Batati pečeni na kokosovoj masti

Priprema

Servirani kao prilog ili glavno jelo, u ovim ćete batatima s dodatkom Zvijezda salsa umaka zasigurno uživati.
Zagrijte pećnicu na 200 °C. U velikoj zdjeli pomiješajte batate s otopljenom Zvijezda kokosovom masti, soli, paprom i koricom limete. Ravnomjerno ih raširite po tepsiji te pecite oko 40 minuta, povremeno miješajući. Servirajte uz Zvijezda salsa umak.

Sastojci

  • 2 čajne žlice Zvijezda kokosove masti
  • 1 kg batata narezanog na sitne kockice
  • 1/2 čajne žlice soli
  • 1/4 čajne žlice mljevenog crnog papra
  • 1 čajna žlica korice limete
  • Zvijezda salsa umak
Podijeli sa drugima:

Okruglice s kokosom

Priprema

Brz i jednostavan obrok gotov u svega 5 minuta.
U dubokoj posudi izmješajte mljevene bademe, brusnice, Zvijezda kokosovu mast, pšenične i zobene pahuljice, kokosovo brašno i kakao prah. Oblikujte okruglice i spremno je za serviranje.

Sastojci

  • 2,5 žlice Zvijezda kokosove masti
  • 2 žlice brusnica
  • 3 žlice pšeničnih pahuljica
  • 3 žlice zobenih pahuljica
  • 3 žlice kokosovog brašna
  • 2 žlice mljevenih badema
  • 2 žlice kakao praha
Podijeli sa drugima:

Vafle s kokosovom masti

Priprema

U posudi rastopite Zvijezda kokosovu mast, dodajte jaja i šećer te sve skupa miksajte dok se ne zapjeni. U smjesu dodajte vanilin šećer, rum, malo soli, kiselo vrhnje, pšenično, škrobno brašno i prašak za pecivo. Smjesu dobro izmješajte i pecite u kalupima za vafle. Vafle poslužite uz Zvijezda šlag.

Sastojci

  • 100 g Zvijezda kokosove masti
  • 4 jaja
  • 150 g šećera
  • malo soli
  • vanilin šećer
  • 1 žlica ruma
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 100 g pšeničnog brašna
  • 100 g škrobnog brašna
  • 1/2 žlice praška za pecivo
  • Zvijezda šlag
Podijeli sa drugima:

Špageti s povrćem i kokosom

Priprema

Za ovo ukusno i lagano jelo potrebno vam je svega 30 minuta, a tajni sastojak je Zvijezda kokosova mast.
Prvo stavite kuhati povrće. Dok se ono kuha na Zvijezda kokosovoj masti napravite bešamel umak (popržite malo brašna i dodajte mlijeko). Zatim dodajte malo soli, peršina i muškatni oraščić. Kada je povrće kuhano pomiješajte ga s napravljenom smjesom. Skuhajte špagete te sve zajedno poslužite.

Sastojci

  • Zvijezda kokosova mast
  • špageti
  • povrće (brokula, karfiol, grašak i mrkva)
  • malo brašna
  • malo mlijeka
  • začini po želji (peršin, muškatni oraščić)
  • sol
Podijeli sa drugima:

Palačinke s kokosovom masti

Priprema

Smjesu za ove ukusne palačinke napravite od bjelanjaka, jogurta, svježeg sira, mineralne vode, malo soli i šećera (po želji). Nakon što sve sastojke pomiješate s mikserom, ostavite da odstoji 15-ak minuta. Za to vrijeme zagrijte tavu sa Zvijezda kokosovom masti i na uobičajan način radite palačinke od prethodno napravljene smjese. Palačinke punite po želji (s pekmezom ili nekim drugim namazom).

Sastojci

  • Zvijezda kokosova mast
  • mineralna voda
  • 2 bjelanjka
  • 1 žlica svježeg sira
  • 1/2 dcl jogurta
  • malo soli
  • šećer (po želji)
Podijeli sa drugima:

Sladoled s bučinim uljem

Priprema

Bučino ulje ide najbolje u kombinaciji sa sladoledom
od vanilije.

Na tavi prepržite bučine koštice (bez dodavanja ulja). U čašu stavite sladoled od vanilije i na njega dodajte koštice od bučinog ulja. Sladoled prelijte sa Zvijezda bučinim uljem.

Sastojci

Podijeli sa drugima:

Kolač s bučinim uljem

Priprema

Iako se najviše koristi u pripremi salata, bučino ulje se može koristiti i u pripremi slastica. Isprobajte recept za ukusni i zdravi kolač.

Odvojite žumanjke od bjelanjka te u posudu sa žumanjcima dodajte 200 g šećera i Zvijezda stolni s maslacem te sve zajedno izmiksajte, a posebno izmiksajte bjelanjke. U drugu posudu stavite prašak za pecivo i oštro brašno. Sve sastojke pomiješajte i dodajte Zvijezda bučino ulje. Smjesu pecite 20-ak minuta na 180° C.

Sastojci

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g Zvijezda stolni s maslacem
  • 200 g oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 0,1 l Zvijezda bučinog ulja
Podijeli sa drugima:

Juha od bundeve

Priprema

Mrkvu, luk, krumpir, celer i pola bundeve operite i na krupno narežite te stavite kuhati. Nakon što zavri dodajte začine po želji i ostavite kuhati 20–ak minuta. Skuhano povrće izmiksajte štapnim mikserom te dodajte vode, žlicu kiselog vrhnja i ostavite da zakuha. Na kraju dodajte nasjeckani peršin i polijte s malo Zvijezda bučinog ulja te tako poslužite.

Sastojci

  • Zvijezda bučino ulje
  • 1/2 bundeve
  • 1 veći luk
  • 2 mrkve
  • kriška celera
  • 1 krumpir
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • peršin
Podijeli sa drugima:

Povrtni rižoto s bučinim uljem

Priprema

Skuhajte rižu. Operite poriluk i stavite ga kuhati. Nakon 4 minute ga ocijedite. Mrkvu i šampinjone narežite i stavite u zagrijanu tavu. Dodajte Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje i pirjajte na laganoj vatri 20 minuta uz povremeno miješanje. U tavu stavite skuhanu rižu i sve zalijte sa Zvijezda bučinim uljem te dodajte peršin i bosiljak.

Sastojci

Podijeli sa drugima:

Grah salata

Priprema

Zvijezda smeđi grah procijedite i isperite u vodi te dodajte na ploške narezani luk. Posolite, popaprite i začinite sa Zvijezda jabučnim octem te Zvijezda bučinim uljem. Ljetna osvježavajuća salata je spremna za serviranje!

Podijeli sa drugima:

Proso s bučinim uljem

Priprema

U toplu vodu stavite prosenu kašu, dodajte sol, Zvijezda bučino ulje i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Smjesu lagano miješajte. Prepecite luk i pancetu dok ne postane hrskava. U kuhani proso dodajte prepečeni luk i pancetu te poslužite.
Po želji možete dodati malo Zvijezda bučinog ulja.

Sastojci

  • 3 žlice Zvijezda bučinog ulja
  • 250 g prosene kaše
  • 700 ml tople vode
  • 1-2 žličice soli
  • 50 g pancete
  • 120 g luka

Umjesto dosadašnjih priloga jelima, napravite proso i zalijte ga bučinim uljem. Ova namirnica osim što je zdrava daje poseban okus jelu. Priprema je vrlo jednostavna. Za svega 15-ak minuta imat ćete ukusan i zdrav obrok.

Podijeli sa drugima:

Energetske okruglice

Priprema

Brz i jednostavan obrok gotov u svega 5 minuta.
U dubokoj posudi izmješajte mljevene bademe, brusnice, Zvijezda kokosovu mast, pšenične i zobene pahuljice, kokosovo brašno i kakao prah. Oblikujte okruglice i spremno je za serviranje.

Sastojci

  • 2,5 žlice Zvijezda kokosove masti
  • 3 žlice pšeničnih pahuljica
  • 3 žlice zobenih pahuljica
  • 3 žlice kokosovog brašna
  • 2 žlice mljevenih badema
  • 2 žlice brusnica
  • 2 žlice kakao praha
Podijeli sa drugima:

Punjeni šampioni

Priprema

Na Zvijezda kokosovoj masti pirjajte veće komade šampinjona. Nakon što omekšaju izvadite ih iz tave. U istu tavu stavite pirjati luk. Za to vrijeme izribajte tikvice i pirjajte ih oko 7 minuta. Dodajte sol, papar, bosiljak, ružmarin i lagano pomiješajte. U tavu dodajte mladi špinat i koktel rajčice pa sve pirjajte oko 3 minute dok ne omekša. Pripremljenu smjesu stavite u kapicu od gljiva i poslužite toplo.

Sastojci

  • 1 žlica Zvijezda kokosove masti
  • 6 većih očišćenih šampinjona
  • 1 glavica luka
  • 1/2 tikvice
  • 2 šake mladog špinata
  • koktel rajčice
  • sol, papar, bosiljak i ružmarin
Podijeli sa drugima:

Batati pečeni na kokosovoj masti

Priprema

Servirani kao prilog ili glavno jelo, u ovim ćete batatima s dodatkom Zvijezda salsa umaka zasigurno uživati.
Zagrijte pećnicu na 200 °C. U velikoj zdjeli pomiješajte batate s otopljenom Zvijezda kokosovom masti, soli, paprom i koricom limete. Ravnomjerno ih raširite po tepsiji te pecite oko 40 minuta, povremeno miješajući. Servirajte uz Zvijezda salsa umak.

Sastojci

  • 2 čajne žlice Zvijezda kokosove masti
  • 1 kg batata narezanog na sitne kockice
  • 1/2 čajne žlice soli
  • 1/4 čajne žlice mljevenog crnog papra
  • 1 čajna žlica korice limete
  • Zvijezda salsa umak
Podijeli sa drugima:

Pečena purica

Priprema

Dan prije pečenja posolite puricu izvana i iznutra, prekrijte ju i ostavite u hladnjaku kako bi se sol upila. Prije pripreme purice, stavite grijati pećnicu na 200 °C. Očistite glavicu luka te ju nabodite klinčićima i stavite u puricu. Puricu premažite s otopljenom Zvijezda kokosovom masti i položite leđima prema dolje u dublju posudu za pečenje. Na temperaturi od 200 °C pecite pola sata, a zatim smanjite temperaturu pećnice na 160 °C i nastavite peći oko tri sata dok ne požuti. Povremeno dolijte vodu na dno posude. Nakon što dobije željenu boju, ostavite da se malo ohladi te ju potom narežite i poslužite uz mlince.

Sastojci

  • 250 g Zvijezda kokosove masti
  • purica
  • 1 glavica luka
  • klinčić
  • mlinci
  • sol
Podijeli sa drugima:

Pečena piletina s kestenom i rajčicom

Priprema

Zabatke posolite, pecite u tavi na Zvijezda kokosovoj masti najprije na strani kože, a zatim okrenite i pecite drugu stranu. Stavite zabatke u keramičku posudu za pečenje kožom prema gore, dodajte okolo kestene, podlijte temeljcem te pecite na 180 °C 20 minuta. Izvadite iz pećnice, dodajte mini rajčice i vratite u pećnicu još 5 minuta. Prije posluživanja pospite kosanim peršinom.

Sastojci

  • 1 žlica Zvijezda kokosove masti
  • 6 kom pilećih zabataka
  • 500 g oguljenih kestena
  • 100 – 150 g mini rajčica
  • 100 ml pilećeg temeljca
  • 1 grančica peršina
  • sol
Podijeli sa drugima:

Snack od morskih plodova

Priprema

Stavite kuhati leću u posoljenu vodu, mrkvu narežite na kolute i kuhajte u slanoj vodi. Filete ribe narežite na kocke, osušite papirnatim ubrusom, posolite, uvaljajte u brašno i pecite u dubokoj masnoći. Kolute lignje posušite, uvaljajte u brašno, pržite u dubokoj masnoći, odložite na papirnati ubrus da upije višak masnoće i posolite. Rasporedite u tanjure komadiće ribe i nekoliko koluta lignji, dodajte žlicu ili dvije leće i mrkve, dekorirajte listićima salate, pikantirajte maslinovim uljem i poslužite.

Sastojci

  • 200 g Zvijezda kokosove masti
  • 400 g lignji (smrznutih koluta)
  • 600 g fileta ribe (po želji)
  • 150 g oštrog brašna
  • 100 g leće
  • 400 g mrkve
  • 60 g baby blitve
  • 40 g salate po želji
  • 40 ml maslinovog ulja
  • sol
Podijeli sa drugima:

Iznenađenje u bijelom

Priprema

Izmiksati Zvijezda stolni s maslacem i šećerom, dodavati jedno po jedno jaje i miješati dok smjesa ne postane glatka, a zatim u nju ručno umiješati ostale sastojke. Peći 20 – 25 minuta u namašćenom limu na 180 – 200 stupnjeva. Za glazuru ulupati bjelanca sa šećerom u prahu i limunovim sokom te preliti kolač. Prije posluživanja kolač ukrasiti svježim bobicama ribiza i borovim grančicama.

Sastojci

  • 25 dag Zvijezda stolni s maslacem
  • 10 dag šećera
  • 3 jaja
  • 25 dag krupno narezane čokolade
  • 25 dag krupno narezanih oraha
  • 25 dag glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica cimeta

Glazura:

  • 2 bjelanca
  • 30 dag šećera u prahu
  • tri kapi soka od limuna
Podijeli sa drugima: