Srce od lisnatog tijesta

[cmsms_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]Valentinovo je pred vratima. Tražite li jednostavan recept kojim želite iznenaditi svoju voljenu osobu, a ujedno se i dobro zabaviti, predlažemo vam da napravite slano srce od lisnatog tijesta s punjenjem koje podsjeća na pizzu. Čak i ako niste majstor u kuhinji, ovo je vrlo jednostavno za napraviti, a i brzo je gotovo. Vaši voljeni sigurno će biti oduševljeni jer svi znamo ovu staru izreku – ljubav ide kroz želudac.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Upute za pripremu:

  1. Iz pakiranja izvadite dva lisnata tijesta koja ste prethodno odledili. Razvucite ih valjkom za tijesto na istu debljinu i složite jedno preko drugog.
  2. Kako biste izrezali pravili oblik srca najlakše je koristiti gotovu šablonu koju ste radnije pripremili i izrezali. Stavite šablonu na vrh i nožem izrežite dva identična srca. Ako i nemate šablonu, znate otprilike oblik srca, možda će biti još simpatičnije ako nije savršeno.
  3. Gornje srce stavite na stranu.
  4. Donje srce po sredini premažite pasiranom rajčicom, ali ne do ruba, ostavite bar 1‐2 cm praznog ruba radi premaza od jaja.
  5. Zamutite jaje sa žlicom vode i premažite rubove srca. Premaz služi da se dva tijesta zalijepe.
  6. Na dio srca sa pasiranom rajčicom posložite prvo sitno sjeckanu šunku.
  7. Zatim na šunku posložite naribani sir.
  8. Vrh pospite sa sitno sjeckanim crnim maslinama i par vrhova žličice pesto umaka.
  9. Gornjim dijelom srca preklopite donji i prstima utisnite rubove da se gornje i donje srce zalijepe.
  10. Premažite cijelo srce mješavinom jajeta i vode.
  11. Pospite srce sjemenkama sezama i/li chia sjemenkama za ukras.
  12. Dobro zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i srce pecite oko 20 minuta.

Srce se može konzumirati toplo i hladno. Umjesto navedenih sastojaka za punjenje srca možete koristiti i neke svoje, odnosno one koje voli vaša voljena osoba. Za dekoraciju možete koristiti i mljevene bademe, pinjole ili neke druge sjemenke, poigrajte se sa ukrašavanjem.

[/cmsms_text][cmsms_divider width=”long” height=”1″ style=”solid” position=”center” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″][cmsms_text animation_delay=”0″]srce-od-lisnatog-500px[/cmsms_text][cmsms_divider width=”long” height=”1″ style=”solid” position=”center” margin_top=”0″ margin_bottom=”0″ animation_delay=”0″][/cmsms_column][cmsms_column data_width=”1/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Sastojci:

SASTOJCI ZA UKRAŠAVANJE:

  • 1 jaje
  • 1 žlica vode
  • sezam sjemenke
  • chia sjemenke
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci