Princeze s kremom od jagoda (Profiteroli)

Upute za pripremu:

  1. U posudi zakuhati vodu, šećer, sol i Zvijezda Stolni. Kad zakipi, dodati brašno i miješati dok se smjesa ne pretvori u kuglu i odvaja od rubova posude. Smjesu ohladiti i dodati jedno po jedno jaje.
  2. Gotovim tijestom napuniti slastičarsku vrećicu, pomoću koje pravimo okrugle ‘hrpice’ veličine oraha na prethodno uljem premazanom limu. Peći 10 minuta na 180 ˚C, a zatim smanjiti na 160 ˚C i peći još 10 minuta.
  3. Jagode oprati, očistiti i napraviti od njih pire. Želatinu u hladnoj vodi omekšati, dobro ocijediti i otopiti na pari. Želatinu i pire od jagoda dodati u tučeno slatko vrhnje sa šećerom.
  4. Dobivenom smjesom punimo profiterole.
  5. Profiterole možemo puniti različitim kremama, voćem ili sladoledom.

Sastojci za tijesto:

  • 200 g Zvijezda Stolnog
  • 200 g glatkog brašna
  • 200 ml vode
  • 30 g šećera
  • malo soli
  • 6 jaja

Sastojci za kremu:

  • 100 g jagoda
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 10 g želatine u listićima
  • 50 g šećera
Podijeli sa drugima:
Povezani članci