Svijet je ljepši kroz ružičaste naočale, a još je ukusniji s ružičastim namazom od majoneze i cikle.
Šarenilo na stolu uvijek mami poglede, a majonezni namaz s ciklom sasvim sigurno će iznenaditi brojne gurmane. Namaz poslužite u posudici ili na krekerima, odlično će izgledati serviran i na listu obične salate zbog kontrasta koji stvara zahvaljujući svojoj ružičastoj boji.
Upute za pripremu:
- Dobro operite ciklu i kuhajte je cijelu sve dok skroz ne omekša.
- Isjeckajte peršin i mladi luk na što sitnije komadiće.
- Ogulite koru kuhane cikle i ostavite je da se ohladi.
- Hladnu kuhanu ciklu možete usitniti na više načina, zavisno kakvu strukturu namaza želite. Možete je naribati, isjeckati nožem ili izmiksati u blenderu. Mi smo je naribali.
- U dublju posudu u koju ste prethodno naribali ciklu dodajte isjeckani peršin i mladi luk te smjesu promješajte drvenom kuhačom.
- Smjesi dodajte crvenu papriku, sušeni mljeveni korijander, crni papar i sol. Dobro promiješajte.
- Zatim dodajte majonezu i pasiranu rajčicu i ponovo dobro promiješajte sve zajedno.
- Ukoliko želite dobiti gušći namaz možete sastojcima dodati zdrobljeni kuhani slanutak.
- Namaz prije posluživanja ohladite u hladnjaku.
Sastojci:
- 1 kg cikle
- 120 g Zvijezda delikates majoneze
- 60 g peršina
- 100 g mladog luka
- 50 ml Zvijezda Passata pasirane rajčice
- Ravna žlicica crvene paprike
- Ravna žlicica sušenog mljevenog korijandera
- 2/3 žlicice crnog papra
- Sol po želji i ukusu