Mak torta

Mak torta

Priprema biskvita:

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Zvijezda Stolni s maslacem pjenasto izraditi sa šećerom u prahu i dodati jedan po jedan žumanjak. Miješati dok se smjesa ne udvostruči. Bjelanjke sa šećerom i vanilin šećerom izraditi u čvrsti snijeg. Spojiti sa smjesom Stolnog i žumanjka. Zatim dodati brašno, mak, mlijeko, limunovu koricu i rum. Smjesu staviti u prethodno premazan kalup i peći na 180 stupnjeva 20-30 minuta.

Priprema glazure:

Na pari otopiti Zvijezda Stolni i čokoladu. Prohladiti.

Kad se biskvit ohladi, premazati ga sa marmeladom od borovnica i preliti čokoladnom glazurom.

Sastojci za biskvit:

  • 4 jaja,
  • 150g Zvijezda Stolnog s maslacem,
  • 100g šećera u prahu,
  • 50g šećera,
  • Vanilin šećer,
  • 100g glatkog brašna,
  • 180g mljevenog maka,
  • 100ml mlijeka,
  • limunova korica,
  • rum
  • 100g marmelade od borovnica

Sastojci za glazuru:

  • 100g čokolade,
  • 100g Zvijezda Stolnog