[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]
Slatki kruh sa bananama i orasima gotov je za sat vremena, a možete ga jesti uz mlijeko za doručak, popodne uz čaj ili navečer kada se zaželite nečeg slatkog, a zdravog.
Ako tražite recept za zdraviju verziju slatkog kruha, naša je preporuka mekinjavi graham kruh koji se radi od pšenične prekupe, dijela sjemena pšenice kojom se mlada pšenica hrani. Za razliku od bijelog pšeničnog brašna, pšenična prekupa zadržava većinu vitamina, mineralnih soli i primjesa koje su dobre za probavu. U njoj se mogu naći cink, antioksidanti i vitamini B, a osim toga je i odličan je izvor vlakana, proteina te nekih dobrih masti.
U receptima dio bijelog brašna uvijek možete zamijeniti pšeničnom prekupom.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]
Upute za pripremu:
- U dubokoj posudi vilicom omekšajte stolni s maslacem.
- U drugoj posudi umutite jaja i dodajte šećer.
- Postupno umiješajte jaja i šećer sa omekšanim namazom do skoro pjenastog izgleda.
- Dodajte kašu od izmiksanih banana u blenderu i sitnije naribanu mrkvu.
- Prosijte obje vrste brašna s praškom za pecivo pa naizmjenice s mlijekom umiješajte u smjesu od banana i mrkve.
- Prerežite štapić vanilije na pola i žličicom izvadite jezgru koju nadodate u smjesu.
- Dodajte smjesi sjeckane orahe i sol.
- Kalup za kruh dobro premažite stolnim s maslacem.
- Tijesto stavite u kalup i izravnajte površinu.
- Pecite oko 60 minuta na 170 stupnjeva. Ako niste sigurno da li je kruh pečen, poslužite se starim trikom, pri kraju pečenja zabodite u kruh drvenu čačkalicu, ako ostane suha i bez imamo grudica na sebi, kruh je pečen
[/vc_column_text][/vc_column]
Sastojci:
- 150 g stolni s maslacem
- 3 banane
- 1 mrkva
- 3 jaja
- 300 g pšenične prekupe (Graham)
- 50 g zobenog brašna
- 120 g smeđeg šećera
- 1 štapić vanilije
- 3 žličice praška za pecivo
- 100 ml mlijeka
- 80 g sjeckanih oraha
- ½ žličice soli
Sastojci za ukrašavanje
- Bijeli ili kokosov šećer u prahu