Priprema:
- Miksati bjelanjke dok se ne dobije pjenasta smjesa. Dodati šećer te sve zajedno miksati dok smjesa ne postane glatka.
- Bademe kratko skuhati u vodi, nakon čega će se ljuska lagano odvojiti.
- Jako ih usitniti i pomiješati sa šećerom u prahu i prosijati kako bi se izdvojili veći komadići.
- Smjesu badema i šećera dodati u smjesu bjelanjaka i miješati na način da se preklapa kako ne bi postala pre rijetka.
- Ukoliko se rade macaronsi različitih boja, odvojiti na onoliko dijelova koliko će biti boja i dodati u svaku različitu boju za hranu.
- Smjesama napuniti slastičarske vrećice sa okruglim otvorom (cca 2 cm) na pleh prekriven papirom za pečenje, na jednake krugove.
- Ostaviti ih na plehu 30-60 minuta a zatim staviti u prethodno zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva 10-15 minuta.
- Svaki kolačić napuniti kremom po želji (bijelom, tamnom čokoladom ili karamelom) te preklopiti sa drugim kolačićem.
Sastojci:
- 3 bjelanjka
- 200g šećera u prahu
- 50 g kristal šećera
- 100g badema