[cmsms_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]Valentinovo je pred vratima. Tražite li jednostavan recept kojim želite iznenaditi svoju voljenu osobu, a ujedno se i dobro zabaviti, predlažemo vam da napravite slano srce od lisnatog tijesta s punjenjem koje podsjeća na pizzu. Čak i ako niste majstor u kuhinji, ovo je vrlo jednostavno za napraviti, a i brzo je gotovo. Vaši voljeni sigurno će biti oduševljeni jer svi znamo ovu staru izreku – ljubav ide kroz želudac.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Upute za pripremu:
- Iz pakiranja izvadite dva lisnata tijesta koja ste prethodno odledili. Razvucite ih valjkom za tijesto na istu debljinu i složite jedno preko drugog.
- Kako biste izrezali pravili oblik srca najlakše je koristiti gotovu šablonu koju ste radnije pripremili i izrezali. Stavite šablonu na vrh i nožem izrežite dva identična srca. Ako i nemate šablonu, znate otprilike oblik srca, možda će biti još simpatičnije ako nije savršeno.
- Gornje srce stavite na stranu.
- Donje srce po sredini premažite pasiranom rajčicom, ali ne do ruba, ostavite bar 1‐2 cm praznog ruba radi premaza od jaja.
- Zamutite jaje sa žlicom vode i premažite rubove srca. Premaz služi da se dva tijesta zalijepe.
- Na dio srca sa pasiranom rajčicom posložite prvo sitno sjeckanu šunku.
- Zatim na šunku posložite naribani sir.
- Vrh pospite sa sitno sjeckanim crnim maslinama i par vrhova žličice pesto umaka.
- Gornjim dijelom srca preklopite donji i prstima utisnite rubove da se gornje i donje srce zalijepe.
- Premažite cijelo srce mješavinom jajeta i vode.
- Pospite srce sjemenkama sezama i/li chia sjemenkama za ukras.
- Dobro zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i srce pecite oko 20 minuta.
Srce se može konzumirati toplo i hladno. Umjesto navedenih sastojaka za punjenje srca možete koristiti i neke svoje, odnosno one koje voli vaša voljena osoba. Za dekoraciju možete koristiti i mljevene bademe, pinjole ili neke druge sjemenke, poigrajte se sa ukrašavanjem.
[/cmsms_text][cmsms_divider width=”long” height=”1″ style=”solid” position=”center” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″][cmsms_text animation_delay=”0″][/cmsms_text][cmsms_divider width=”long” height=”1″ style=”solid” position=”center” margin_top=”0″ margin_bottom=”0″ animation_delay=”0″][/cmsms_column][cmsms_column data_width=”1/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]
Sastojci:
- 1 pakiranje Ledo lisnatog tijesta ( 500g )
- 100 g kuhane šunke
- 100 g naribanog sira
- nekoliko žlica Zvijezda Passata pasirane rajčice
- 10 Zvijezda crnih maslina
- 2 žlice umaka pesto genovese
SASTOJCI ZA UKRAŠAVANJE:
- 1 jaje
- 1 žlica vode
- sezam sjemenke
- chia sjemenke