Američke krafne by Darko Kontin

Upute za pripremu:

U toplo mlijeko dodajte žlicu šećera i paketić od 7 grama suhog kvasca. Kvasac će se kroz 8-10 minuta aktivirati u mlijeku što ćete moći prepoznati po mjehurićima na površini mlijeka.

U dubokoj posudi pomiješajte brašno i sol, a ako želite pripremiti kakao verziju krafni umiješajte 50 grama kakaa u brašno.

Mlijeku s aktiviranim kvascem dodajte 2 cijela jaja i rastopljeni Zvijezda stolni. Pomiješajte tekuće sastojke.

Prelijte tekuću smjesu u brašno i kuhačom zamijesite tijesto. Tijesto završite mijesiti na radnoj površini koju po potrebi slobodno dodatno pobrašnite.

Tijesto je potrebno mijesiti barem 5-6 minuta sve dok ne postane elastično na dodir.

Gotovo tijesto odložite u nauljenu posudu, pokrijte ga krpom i ostavite na toplom da se diže barem sat vremena. Tijesto bi trebalo narasti duplo u volumenu.

americke-krafne-1

Dignuto tijesto razvaljajte na debljinu od 1 centimetar. Pomoću kalupa za američke krafne, ili dva okrugla kalupa različitih veličina, izrežite tijesto u željene oblike. Ostatke tijesta ponovno zamijesite, razvaljajte i pomoću kalupa izrežite.

Američke krafne odložite na pekarski papir i prekrijte krpom. Krafne ostavite dizati na toplom mjestu dodatnih 40 minuta.

U dubokom loncu zagrijte Zvijezda ulje na temperaturu od 170 stupnjeva. Ovisno o širini lonca bit će potrebna 1 do 2 litre ulja. Ulje mora biti dovoljno duboko kako krafne prilikom prženja ne bi dodirivale dno lonca.

Krafne nakon drugog dizanja lagano pustite u vruće ulje i ostavite ih da se prže oko minute s jedne strane, a zatim ih okrenite na drugu stranu i pustite još koju minutu. Krafne se trebaju napuhati i dobiti zlatno smeđu boju s obje strane.

Gotove krafne odložite na papirnati ubrus kako bi se upio višak ulja s njih.

Ako krafne šećerite odmah nakon što ih izvadite iz ulja uvaljajte ih u mješavinu šećera i cimeta. Kada se krafne ohlade šećer se neće više loviti za krafne.

Priprema glazure:

Za pripremu čokoladne glazure u loncu ili posudi za kuhanje na pari otopite 200 grama čokolade za kuhanje narezane na manje komade sa 100 grama Zvijezda stolnog i jednom žlicom meda.

U otopljenu čokoladnu glazuru umočite jednu stranu američkih krafni i stavite ih sa strane da se glazura stvrdne.

Po ukusu preko glazure možete dodati razne ukrase, slastičarske dodatke kao i razne dodatne preljeve s okusima. U slast!

americke-krafne-2

Sastojci potrebni za krafne:

  • Mlijeko 240 ml
  • Suhi kvasac 7 grama
  • Glatko brašno 500-550 grama
  • Kakao 50 grama (dodati samo za tamne krafne)
  • Zvijezda stolni 85 grama
  • Jaja 2 komada
  • Šećer 1 jušna žlica
  • Prstohvat soli
  • Zvijezda ulje 1-2 litre

Sastojci potrebni za glazuru:

  • Čokolada za kuhanje 200 grama
  • Zvijezda stolni 100 grama
  • Med 1 jušna žlica
  • Razni ukrasi (čokoladne mrvice, krokanti, preljevi, bademi, … )
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Tortilja mesne okruglice

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Priprema:

Tortilja čips izdrobite rukama u grubo. Cheddar naribajte.

Drobljeni tortilja čips, naribani cheddar i začine pomiješajte s mljevenim mesom.

Oblikujte 16 mesnih okruglica i položite ih na papir za pečenje.

Tortilja mesne okruglice pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta na 200 stupnjeva.

Poslužite uz tortilja čips i Zvijezda majonezu prženi luk.

Dobar tek!

tortilja-mesne-okruglice-01

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • 450 grama miješanog mljevenog mesa
  • 50 grama cheddar sira
  • 50 grama tortilja čipsa
  • Soli, papra i ostalih začina po želji
  • Zvijezda majoneza prženi luk
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Raspuknutići

Upute za pripremu:

U posudi pomiješati brašno i sol. Margarin i čokoladu rastopiti na pari.

U drugoj posudi razmutiti jaja sa šećerom i Amaretom. U tu smjesu umiješati prethodno rastopljenu čokoladu i margarin.

Ručno umiješati dio po dio brašna i soli dok se sve ne poveže.

Uliti smjesu u posudu, prekriti je folijom i ostaviti u hladnjaku najmanje 2 sata.

Izvaditi smjesu iz hladnjaka i žličicom grabiti male kuglice smjese (promjera 2,5 cm). Oblikovati kuglice rukama, uvaljati ih u šećer u prahu i slagati ih s dosta razmaka na pleh s papirom za pečenje.

Peći na 170 stupnjeva, 10 minuta

Sastojci:

  • 210 g oštrog brašna
  • 220 g čokolade za kuhanje
  • 55 g margarina
  • 70 g smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • pola žličice praška za pecivo
  • malo Amareta (ili ruma)
  • pola žličice začina za medenjake (ili cimeta)
  • prstohvat soli
  • šećer u prahu
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Namaz od orade

Priprema:

Uklonite kožu s orade i provjerite da u mesu nema kosti.  U dublju posudu pomiješajte meso orade, malo krem sira i naribanog parmezana, bijelog papra po ukusu i 60 grama Zvijezda majoneze. Vilicom pomiješajte i sjedinite sve sastojke u rustikalni namaz od ribe.

Namaz od orade poslužite uz kruh po izboru ili krekere.

Majoneza_riblji_namazi_1000x1000_2

Sastojci:

  • 100 grama orade – pečene ili dimljene
  • 60 grama Zvijezda majoneze
  • 30 grama krem sira
  • 15 grama parmezana
  • Bijeli papar po ukusu
Podijeli sa drugima:

Namaz od tune

Priprema:

Tunu ocijedite i zatim je u dubljoj posudi vilicom pomiješajte s krem sirom, senfom, Zvijezda maslinovim uljem i Zvijezda majonezom. Po ukusu možete u namaz od tune dodati i jedan manji naribani Zvijezda kiseli krastavac. Vilicom dobro pomiješajte sve sastojke, a ako želite da namaz bude još kremastiji, usitnite ga štapnim mikserom. Namaz od tune poslužite uz kruh po izboru ili krekere.

Majoneza_riblji_namazi_1000x1000_3

Sastojci:

Podijeli sa drugima:

Salata od pečenog odreska s umakom od Zvijezda majoneze i peršina

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Priprema:

Junetinu sobne temperature ispecite na zagrijanoj i suhoj grill tavi.

Ovisno o težini, debljini i željenom stupnju termičke obrade, meso pecite 7-12 minuta. Ramstek možete okrenuti nekoliko puta prilikom pečenja, a za srednji stupanj pečenosti, sredina mesa trebala bi dosegnuti oko 65 stupnjeva što ćete postići uz 8 minuta pečenja na grill tavi.

Kad je pečeno, meso odložite sa strane, posolite ga i poparite po želji pa ga pustite da odleži najmanje 10 minuta na toplom mjestu. Za to vrijeme pripremite salatu i dressing.

Dressing možete pripremiti ručno; sitno nasjeckajte svježi list peršina i pomiješajte ga sa Zvijezda majonezom, a možete ga pripremiti i u multipraktiku. Prvo dodajte željenu količinu peršinovog lista i usitnite ga. Zatim dodajte žlicu bijelog vinskog octa i Zvijezda majonezu te još jednom kratko uključite multipraktik da se namirnice pomiješaju.

Salatu operite, cherry rajčice prepolovite, rotkvice tanko narežite, mrkvu naribajte, a papriku narežite na kockice. Povrće pomiješajte u dubokoj posudi s jednim djelom pripremljenog dressinga pa servirajte salatu na tanjur. Preko salate posložite tanko narezane šnite odležanog ramsteka i dodatno začinite cijeli tanjur preljevom za salatu od Zvijezda majoneze i peršina.

Dobar tek!

salata-od-pecenog-odreska-01

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • 450 grama junećeg ramsteka
  • 300 grama Zvijezda majoneze
  • 60 grama svježeg lista peršina
  • 1 jušna žlica bijelog vinskog octa
  • 100 grama rikule
  • 100 grama mrkve
  • 100 grama žute paprike
  • 10 cherry rajčica
  • 5 rotkvica
  • Sol i papar, po ukusu
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Namaz od lososa

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i pecite losos 12 minuta. Termički ga možete obraditi i na pari.

Kožu odstranite, a meso lososa stavite u električnu sjeckalicu. Lososu dodajte kiselo vrhnje, sok pola limuna, prstohvat soli i 80-100 grama Zvijezda majoneze. Uključite električnu sjeckalicu na oko 30 sekundi. Namaz od lososa poslužite uz kruh po izboru ili krekere.
Majoneza_riblji_namazi_1000x1000_1

Sastojci:

  • 400 grama svježeg lososa
  • 50 kiselog vrhnja
  • 80 do 100 grama Zvijezda majoneze
  • Sok pola limuna
  • Prstohvat soli
Podijeli sa drugima:

Nova božićna priča Udruge za sindrom Down Zagreb i Zvijezde

I ovih blagdana Udruga za sindrom Down Zagreb i Zvijezda pripremili su božićnu ediciju Zvijezdina suncokretova s jedinstvenom limitiranom etiketom.

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]

1.12.2020.

I ovih blagdana Udruga za sindrom Down Zagreb i Zvijezda pripremili su božićnu ediciju Zvijezdina suncokretova s jedinstvenom limitiranom etiketom. Duh Božića oslikao je štićenik udruge Vitomir Pavković, a Zvijezdino suncokretovo ulje sa snježnim motivima potražite na policama trgovina početkom prosinca.

Etikete s crtežima djece iz Udruge za sindrom Down Zagreb sad već tradicionalno krase Zvijezdino suncokretovo ulje, a ove godine etiketa je otisnuta na pakiranju od 1,2 L.

Uz podršku kreativnim radionicama kroz donaciju pribora i materijala, Zvijezda podupire rad udruge i kroz novčane donacije.

–  Blagdani će nam svima ove godine izgledati drugačije nego što smo navikli i zato nam je posebno važno očuvati male tradicije na koje situacija u kojoj se nalazimo ne može utjecati. Takva je tradicija i naše prijateljstvo s Udrugom za sindrom Down Zagreb, izjavila je Jasna Pulić, direktorica marketinga i razvoja u Zvijezdi.

Udruga za sindrom Down Zagreb brine o više od stotinu djece kroz brojne radionice, savjetovanje, terapije i projekte koji potiču puno uključivanje osoba sa sindromom Down u svakodnevni život.

Zvijezdino suncokretovo ulje nalazi se u gotovo svakom kućanstvu i više godina za redom proglašeno je najsnažnijim domaćim brendom prema istraživanju Ipsos Puls – Brand Score.

Zvijezda_Suncokretovo_ulje_DOWN_zima

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Podijeli sa drugima:

PRAVILA NAGRADNE IGRE „Zvijezda proizvode na stol, novi auto pod bor!“

Priređivač nagradne igre je ZVIJEZDA plus d.o.o.

Članak 1. Priređivač

Priređivač nagradne igre je ZVIJEZDA plus d.o.o., Ulica Marijana Čavića 1, Zagreb, OIB 63603498763. Tehničku podršku u provedbi nagradne igre pruža New Level d.o.o., Badalićeva 31, 10000 Zagreb, OIB 99200431992.

Članak 2. Trajanje nagradne igre

Nagradna igra se provodi od 23. studenoga 2020. do 13. prosinca 2020. na svim prodajnim mjestima Lidl na području Republike Hrvatske. Nagradna igra odvija se kroz tri tjedna:

  • tjedan, od 23. 11. do 29. 11. 2020.
  • tjedan, od 30. 11. do 6. 12. 2020.
  • tjedan, od 7. 12. do 13. 12. 2020.

Članak 3. Svrha nagradne igre

Nagradna igra priređuje se u cilju promidžbe Priređivača i unapređenja prodaje. U nagradnu igru su uključeni svi proizvodi robne marke Zvijezda i sljedeći proizvodi robne marke Belje:ABC Krem sir 100g, ABC Krem sir 200g, ABC Krem sir Čili 100g i ABC Krem sir Vlasac 100g

Članak 4. Način sudjelovanja u nagradnoj igri

U nagradnoj igri mogu sudjelovati sve fizičke osobe koje za vrijeme trajanja nagradne igre u bilo kojoj Lidl prodavaonici kupe bilo koji proizvod robne marke Zvijezda ili bilo koji Belje ABC krem sir naveden u Članku 3.

Broj računa potrebno je prijaviti slanjem SMS poruke sadržaja: ZVIJEZDA, broj računa, ime i prezime, adresa (ulica, mjesto i poštanski broj) na broj 60221. Cijena SMS poruke je 2,40 kn, PDV uključen.

Originalni račun, kao dokaz o kupovini, potrebno je sačuvati do kraja nagradne igre te na zahtjev Priređivača predočiti pri podizanju nagrade. Svaki sudionik može sudjelovati u nagradnoj igri neograničen broj puta s različitim brojevima računa. Svaki pojedini račun može biti iskorišten samo jedanput. U slučaju da račun s istim brojem bude ponovno poslan od strane iste ili druge osobe ta će prijava biti proglašena nevažećom. Jedna osoba može osvojiti samo jednu nagradu.

Duljina SMS poruke ograničena je na 160, odnosno 70 znakova u slučaju korištenja dijakritičkih znakova (npr. č, ć, đ, š, ž). Poruka čija duljina prelazi navedena ograničenja, prelazi u drugu poruku te će kao takva biti naplaćena od strane mobilnog operatera. Zbog navedenoga, preporuka je ne koristiti navedene znakove u tekstu SMS poruke.

Maloljetne osobe mogu u nagradnoj igri sudjelovati samo uz suglasnost roditelja ili skrbnika.

Članak 5. Pravo sudjelovanja u nagradnoj igri

U nagradnoj igri ne mogu sudjelovati zaposlenici Priređivača i zaposlenici tvrtke New Level d.o.o., kao ni članovi njihove uže obitelji.

Članak 6. Nagradni fond

Nagradni fond sastoji se od:

  • 1 x Volkswagen GOLF 2.0. TDI life vrijednosti 191.051,55 kuna
  • 3 x Lidl poklon bon vrijednosti 1.000,00 kuna
  • 12 x Lidl poklon bon vrijednosti 500,00 kuna
  • 30 x Lidl poklon bon vrijednosti 200,00 kuna

Ukupna vrijednost nagradnog fonda iznosi 206.051,55  kuna. Priređivač se obvezuje uplatiti 5% ukupne vrijednosti nagradnog fonda u korist Crvenog križa Republike Hrvatske.

Članak 7. Izvlačenje i objava dobitnika

Izvlačenje dobitnika tjednih nagrada održat će se u prostorijama Priređivača prema sljedećem rasporedu:

  • 30.11. 2020. za prijave od 23. 11. do 29. 11. 2020.
  • 07.12. 2020. za prijave od 30. 11. do 6. 12. 2020.
  • 14.12. 2020. za prijave od 7. 12. do 13. 12. 2020.

Na svakom izvlačenju dobitnika tjednih nagrada izvući će se 15 dobitnika za nagrade:

  • 1 x Lidl poklon bon vrijednosti 1.000,00 kn
  • 4 x Lidl poklon bon vrijednosti 500,00 kn
  • 10 x Lidl poklon bon vrijednosti 200,00 kn

Izvlačenje za glavnu nagradu, automobil Volkswagen GOLF 2.0. TDI life, održat će se 14. 12. 2020.

Dobitnici će biti izvučeni pomoću računalne aplikacije, metodom slučajnog odabira. Izvlačenje dobitnika nadzirat će tročlana komisija te će se o tijeku izvlačenja voditi zapisnik. Komisija će provjeriti je li dobitnik sudjelovao u nagradnoj igri sukladno ovim pravilima. U slučaju da se njegova prijava proglasi nevažećom, nagrada će biti dodijeljena sljedećem izvučenom sudioniku koji ima pravo na nagradu. Izvlačenje dobitnika za glavnu nagradu će uz tročlanu komisiju nadzirati i javni bilježnik.

Imena svih dobitnika bit će objavljena u roku od 8 dana od izvlačenja na internet stranici www.zvijezda.hr.

Članak 8. Preuzimanje nagrada

Nagrada se ne može zamijeniti za novac. Preuzimanjem nagrade prestaju sve daljnje obveze Priređivača nagradne igre prema dobitniku. Dobitnici će o dobitku biti obaviješteni u roku od 8 dana od izvlačenja. Dobitnici moraju preuzeti nagradu u roku od 30 dana od dana primitka obavijesti o dobivenoj nagradi, uz predočenje identifikacijske isprave. Trošak registracije i osiguranja automobila snosi dobitnik.

Ako dobitnici nagrade ne podignu u roku od 30 dana, bit će ponovno obaviješteni i nagrade će moći podignuti u roku od 15 dana od dana primitka dodatne obavijesti. Ako dobitnik nije u mogućnosti osobno preuzeti svoju nagradu može je preuzeti od dobitnika ovlaštena osoba, također uz predočenje identifikacijske isprave. Ako je dobitnik maloljetna osoba, nagradu mogu, uz predloženu odgovarajuću dokumentaciju u njegovo ime preuzeti njegovi roditelji ili skrbnici. Sudjelovanjem u ovoj nagradnoj igri sudionici se slažu da, ako postanu dobitnici nagrada, njihove osobne podatke: ime i prezime, adresu, sliku i slično Priređivač može koristiti u promocijske svrhe bez naknade i prethodne suglasnosti dobitnika te da se oni mogu objaviti u tiskanom, zvučnom, slikovnom i video materijalu.

U slučaju da se u nagradnu igru uključi manje sudionika od broja nagrada koje su predviđene nagradnim fondom, dodijelit će se onoliko nagrada koliko je u nagradnoj igri sudjelovalo sudionika. S nagradama koje ne budu realizirane postupit će se u skladu sa Zakonom o igrama na sreću (NN 87/09, 35/13, 158/13, 41/14 i 143/14) i Pravilnikom o priređivanju nagradnih igara (NN 8/10).

Članak 9. Ostale odredbe

Priređivač ne odgovara za nepotpune i neispravne prijave. Priređivač i osobe koje sudjeluju u provođenju nagradne igre ne odgovaraju za moguću štetu, koja bi mogla proizlaziti iz nagrada ili pogodnosti.

Nagradna igra može se prekinuti samo u slučaju da nastupe okolnosti za koje Priređivač nije odgovoran, odnosno koje nije mogao spriječiti, otkloniti ili izbjeći. Sudionici će o prekidu nagradne igre biti obaviješteni na internet stranici www.zvijezda.hr. Priređivač u tom slučaju sudionicima ne odgovara za moguću štetu.

Odluka Priređivača o svim pitanjima vezanim uz nagradnu igru odnosno primjenu ovih pravila konačna je i obvezuje sve sudionike.

Članak 10. Objava pravila

Pravila nagradne igre uz navođenje klase, urudžbenog broja i datuma izdavanja suglasnosti Ministarstva financija bit će objavljena na internet stranici www.zvijezda.hr prije početka nagradne igre.

Članak 11. Korištenje osobnih podataka

Sudionici u nagradnoj igri sudjelovanjem, odnosno slanjem SMS poruke, očituju svoje prihvaćanje ovih Pravila te bez daljnjeg pitanja i odobrenja ovlašćuju Priređivača da prikuplja i obrađuje navedene osobne podatke u svrhu provođenja nagradne igre.

Sudionik može u bilo kojem trenutku povući svoju privolu za obradu osobnih podataka dopisom na adresu Priređivača. Osobni podaci sudionika nagradne igre čuvat će se 120 dana nakon završetka nagradne igre nakon čega će biti uništeni, osim osobnih podataka potrebnih za objavu dobitnika nagradne igre i osobnih podataka upisanih u Zapisnik o izvlačenju dobitnika. Osobni podaci dobitnika mogu se podijeliti s pružateljem poštanskih usluga ili usluga kurirske dostave u svrhu dostave nagrada.

Priređivač će poduzeti sve razumno potrebne mjere da bi osigurao da se osobni podaci sudionika u nagradnoj igri obrađuju i koriste na siguran način i u suglasnosti s primjenjivim zakonodavstvom.

Članak 12. Rješavanje pritužbi i valjanost pravila

Sve pritužbe i reklamacije rješava Priređivač. U slučaju osnovanih pritužbi Priređivač se obvezuje u što kraćem vremenu ispraviti nedostatke i o tome obavijestiti sudionika odnosno ako je to potrebno i ostale sudionike.

U slučaju spora između Priređivača i sudionika ove nagradne igre nadležan je Općinski građanski sud u Zagrebu.

Podijeli sa drugima:

Nema straha od suza, samo puno dobrog okusa – isprobajte novu Zvijezda majonezu prženi luk

Novi proizvod iz Zvijezdine linije premium delikates majoneza

[cmsms_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Novi proizvod iz Zvijezdine linije premium delikates majoneza

Luk ili voliš ili ne voliš.  Neki ga se klone dok mu drugi niti ne pokušavaju odoljeti, premda puste suzu dok ga sjeckaju.  Zvijezda zato predstavlja rješenje – Zvijezda majonezu prženi luk koja se odlično slaže sa svim namirnicama i svidjet će se ljubiteljima luka i onima neodlučnima.

Zvijezdina premium delikatesna majoneza s okusom prženog luka namijenjena je gurmanima koji žele poboljšati jelo. Isprobajte je uz salatu, povrće i meso, dodajte je sendviču i obavezno kombinirajte uz prženi luk!

Pripremljena po tradicionalnoj recepturi od jaja i suncokretova ulja, a bez konzervansa, dodanih aroma i stabilizatora, Zvijezda majoneza prženi luk zbog svojih sastojaka i bogate teksture odlično se upotpunjuje sa svim namirnicama, a dolazi u praktičnoj vrećici od 85 g.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Onion rings sa sirom by Darko Kontin

Priprema:

Luk ogulite pa odrežite vrh i dno sa svake glavice. Luk zatim narežite na ploške debljine do 1 cm i prstima razdvojite slojeve luka u kolutove različitih veličina.

U dublju posudu usipajte brašno. U drugoj posudi razmutite dva cijela jaja s malo soli i papra, a u trećoj pomiješajte krušne mrvice, sitno naribani sir ribanac i kopar.

Svaki kolut luka uvaljajte najprije u brašno, zatim u razmućena jaja i na kraju paniranje završite u krušnim mrvicama sa sirom.

U dubokom loncu ili fritezi zagrijte ulje na temperaturu od 170 stupnjeva.

Luk pržite oko 2 minute uz povremeno okretanje ili sve dok kolutovi ne dobiju zlatno smeđu boju.

Pržene onion ringse odložite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće i kako bi luk postao hrskaviji.

Hrskave onion ringse sa sirom poslužite tople uz majonezu Zvijezda prženi luk.

Dobar tek!

Sastojci:

[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Biskvit s mandarinama

Upute za pripremu:

  • Mandarine oguliti i narezati na manje komadiće
  • U posudi miksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom
  • Kada se dobro pomiješa, dodati otopljeni Stolni te još malo miksati. Tada postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo te na kraju, ručno umiješati mandarine.
  • Dobivenu biskvitnu smjesu izliti u manji lim za pečenje koji prethodno treba namastiti i pobrašniti.
  • Peći u pećnici na 180C 20-25minuta.
  • Pečeni kolač se može poslužiti sam, posipan šećerom ili premazan šlagom

Sastojci:

  • 7 mandarina
  • 3 jaja
  • 2 čaše glatkog brašna
  • 2,5 čaše šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g Stolnog s maslacem
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Zvijezdino ulje već treću godinu brend broj 1 u Hrvatskoj

U TOP 15 brandova čak 5 Zvijezdinih proizvoda

[cmsms_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]

16.7.2020.

U TOP 15 brandova čak 5 Zvijezdinih proizvoda

Zvijezdino suncokretovo ulje treću je godinu za redom proglašeno brendom broj 1 u Hrvatskoj, dok je u TOP 15 najjačih  brandova čak pet Zvijezdinih proizvoda.

Pokazalo je to istraživanje Ipsosa BRANDpuls* koje je u 1. valu 2020. obuhvatilo 1.363 brandova u 69 kategorija.

Potrošači su se složili da je Zvijezdino suncokretovo ulje kao neizostavni proizvod svakog kućanstva najsnažniji brand u Hrvatskoj, ali među 15 najomiljenijih domaćih bradnova još su Zvijezda delikates majoneza na 4. mjestu, Stolni margarini kao brand broj 6, Zvijezda ketchup  na 9. mjestu, dok je namaz Margo  11. brand u Hrvatskoj.

–  Iznimno smo ponosni što smo ponovo potvrdili poziciju branda broj 1, pogotovo u ovom izazovnom razdoblju u kojem su naši djelatnici pokazali još veći angažman i odgovornost kako bi osigurali opskrbu stanovništva ovom strateški važnom namirnicom. Zvijezda suncokretovo ulje naš je najprodavaniji i najprepoznatljiviji proizvod i nalazi se u  u gotovo svakom kućanstvu u Hrvatskoj. No, činjenica da u TOP 15 imamo još četiri naša proizvoda govori kako je zapravo cijela Zvijezda sa svojim portfeljem najjači proizvodni brand u Hrvatskoj, a to je doista posebna pozicija- izjavio je Tihomir Adam, direktor Zvijezde.

Istraživanje pokazuje snagu branda na tržištu korištenjem takozvanog indikatora „BRANDScore“  koji omogućava usporedbu različitih kategorija proizvoda, a u obzir uzima različite aspekte odnosa potrošača prema brandu; od emocionalnih aspekata koji najviše govore o doživljaju kvalitete i intenzitetu percepcije branda u svijesti potrošača do toga koliko ga često koriste.

*IZVOR: Ipsos BRANDpuls / BRANDscore 1. val 2020.
Indikator snage branda izračunat na temelju marketinških indikatora performansi branda koji se kontinuirano prikupljaju u BRANDpuls istraživanju agencije Ipsos.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Corn Dog by Darko Kontin

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Priprema:

U dubokoj posudi pomiješajte palentu, brašno, sodu bikarbonu i začine.

Postepenim ulijevanjem mlijeka i stalnim miješanjem zamijesite glatko tekuće tijesto.

U dubokom loncu zagrijte Zvijezda suncokretovo ulje. Idealna temperatura ulja za pripremu corn doga je oko 180 stupnjeva. Uz višu temperaturu ulja tijesto će izvana biti prepečeno, a iznutra će ostati sirovo.

Hrenovke skuhajte ili ispecite na tavi. Ako koristite veće hrenovke, prerežite ih na pola, a ako su manje, kroz njih možete odmah probosti drveni štapić za ražnjiće.

Svaku hrenovku uronite u corn dog tijesto, a zatim je prebacite u zagrijano ulje za prženje. Corn dog pržite uz lagano okretanje štapića u ulju nekoliko minuta dok ne postane zlatno smeđe boje.

Prženi corn dog odložite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće, a korica isprženog corn doga postala hrskavija.

Corn dogs poslužite uz Zvijezda ketchup majonezu.

corn-dog-02

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • Hrenovke 300 grama
  • Palenta 160 grama
  • Oštro brašno 150 grama
  • Mlijeko 250 ml
  • Soda bikarbona 2-3 jušne žlice
  • Sol, papar po ukusu
  • Dodatni začini po ukusu (sušeni origano, bosiljak, crvena paprika, čili)
  • Zvijezda suncokretovo ulje 1l
  • Zvijezda ketchup majoneza 1 tuba
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Zarolani Japanac pobjednici donio nagradu od 10.000 kuna

Među više od 370 fantastičnih recepata koje smo zaprimili od ljubitelja Zvijezda majoneze diljem Hrvatske nije bilo jednostavno izabrati onaj...

[cmsms_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Među više od 370  fantastičnih recepata koje smo zaprimili od ljubitelja Zvijezda majoneze diljem Hrvatske nije bilo jednostavno izabrati onaj pobjednički. No, osvojila nas je osvježavajuća kombinacija lososa, algi, wasabija i Zvijezda majoneze, ali i intrigantno ime koje je svom receptu nadjenula Katarina Đozović. Njezin joj je Zarolani Japanac donio 10.000 kuna na potrošačkoj kartici, a nama inspiraciju da se napokon odvažimo kod kuće pripremiti sushi.

Nagradni natječaj Dobro došli u avanture majoneze okupio je brojne kreativce u kuhinji  koji su svojim receptima još jednom dokazali kako je Zvijezda majoneza umak koji već više do 60 godina popravlja svako jelo i savršeno se snalazi u slanim i u slatkim situacijama.

Drugo mjesto i nagradu od 5000 kuna na potrošačkoj kartici osvojio je Luka Andrišić s receptom Slatki atak na zlatni batak,  a treće mjesto i nagradu od 3000 kuna na potrošačkoj kartici zaslužila je Slana rapsodija, autorice Nikoline Prašnički.

Čestitke dobitnicima i hvala svima koji su s nama krenuli na avanture majoneze!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Proslavite Svjetski dan ketchupa uz Zvijezda ketchup!

Recept za savršeno hrskave pržene krumpire.

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Crveni umak od rajčice, svim generacijama poznatiji kao ketchup, ima svoj dan! Obilježava se  5. lipnja nastavno na nacionalni dan ketchupa koji su još davno proglasili najveći obožavatelji ketchupa na svijetu – Amerikanci.

Ni mi ne izostajemo. U Hrvatskoj se godišnje proda više od 8.000.000 komada Zvijezda ketchupa. Pritom samo najbolje rajčice imaju priliku postati Zvijezda ketchup koji dolazi u dvije varijante – blagoj i ljutoj. Premda ovaj umak spašava svaki zalogaj, najviše ga ipak volimo kombinirati uz krumpir.

U svijetu se, naime,  godišnje proizvede više od 320 milijuna tona krumpira i na četvrtom je mjestu na svijetu kao prehrambena kultura, nakon pšenice, kukuruza i riže,  a u većini slučajeva kombinira se upravo s umakom koji povijest vuče iz Vijetnama iz kojeg je prevezen u Kinu gdje su ga kasnije otkrili britanski istraživači i otkrili Europi u kojoj počinje rasti njegova popularnost kad nastaje prvi poznati recept napisan 1732. godine.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, Hrvati godišnje pojedu oko 37 kilograma krumpira, a prženje je jedan od omiljenih načina njegove pripreme. Kako ispržiti savršeno hrskave krumpiriće? To je već umjetnost koja zahtjeva poznavanje kulinarskih trikova. Njih nam otkriva bloger Darko Kontin.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_heading type=”h3″ font_weight=”bold” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Recept za savršeni krumpir[/cmsms_heading][/cmsms_column][/cmsms_row]

Priprema:

  1. Izbor krumpira

Domaći krumpir, najbolje onaj mladi, prvo treba narezati, a zatim ga namočiti u vodu i ostaviti tako oko pola sata. Mladi krumpir nije potrebno guliti – korica mu je ukusna i zdrava.

  1. Temperatura ulja

Savršena temperatura za prženje krumpira je 170 stupnjeva, što možete provjeriti termometrom. Ako je temperatura preniska i krumpir se dugo prži, bit će pun ulja. Ako se prži na previsokoj temperaturi, krumpir će brzo dobiti boju, a iznutra ostati sirov.

  1. Savršena hrskavost

Nakon prženja, krumpir posložite na papirnati ubrus obavezno u jednom redu. Jedino će na taj način ostati hrskavi. Ako ih poklopite ili složite u tri ili četiri reda, umjesto hrskavih krumpirića, jest ćete meke i raspadnute.

  1. Začini

Darko savjetuje krumpire začiniti solju i paprom nakon pečenja, a on ih voli još i „doraditi“ mljevenom crvenom paprikom ili čilijem.

  1. Ketchup

Hrskavi krumpirići savršeno se slažu uz Zvijezda ketchup! Ako volite ljuto, isprobajte ih uz Zvijezda ljuti ketchup, a za sve vas ostale, tu je Zvijezda blagi ketchup.

Sretan vam dan ketchupa uz Zvijezdu i ketchup broj 1 na hrvatskom tržištu.

Sastojci:

  • 1 kg ličkog krumpira
  • 1 L Zvijezda suncokretovo ulje
  • Sol, papar, crvena paprika – začini po želji
  • Zvijezda Ketchup
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Polpete od tune sa zelenim umakom od Zvijezda majoneze

Priprema:

Tunu ocijediti, dodati ostale sastojke i oblikovati polpete. Peći na malo maslinovog ulja, poslužiti uz salatu i umak.

polpete-od-tune-02

Zeleni umak od Zvijezda majoneze:

Spojiti sve sastojke u blenderu i poslužiti uz polpete.

Sastojci:

  • 200g tune u vlastitom soku
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 mladi luk
  • 2 žličice sjeckanog peršina
  • korica i sok limuna
  • 2 žlice Zvijezda majoneze
  • 1 jaje
  • sol
  • papar
  • kajenski papar
  • 30g krušnih mrvica + za uvaljati prije pečenja po želji

Zeleni umak od Zvijezda majoneze:

  • 1 šalica Zvijezda majoneze
  • 1 režanj češnjaka
  • korica limuna
  • 1 šaka mladog špinata
  • listovi peršina
  • 1 žličica sjeckanog vlasca
  • sol, papar
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Savijača sa jagodama

Upute za pripremu:

  1. Jagode oprati i narezati na ploške. Pirjati ih na 50 g Zvijezda Stolnog s maslacem oko 2 minute i dodati sok od limuna. Izmiksati žumanjke sa šećerom, zatim dodati slatko vrhnje i kuhati na pari dok se ne zgusne. Skinuti s vatre, malo ohladiti pa dodati jagode i bademe.
  2. Kore od vučenog tijesta preliti ostatkom otopljenog Zvijezda Stolnog s maslacem i premazati nadjevom. Zarolati i staviti u prethodno namazani lim. Gornji dio kora također premazati otopljenim Stolnim. Peći 20 do 25 minuta na 200 stupnjeva.
  3. Posuti šećerom u prahu i listićima badema.

NAPOMENA!

Najbolje je slagati po dvije kore od vučenog tijesta

Kore:

  • 400 g kora / vučenog tijesta za savijače

Sastojci:

  • 500 g svježih jagoda (ili neko drugo bobičasto voće)
  • limun
  • 2 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 150 g Zvijezda Stolnog s maslacem
  • 150 g badema u listićima
  • šećer u prahu za posipanje
[/vc_row]

Podijeli sa drugima: