Macaronsi

Macaronsi

Priprema:

  1. Miksati bjelanjke dok se ne dobije pjenasta smjesa. Dodati šećer te sve zajedno miksati dok smjesa ne postane glatka.
  2. Bademe kratko skuhati u vodi, nakon čega će se ljuska lagano odvojiti.
  3. Jako ih usitniti i pomiješati sa šećerom u prahu i prosijati kako bi se izdvojili veći komadići.
  4. Smjesu badema i šećera dodati u smjesu bjelanjaka i miješati na način da se preklapa kako ne bi postala pre rijetka.
  5. Ukoliko se rade macaronsi različitih boja, odvojiti na onoliko dijelova koliko će biti boja i dodati u svaku različitu boju za hranu.
  6. Smjesama napuniti slastičarske vrećice sa okruglim otvorom (cca 2 cm) na pleh prekriven papirom za pečenje, na jednake krugove.
  7. Ostaviti ih na plehu 30-60 minuta a zatim staviti u prethodno zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva 10-15 minuta.
  8. Svaki kolačić napuniti kremom po želji (bijelom, tamnom čokoladom ili karamelom) te preklopiti sa drugim kolačićem.

Sastojci:

  • 3 bjelanjka
  • 200g šećera u prahu
  • 50 g kristal šećera
  • 100g badema