Upute za pripremu:
- U posudi zakuhati vodu, šećer, sol i Zvijezda Stolni. Kad zakipi, dodati brašno i miješati dok se smjesa ne pretvori u kuglu i odvaja od rubova posude. Smjesu ohladiti i dodati jedno po jedno jaje.
- Gotovim tijestom napuniti slastičarsku vrećicu, pomoću koje pravimo okrugle ‘hrpice’ veličine oraha na prethodno uljem premazanom limu. Peći 10 minuta na 180 ˚C, a zatim smanjiti na 160 ˚C i peći još 10 minuta.
- Jagode oprati, očistiti i napraviti od njih pire. Želatinu u hladnoj vodi omekšati, dobro ocijediti i otopiti na pari. Želatinu i pire od jagoda dodati u tučeno slatko vrhnje sa šećerom.
- Dobivenom smjesom punimo profiterole.
- Profiterole možemo puniti različitim kremama, voćem ili sladoledom.
Sastojci za tijesto:
- 200 g Zvijezda Stolnog
- 200 g glatkog brašna
- 200 ml vode
- 30 g šećera
- malo soli
- 6 jaja
Sastojci za kremu:
- 100 g jagoda
- 200 ml slatkog vrhnja
- 10 g želatine u listićima
- 50 g šećera