Blagdanski stromboli sa šunkom, sirom i majonezom by Vedran Bošković

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Priprema:

  1. Brokulu operite i pomoću noža sitno narežite. Ako je potrebno, vrhove brokule dodatno usitnite rukama. Neka vrhovi brokule budu otprilike veliki od 1 do 2 centimetra.
  2. Šunku narežite na kockice, veličine 1-2 cm.
  3. Razvucite tijesto te po sredini stavite brokulu. Preko brokule dodajte kockice šunke i obilno posipajte naribanim cheddar sirom.
  4. Rubove tijesta premažite Zvijezda Delikates majonezom te pomoću noža zarežite trakice. Trakice neka idu skroz do sredine tijesta, tj. do nadjeva.
  5. Uklonite eventualni višak tijesta između početka trakice i početka nadjeva. Krajeve tijesta prevucite preko nadjeva te trakice naizmjenično prebacite s lijeva i s desna kako bi formirale pletenicu.
  6. Razmutite jedno jaje te njime premažite tijesto. Pospite sezamom te pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 30-ak minuta ili do zlatno-žute boje. Kada je Stromboli pečen izvadite ga iz pećnice i po želji pospite naribanim parmezanom i sjeckanim peršinom. Neka Stromboli “odmori” 5-6 minuta prije rezanja. Poslužiti ga možete za doručak, ručak ili večeru, ili kao slani (i slasni) zalogaj između obroka. U slast!

uskrsnji-stromboli-v2

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • 1 paket tijesta za pizzu
  • 1 manja glavica brokule
  • 300 g kuhane šunke
  • 100 g cheddar sira
  • 2 žlice Zvijezda Delikates majoneze
  • 1 jaje
  • sjemenke sezama

Po želji:

  • parmezan
  • svježi peršin
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Macaronsi

Priprema:

Postupak Macaronsi:

U zdjelu prosijati šećer u prahu i bademovo brašno, promiješati.

Bjelanjke staviti u veliku čistu zdjelu i miksajte dok se ne počnu pjeniti. Miksati na laganoj brzini, polako dodavati šećer. Kada je sav šećer dodan, povećati brzinu miksanja na srednju.

*t&t miksati sa uspravnim metlicama kako bi ušlo što manje zraka u smjesu.

Dodati boju u prahu zajedno s ekstraktom vanilije pa izmiješati mikserom. Miksati dok se ne stvore čvrsti vrhovi.

Dodavati suhe sastojke – prvo ubaciti 1/3 mješavine šećera u prahu i badema te dobro promiješati silikonskom špatulom. Dodati preostale suhe sastojke i energično miješati špatulom. Konačna mješavina trebala bi izgledati poput lave koja teče.

Pleh za pečenje obložiti papirom za pečenje.

*t&t – kako bi krugovi ispali jednaki, iscrtati ih na papiru za pečenje

Smjesu staviti u slastičarsku vrećicu sa srednjim okruglim nastavkom. Istiskivati smjesu na pripremljeni papir u malim krugovima, oko 2 cm promjera ostavljajući dovoljno mjesta između krugova jer će se proširiti pri pečenju.

Lupiti plehom nekoliko puta po radnoj površini kako bi izašli mjehurići zraka. Ostaviti macaronse na sobnoj temperaturi oko 40 minuta prije stavljanja u pećnicu.

* t&t – kada je spremna za pečenje, na smjesi se napravi opna zbog koje smjesa nije ljepljiva na lagani dodir

U pećnicu prethodno zagrijanu na 140 stupnjeva, peći macaronse 15 – 20 minuta.

Nakon što se ispeku, izvaditi pleh iz pećnice i ukloniti macaronse zajedno sa papirom za pečenje sa vrućeg pleha da se hlade. Maknuti ih sa papira tek nakon što se ohlade.

Postupak krema:

Pomiješajti šećer i vodu u srednje velikom loncu. Zagrijavati na laganoj vatri uz miješanje dok se šećer ne otopi. Kad se šećer otopio pojačati vatru do srednje jačine da zavrije. Kuhati dok ne postigne temperaturu od 115 stupnjeva te odmah maknite s vatre.

Žumanjke staviti u zdjelu i miksati dok ne postanu gusti i pjenasti. Polako ulijevati šećerni sirup uz neprestano miksanje. Nastaviti miksati dok se dno posude ne ohladi na dodir i dok se smjesa sa žumanjcima ne ohladi do sobne temperature.

Postepeno dodavati Zvijezda stolni, komad po komad. Pričekati da se jedan komad potpuno poveže s kremom prije dodavanja sljedećeg. Dodati sol i nastavite miješati dok krema sa Stolnim ne postane glatka i kremasta (oko 5-6 minuta).

Kremu prebaciti u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i nanijeti na polovicu macaronsa. Stavite drugi klobuk i nježno pritisnuti kako bi se spojili. Ostaviti u hladnjaku najmanje 24 sata kako bi krema omekšala klobuke macarona.

Sastojci:

Macaronsi sastojci:
  • 100 g bjelanjaka, sobne temperature
  • 140 g bademovog brašna
  • 90 g šećera
  • 130 g šećera u prahu
  • 5 ml ekstrakta vanilije
  • Boja za hranu u prahu, po želji
Krema sastojci:
Podijeli sa drugima:

Tamni keksi

Priprema:

Zvijezda stolni za kreme sobne temperature, šećer i bjelance izraditi u kremu. Dodati brašno s praškom za pecivo i kakao i sve izmiješati u kompaktnu smjesu. Ostaviti u hladnjaku sat vremena. Zatim tijesto razvaljati i kalupima izrezivati oblike po želji. Prije pečenja na svaki keksić utisnuti šarene bombone.

Peći 10 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva

[/cmsms_text][/cmsms_column][cmsms_column data_width=”1/4″][cmsms_text]

Sastojci:

  • 14 dag glatkog brašna
  • 5 dag kakaa
  • 1/2 prašna za pecivo
  • 5 dag šećera
  • 10 dag Zvijezda stolni za kreme
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer
Podijeli sa drugima:

Napravite prirodnu masku za kosu od majoneze koja će joj vratiti sjaj i ojačati je

Majoneza je jedna od namirnica koja se može pronaći u svakom hladnjaku. Iako nije prvi sastojak za kojim biste posegnuli...

Nahranite kosu majonezom

Majoneza je jedna od namirnica koja se može pronaći u svakom hladnjaku. Iako nije prvi sastojak za kojim biste posegnuli prilikom izrade svoje maske za kosu, zanimljivo je kako majoneza, obzirom su joj glavni sastojci jaja i ulje, može kosi vratiti izgubljeni sjaj i ojačati je. Osim toga, djeluje izuzetno hranjivo, pogotovo ako se nanosi od tjemena pa sve do vrhova.

Upute: U zdjeli razmutite jedno jaje i pomiješajte ga sa žlicom majoneze dok ne dobijete jednoliku, kremastu smjesu. Nanesite masku na cijelu kosu i ostavite da djeluje 30 minuta. Nakon toga temeljito operite kosu šamponom i nastavite s uobičajenom rutinom.

majoneza-njega-kose-02

Avokado i majoneza vratit će kosi sjaj

Avokado je bogat esencijalnim masnim kiselinama, antioksidansima, vitaminima A i E te biotinom zbog čega je savršen izbor za zaglađivanje neposlušne kose. Ako pritom želite ojačati  kosu te joj vratiti sjaj, odličan dodatak ovoj maski je sastojak koji se može pronaći u svakom hladnjaku – majoneza. Z bog jaja i ulja od kojih se priprema, majoneza ima izrazito hidratantno djelovanje, a u kombinaciji s avokadom kosi će pružiti zasluženi oporavak.

Upute: Polovicu zgnječenog avokada pomiješajte sa žlicom majoneze, sjedinite i nanesite na čistu i vlažnu kosu. Ostavite da djeluje 15 minuta i potom isperite vodom.

Maska od majoneze i maslinovog ulja za oštećenu kosu

Pomiješajte majonezu i maslinovo ulje (pola šalice majoneze i pola šalice maslinovog ulja), te smjesu rasporedite po kosi od korijena do vrhova. Ostavite na kosi 15 minuta (ili duže, ovisno o suhoći kose) i dobro isperite.

Preporučuje se da nakon toga kosu ne šamponirate nego samo isperete.

U nekim receptima u masku se dodaje i žumanjak jajeta, ali u ovom to nije potrebno jer Zvijezda delikates majoneza u sebi već sadrži jaja.

Podijeli sa drugima:

Zvijezdina donacija pomoći će izgradnji nove Sobe čuda u Sisku za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju

Donacija je zahvala potrošačima za povjerenje koje ukazuju kompaniji

3.3.2021.

Donacija je zahvala potrošačima za povjerenje koje ukazuju kompaniji, a posebno se to odnosi na izvanredan uspjeh Zvijezda majoneze koja je prvi put proglašena 2. najsnažnijim brendom prema istraživanju BRANDpuls, dok je Zvijezda suncokretovo već 4. godinu na 1. mjestu te liste

Soba čuda u Sisku, prostor za terapiju senzorne integracije u kojem se djeca  i mladi s teškoćama u razvoju osposobljavaju za samostalan život, obnovit će se i uz pomoć donacije koja stiže iz Zvijezde.

Soba čuda Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije otvorena je 2016. godine, a u razornom potresu koji je pogodio to područje pretrpjela je veliku materijalnu štetu i više se ne može koristiti.

Donacija u iznosu od 70.000 kuna koja stiže iz Zvijezde pomoći će ponovnoj izgradnji Sobe čuda u kojoj se kroz različite terapije, odnosno stimulacijom osjetila, djeci i mladima omogućava da postanu ravnopravni članovi društva.

U svojoj zahvali Zvijezdi na donaciji, Aleksandra Milković, izvršna direktorica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije istaknula je:  „Nalazimo se u situaciji koju nismo mogli ni zamisliti, svjesni da smo sad opet na početku. Zbog toga nam je  posebno drago što je Zvijezda prepoznala naš trud i ovom donacijom odlučila nam pomoći da nastavimo stvarati čuda. Soba čuda koju poznajemo zauvijek je nestala, ali srećom, oprema je preživjela kao i naš duh te vjerujemo da ćemo uspjeti nastaviti svoj rad i konstantno senzibilizirati zajednicu i na taj način stvarati inkluzivno društvo u kojem svatko može pronaći svoje mjesto.

soba-cuda-002

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije svoj rad i djelovanje usmjerava borbi za prava i položaj djece i mladih s teškoćama u razvoju te osoba s invaliditetom u društvu. Kroz rad i projekte uvelike olakšava njihov život, omogućavajući im da postanu ravnopravni članovi društva. Projekt ponovne izgradnje Sobe čuda podržavaju još  Grad Sisak i UNICEF, a donacijama se mogu priključiti i građani.

– Sretni smo što na temelju poslovnih rezultata možemo vratiti dio dobiti i pomoći kad se za to ukaže potreba, a posebno nam je drago što na ovaj način možemo pomoći Udruzi da Soba čuda ponovo otvori svoja vrata, izjavio je Tomislav Alagušić, direktor Zvijezde plus dodajući kako je ova suradnja samo jedan od načina kojima kompanija podržava društveno – odgovorne projekte.

138303950_836350990264415_2034484717510607004_n

Donacija Zvijezde u isto je vrijeme i zahvala potrošačima za povjerenje koje ukazuju kompaniji,  a posebno se to odnosi na izvanredan uspjeh Zvijezda majoneze koja je u drugom dijelu 2020. proglašena 2. najsnažnijim brendom među više od 1.000 analiziranih brendova u Hrvatskoj prema istraživanju BRANDpuls, dok je Zvijezda suncokretovo već 4. godinu na 1. mjestu te liste.

Podijeli sa drugima:

Pita s višnjama

Upute za pripremu:

  1. Hladan Zvijezda stolni izrezati na kockice, dodati prosijano brašno, šećer, jaja i prstohvat soli. Sve zajedno umiješati. Kada se tijesto dobro razradi, umotati ga u prozirnu foliju i staviti u hladnjak na pola sata.
  1. Očišćene i procijeđene višnje posipati šećerom, vanilin šećerom i prosijanim gustinom. Izmiješano kuhati na srednjoj temperaturi 10-15 minuta. Kada se malo zgusne, ostaviti da se ohladi.
  1. Dno kalupa u kojem će se peći pita prekriti papirom za pečenje. Ohlađeno tijesto podijeliti na 2 nejednaka dijela. Veći dio treba u potpunosti prekriti kalup, dno i stijenke kalupa. Preko tijesta preliti punjenje s višnjama. Drugi dio tijesta izvaljati i izbosti vilicom. Veličina gornjeg tijesta treba biti dovoljna da prekrije cijelu pitu te da se rubovi gornjeg i donjeg tijesta mogu spojiti kako se punjenje ne bi razlilo.
  1. Razmutiti jaje sa malo vode te premazati pitu.

Peći na 180°C otprilike 45 minuta. Pečenu pitu izvaditi i ostaviti da se ohladi.

Po želji ukrasiti šećerom u prahu ili višnjama.

Sastojci

Tijesto:

Punjenje:

  • 1 kg svježih ili konzerviranih višanja
  • 4 žlice šećera
  • 2 žlice gustina
  • 1 vanilin šećer

Premaz:

  • 1 jaje
  • Voda

Posip:

  • Šećer u prahu
Podijeli sa drugima:

Američke krafne by Darko Kontin

Upute za pripremu:

U toplo mlijeko dodajte žlicu šećera i paketić od 7 grama suhog kvasca. Kvasac će se kroz 8-10 minuta aktivirati u mlijeku što ćete moći prepoznati po mjehurićima na površini mlijeka.

U dubokoj posudi pomiješajte brašno i sol, a ako želite pripremiti kakao verziju krafni umiješajte 50 grama kakaa u brašno.

Mlijeku s aktiviranim kvascem dodajte 2 cijela jaja i rastopljeni Zvijezda stolni. Pomiješajte tekuće sastojke.

Prelijte tekuću smjesu u brašno i kuhačom zamijesite tijesto. Tijesto završite mijesiti na radnoj površini koju po potrebi slobodno dodatno pobrašnite.

Tijesto je potrebno mijesiti barem 5-6 minuta sve dok ne postane elastično na dodir.

Gotovo tijesto odložite u nauljenu posudu, pokrijte ga krpom i ostavite na toplom da se diže barem sat vremena. Tijesto bi trebalo narasti duplo u volumenu.

americke-krafne-1

Dignuto tijesto razvaljajte na debljinu od 1 centimetar. Pomoću kalupa za američke krafne, ili dva okrugla kalupa različitih veličina, izrežite tijesto u željene oblike. Ostatke tijesta ponovno zamijesite, razvaljajte i pomoću kalupa izrežite.

Američke krafne odložite na pekarski papir i prekrijte krpom. Krafne ostavite dizati na toplom mjestu dodatnih 40 minuta.

U dubokom loncu zagrijte Zvijezda ulje na temperaturu od 170 stupnjeva. Ovisno o širini lonca bit će potrebna 1 do 2 litre ulja. Ulje mora biti dovoljno duboko kako krafne prilikom prženja ne bi dodirivale dno lonca.

Krafne nakon drugog dizanja lagano pustite u vruće ulje i ostavite ih da se prže oko minute s jedne strane, a zatim ih okrenite na drugu stranu i pustite još koju minutu. Krafne se trebaju napuhati i dobiti zlatno smeđu boju s obje strane.

Gotove krafne odložite na papirnati ubrus kako bi se upio višak ulja s njih.

Ako krafne šećerite odmah nakon što ih izvadite iz ulja uvaljajte ih u mješavinu šećera i cimeta. Kada se krafne ohlade šećer se neće više loviti za krafne.

Priprema glazure:

Za pripremu čokoladne glazure u loncu ili posudi za kuhanje na pari otopite 200 grama čokolade za kuhanje narezane na manje komade sa 100 grama Zvijezda stolnog i jednom žlicom meda.

U otopljenu čokoladnu glazuru umočite jednu stranu američkih krafni i stavite ih sa strane da se glazura stvrdne.

Po ukusu preko glazure možete dodati razne ukrase, slastičarske dodatke kao i razne dodatne preljeve s okusima. U slast!

americke-krafne-2

Sastojci potrebni za krafne:

  • Mlijeko 240 ml
  • Suhi kvasac 7 grama
  • Glatko brašno 500-550 grama
  • Kakao 50 grama (dodati samo za tamne krafne)
  • Zvijezda stolni 85 grama
  • Jaja 2 komada
  • Šećer 1 jušna žlica
  • Prstohvat soli
  • Zvijezda ulje 1-2 litre

Sastojci potrebni za glazuru:

  • Čokolada za kuhanje 200 grama
  • Zvijezda stolni 100 grama
  • Med 1 jušna žlica
  • Razni ukrasi (čokoladne mrvice, krokanti, preljevi, bademi, … )
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Tortilja mesne okruglice

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Priprema:

Tortilja čips izdrobite rukama u grubo. Cheddar naribajte.

Drobljeni tortilja čips, naribani cheddar i začine pomiješajte s mljevenim mesom.

Oblikujte 16 mesnih okruglica i položite ih na papir za pečenje.

Tortilja mesne okruglice pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta na 200 stupnjeva.

Poslužite uz tortilja čips i Zvijezda majonezu prženi luk.

Dobar tek!

tortilja-mesne-okruglice-01

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • 450 grama miješanog mljevenog mesa
  • 50 grama cheddar sira
  • 50 grama tortilja čipsa
  • Soli, papra i ostalih začina po želji
  • Zvijezda majoneza prženi luk
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Raspuknutići

Upute za pripremu:

U posudi pomiješati brašno i sol. Margarin i čokoladu rastopiti na pari.

U drugoj posudi razmutiti jaja sa šećerom i Amaretom. U tu smjesu umiješati prethodno rastopljenu čokoladu i margarin.

Ručno umiješati dio po dio brašna i soli dok se sve ne poveže.

Uliti smjesu u posudu, prekriti je folijom i ostaviti u hladnjaku najmanje 2 sata.

Izvaditi smjesu iz hladnjaka i žličicom grabiti male kuglice smjese (promjera 2,5 cm). Oblikovati kuglice rukama, uvaljati ih u šećer u prahu i slagati ih s dosta razmaka na pleh s papirom za pečenje.

Peći na 170 stupnjeva, 10 minuta

Sastojci:

  • 210 g oštrog brašna
  • 220 g čokolade za kuhanje
  • 55 g margarina
  • 70 g smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • pola žličice praška za pecivo
  • malo Amareta (ili ruma)
  • pola žličice začina za medenjake (ili cimeta)
  • prstohvat soli
  • šećer u prahu
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Namaz od orade

Priprema:

Uklonite kožu s orade i provjerite da u mesu nema kosti.  U dublju posudu pomiješajte meso orade, malo krem sira i naribanog parmezana, bijelog papra po ukusu i 60 grama Zvijezda majoneze. Vilicom pomiješajte i sjedinite sve sastojke u rustikalni namaz od ribe.

Namaz od orade poslužite uz kruh po izboru ili krekere.

Majoneza_riblji_namazi_1000x1000_2

Sastojci:

  • 100 grama orade – pečene ili dimljene
  • 60 grama Zvijezda majoneze
  • 30 grama krem sira
  • 15 grama parmezana
  • Bijeli papar po ukusu
Podijeli sa drugima:

Namaz od tune

Priprema:

Tunu ocijedite i zatim je u dubljoj posudi vilicom pomiješajte s krem sirom, senfom, Zvijezda maslinovim uljem i Zvijezda majonezom. Po ukusu možete u namaz od tune dodati i jedan manji naribani Zvijezda kiseli krastavac. Vilicom dobro pomiješajte sve sastojke, a ako želite da namaz bude još kremastiji, usitnite ga štapnim mikserom. Namaz od tune poslužite uz kruh po izboru ili krekere.

Majoneza_riblji_namazi_1000x1000_3

Sastojci:

Podijeli sa drugima:

Salata od pečenog odreska s umakom od Zvijezda majoneze i peršina

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Priprema:

Junetinu sobne temperature ispecite na zagrijanoj i suhoj grill tavi.

Ovisno o težini, debljini i željenom stupnju termičke obrade, meso pecite 7-12 minuta. Ramstek možete okrenuti nekoliko puta prilikom pečenja, a za srednji stupanj pečenosti, sredina mesa trebala bi dosegnuti oko 65 stupnjeva što ćete postići uz 8 minuta pečenja na grill tavi.

Kad je pečeno, meso odložite sa strane, posolite ga i poparite po želji pa ga pustite da odleži najmanje 10 minuta na toplom mjestu. Za to vrijeme pripremite salatu i dressing.

Dressing možete pripremiti ručno; sitno nasjeckajte svježi list peršina i pomiješajte ga sa Zvijezda majonezom, a možete ga pripremiti i u multipraktiku. Prvo dodajte željenu količinu peršinovog lista i usitnite ga. Zatim dodajte žlicu bijelog vinskog octa i Zvijezda majonezu te još jednom kratko uključite multipraktik da se namirnice pomiješaju.

Salatu operite, cherry rajčice prepolovite, rotkvice tanko narežite, mrkvu naribajte, a papriku narežite na kockice. Povrće pomiješajte u dubokoj posudi s jednim djelom pripremljenog dressinga pa servirajte salatu na tanjur. Preko salate posložite tanko narezane šnite odležanog ramsteka i dodatno začinite cijeli tanjur preljevom za salatu od Zvijezda majoneze i peršina.

Dobar tek!

salata-od-pecenog-odreska-01

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • 450 grama junećeg ramsteka
  • 300 grama Zvijezda majoneze
  • 60 grama svježeg lista peršina
  • 1 jušna žlica bijelog vinskog octa
  • 100 grama rikule
  • 100 grama mrkve
  • 100 grama žute paprike
  • 10 cherry rajčica
  • 5 rotkvica
  • Sol i papar, po ukusu
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Namaz od lososa

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i pecite losos 12 minuta. Termički ga možete obraditi i na pari.

Kožu odstranite, a meso lososa stavite u električnu sjeckalicu. Lososu dodajte kiselo vrhnje, sok pola limuna, prstohvat soli i 80-100 grama Zvijezda majoneze. Uključite električnu sjeckalicu na oko 30 sekundi. Namaz od lososa poslužite uz kruh po izboru ili krekere.
Majoneza_riblji_namazi_1000x1000_1

Sastojci:

  • 400 grama svježeg lososa
  • 50 kiselog vrhnja
  • 80 do 100 grama Zvijezda majoneze
  • Sok pola limuna
  • Prstohvat soli
Podijeli sa drugima:

Nova božićna priča Udruge za sindrom Down Zagreb i Zvijezde

I ovih blagdana Udruga za sindrom Down Zagreb i Zvijezda pripremili su božićnu ediciju Zvijezdina suncokretova s jedinstvenom limitiranom etiketom.

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]

1.12.2020.

I ovih blagdana Udruga za sindrom Down Zagreb i Zvijezda pripremili su božićnu ediciju Zvijezdina suncokretova s jedinstvenom limitiranom etiketom. Duh Božića oslikao je štićenik udruge Vitomir Pavković, a Zvijezdino suncokretovo ulje sa snježnim motivima potražite na policama trgovina početkom prosinca.

Etikete s crtežima djece iz Udruge za sindrom Down Zagreb sad već tradicionalno krase Zvijezdino suncokretovo ulje, a ove godine etiketa je otisnuta na pakiranju od 1,2 L.

Uz podršku kreativnim radionicama kroz donaciju pribora i materijala, Zvijezda podupire rad udruge i kroz novčane donacije.

–  Blagdani će nam svima ove godine izgledati drugačije nego što smo navikli i zato nam je posebno važno očuvati male tradicije na koje situacija u kojoj se nalazimo ne može utjecati. Takva je tradicija i naše prijateljstvo s Udrugom za sindrom Down Zagreb, izjavila je Jasna Pulić, direktorica marketinga i razvoja u Zvijezdi.

Udruga za sindrom Down Zagreb brine o više od stotinu djece kroz brojne radionice, savjetovanje, terapije i projekte koji potiču puno uključivanje osoba sa sindromom Down u svakodnevni život.

Zvijezdino suncokretovo ulje nalazi se u gotovo svakom kućanstvu i više godina za redom proglašeno je najsnažnijim domaćim brendom prema istraživanju Ipsos Puls – Brand Score.

Zvijezda_Suncokretovo_ulje_DOWN_zima

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Podijeli sa drugima:

PRAVILA NAGRADNE IGRE „Zvijezda proizvode na stol, novi auto pod bor!“

Priređivač nagradne igre je ZVIJEZDA plus d.o.o.

Članak 1. Priređivač

Priređivač nagradne igre je ZVIJEZDA plus d.o.o., Ulica Marijana Čavića 1, Zagreb, OIB 63603498763. Tehničku podršku u provedbi nagradne igre pruža New Level d.o.o., Badalićeva 31, 10000 Zagreb, OIB 99200431992.

Članak 2. Trajanje nagradne igre

Nagradna igra se provodi od 23. studenoga 2020. do 13. prosinca 2020. na svim prodajnim mjestima Lidl na području Republike Hrvatske. Nagradna igra odvija se kroz tri tjedna:

  • tjedan, od 23. 11. do 29. 11. 2020.
  • tjedan, od 30. 11. do 6. 12. 2020.
  • tjedan, od 7. 12. do 13. 12. 2020.

Članak 3. Svrha nagradne igre

Nagradna igra priređuje se u cilju promidžbe Priređivača i unapređenja prodaje. U nagradnu igru su uključeni svi proizvodi robne marke Zvijezda i sljedeći proizvodi robne marke Belje:ABC Krem sir 100g, ABC Krem sir 200g, ABC Krem sir Čili 100g i ABC Krem sir Vlasac 100g

Članak 4. Način sudjelovanja u nagradnoj igri

U nagradnoj igri mogu sudjelovati sve fizičke osobe koje za vrijeme trajanja nagradne igre u bilo kojoj Lidl prodavaonici kupe bilo koji proizvod robne marke Zvijezda ili bilo koji Belje ABC krem sir naveden u Članku 3.

Broj računa potrebno je prijaviti slanjem SMS poruke sadržaja: ZVIJEZDA, broj računa, ime i prezime, adresa (ulica, mjesto i poštanski broj) na broj 60221. Cijena SMS poruke je 2,40 kn, PDV uključen.

Originalni račun, kao dokaz o kupovini, potrebno je sačuvati do kraja nagradne igre te na zahtjev Priređivača predočiti pri podizanju nagrade. Svaki sudionik može sudjelovati u nagradnoj igri neograničen broj puta s različitim brojevima računa. Svaki pojedini račun može biti iskorišten samo jedanput. U slučaju da račun s istim brojem bude ponovno poslan od strane iste ili druge osobe ta će prijava biti proglašena nevažećom. Jedna osoba može osvojiti samo jednu nagradu.

Duljina SMS poruke ograničena je na 160, odnosno 70 znakova u slučaju korištenja dijakritičkih znakova (npr. č, ć, đ, š, ž). Poruka čija duljina prelazi navedena ograničenja, prelazi u drugu poruku te će kao takva biti naplaćena od strane mobilnog operatera. Zbog navedenoga, preporuka je ne koristiti navedene znakove u tekstu SMS poruke.

Maloljetne osobe mogu u nagradnoj igri sudjelovati samo uz suglasnost roditelja ili skrbnika.

Članak 5. Pravo sudjelovanja u nagradnoj igri

U nagradnoj igri ne mogu sudjelovati zaposlenici Priređivača i zaposlenici tvrtke New Level d.o.o., kao ni članovi njihove uže obitelji.

Članak 6. Nagradni fond

Nagradni fond sastoji se od:

  • 1 x Volkswagen GOLF 2.0. TDI life vrijednosti 191.051,55 kuna
  • 3 x Lidl poklon bon vrijednosti 1.000,00 kuna
  • 12 x Lidl poklon bon vrijednosti 500,00 kuna
  • 30 x Lidl poklon bon vrijednosti 200,00 kuna

Ukupna vrijednost nagradnog fonda iznosi 206.051,55  kuna. Priređivač se obvezuje uplatiti 5% ukupne vrijednosti nagradnog fonda u korist Crvenog križa Republike Hrvatske.

Članak 7. Izvlačenje i objava dobitnika

Izvlačenje dobitnika tjednih nagrada održat će se u prostorijama Priređivača prema sljedećem rasporedu:

  • 30.11. 2020. za prijave od 23. 11. do 29. 11. 2020.
  • 07.12. 2020. za prijave od 30. 11. do 6. 12. 2020.
  • 14.12. 2020. za prijave od 7. 12. do 13. 12. 2020.

Na svakom izvlačenju dobitnika tjednih nagrada izvući će se 15 dobitnika za nagrade:

  • 1 x Lidl poklon bon vrijednosti 1.000,00 kn
  • 4 x Lidl poklon bon vrijednosti 500,00 kn
  • 10 x Lidl poklon bon vrijednosti 200,00 kn

Izvlačenje za glavnu nagradu, automobil Volkswagen GOLF 2.0. TDI life, održat će se 14. 12. 2020.

Dobitnici će biti izvučeni pomoću računalne aplikacije, metodom slučajnog odabira. Izvlačenje dobitnika nadzirat će tročlana komisija te će se o tijeku izvlačenja voditi zapisnik. Komisija će provjeriti je li dobitnik sudjelovao u nagradnoj igri sukladno ovim pravilima. U slučaju da se njegova prijava proglasi nevažećom, nagrada će biti dodijeljena sljedećem izvučenom sudioniku koji ima pravo na nagradu. Izvlačenje dobitnika za glavnu nagradu će uz tročlanu komisiju nadzirati i javni bilježnik.

Imena svih dobitnika bit će objavljena u roku od 8 dana od izvlačenja na internet stranici www.zvijezda.hr.

Članak 8. Preuzimanje nagrada

Nagrada se ne može zamijeniti za novac. Preuzimanjem nagrade prestaju sve daljnje obveze Priređivača nagradne igre prema dobitniku. Dobitnici će o dobitku biti obaviješteni u roku od 8 dana od izvlačenja. Dobitnici moraju preuzeti nagradu u roku od 30 dana od dana primitka obavijesti o dobivenoj nagradi, uz predočenje identifikacijske isprave. Trošak registracije i osiguranja automobila snosi dobitnik.

Ako dobitnici nagrade ne podignu u roku od 30 dana, bit će ponovno obaviješteni i nagrade će moći podignuti u roku od 15 dana od dana primitka dodatne obavijesti. Ako dobitnik nije u mogućnosti osobno preuzeti svoju nagradu može je preuzeti od dobitnika ovlaštena osoba, također uz predočenje identifikacijske isprave. Ako je dobitnik maloljetna osoba, nagradu mogu, uz predloženu odgovarajuću dokumentaciju u njegovo ime preuzeti njegovi roditelji ili skrbnici. Sudjelovanjem u ovoj nagradnoj igri sudionici se slažu da, ako postanu dobitnici nagrada, njihove osobne podatke: ime i prezime, adresu, sliku i slično Priređivač može koristiti u promocijske svrhe bez naknade i prethodne suglasnosti dobitnika te da se oni mogu objaviti u tiskanom, zvučnom, slikovnom i video materijalu.

U slučaju da se u nagradnu igru uključi manje sudionika od broja nagrada koje su predviđene nagradnim fondom, dodijelit će se onoliko nagrada koliko je u nagradnoj igri sudjelovalo sudionika. S nagradama koje ne budu realizirane postupit će se u skladu sa Zakonom o igrama na sreću (NN 87/09, 35/13, 158/13, 41/14 i 143/14) i Pravilnikom o priređivanju nagradnih igara (NN 8/10).

Članak 9. Ostale odredbe

Priređivač ne odgovara za nepotpune i neispravne prijave. Priređivač i osobe koje sudjeluju u provođenju nagradne igre ne odgovaraju za moguću štetu, koja bi mogla proizlaziti iz nagrada ili pogodnosti.

Nagradna igra može se prekinuti samo u slučaju da nastupe okolnosti za koje Priređivač nije odgovoran, odnosno koje nije mogao spriječiti, otkloniti ili izbjeći. Sudionici će o prekidu nagradne igre biti obaviješteni na internet stranici www.zvijezda.hr. Priređivač u tom slučaju sudionicima ne odgovara za moguću štetu.

Odluka Priređivača o svim pitanjima vezanim uz nagradnu igru odnosno primjenu ovih pravila konačna je i obvezuje sve sudionike.

Članak 10. Objava pravila

Pravila nagradne igre uz navođenje klase, urudžbenog broja i datuma izdavanja suglasnosti Ministarstva financija bit će objavljena na internet stranici www.zvijezda.hr prije početka nagradne igre.

Članak 11. Korištenje osobnih podataka

Sudionici u nagradnoj igri sudjelovanjem, odnosno slanjem SMS poruke, očituju svoje prihvaćanje ovih Pravila te bez daljnjeg pitanja i odobrenja ovlašćuju Priređivača da prikuplja i obrađuje navedene osobne podatke u svrhu provođenja nagradne igre.

Sudionik može u bilo kojem trenutku povući svoju privolu za obradu osobnih podataka dopisom na adresu Priređivača. Osobni podaci sudionika nagradne igre čuvat će se 120 dana nakon završetka nagradne igre nakon čega će biti uništeni, osim osobnih podataka potrebnih za objavu dobitnika nagradne igre i osobnih podataka upisanih u Zapisnik o izvlačenju dobitnika. Osobni podaci dobitnika mogu se podijeliti s pružateljem poštanskih usluga ili usluga kurirske dostave u svrhu dostave nagrada.

Priređivač će poduzeti sve razumno potrebne mjere da bi osigurao da se osobni podaci sudionika u nagradnoj igri obrađuju i koriste na siguran način i u suglasnosti s primjenjivim zakonodavstvom.

Članak 12. Rješavanje pritužbi i valjanost pravila

Sve pritužbe i reklamacije rješava Priređivač. U slučaju osnovanih pritužbi Priređivač se obvezuje u što kraćem vremenu ispraviti nedostatke i o tome obavijestiti sudionika odnosno ako je to potrebno i ostale sudionike.

U slučaju spora između Priređivača i sudionika ove nagradne igre nadležan je Općinski građanski sud u Zagrebu.

Podijeli sa drugima:

Nema straha od suza, samo puno dobrog okusa – isprobajte novu Zvijezda majonezu prženi luk

Novi proizvod iz Zvijezdine linije premium delikates majoneza

[cmsms_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Novi proizvod iz Zvijezdine linije premium delikates majoneza

Luk ili voliš ili ne voliš.  Neki ga se klone dok mu drugi niti ne pokušavaju odoljeti, premda puste suzu dok ga sjeckaju.  Zvijezda zato predstavlja rješenje – Zvijezda majonezu prženi luk koja se odlično slaže sa svim namirnicama i svidjet će se ljubiteljima luka i onima neodlučnima.

Zvijezdina premium delikatesna majoneza s okusom prženog luka namijenjena je gurmanima koji žele poboljšati jelo. Isprobajte je uz salatu, povrće i meso, dodajte je sendviču i obavezno kombinirajte uz prženi luk!

Pripremljena po tradicionalnoj recepturi od jaja i suncokretova ulja, a bez konzervansa, dodanih aroma i stabilizatora, Zvijezda majoneza prženi luk zbog svojih sastojaka i bogate teksture odlično se upotpunjuje sa svim namirnicama, a dolazi u praktičnoj vrećici od 85 g.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Onion rings sa sirom by Darko Kontin

Priprema:

Luk ogulite pa odrežite vrh i dno sa svake glavice. Luk zatim narežite na ploške debljine do 1 cm i prstima razdvojite slojeve luka u kolutove različitih veličina.

U dublju posudu usipajte brašno. U drugoj posudi razmutite dva cijela jaja s malo soli i papra, a u trećoj pomiješajte krušne mrvice, sitno naribani sir ribanac i kopar.

Svaki kolut luka uvaljajte najprije u brašno, zatim u razmućena jaja i na kraju paniranje završite u krušnim mrvicama sa sirom.

U dubokom loncu ili fritezi zagrijte ulje na temperaturu od 170 stupnjeva.

Luk pržite oko 2 minute uz povremeno okretanje ili sve dok kolutovi ne dobiju zlatno smeđu boju.

Pržene onion ringse odložite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće i kako bi luk postao hrskaviji.

Hrskave onion ringse sa sirom poslužite tople uz majonezu Zvijezda prženi luk.

Dobar tek!

Sastojci:

[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Biskvit s mandarinama

Upute za pripremu:

  • Mandarine oguliti i narezati na manje komadiće
  • U posudi miksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom
  • Kada se dobro pomiješa, dodati otopljeni Stolni te još malo miksati. Tada postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo te na kraju, ručno umiješati mandarine.
  • Dobivenu biskvitnu smjesu izliti u manji lim za pečenje koji prethodno treba namastiti i pobrašniti.
  • Peći u pećnici na 180C 20-25minuta.
  • Pečeni kolač se može poslužiti sam, posipan šećerom ili premazan šlagom

Sastojci:

  • 7 mandarina
  • 3 jaja
  • 2 čaše glatkog brašna
  • 2,5 čaše šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g Stolnog s maslacem
[/vc_row]

Podijeli sa drugima: