Priprema
- Tjesteninu skuhaj i isperi hladnom vodom kako bi se odmah mogla koristiti za daljnju pripremu salate.
- Šunku i papriku nareži na kockice, a cheddar naribaj kao za pizzu.
- Sve namirnice pomiješaj u dubokoj posudi.
- Od majoneze, senfa, šećera i bijelog Aceto balsamica napravi dressing. Na početku dodaj manje octa pa postupno dodaj još dok ne dođeš do željene kiseline i teksture umaka.
- Salatu možeš odmah preliti dressingom i staviti na hlađenje u hladnjak, a dressing za salatu možeš poslužiti odvojeno kao umak i prepustiti svakome da sebi dozira količinu umaka u salati. Dobar tek!
Darko Kontin, Gastrolovac
Sastojci
- 250 g nekuhane tjestenine Farfalle (mašnice)
- 60 g kuhane šunke
- 40 g Zvijezda graška
- 80 g crvene paprike
- 40 grama sira cheddar
- 100 g Zvijezda majoneze
- 15 g senfa
- 35 g bijelog Aceto balsamica
- 1 čajna žlica šećera
- Sol, papar, začini po ukusu