vrijeme panirajte svaki valjak te ih, kad je ulje dovoljno zagrijano, stavite i pržite sve dok štapići ne poprime zlatnosmeđu boju.
  4. Kad su pileći štapići gotovi, stavite ih na papirnati ručnik kako bi upio višak masnoće. Poslužite uz osvježavajući umak i uživajte!

pileci-stapici-sa-sirom-v2

Dobar tek!

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • 1 kilogram mljevene piletine
  • sol
  • papar
  • čili
  • malo provansalske trave
  • 250 grama topljivog sira narezanog na prutiće

Za paniranje:

Za serviranje:

  • Zvijezda umaci
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

PRAVILA NAGRADNE IGRE „Zvijezda stolni kupi i novi hladnjak pokupi!“

Nagradna igra se provodi od 1. veljače 2020. do 29. veljače 2020. na svim Konzum prodajnim mjestima na području Republike...

Članak 1. Priređivač

Priređivač nagradne igre je ZVIJEZDA plus d.o.o., Ulica Marijana Čavića 1, Zagreb, OIB 63603498763. Tehničku podršku u provedbi nagradne igre pruža New Level d.o.o., Badalićeva 31, 10000 Zagreb, OIB 99200431992.

 

Članak 2. Trajanje nagradne igre

Nagradna igra se provodi od 1. veljače 2020. do 29. veljače 2020. na svim Konzum prodajnim mjestima na području Republike Hrvatske uključujući i Konzum online trgovinu.

 

Članak 3. Svrha nagradne igre

Nagradna igra priređuje se u cilju promidžbe Priređivača i unapređenja prodaje.

 

Članak 4. Način sudjelovanja u nagradnoj igri

U nagradnoj igri mogu sudjelovati sve fizičke osobe koje za vrijeme trajanja nagradne igre u bilo kojoj Konzum prodavaonici kupe najmanje 500g Zvijezda stolnog margarina u bilo kojoj kombinaciji (dva Zvijezda stolna margarina 250g ili jedno pakiranje od 500g).

Broj računa potrebno je prijaviti slanjem SMS poruke sadržaja: ZVIJEZDA, broj računa, ime i prezime, adresa (ulica, mjesto i poštanski broj) na broj 60221. Cijena SMS poruke je 2,40 kn, PDV uključen.

Originalni račun, kao dokaz o kupovini, potrebno je sačuvati do kraja nagradne igre te na zahtjev Priređivača predočiti pri podizanju nagrade. Svaki sudionik može sudjelovati u nagradnoj igri neograničen broj puta s različitim brojevima računa. Svaki pojedini račun može biti iskorišten samo jedanput. U slučaju da račun s istim brojem bude ponovno poslan od strane iste ili druge osobe ta će prijava biti proglašena nevažećom. Jedna osoba može osvojiti samo jednu nagradu.

Duljina SMS poruke ograničena je na 160, odnosno 70 znakova u slučaju korištenja dijakritičkih znakova (npr. č, ć, đ, š, ž). Poruka čija duljina prelazi navedena ograničenja, prelazi u drugu poruku te će kao takva biti naplaćena od strane mobilnog operatera. Zbog navedenoga, preporuka je ne koristiti navedene znakove u tekstu SMS poruke.

Maloljetne osobe mogu u nagradnoj igri sudjelovati samo uz suglasnost roditelja ili skrbnika.

 

Članak 5. Pravo sudjelovanja u nagradnoj igri

U nagradnoj igri ne mogu sudjelovati zaposlenici Priređivača i zaposlenici tvrtke New Level d.o.o., kao ni članovi njihove uže obitelji.

Članak 6. Nagradni fond

Nagradni fond sastoji se od:

  • 1 x SMEG samostojeći hladnjak vrijednosti 12.101,25 kuna
  • 5 x SMEG samostojeći mikser, pojedinačne vrijednosti 4.411,25 kuna
  • 10 x SMEG štapni mikser, pojedinačne vrijednosti 1.000,00 kuna
  • 15 x 500 kuna na Konzum poklon kartici

Ukupna vrijednost nagradnog fonda iznosi 51.657,50 kuna. Priređivač se obvezuje uplatiti 5% ukupne vrijednosti nagradnog fonda u korist Crvenog križa Republike Hrvatske.

Članak 7. Izvlačenje i objava dobitnika

Izvlačenje dobitnika tjednih nagrada održat će se 2. ožujka 2020. u prostorijama Priređivača. Dobitnici će biti izvučeni pomoću računalne aplikacije, metodom slučajnog odabira. Izvlačenje dobitnika nadzirat će tročlana komisija te će se o tijeku izvlačenja voditi zapisnik. Komisija će provjeriti je li dobitnik sudjelovao u nagradnoj igri sukladno ovim pravilima. U slučaju da se njegova prijava proglasi nevažećom, nagrada će biti dodijeljena sljedećem izvučenom sudioniku koji ima pravo na nagradu.

Imena svih dobitnika bit će objavljena u roku od 8 dana od izvlačenja na internet stranici www.zvijezda.hr.

 

Članak 8. Preuzimanje nagrada

Nagrada se ne može zamijeniti za novac. Preuzimanjem nagrade prestaju sve daljnje obveze Priređivača nagradne igre prema dobitniku. Dobitnici će o dobitku biti obaviješteni u roku od 8 dana od izvlačenja. Dobitnici moraju preuzeti nagradu u roku od 30 dana od dana primitka obavijesti o dobivenoj nagradi, uz predočenje identifikacijske isprave.

Ako dobitnici nagrade ne podignu u roku od 30 dana, bit će ponovno obaviješteni i nagrade će moći podignuti u roku od 15 dana od dana primitka dodatne obavijesti. Ako dobitnik nije u mogućnosti osobno preuzeti svoju nagradu može je preuzeti od dobitnika ovlaštena osoba, također uz predočenje identifikacijske isprave. Ako je dobitnik maloljetna osoba, nagradu mogu, uz predloženu odgovarajuću dokumentaciju u njegovo ime preuzeti njegovi roditelji ili skrbnici. Sudjelovanjem u ovoj nagradnoj igri sudionici se slažu da, ako postanu dobitnici nagrada, njihove osobne podatke: ime i prezime, adresu, sliku i slično Priređivač može koristiti u promocijske svrhe bez naknade i prethodne suglasnosti dobitnika te da se oni mogu objaviti u tiskanom, zvučnom, slikovnom i video materijalu.

U slučaju da se u nagradnu igru uključi manje sudionika od broja nagrada koje su predviđene nagradnim fondom, dodijelit će se onoliko nagrada koliko je u nagradnoj igri sudjelovalo sudionika. S nagradama koje ne budu realizirane postupit će se u skladu sa Zakonom o igrama na sreću (NN 87/09, 35/13, 158/13, 41/14 i 143/14) i Pravilnikom o priređivanju nagradnih igara (NN 8/10).

 

Članak 9. Ostale odredbe

Priređivač ne odgovara za nepotpune i neispravne prijave. Priređivač i osobe koje sudjeluju u provođenju nagradne igre ne odgovaraju za moguću štetu, koja bi mogla proizlaziti iz nagrada ili pogodnosti.

Nagradna igra može se prekinuti samo u slučaju da nastupe okolnosti za koje Priređivač nije odgovoran, odnosno koje nije mogao spriječiti, otkloniti ili izbjeći. Sudionici će o prekidu nagradne igre biti obaviješteni na internet stranici www.zvijezda.hr. Priređivač u tom slučaju sudionicima ne odgovara za moguću štetu.

Odluka Priređivača o svim pitanjima vezanim uz nagradnu igru odnosno primjenu ovih pravila konačna je i obvezuje sve sudionike.

Članak 10. Objava pravila

Pravila nagradne igre uz navođenje klase, urudžbenog broja i datuma izdavanja suglasnosti Ministarstva financija bit će objavljena na internet stranici www.zvijezda.hr prije početka nagradne igre.

 

Članak 11. Korištenje osobnih podataka

Sudionici u nagradnoj igri sudjelovanjem, odnosno slanjem SMS poruke, očituju svoje prihvaćanje ovih Pravila te bez daljnjeg pitanja i odobrenja ovlašćuju Priređivača da prikuplja i obrađuje navedene osobne podatke u svrhu provođenja nagradne igre.

Sudionik može u bilo kojem trenutku povući svoju privolu za obradu osobnih podataka dopisom na adresu Priređivača. Osobni podaci sudionika nagradne igre čuvat će se 120 dana nakon završetka nagradne igre nakon čega će biti uništeni, osim osobnih podataka potrebnih za objavu dobitnika nagradne igre i osobnih podataka upisanih u Zapisnik o izvlačenju dobitnika. Osobni podaci dobitnika mogu se podijeliti s pružateljem poštanskih usluga ili usluga kurirske dostave u svrhu dostave nagrada.

Priređivač će poduzeti sve razumno potrebne mjere da bi osigurao da se osobni podaci sudionika u nagradnoj igri obrađuju i koriste na siguran način i u suglasnosti s primjenjivim zakonodavstvom.

 

Članak 12. Rješavanje pritužbi i valjanost pravila

Sve pritužbe i reklamacije rješava Priređivač. U slučaju osnovanih pritužbi Priređivač se obvezuje u što kraćem vremenu ispraviti nedostatke i o tome obavijestiti sudionika odnosno ako je to potrebno i ostale sudionike.

U slučaju spora između Priređivača i sudionika ove nagradne igre nadležan je Općinski građanski sud u Zagrebu.

Podijeli sa drugima:

Ljetna pašta od rajčice i povrća

Priprema

Pašta od rajčice i povrća – lagano, ljetno i brzo gotovo. Riječ je o jednom od najpoznatijih talijanskih jela kojem smo dodali povrće. Na maslinovom ulju prepržite poriluk te dodajte gljive, korijen od celera, češnjak, tikvicu. Nakon što povrće prodinstate, dodajte sjeckanu rajčicu i Zvijezda pasiranu rajcicu, začinite po želji te kuhajte 10 minuta. Na kraju dodajte svježe nasjeckani peršin i kapare. Tjesteninu posebno skuhajte te sve zajedno poslužite.

Sastojci

Podijeli sa drugima:

Ljetna salata od pasirane rajčice

Priprema

Salate osim što su i zdrave i brzo pripremljene, mogu biti itekako ukusne. Tako od zelene salate i cherry rajčice možete napraviti ukusni ljetni obrok, a za tajni sastojak dodajte Zvijezda pasiranu rajčicu. Prvo na kockice narežite luk i pirjajte ga 5-10 minuta, a zatim ubaciti pancetu koju ste prvotno narezali na trakice. Nastavite pirjati dok ne dobije svijetlu boju, a potom dodajte malo Zvijezda pasirane rajčice te pirjajte još dvije minute. Salatu začinite sa pripremljenom smjesom i dodajte sol, vinski ocat i maslinovo ulje.

Sastojci

Podijeli sa drugima:

Meksička juha od rajčice

Priprema

Ako ste ljubitelji pikantnog okusa, ova juha će vam biti prava poslastica. Potječe iz Meksika, a bogatstvom okusa će zadovoljiti i najzahtjevnijeg gurmana. Nakon što ste stavili dinstati luk, dodajte Zvijezda pasiranu rajčicu i začine po želji (celer, papričicu) te kuhajte 10 minuta. Po potrebi dodajte papra i soli. Dodajte još prepečene kockice kruha. Za jaču aromu propirjajte feferon s nasjeckanim lukom i dodajte na narezanu zelenu papriku. Kiselo vrhnje dodajte prilikom posluživanja.

Sastojci

  • 1 l Zvijezda pasirane rajčice
  • 2 žlice Zvijezda ekstra
  • djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 glavica mladog luka
  • 1 grančica celerova lista
  • 1 zelena paprika
  • 1/2-1 feferona ili ljute papričice
  • malo soli i papra
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • prepečene kockice kruha
Podijeli sa drugima:

Mozzarella s rajčicom i kozicama

Priprema

Ovo omiljeno ljetno jelo, mozzarellu s kozicama lako ćete napraviti uz Zvijezda pasiranu rajčicu. Potrebno je prvo skuhati kozice u slanoj vodi u koju ste dodali limunski sok. Zatim ih procijedite i ohladite, a rajčicu i mozzarellu narežite na ploške. Umak napravite od Zvijezda pasirane rajčice, Zvijezda deikates majoneze, soli i papra. Sve zajedno poslužite i uživajte u ovom finom i brzom ljetnom jelu.

Sastojci

Podijeli sa drugima:

Smoothie s kokosom

Priprema

Hranjiv i ukusan doručak kojeg volimo u svim kombinacijama, sad možete kušati u kombinaciji sa Zvijezda kokosovom masti. Smoothie je najbolji način da pomiješate sve zdrave sastojke koje inače ne bi jeli i napravite od njih ukusan i zdrav doručak i međuobrok.
Usitnite kokos te prelijte s vrućom vodom i ostavite 10-tak minuta da se ohladi. Nakon što se ohladio, dodajte avokado, bananu, Zvijezda kokosovu mast i med te sve usitnite u blenderu.

Sastojci

  • 4 čajne žlice Zvijezda kokosove masti
  • 1 šalica kokosa
  • 1 avokado
  • 1 banana
  • 2 žlice meda
Podijeli sa drugima: