Zvijezdin Margo slavi 35. rođendan!

Danas nezaobilazan dio doručka, Zvijezdin namaz Margo prvi je put predstavljen krajem 1981. godine

 

Neizostavan dio svakog doručka, Zvijezdin Margo, ove godine slavi 35 nenadmazivih godina za stolom svake hrvatske obitelji. Od kad je prvi put predstavljen 1981. godine, Margo do danas ostaje najukusnije, ali i najzdravije rješenje za dobar početak dana. Zbog modernog i užurbanog života, uravnotežena i zdrava prehrana nikada nije bila važnija a Margo, koji nastaje iz srca suncokreta, idealan je odabir za zdrav i ukusan obrok – bogat je dobrim masnoćama koje čuvaju srce i krvne žile, te je obogaćen vitaminima A, D i E koji su potrebni za normalno funkcioniranje organizma kroz dan.
Temeljen na izvornoj recepturi iz 1981. godine, Margo danas možete naći u tri izdanja: klasični Margo nova, kremasti Margo jogurt, te Margo balance sa smanjenim udjelom masti.
Ipak, koji god Margo izabrali, svaki se jednako dobro slaže uz slane kombinacije – sir, šunku ili povrće, kao i sa slatkim dodacima poput pekmeza ili meda. Margo će odgovarat i kao dodatak brzom obroku ili užini tijekom dana, a maziva tekstura čini ga idealnim odabirom za sve one koji nemaju vremena za komplicirane obroke.
Svoj omiljeni Margo pronađite u najbližoj prodavaonici!

 

Saznajte više o proizvodu

Podijeli sa drugima:

Pripremite najslađe božićne kolače uz veliku nagradnu igru

U nagradnoj igri možete sudjelovati kupnjom bilo koja dva Zvijezdina margarina za kolače u Konzumovim prodavaonicama u razdoblju od 1. do 31. prosinca 2016.

Vrijeme je za nešto slatko! Bez obzira volite li više kolače s čokoladom ili kremaste kreacije, Zvijezdin margarin neizostavan je sastojak slastica bez kojih ne možemo zamisliti obiteljska druženja u ovo blagdansko vrijeme.
Kako bi kolači bili zamamni, krema za prste polizati, a biskvit pravog volumena pobrinula se Zvijezda koja je ovog prosinca pripremila iznenađenje za vjerne potrošače – nagradnu igru „Zvijezda margarine kupi i novčane kartice pokupi“.

Kako sudjelovati?

U nagradnoj igri možete sudjelovati kupnjom bilo koja dva Zvijezdina margarina za kolače u razdoblju od 1. do 31. prosinca 2016. Zvijezdine margarine za kolače kupite u bilo kojoj Konzumovoj prodavaonici, a a broj računa prijavite slanjem SMS poruke sadržaja:

ZVIJEZDA, broj računa, ime i prezime, adresa (ulica, mjesto i poštanski broj) na broj 60221.
Cijena SMS poruke je 2,40 kn, PDV uključen.

Za ljubitelje kolača Zvijezda je pripremila bogatih 106 Konzum poklon kartica.
Izvlačenje sretnih dobitnika održat će se 2. siječnja 2017. u prostorijama Zvijezde, a objava dobitnika bit će 10. siječnja na web stranici Zvijezda.hr.

 

Tajni sastojak bakinog kolača

Zvijezdin margarin tajni je sastojak mirisnih kolača koje su radile i naše bake i majke, a još od davne 1956. godine kada je prvi put proizveden ostao je nezamjenjiva namirnica za izradu kolača i slastica.
Zvijezda stolni dobitnik je znaka Hrvatske kvalitete, koji nose hrvatski proizvodi koji po svim svojim značajkama posjeduju natprosječnu kvalitetu, a u širokoj paleti Zvijezda ima i margarin s aromom vanilije, onaj s maslacem, margarin za kreme, te Zvijezda klasik – ovisno koju ćete vrstu kolača pripremati za svoje najdraže.
Ako vam ponestane inspiracije, u prodaji su i promo pakiranja margarina uz koje na dar stižu recepti najbolje hrvatske slastičarke Mirjane Špoljar.

Pravila nagradne igre pročitajte OVDJE.

Podijeli sa drugima:

Recept by Domaćica: Brze kiflice

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]Poznata food blogerica Domaćica u suradnji sa Zvijezdom donosi recept za odlične domaće brze kiflice koje možete prilagođavati svome ukusu dodajući punjenje koje vam najviše odgovara. Dobar tek![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

  1. Suhi kvasac razmutite u 2 dcl toplog mlijeka i malo šećera. Ostavite ga da se „digne“ na toplom.
  2. Zamijesite tijesto od 600 g glatkog brašna, 1 dcl Zvijezda suncokretovog ulja, 200 g kiselog vrhnja, 1 praška za pecivo, 1 žličice soli i uzdignutog kvasca.
  3. Na pobrašnjenoj podlozi tanko razvaljajte tijesto u krug. Narežite ga na trokutiće i zamotajte kiflice.

POSEBNO IZMUTITE:

  1. 1 jaje, 1 žlićicu Zvijezda alkoholnog octa, 1 žlićicu soli.
  2. Premažite kiflice i pospite sjemenkama po želji.
  3. Kiflice neka odmore na tepsiji dok vi zagrijete pećnicu na 180°C.
  4. Pecite 20-30 minuta.

 

sanja-mijac-domacicaO autorici:
Sanja Mijac poznata je hrvatska gastroblogerica te autorica bloga Domaćica, posvećenog domaćim receptima. Njene ukusne kreacije od sada možete pronaći i na Zvijezdinoj stranici gdje će s vama podijeliti jednostavne recepte koji uspjevaju baš svaki put!

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

Kiflice:

  • 1 Suhi kvasac
  • 2 dcl toplog mlijeka
  • šećer
  • 600 g glatkog brašna
  • 1 dcl Zvijezda suncokretova ulja
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica soli

Premaz:

[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Recept by Domaćica: Turšija za moderne domaćice

[cmsms_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Food blogerica Sanja Mijac, poznatija kao Domaćica, donosi nam recept za izradu domaće turšije koju svatko može pripremiti

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Namjerno sam ovaj recept nazvala turšija za moderne domaćice, jer je on upravo to. Ovo je recept za turšiju koja se ne mora kuhati, pa je samim time brz i jednostavan i doista ga svatko može pripremiti.
Izrada zimnice u domaćoj radinosti, po uzoru na naše bake, u posljednje vrijeme ponovno vraća svoju popularnost, što mene jako veseli. Prednost pripreme zimnice kod kuće je mogućnost prilagodbe vlastitim potrebama i odabir povrća po izboru, pri čemu je kvaliteta zimnice još veća ako se radi o povrću iz organskog uzgoja na što također možete utjecati.

Kiseljenje povrća je jedan od zdravih načina konzervacije povrća za zimu. Iskoristite sezonu i u staklenke spremite svoje vitamine na kiselo.

Lokalne tržnice su još uvijek šarene i razno povrće je dostupno za konzerviranje u vodu i ocat. Turšija danas nije više što je nekad bila, 3 vrste povrća i to je to, danas se doista kiseli svašta i ja to obožavam.
Ono što vam svakako preporučam je da u svoju turšiju ubacite cvjetaču, mrkvu, mahune i male lučice, naravno uz one klasike – papriku i krastavce. Također, svakako dodajte vinobran kako bi vaše povrće zadržalo svoju boju i hrskavost.

Mnogi su me od vas pitali koja je uloga octa u kiseloj zimnici, pa evo kratkog objašnjenja zašto kisela zimnica ne može proći bez njega. Ocat ima važnu ulogu u zaustavljanju neželjene aktivnosti mikroorganizama. Ocat ukiseljava sredinu u kojoj se nalaze mikroorganizmi stvarajući nepovoljne uvjete za njihovu aktivnost. Iz ovog razloga u svoju zimnicu dodajte kombinaciju ostalih sastojaka poput vode, soli, šećera i octa koji će zajedničkim snagama osiguravati kvalitetan proizvod.

Uživajte u pripremi i dobar tek!

Priprema:

  1. Povrće operite i malo posušite krpom.
  2. Po želji narežite dio povrća – paprike na manje komade, krastavce na kolutove, mrkvu na četvrtine.
  3. Povrće poslažite u prethodno sterilizirane staklenke, dodajte mu papar u zrnu i lovor.
  4. Zatim pripremite tekućinu za preljevanje tako što ćete sol, šećer, vinobran i konzervans razmutiti u vrućoj vodi. Ključno je da voda bude vruća kako bi se sastojci otopili.
  5. Nakon što su se svi sastojci otopili, dodajte i ocat, promiješajte i zalijte svoje povrće do vrha.
  6. Na vrh staklenki stavite plastične zaštite kako vam povće nebi isplivalo iznad tekućine. Time ćete također spriječiti kvarenje. Ukoliko radite u kanticama ili manjem buretu, postoje i veliki štitnici kojima samo dodajte uteg poput čistog tanjura i slično. Zatvorite staklenke, spremite ih na hladno i tamno mjesti i sačekajte 3 tjedna do konzumacije.

Sterilizacija staklenki:

  1. Pećnicu upalite na 100C.
  2. Operite staklenke.
  3. U jednu dublju tepsiju ulijte malo vode da pokrije dno, oprane staklenke poslažite u tepsiju, tepsiju stavite u pećnicu i ostavite staklenke neka se steriliziraju.
  4. Staklenke će biti spremne da ih izvadite van kada na njima više nećete vidjeti kapljice vode (u mojoj pećnici bile su spremne već za 10 minuta).

sanja-mijac-domacicaO autorici:
Sanja Mijac poznata je hrvatska gastroblogerica te autorica bloga Domaćica, posvećenog domaćim receptima. Njene ukusne kreacije od sada možete pronaći i na Zvijezdinoj stranici gdje će s vama podijeliti jednostavne recepte koji uspjevaju baš svaki put!

Sastojci za preljev:

Ostalo:

  • 3 kg narezanog povrća po izboru
  • papar u zrnu
  • 6 listova lovorovog lista

[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Retrospektivna izložba u MSU Zagreb: Vremeplov kroz Zvijezdine proizvode

Kako su izgledali Zvijezdini proizvodi nekad, pogledajte na izložbi u MSU Zagreb do 27. rujna

Povodom proslave 100 godina tvrtke, Zvijezda je u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu postavila retrospektivnu izložbu koja otvorena je za javnost od 20. do 27. rujna, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Stoljeće u kojem su Zvijezdini proizvodi okusom i kvalitetom doprli do domova gotovo svakog kućanstva diljem Lijepe naše, Zvijezda je proslavila vremeplovom kroz ključne godine koje su je dovele do priznanja kojim se danas ponosno može pohvaliti.

Retrospektiva Zvijezde kroz 100 godina nudi pogled u prošlost kroz proizvode, postere i ostale materijale s kojima su živjele generacije hrvatskih kućanstava pa je tako posjet MSU-u odlična prilika za sve ljubitelje marketinga, dizajna, i naravno Zvijezdinih proizvoda.

Povedite mamu ili baku na izložbu, jer one će prepoznati proizvode iz daljnje prošlosti, sigurno se s nostalgijom prisjećajući kako su nekad pripremale jela.

msu_izlozba

Od 1916. do 2016.

Domaća proizvodna kompanija, čije su vrijednosti utemeljene na tradiciji, izvrsnosti i inovativnosti, osnovana je u Zagrebu 15. rujna 1916. godine kao Prva tvornica ulja. Od samih je početaka postavljala standarde u svom proizvodnom segmentu te pomicala granice, predstavljajući najprije domaćem tržištu margarin 1956. godine, a zatim već 1959. i prvu majonezu.

2016. godinu, u kojoj se slavi 100 godina uspješnog poslovanja, Zvijezda je obilježila i novim proizvodima – Zvijezda majonezom s okusom slanine, gotovim umacima na bazi rajčice te novom ambalažom Margo namaza, a njezini brendovi – margarin, majoneza i ketchup, ove su godine nagrađeni Best Buy medaljom i prvi su izbor domaćih potrošača zbog čega opravdano koristi slogan „Ili Zvijezda, ili ništa“.

Ključne godine u povijesti kompanije

  • 15. rujna 1916. osnovana Prva hrvatska tvornica ulja – dioničko društvo
  • 1917. godine započela prva proizvodnja ulja od buće i suncokreta u prostorima u Palmotićevoj 82 u Zagrebu
  • Od 31. prosinca 1946. godine nosi naziv Tvornica ulja Zagreb (skraćeno TUZ)
  • 1956. godine s jednom linijom za proizvodnju započela prva proizvodnja MARGARINA i time je današnja Zvijezda postala prvi proizvođač te namirnice u zemlji
  • 1959. godine započinje povijest jednog od najjačeg hrvatskog brenda kada je započela proizvodnja majoneze u tubi
  • 1981. Započinje proizvodnja novih mazivih margarina pod nazivom “MARGO”
  • 1981. godine potrošačima su predstavljene prve salate s povrćem i mesom na bazi majoneze u Jugoslaviji.
  • 1993. Zvijezda postaje dijelom koncerna Agrokor, te modernizirana, tehnološki usavršena s povećanom distribucijom i marketinški osmišljenom strategijom predstavlja jedan od najvećih subjekata hrvatskog gospodarstva
  • 1995. Prva hrvatska tvornica ulja mijenja ime u Zvijezda
  • 2001. Uvodi se šest novih proizvoda, a među njima i Zvijezda djevičansko maslinovo ulje
  • 2005. Započinje proizvodnja Omegol ulja i margarinskog namaza – to je prva Zvijezdina linija funkcionalnih proizvoda i prvi takav na hrvatskom tržištu; bogat omega-3 esencijalnim masnim kiselinama
  • 2006. godine, povodom 90. rođendana Zvijezde promijenjen je logotip brenda i proizvoda izraslih iz srca suncokreta
Podijeli sa drugima:

Zvijezda izložbom proslavila sto godina poslovanja

U Zvijezdu je do danas uloženo više od 500 milijuna kuna, a investiralo se u tehnologiju, znanje i u ljude, te u zaštitu okoliša, energetsku učinkovitosti i logistički centar.

 

Otvorenjem izložbe „100 godina okusa“ u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti i druženjem s poslovnim partnerima, Zvijezda je proslavila svojih prvih sto godina u vrhu hrvatskog prehrambenog tržišta.

Stoljeće u kojem su Zvijezdini proizvodi okusom i kvalitetom doprli do domova gotovo svakog kućanstva diljem Lijepe naše, Zvijezda je proslavila vremeplovom kroz ključne godine koje su je dovele do priznanja kojim se danas ponosno može pohvaliti.

Zvijezda je, naime, danas, kao i prije 100 godina, sinonim kvalitete s potpisom tradicije, a njezini brendovi, ulje, margarin i majoneza, izrasli iz srca suncokreta, prvi su izbor domaćih potrošača, što godinama potvrđuju i rezultati nezavisnih istraživanja stručnih agencija.

zvijezda_msu_event_02Uz domaćine, predsjednika uprave Zvijezde Gorana Pajnića i Antu Todorića, dopredsjednika koncerna Agrokor, prvih 100 godina uspješne poslovne priče sa Zvijezdom su proslavili sadašnji i bivši zaposlenici kompanije, poslovni partneri, prijatelji i mediji.

 

Nositelj trendova i tržišni lider

Domaća proizvodna kompanija, čije su vrijednosti utemeljene na tradiciji, izvrsnosti i inovativnosti, osnovana je u Zagrebu 15. rujna 1916. godine kao Prva tvornica ulja. Od samih je početaka postavljala standarde u svom proizvodnom segmentu te pomicala granice, predstavljajući najprije domaćem tržištu margarin 1956. godine, a zatim već 1959. i prvu majonezu.

2016. godinu, u kojoj se slavi 100 godina uspješnog poslovanja, Zvijezda je obilježila i novim proizvodima – Zvijezda majonezom s okusom slanine, gotovim umacima na bazi rajčice te novom ambalažom Margo namaza, a njezini brendovi – margarin, majoneza i ketchup, ove su godine nagrađeni Best Buy medaljom i prvi su izbor domaćih potrošača zbog čega opravdano koristi slogan „Ili Zvijezda, ili ništa“.

Veliki jubilej Zvijezda je dočekala i s odličnim poslovnim rezultatima.

– U prvih šest mjeseci ove godine Zvijezda nastavlja kontinuirano rasti. U istom razdoblju rastao je i izvoz, pri čemu su otvorena i nova tržišta u EU – Rumunjska i Grčka, te Švicarska i Izrael, izjavio je Goran Pajnić, predsjednik uprave Zvijezde, te najavio kako su poslovni planovi Zvijezde, kao i do sada, usmjereni su na jačanje konkurentnosti na domaćem te širenju poslovnih aktivnosti na izvoznim tržištima.

zvijezda_msu_event_03Na svečanosti proslave G. Pajnić posebno je zahvalio svim bivšim i sadašnjim zaposlenicima Zvijezde, kazavši kako su oni svojim radom, znanjem i zalaganjem doprinose kvaliteti Zvijezdinih proizvoda koji već sto godina pronalaze put do gotovo svakog kućanstva u Hrvatskoj.

– Iznimno smo ponosni što je Zvijezda od 1993. godine dio koncerna Agrokor. Riječ je o domaćoj proizvodnoj kompaniji koja je se može pohvaliti bogatom tradicijom poslovanja dugom punih 100 godina, a takvih u Hrvatskoj nema mnogo.

U Zvijezdu je do danas uloženo više od 500 milijuna kuna, a investiralo se u tehnologiju, znanje i u ljude, te u zaštitu okoliša, energetsku učinkovitosti i logistički centar.

Zvijezda je pravi primjer kako uz snažne investicije te objedinjavanje tržišnog, poljoprivrednog i industrijskog znanja nastaje tržišni lider, izjavio je Ante Todorić, dopredsjednik koncerna Agrokor.

Podijeli sa drugima:

Retro pogled: Sjećate li ovih Zvijezdinih proizvoda?

Malo je stvari koje dijelimo s našim bakama i mamama. Svijet se promijenio. Ne uče samo bake djecu, danas i djeca uče bake. No kad se ide u trgovinu, svi znaju što će kupiti jer neke stvari nikad ne gube na kvaliteti. Baš poput Zvijezdinih proizvoda.

zvijezda-uljePrije 100 godina, točnije u rujnu 1916. godine osnovala se tvrtka Zvijezda, tada se zvala Prva hrvatska tvornica ulja. Bilo je to taman oko vremena kada se baka rodila. Već godinu iza započela je prva proizvodnja ulja. Takozvana „prakap” današnjeg , svima znanog, Zvijezda ulja. Tada još nije bilo sedam različitih vrsta ulja koje ja koristim: Suncokretovo ulje, Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Maslinovo ulje, Bučino ulje, Biljno ulje, Mediteran ulje te Omegol ulje. Moram imati baš sve.

Kada je baka odrasla, tamo 1956. godine, Zvijezda je počela proizvoditi margarin. Baka je s njim radila kolače, još prije nego je Zvijezda napravila raznolik asortiman raznih margarina. Kreme s margarinom su glatke i voluminozne, bez grudica, baš kako djeca vole, a biskviti i prhka tijesta postala su s margarinom rahla i prozračna. Naravno da ih obožava od prvog kolača! Mama je tada bila mala, ona je svako jutro smazala krišku s tim margarinom, ali nije još bio onako maziv kao moj.

 

novapackshot1Ja sam se rodila kasnije, baš da me za doručak dočeka Margo kojeg je Zvijezda počela proizvoditi 1981. godine. Lakše se maže. I smaže. To smo jeli prije odlaska u vrtić ili školu, nekad bi poviše toga stavili i pekmez, ovisno kako je tko volio. Sjećate li se toga?
Danas Marga imate svakakvih, svi ga i dalje vole. I moja djeca ga jedu, lijepo mi je što imamo zajednička iskustva iz djetinjstva. Nekako mislim da tradicija neće tu stati, sigurna sam dapače da ću i svojim unucima mazati isto na kruh.

zvijezda_majoneza_retro

A moj ujak, on i majoneza rodili su se iste godine, tamo 1959. godine. Kod njega sve u životu klizi glatko, kao da je podmazan. On i danas najviše voli majonezu u tubi, jer je takva bila prva. Majoneza u foliji počela se proizvoditi tek kad je on imao 6 godina i iako je bila jednako fina, u trgovini je uvijek posezao za tubom. Danas, doduše, poseže i za onom majonezom u staklenci od kile. A i za kečapom. No nećemo sada o tome.

Što je sa mnom? Ja volim sve. Samo da je Zvijezdino. Dobar ukus za okus naslijedila sam od mame i bake. Dok dijelimo recepte i međusobno učimo jedna od druge, uživamo što imamo još nešto zajedničko svih ovih godina dok kuhamo i što nas okusom podsjeća na domaće, na miris kuće. Nema ljepšeg od mirisa tradicije.

Podijeli sa drugima:

Obojili smo glavni zagrebački trg u žuto stotinama suncokreta

Veliki rođendan ponosno smo proslavili na glavnom zagrebačkom trgu koji se zažutio od suncokreta

Izreka kako ljubav ide kroz želudac pokazala se točnom na velikom slavlju povodom 100 godina naše Zvijezde, koja se održala u subotu 10. rujna na glavnom zagrebačkom trgu pod nazivom „Zvijezde u gradu“.

Obojili smo trg u žuto stotinama suncokreta, iz čijeg srca izrastaju Zvijezdini proizvodi koji već generacijama pronalaze put do stolova većine domaćinstava diljem Hrvatske, a i šire.

Suncokreti su se prodavali po pristupačnoj cijeni, a uz njih su brojni posjetitelji kušali specijalitete iz Zvijezdine kuhinje na kotačima, za čijim su volanom bili voditeljica Iva Šulentić i glazbeni producent David Vurdelja – Baby Dooks, dok je odličnu atmosferu dodatno začinio druženjem s građanima voditelj Frano Ridjan.

Proslavi sto godina okusa i tradicije pridružile su se i brojne poznate osobe koje su pomagale prodavati suncokrete, a čitav prihod od prodaje išao je djeci sa sindromom Down.

Podijeli sa drugima:

Proslavite s nama 100 godina Zvijezde!

Prije točno stotinu godina, u rujnu davne 1916. godine osnovana je prva hrvatska tvornica ulja, iz čega je nastala današnja Zvijezda. Složit ćete se, vjerujemo, da svi Zvijezdini proizvodi hrani daju okus koji je nedostajao – i to čitavo stoljeće.

Danas je teško odgovoriti na pitanje „Što je sendvič bez majoneze?“ Sva sreća, na to pitanje ne trebamo tražiti odgovor još otkako je Zvijezda davne 1959. godine predstavila svoju prvu majonezu.

Hrvatski potrošači godinama kao svoj izbor broj 1 u kupnji ulja, majoneza ili stolnih i mazivih margarina stavljaju Zvijezdine proizvode, što govori o dugotrajnoj kvaliteti, u kojoj su uživale brojne generacije. Možemo reći da su naše bake i mame koristile iste proizvode kao i mi danas, da se održala lijepa tradicija. Želimo vam reći „Hvala“ na vjernosti.
Stoga nam je veliko zadovoljstvo pozvati vas na proslavu 100 godina Zvijezde!

Velika obljetnica stoljeća okusa, tradicije i kvalitete održat će se u pod imenom „Zvijezde u gradu“,
u subotu 10. rujna
od 11 do 14 sati
na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Pridružite nam se i kušajte specijalitete koje za volanom Zvijezdine kuhinje na kotačima pripremaju voditeljica Iva Šulentić i glazbenik Baby Dooks te sudjelujte u nagradnoj igri na Instagramu i humanitarnoj akciji prodaje suncokreta, od čega sav prihod ide djeci sa sindromom Down.

Veselimo se vašem dolasku!

Podijeli sa drugima:

Zvijezda slavi stoljeće okusa uz nagradnu igru u kojoj poklanja 100.000 kuna!

U nagradnoj igri možete sudjelovati kupnjom tri Zvijezdina proizvoda u razdoblju od 5. rujna do 15. listopada 2016.

Domaća proizvodna kompanija Zvijezda ove godine slavi svojih prvih sto godina, no to nije samo okrugli rođendan ili još jedna obljetnica postojanja, već je stoljeće Zvijezdinih okusa u gotovo svakom kućanstvu u Hrvatskoj.
Od samog osnutka 15. rujna 1916. godine Zvijezda, kompanija s jednom od najdužih tradicija u Hrvatskoj, gradila je povjerenje najinovativnijim metodama izrade, vlastitim recepturama i visokovrijednim sirovinama kao i osluškivanjem tržišta i težnjom da uvijek ide korak naprijed.

O uspješnosti Zvijezdina poslovanja govore i brojne nagrade i priznanja, poput medalje Best buy Award čiji su nositelji Zvijezda margarin, Zvijezda majoneza i Zvijezda ketchup koji su ocijenjeni kao najbolji proizvodi kada je riječ o omjeru kvalitete i cijene, ali i činjenica su Zvijezdini brendovi, izrasli iz srca suncokreta, prvi izbor domaćih potrošača.
Kako bi svojim potrošačima zahvalila na vjernosti, Zvijezda svojih uspješnih 100 godina poslovanja obilježava prigodnom nagradnom igrom „100 godina s nama, 100 tisuća kuna vama“.

Kako sudjelovati?

U nagradnoj igri možete sudjelovati kupnjom tri Zvijezdina proizvoda u bilo kojoj prodavaonici u Hrvatskoj, u razdoblju od 5.9. do 15.10.2016. Presliku računa s osobnim podacima (ime i prezime, adresa s poštanskim brojem, kontakt telefon) pošaljite na adresu: ZVIJEZDA d.d., M.Čavića 1, p.p. 967, 10000 Zagreb, uz naznaku „100 godina s nama 100 000 kn vama“.

Nije nužno da su sva tri proizvoda kupljena u istoj kupnji, a moguće je poslati neograničen broj omotnica koje sadrže preslike računa na kojima je vidljivo da su kupljena tri proizvoda iz Zvijezdina asortimana.
Zvijezda je pripremila nagradni fond u iznosu od 100 tisuća kuna na potrošačkoj kartici Zagrebačke banke, a uz novčane iznose možete osvojiti i 100 Zvijezdinih poklon paketa, ili 100 Zvijezdinih USB stickova.

Nagrade koje možete osvojiti su:

1x 50.000 kn
2x 10.000 kn
3x 5.000 kn
4x 2.500 kn
5x 1.000 kn
100x Zvijezda poklon paket
100x Zvijezda USB stick

 

Podijeli sa drugima:

Nagradni natječaj na Zvijezda društvenim mrežama

[cmsms_row][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text]

Pripremili smo za vas jedan zanimljivi nagradni natječaj! Kronike Super Ketchupa je serija kratkih video stripova u kojem naš superheroj rješava misteriozne slučajeve, no potrebna mu je vaša pomoć!

Pažljivo gledajte kratke videe koje ćemo objavljivati kroz iduća 4 tjedna na Zvijezda Facebook i Instagram stranici, dovršite slučaj i osvojite vrijedne nagrade. Svaki tjedan objavljujemo novi video s novim misterioznim slučajem!

Također, pronađite Zvijezdin profil @zvijezda_hr na Snapchatu ili Instagramu, jer ćemo vam tamo ostavljati tragove koji će vam pomoći u rješavanju slučaja. Prvi video objavljen je ovaj ponedjeljak, a možete ga pogledati klikom OVDJE.

Svoje rješenje ostavite u komentarima nagradnog posta ili na svom profilu objavite sliku ili video, tagirajte nas i označite s #KronikeSuperKetchupa.

Ne zaboravite pročitati pravila natječaja i budite što maštovitiji!

U Nagradnom natječaju bit će podijeljene 3 nagrade svaki tjedan:
1. nagrada: 2.000 kn na poklon kartici Abrakadabra web shopa + godišnja zaliha Zvijezda ketchupa (12kg)
2. i 3. nagrada: poklon paket Zvijezda

 

Dobitnici:

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][cmsms_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsms_column data_width=”1/2″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Prvi tjedan

Prva nagrada:
Josipa Slatina
31 555 Marijanci

Druga nagrada:
Adriana Peroković
52 212 Fažana

Treća nagrada:
Jadran Franin
21 000 Split

Drugi tjedan

Prva nagrada:
Vlatka Ivčević
31 500 Našice

Druga nagrada:
Maja Matić
10 040 Zagreb

Treća nagrada:
Biljana Gabrić
31 000 Zagreb

[/cmsms_text][/cmsms_column][cmsms_column data_width=”1/2″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Treći tjedan

Prva nagrada:
Emily Vrkić
51 000 Rijeka

Druga nagrada:
Siniša Čagalj
21 270 Zagvozd

Treća nagrada:
Branka Kulaš
22 000 Šibenik

Četvrti tjedan:

Prva nagrada:
Laura Čagalj
21 270 Zagvozd

Druga nagrada:
Monika Guzalić
48 268 Gornja Rijeka, Križevci

Treća nagrada:
Branka Vrkić
51 000 Rijeka

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Podijeli sa drugima:

5 savjeta za uspješnu zimnicu

Polako nam dolazi sezona pripreme zimnice, a kako biste bili sigurni da ćete ove zime moći uživati u blagodatima konzerviranog povrća, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta koje treba imati na umu prilikom same pripreme.

  1. Odabir namirnica

Prilikom pripreme zimnice važno je odabrati samo kvalitetno voće i povrće, a to znači da na njemi ne smije biti oštećenja ili trulih dijelova koji mogu pokvariti cijelu staklenku punu plodova. Sve namirnice prije stavljanja u staklenke obavezno dobro operite i osušite.

2. Staklenke moraju biti čiste

Sav pribor koji koristite za pripremu zimnice mora biti potpuno čist kako bakterije ne bi dospjele u vašu zimnicu. Staklenke prije upotrebe obavezno operite ili prokuhajte te ih zatvarajte poklopcima koje ne propuštaju zrak kako biste svojoj zimnici osigurali najbolju kvalitetu.

09-ocat3. Punjenje staklenki

Nakon što povrće stavite u staklenku pritisnite ga tako da se međusobno zaglavi i ne može micati jer u protivnome postoji mogućnost da ispliva iznad octa i pokvari cijeli staklenku povrća. Ocat uvijek punite barem 2cm iznad ruba povrća jer ono kiseljenjem upija tekućinu tako da ne smijete riskirati kvarenje staklenke ukoliko dio povrća nije uronjen u ocat.

4. Uloga soli i octa u konzerviranju

Osim što pridonose jedinstvenom okusu konzerviranog povrća, sol i ocat imaju važnu ulogu u zaustavljanju neželjene aktivnosti mikroorganizama. Kuhinjska sol izaziva dehidraciju stanica mikroorganizama i time onemogućuje njihovu daljnu aktivnost dok ocat ukiseljava sredinu u kojoj se nalaze mikroorganizmi stvarajući nepovoljne uvjete za njihovu aktivnost. Iz ovog razloga u svoju zimnicu dodajte kombinaciju kuhinjske soli i octa koji će zajedničkim snagama osiguravati kvalitetan proizvod.

5. Čuvanje zimnice

Napunjene i pripremljene staklenke uvijek držite na tamnom, suhom i hladnom mjestu kako biste održali najbolju kvalitetu i spriječili kvarenje. Zimnicu povremeno kontrolirajte kako biste primjetili eventualne prve znakove kvarenja, a nakon što jednom otvorite staklenku koristite samo čisti pribor te nakon korištenja staklenku spremite u hladnjak.

Podijeli sa drugima:

Ekstra djevičansko maslinovo ulje po cijeni od samo 29,99 kn

Bogatog okusa i mirisa, Zvijezda Ekstra djevičansko maslinovo ulje dostupno je u limitiranom izdanju po atraktivnoj cijeni od 29,99 kuna.

Samo u trgovinama Konzuma ovog ljeta možete pronaći posebno limitirano izdanje Zvijezda Ekstra djevičanskog maslinovog ulja po cijeni od samo 29,99 kn. Zaljubljenici u mediteransku prehranu prepoznat će ovo ekstra djevičansko maslinovo ulje sa Zvijezdinim potpisom kao idealnog saveznika u pripremi laganih ljetnih obroka, a turisti će ga poželjeti ponijeti kući kao suvenir i najukusniju uspomenu na ljeto provedeno na hrvatskoj obali.

Ako pak tražite maštoviti poklon za dragu osobu ili nekoga želite zadiviti, sa Zvijezda Ekstra djevičanskim maslinovim uljem nećete pogriješiti. Dodajte tome svježu rajčicu i komad sira. Rezultat? Šarmantno i ukusno!

Podijeli sa drugima:

Recept by Domaćica: Morski tortellini

[cmsms_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]Poznata gastroblogerica Sanja Mijac donosi nam ukusan recept za mediteranske morske tortelline koji su idealan obrok za tople ljetne dane.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Upute za pripremu:

  1. Tortelline pripremite po uputama s pakiranja.
  2. U tavi na maslinovom ulju popržite nasjeckani ljubičasti luk dok malo ne omekani, zatim mu dodajte nasjeckani češnjak pa pržite dok ne zamiriši.
  3. Na luk dodajte pasiranu rajčicu i bijelo vino, pirjajte nekoliko minuta dok vino ne ishlapi.
  4. Zatim dodajte plodove mora, te pirjajte sve skupa još oko 5 minuta.
  5. Umak posolite, popaprite i dodajte lišće peršina.
  6. U gotov umak dodajte ocijeđene skuhane tortelline i poslužite uz malo naribanog sira i rukole.

sanja-mijac-domacicaO autorici:
Sanja Mijac poznata je hrvatska gastroblogerica te autorica bloga Domaćica, posvećenog domaćim receptima. Njene ukusne kreacije od sada možete pronaći i na Zvijezdinoj stranici gdje će s vama podijeliti jednostavne recepte koji uspjevaju baš svaki put!

Sastojci:

[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Zvijezdin margarin i majoneza dobitnici prestižne medalje Best Buy Award

Zvijezda margarini, Zvijezda majoneza i Zvijezda ketchup najbolji su proizvodi kada je riječ o omjeru kvalitete i cijene

Nositelji Best Buy nagrade su oni proizvodi koji nude najveću vrijednost za novac, a u kategoriji margarina i majoneza riječ je Zvijezdinim proizvodima – Zvijezda majoneza i Zvijezda margarin. U kategoriji umaka Best buy nagradu dobilo je Zvijezda ketchup. Ovi proizvodi osvojili su najveći broj glasova hrvatskih potrošača i time se plasirali na sam vrh Best Buy međunarodnog certifikacijskog projekta.

Zvijezda margarini koji su tržišni lideri u Hrvatskoj proizvedeni su suvremenim postupkom iz visoko kvalitetnih sirovina biljnog podrijetla te svojom kvalitetom i okusom u potpunosti zadovoljavaju očekivanja potrošača. Zvijezda majoneza kao najpoznatija i najprodavanija majoneza na domaćem tržištu potrošačima nudi širok asortiman okusa koji se proizvode pod strogo određenim uvjetima, suvremenim tehnološkim postupkom iz kvalitetnih sirovina uz stalnu kontrolu.

Zahvaljujući recepturi i visokokvalitetnim sirovinama, ali i osluškivanju potreba potrošača te praćenju svjetskih trendova Zvijezdini proizvodi prepoznati su u gotovo svakom kućanstvu u Hrvatskoj. O prepoznatljivosti i kvaliteti naših proizvoda govori i ovo priznanje. Značajno je da smo Best Buy Award dobili baš u godini kada slavimo 100 godina postojanja -to nam je najbolji poklon, ali i motiv za daljnji rast i razvoj“, istaknuo je direktor marketinga, Zvonimir Seki.

Best Buy Award projekt je švicarske organizacije ICERTIAS – International Certification Association GmbH, a osnovni cilj istraživanja je dobivanje uvida u iskustvo i percepciju stanovnika Republike Hrvatske o robnim markama proizvoda i usluga. Best Buy Award istraživanja se provode za cijeli niz različitih gospodarskih, kulturoloških, socioloških, zdravstvenih, sportskih i zabavnih sektora, a za svaku kategoriju za svaku kategoriju nositelj može biti samo jedan proizvod odnosno usluga – onaj koji osvoji najveći broj glasova hrvatskih potrošača.

Podijeli sa drugima:

Neodoljivo slasna – nova Zvijezda majoneza slanina!

Postoji li išta primamljivije od slanine i majoneze?

Postoji – spoj tog dvoje u obliku neodoljivo slasne Zvijezda majoneza slanine, nove članice Zvijezdina asortimana premium majoneza!

Nova majoneza namijenjena je svim ljubiteljima slanine u bogatom okusu omiljene Zvijezda delikates majoneze, a odličan je odabir u svako doba dana, bez obzira jeste li odlučili njezinim okusom obogatiti sendvič, salati od svježeg povrća ili mesu na roštilju dati začin koji je nedostajao.

Nakon prvih reakcija kupaca i zadovoljstva iskazanih nakon kušanja majoneze sa slaninom, prenosimo komentar koji zaokružuje opis novog Zvijezdinog proizvoda: „Sve je bolje uz slaninu!“

Novu majonezu s okusom slanine potražite u trgovinama!

Saznajte više o novom Zvijezda proizvodu…

Podijeli sa drugima:

Recept by Domaćica: Njoki Caprese

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Njoke skuhajte po uputama s vrećice. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Na maslinovom ulju prodinstajte crveni luk dok ne omekša, zatim mu dodajte nasjeckani češnjak i kratko dinstajte, tek toliko da zamiriši. Na luk dodajte zrelu nasjeckanu rajčicu, dinstajte oko 5 minuta dok malo ne omekša, zatim dodajte pasiranu rajčicu, te sve dinstajte oko 10 minuta. Na kraju dodajte skuhane njoke, svježe lišće bosiljka, nasjeckanu mozzarellu i začinite po želji sa soli i paprom. Gotovo jelo premjestite u manju vatrostalnu posudu i stavite ga u zagrijanu pećnicu na 10 – 15 minuta, odnosno dok se sir ne otopi. Poslužite toplo uz svježi bosiljak i naribani sir Grana Padano.

*Korak s pečenjem možete preskočiti, te samo u toplo jelo umiješati kuglice mini mozzarelle.
Dobar tek!

 

sanja-mijac-domacicaO autorici:
Sanja Mijac poznata je hrvatska gastroblogerica te autorica bloga Domaćica, posvećenog domaćim receptima. Njene ukusne kreacije od sada možete pronaći i na Zvijezdinoj stranici gdje će s vama podijeliti jednostavne recepte koji uspjevaju baš svaki put!

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

NOVO: Zvijezda umaci!

Od sada u prodaji možete potražiti čak tri različita Zvijezda umaka za tjesteninu!

Dolaskom ljetnih dana sve više vremena želimo provoditi vani, a sve manje u kuhinji, stoga je Zvijezda na tržište lansirala novu liniju ukusnih umaka uz koje je obrok gotov u svega nekoliko minuta. Zvijezda umaci izvrsni su za brzu pripremu jela, a svojim će bogatim okusom odlično pristajati svim vrstama tjestenine ili njoka. Kako bi se prilagodili svim ukusima, tu su čak tri različita okusa umaka: Umak s bosiljkom, Bolognese umak te Salsa ljuti umak.

Zvijezda umak s bosiljkom napravljen je od sočnih komadića rajčice, a obogaćuje ga kombinacija začina u kojoj dominira okus bosiljka.

Zvijezda bolognese umak, umak je na bazi rajčice uz dodatak ukusnog goveđeg mesa i odabranog povrća sjeckanog na sitne komadiće.

Zvijezda salsa ljuti umak namijenjen je pikantnim nepcima jer u sebi sadrži papriku i čili papriku što mu daje poseban ljuti okus, a za posebnu aromu zaslužni su fino rezani komadići luka, origana i papra.

Podijeli sa drugima: