Upute za pripremu:
- Ispecite lješnjake u pećnici na 200 °C oko 7-8 minuta, ohadite, oljuštite ih i sameljite.
- Pjenasto izlupamo žumanjke sa 80g šećera u glatku smjesu
- Sa 100g šećera lupamo bjelanjke u čvrsti snijeg
- Izlupamo slatko vrhnje u šlag.
- Žumanjcima dodamo mljevene lješnjake, koricu od naranče i rum
- Postepeno dodajemo lupane bjelanjke uz lagano miješanje
- Na kraju dodajemo šlag
- Smjesu raspodijeliti u kalupe te staviti u zamrzivač.
Po želji dekorirati voćem ili malo grublje mljevenim lješnjacima.
Do 30 min
Sastojci:
- 170g lješnjaka (pečeni, mljeveni)
- 4 žumanjka
- 4 bjelanjka
- 180g šećera
- 500 ml slatkog vrhnja
- Narančina kora
- Rum