Nove etikete suncokretova ulja nacrtala su djeca sa sindromom Down

Nove etikete suncokretova ulja nacrtala su djeca sa sindromom Down

Izložba radova mališana koju su sudjelovali u Zvijezdinom natječaju održat će se u sklopu Vanninog koncerta u Lisinskom

Tri crteža djece sa sindromom Down krasit će etikete limitiranog izdanja Zvijezdinog suncokretovog ulja koje će se na hrvatskom tržištu naći u ožujku. Rezultat je to natječaja „Srce suncokreta“ koji je prva hrvatska tvornica ulja tijekom veljače organizirala s Udrugom za sindrom Down Zagreb.

U natječaju za crteže koji će se naći na novim etiketama ulja sudjelovalo više od 30 djece suncokreta, kako još zovu djecu s Downovim sindromom jer zrače ljubavlju i veseljem, a kako je upravo suncokret biljka iz čijeg srca izrastaju Zvijezdini proizvodi, djeci je pružena prilika da aktivno sudjeluju u stvaranju limitirane edicije.

Zvijezdin stručni žiri između 50 njihovih radova odabrao je tri crteža za koji su građani mogli glasovati i tako odlučiti koji će od njih postati etiketa suncokretova ulja. Osluškujući riječ potrošača koji su se akciji odazvali u zaista velikom broju, u Zvijezdi su odlučili nagraditi sva tri crteža i pretvoriti ih u etikete.

suncokretovo-ulje-1l

Suncokretovo ulje

Oko 500 tisuća boca suncokretova ulja s crtežima pobjednica – Anamarije Babić, Lorene Horenjak i Lucije Ivić naći će se u prodaji od ožujka. Bocu s prvom etiketom već sada možete potražiti na policama trgovina, dok će se etiketa s drugim pobjedničkim crtežom u prodaji naći u travnju, a ona s trećim crtežom u svibnju.

„Raduje nas što je veliki broj naših potrošača u štićenicima Udruge za sindrom Down – Zagreb prepoznao osobe koje svoje pobjede ostvaruju svaki dan. To nas je potaknulo da malo promijenimo pravila natječaja i nagradimo svo troje finalista,“ izjavila je Jasna Pulić, direktorica marketinga Zvijezde koja je djecu nagradila i s tri tableta koji im olakšavaju učenje.

Svi će radovi biti biti izloženi povodom Međunarodnog dana osoba sa sindromom Down u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog u sklopu akcije „Uljepšajmo njihov svijet“ i koncerta „Vanna u Lisinskom“ koji se održava 21. ožujka 2017. s početkom u 19.30 sati.

Koncert organizira Udruga u suradnji s Rotary klubom Zagreb Gradec, Adria Medijom Zagreb i magazinom Story.

Sav prihod od ulaznica namijenjen je edukaciji i angažmanu logopeda i rehabilitatora koji će s mališanima raditi od prvih dana njihovih života.