Deviled eggs: Uskrsni recept koji će oduševiti mnoge

Deviled eggs: Uskrsni recept koji će oduševiti mnoge

Siguran sam da su većini nas na spomen uskrsne hrane prva asocijacija kuhana jaja. No donosim ti jednu drugačiju ideju koja će kuhana jaja transformirati u atraktivno predjelo svakog blagdanskog stola

Jaja, ili točnije – pisanice, kao simbol Uskrsa i novih početaka s razlogom su nezaobilazan dio svakog blagdanskog stola. Najčešće se pripremaju kuhana, a isto se tako poslužuju kao prilog glavnom jelu uz mladi luk ili kao predjelo. Osim toga, jaja znaju završiti i u raznim salatama. No, evo malo drugačije ideje koja će ih pretvoriti u savršeno predjelo svakog uskrsnog objeda.

deviled-eggs-zvijezda

Priprema:

  1. U kipuću vodu stavi kuhati jaja. Jaja kuhaj od 8 do 10 minuta, ovisno o veličini.
  2. Tvrdo kuhana jaja odmah nakon kuhanja prebaci u posudu s hladnom vodom i ledom (može i bez leda ako je voda hladna).
  3. Kuhana jaja ostavi barem 20 minuta u hladnoj vodi kako bi se lakše skidala ljuska s njih.
  4. Skini ljusku s jaja i svako jaje prepolovi po dužini. Oprezno izvadi žumanjke i odloži ih u zasebnu dublju posudu.
  5. Usitni žumanjke i zdrobi ih žlicom. Izdrobljenim žumanjcima dodaj malo bijelog octa, senf, začine po želji i 4 jušne žlice majoneze.
  6. Sve sastojke pomiješaj u glatku smjesu. Ako želiš, po ukusu možeš dodati i više majoneze u smjesu.
  7. Smjesu od žumanjaka i majoneze prebaci u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i pomoću nje napuni bjelanjke.
  8. Prije posluživanja jaja dodatno ukrasi sjeckanim svježim vlascem, prženom sjeckanom slaninom, majonezom i crvenom paprikom.

Dobar tek!

Sastojci:

  • 10 jaja
  • 4 jušne žlice Zvijezda majoneze
  • 1 čajna žlica senfa
  • 1 čajna žlica bijelog vinskog octa
  • 40 grama slanine
  • po ukusu – sol, papar, crvena paprika, vlasac
  • dodatna majoneza za ukrašavanje