Slane princes krafne s punjenjem od piletine by Darko Kontin

Slane princes krafne s punjenjem od piletine by Darko Kontin

Priprema princes krafni

  1. Zagrijte vodu i margarin u dubokoj tavi na srednje jakom plamenu. Zvijezda stolni margarin se mora otopiti, a voda doći do vrenja.
  2. U kipuću vodu uz stalno brzo miješanje usipajte brašno u koje ste prethodno umiješali šećer i sol. Nastavite miješati tijesto sve dok ne dobijete jednoličnu ljepljivu smjesu koja će vam se spojiti u kuglu. U tom trenutku nastavite još pola minuta do minutu peći tijesto na tavi.
  3. Tijesto prebacite u duboku plastičnu posudu da se ohladi. Tijesto mora biti mlako do hladno na dodir prije dodavanja jaja. Električnim mikserom možete značajno ubrzati hlađenje tijesta.
  4. Kada je tijesto adekvatne temperature ubacite u njega 4 cijela jajeta i mikserom povežite sve sastojke u gustu ljepljivu smjesu.
  5. Slastičarskom vrećicom, ili uz pomoću dvije žlice, na papir za pečenje odvojite 12 većih ili 24 manje kuglice/hrpice.
  6. Princes krafne završite pečenjem u prethodno zagrijanoj pećnici. Prvo 15 minuta na 200 stupnjeva, a zatim ih pecite dodatnih 30 minuta na 175 stupnjeva. Na kraju ih ostavite u ugašenoj otvorenoj pećnici kojih 10 minuta da se dodatno osuše prije nego ih izvadite van.
  7. Kad se ohlade, gotove princes krafne prerežite na pola i punite smjesom od piletine.

Punjenje

  1. U posoljenoj vodi skuhajte 500 grama pilećih prsa. Kad su gotova, izvadite i sitno narežite.
  2. Zatim nasjeckajte 1 vezicu mladog luka i naribajte 2 komada mrkve.
  3. Smjesi dodajte Zvijezda umak po želji i dobro promiješajte. Prilikom punjena krafni, prvo stavite manji list zelene salate i zatim smjesu s piletinom.

Dobar tek!

Sastojci:

  • 150 g glatkog brašna
  • 4 g soli
  • 120 g margarina
  • 240 ml vode
  • 4 srednje velika jajeta
  • 500 grama pilećih prsa
  • 1 komad zelene salate
  • 2 komada mrkve
  • 1 vezica mladog luka
  • Zvijezda umak po želji