Semifredo lješnjak

Semifredo lješnjak

Upute za pripremu:

  1. Ispecite lješnjake u pećnici na 200 °C oko 7-8 minuta, ohadite, oljuštite ih i sameljite.
  2. Pjenasto izlupamo žumanjke sa 80g šećera u glatku smjesu
  3. Sa 100g šećera lupamo bjelanjke u čvrsti snijeg
  4. Izlupamo slatko vrhnje u šlag.
  5. Žumanjcima dodamo mljevene lješnjake, koricu od naranče i rum
  6. Postepeno dodajemo lupane bjelanjke uz lagano miješanje
  7. Na kraju dodajemo šlag
  8. Smjesu raspodijeliti u kalupe te staviti u zamrzivač.

Po želji dekorirati voćem ili malo grublje mljevenim lješnjacima.

Do 30 min

Sastojci:

  • 170g lješnjaka (pečeni, mljeveni)
  • 4 žumanjka
  • 4 bjelanjka
  • 180g šećera
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • Narančina kora
  • Rum