[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]
Dok se pećnica zagrijava na 180 stupnjeva, pripremite marinadu: u zdjeli pomiješajte majonezu Pivonezu, med, dimljenu crvenu papriku, sol, papar i čili u prahu te sve umiješajte u kompaktnu smjesu. Smjesom dobro natrljajte rebarca sa svih strana pa ih stavite u posudu za pečenje koju ćete prekriti papirom za pečenje.
Sve stavite u pećnicu i pecite na 180 stupnjeva tridesetak minuta nakon kojih ćete zdjelu izvaditi iz pećnice, okrenuti rebarca na drugu stranu i nastaviti ih peći dodatnih 30 minuta.
Kada rebarca budu pečena, odložite ih sa strane da pet minuta „odleže“ na sobnoj temperaturi pa ih poslužite uz začinjenu svježu salatu i prilog po izboru. Ako niste sigurni koji prilog odabrati, predlažemo vam da pripremite krumpir ili rižu na način koji najviše volite, no i kruh će savršeno upotpuniti okus ovog jela.
Za kraj u manju posudicu stavite još malo Pivoneze, okupite društvo za stol i zajedno uživajte u slasnim i pikantnim okusima.
[/vc_column_text][/vc_column]
Sastojci:
- 1 kg svinjskih rebara
- 100 g majoneze Pivoneze
- 2 žlice meda
- 1 žličica dimljene crvene paprike
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1/2 žličice čilija u prahu
- 200 g matovilca
- desetak rotkvica
- Zvijezda Ekstra djevičansko maslinovo ulje
- Sol
- Zvijezda jabučni ocat