Ketchup kids

Za sve male, ali i velike ljubitelje ketchupa Zvijezda je pripremila omiljen proizvod u novom izdanju: Zvijezda ketchup kids, blagog...

Za sve male, ali i velike ljubitelje ketchupa Zvijezda je pripremila omiljen proizvod u novom izdanju: Zvijezda ketchup kids, blagog i bogatog okusa, a s 30 posto manje šećera.

Još uvijek neodoljivog okusa zbog kojeg je Zvijezdin ketchup prvi izbor potrošača, novi ketchup uz rajčicu, sadrži i mrkvu, buču i jabuku. Uz nove ukusne sastojke, proizvod će pažnju na policama trgovina odmah privući veselim dizajnom.

U slučaju da i vaše dijete svako jelo voli ukrasiti prepoznatljivom crvenom bojom i neodoljivim okusom ketchupa, sada će to moći raditi i češće, pomoću ketchup kids, umaka namijenjenog djeci, ali i roditeljima koji žele svojoj djeci osigurati samo najkvalitetnije, a ukusne proizvode. Još kad kažemo da dolazi s 30 posto manje šećera, jasno je da je riječ o neizostavnom umaku u uravnoteženom jelovniku malih i velikih.

Ako Zvijezda ketchup ima jednu misiju – savršen zalogaj – Zvijezda ketchup kids ima još jednu – biti prvi izbor kod biranja umaka koji će zadovoljiti dječje potrebe. Proizvod dolazi u praktičnom pakiranju od 500 grama, s 30 posto manje šećera. mrkvom, bučom i jabukom u svojem sastavu. Povrtno, a djeci poželjno! Za svaku prigodu i uz svako jelo, Zvijezda ketchup kids  obožavat će cijela obitelj.

Podijeli sa drugima:

Pravilnik nagradnog natječaja „Rajko te vodi u Tvornicu strave!”

Natječaj se odvija u periodu počevši od 24.10.2021. u 10:00 sati do zaključno 26.10.2021.g. u 23:59 sati na službenoj Facebook...

Članak 1.

Organizator nagradnog natječaja pod nazivom „Rajko te vodi u Tvornicu strave!” (dalje: Natječaj) je ZVIJEZDA plus d.o.o., Marijana Čavića 1, 10000 Zagreb, OIB: 63603498763. Osoba koja se prijavi radi sudjelovanja na Natječaju dalje se u tekstu naziva Sudionik. Natječaj nije ni na koji način povezan, sponzoriran ili promoviran od strane bilo koje društvene mreže koja se spominje u ovim pravilima.

Članak 2.

Natječaj se odvija u periodu počevši od 24.10.2021. u 10:00 sati do zaključno 26.10.2021.g. u 23:59 sati na službenoj Facebook stranici Zvijezde: https://www.facebook.com/Zvijezda/.

Članak 3.

Pravo sudjelovanja u Natječaju imaju sve fizičke osobe s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, starije od 18 godina na dan početka ovog Natječaja. Pravo sudjelovanja u nagradnom natječaju nemaju zaposlenici Zvijezde plus d.o.o. i Interart Media, niti članovi njihovih užih obitelji, kao niti jedna druga osoba koja je sudjelovala u pripremi ovog nagradnog natječaja.

Maloljetnici nemaju pravo sudjelovati u Natječaju. U slučaju da se, unatoč ovim Pravilima, maloljetna osoba prijavi za sudjelovanje u Natječaju, a kasnijom provjerom podataka bude ustanovljeno da ne udovoljava uvjetu godina iz ovog članka, njezin rezultat bit će proglašen nevažećim te će se nagrada pripasti idućem punoljetnom najbolje plasiranom Sudioniku.

Članak 4.

Za sudjelovanje u Natječaju potrebno je ostaviti odgovor na nagradno pitanje u komentaru nagradne objave te označiti jednu osobu koja ima Facebook profil koju Sudionik želi voditi u Tvornicu strave. Svaki Sudionik može ostaviti ukupno tri različita odgovora na nagradno pitanje u komentaru nagradne objave tijekom cijelog trajanja Natječaja.

Svako korištenje lažnih ili dvostrukih profila ili opravdana sumnja u postojanje istih, sankcionirat će se eliminacijom Sudionika iz Natječaja. Organizator ne može znati koji osobni podaci će biti prenijeti društvenim mrežama, niti na koji način i u kojem opsegu će takvi podaci biti korišteni od strane istih ili trećih osoba. Preporuča se Sudioniku da se upozna s pravilima zaštite podataka na spomenutim društvenim mrežama.

Članak 5.

Sudionik mora biti jedini i isključivi nositelj autorskih prava na prijavljeni tekst. Sudionik jamči da se s prijavljenim tekstom ne krše autorska i druga prava treće strane.

Sudjelujući u Natječaju Sudionik kao autor prijavljenog teksta bezuvjetno prenosi na Organizatora isključivo pravo njihovog korištenja u promotivne svrhe brenda Zvijezda, bez potrebe za navođenjem imena autora i to vremenski, prostorno, medijski i sadržajno neograničeno te bez posebne naknade autoru osim nagrade na koju ima pravo ukoliko je pobjednik Natječaja. Sudionik daje suglasnost Organizatoru da na temelju svojeg prava iskorištavanja iz ovog članka to pravo prenese na treće osobe u istom opsegu.

 Članak 6.

Cilj Natječaja je odabir najkreativnijih priča Sudionika od strane žirija te njihovo nagrađivanje. Natječaj se sastoji od jednog kruga koji traje 3 (tri) dana u vremenskom razdoblju sukladno članku 2. ovih Pravila. Tročlani žiri nakon završetka natječaja bira Sudionike koji su prijavili najoriginalniju priču, a sveukupno će biti nagrađena 2 (dva) Sudionika.

Žiri se sastoji od sljedećih članova:

Jasna Pulić, direktorica marketinga Zvijezde plus d.o.o.

Lidija Đukić, brand managerica Zvijezde plus d.o.o.

Anja Liker, senior social media manager, Interart Media

Žiri će ocjenjivati:

– maštovitost i kreativnost u osmišljavanju priče koja uključuje Zvijezda Ketchup maskotu Rajka

Žiriranje će se održati u roku od 2 (dva) radna dana od završetka natječaja, a dobitnici će biti objavljeni na Facebook stranici https://www.facebook.com/Zvijezda/ u roku od 3 radna dana od završetka žiriranja.

Nagrade

U nagradni fond ulazi:

5 x 2 ulaznice za Tvornicu strave

Vrijednost jedne ulaznice – 60,00 HRK

Ukupna vrijednost nagradnog fonda – 600,00 HRK

Jedan Sudionik može osvojiti najviše jednu nagradu.

Sudionik nema pravo zahtijevati drugačiju nagradu od one koja je ovdje navedena. Nagrada nije zamjenjiva za novac, druge proizvode ili usluge. Organizator je dužan u roku 60 radnih dana osigurati nagrade za Sudionike. Preuzimanjem nagrade od strane Sudionika prestaju sve obveze Organizatora prema njemu temeljem ovog nagradnog natječaja.

 Članak 7.

Organizator će pregledati sve prijavljene fotografije i zadržava pravo u bilo kojem trenutku diskvalificirati prijavljene Sudionike ako:

  • Sudionik prekrši Pravila;
  • Sudionik ne odgovori na upit Organizatora u roku od 24 sata ili ostavi netočne osobne podatke ili iz drugog razloga nije moguće stupiti s njim u kontakt;
  • tekst se ne pridržava se teme Natječaja;
  • prijavljeni tekst nije autorsko djelo Sudionika koji ga prijavljuje, ili Sudionik ne pruži dokaz o autorskom djelu u roku od 24 sata na upit Organizatora;
  • Sudionik se koristi lažnim profilom kako bi prijavio fotografiju i tekst. Lažnim profilima će se smatrati svi profili za koje postoji razumna sumnja da su kreirani isključivo u svrhu prijave na Natječaj;
  • prijavljeni tekst je uvredljivog ili vulgarnog sadržaja, spominju se ili prikazuju javne osobe ili fotografija ili tekst na bilo koji način predstavlja sadržaj koji nije u skladu sa zakonom.

Članak 8.

Organizator zadržava pravo prekinuti Natječaj, u slučaju okolnosti za koje Organizator nije odgovoran, odnosno koje nije mogao predvidjeti, spriječiti, otkloniti ili izbjeći, u kojem slučaju se oslobađa svih mogućih nastalih obveza prema Sudioniku. Organizator ne snosi nikakvu odgovornost zbog tehničkih problema ili grešaka u unosu podataka i drugih razloga koji ne ovise od Organizatora. Sudionik koji sudjeluje u Natječaju prihvaća prava i obveze iz Pravila.

Organizator zadržava pravo promjene Pravila, o čemu će svi Sudionici biti pravovremeno obaviješteni objavom na stranici https://www.facebook.com/Zvijezda/.

U slučaju spora između Organizatora i Sudionika nadležan je Općinski sud u Zagrebu.

Članak 9.

Ovaj Natječaj nije ni na koji način povezan s Facebookom, Facebook ga ne promiče niti sponzorira. Vaše podatke koje dajete isključivo za potrebe potpune funkcionalnosti ovog natječaja, dajete Zvijezdi plus d.o.o., a ne Facebooku.

Napominjemo, Facebook je javni prostor i objava bilo kojeg sadržaja (uključujući i fotografije) može predstavljati zadiranje u privatnost kako samih sudionika natječaja tako i trećih osoba. Ukoliko sudionici natječaja objave kakav sadržaj/fotografije na našoj stranici smatrat ćemo da su ga objavili svojevoljno te Zvijezda ne snosi odgovornost za sadržaj istih, kao niti za zlouporabu korištenjem takvog sadržaja od bilo kojih trećih osoba.

Također, smatrat ćemo ako su sudionici objavili bilo kakav sadržaj na našoj Facebook stranici (uključujući fotografije, tekstualne poruke, komentare, bilo koje osobne podatke i sl.) da imaju sva potrebna ovlaštenja za objavu takvog sadržaja. Takvom objavom sudionici natječaja daju našoj tvrtki dopuštenje za korištenje cjelokupnog objavljenog sadržaja u marketinške i bilo koje druge komercijalne svrhe te se ujedno odriču svih materijalnih i bilo kojih drugih prava koja im po tom osnovu pripadaju.

Članak 10.

Sudjelovanjem u ovom natječaju sudionici su suglasni da Organizator prikuplja, obrađuje i objavljuje njihove osobne podatke koje su sudionici sami pružili u ovom natječaju (kao što su njihovo ime, adresa, e-mail adresa, slika i sl.) te se njima koristi u marketinške i promocijske svrhe, isključivo vezano uz ovaj nagradni natječaj, u svim medijima.

Sudionik može u bilo kojem trenutku povući svoju privolu za obradu osobnih podataka dopisom na adresu Priređivača. Osobni podaci sudionika nagradne igre čuvat će se 120 dana nakon završetka nagradne igre nakon čega će biti uništeni, osim osobnih podataka potrebnih za objavu dobitnika nagradne igre i osobnih podataka. Osobni podaci dobitnika mogu se podijeliti s pružateljem poštanskih usluga ili usluga kurirske dostave u svrhu dostave nagrada.

Službenik za zaštitu podataka

U slučaju bilo kakvih pitanja vezano za obradu Vaših osobnih podataka i ostvarenje prava, možete se obratiti našem službeniku za zaštitu podataka putem kontakta.

e-mail: szp@zvijezda.hr

Ako sumnjate na povredu vezano za zaštitu Vaših osobnih podataka, imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Podijeli sa drugima:

Taco košarice

Priprema

Meso pirjajte s lukom, a pred kraj dodajte sve mljevene začine. Tortilje u međuvremenu razrežite na četvrtine i stavite u kalup za mini muffine. Napunite ih mesom i na sve stavite naribani sir pa pecite oko 15 minuta na 200°C. Kada sve bude pečeno, ostavite sa strane da se ohladi i zatim prelijte Čili majonezom ili Ultra hot čili majonezom.

Sastojci

  • 200 g junetine
  • kukuruzne tortilje
  • 1 crveni luk
  • začini: mljevena paprika, čili paprika, bijeli luk, kurkuma
  • 150 g naribanog dimljenog sira
  • šalša: sjeckani crveni luk, krastavac, rajčica
  • i Zvijezda čili majoneza
Podijeli sa drugima:

Hrskava piletina iz pećnice

Priprema

Isijecite pileći file na male komade, stavite ih u posudu i začinite solju i paprom pa pomiješajte s Delikates majonezom. Zatim istucite krekere i kukuruzne pahuljice u prah. Uvaljajte svaki komadić piletine u smjesu pa ih poredajte na posudu za pečenje na koju ste ranije postavili papir. Sve pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C otprilike 15 minuta. Kada jelo bude pečeno, servirajte ga uz Delikates majonezu.

Sastojci

  • 400 g pilećeg filea
  • 4 žlice Zvijezda Delikates majoneze
  • 1 žličica umaka od soje
  • 50 g kukuruznih pahuljica (cornflakes)
  • 50 g krekera (najbolje Tuc, ne vidi se brend)
  • sol
  • papar
Podijeli sa drugima:

Meza je bezveze kad nema Zvijezda Pivoneze

Novi proizvod iz Zvijezdine linije premium delikates majoneza isprobajte uz roštiljske kobase ili kao dodatak sendviču koji ste pripremili za...

Novi proizvod iz Zvijezdine linije premium delikates majoneza isprobajte uz roštiljske kobase ili kao dodatak sendviču koji ste pripremili za užinu na poslu.

Neizostavan dio svakog druženja, proslave, gledanja tekme i chillanja oduvijek je hrana, a oni koji uz sve navedeno dodaju i dobro pivo, na popis će ubrojiti i novi proizvod iz Zvijezdine linije premium delikates majoneza.
Zvijezda Pivonezu, majonezu s okusom piva, već od danas možete kušati ako na putu do ekipe svratite u bilo koju od Konzum prodavaonica. A što je bolje od majoneze, piva i dobre meze ili roštilja? Zato nemojte zaboraviti u košaricu ubaciti i svima nam poznatu PIK Roštiljsku kobasicu.

Zvijezda Pivoneza je pripremljena od jaja i suncokretovog ulja uz dodatak tamnog piva. Naizgled neobična kombinacija, no majoneza i pivo stvaraju jedinstven, bogat okus koji morate isprobati jer odlično upotpunjuje svako jelo, posebice roštilj.

Idete na piknik? Organizirajte roštilj za ekipu. Iz plana nemojte izostaviti PIK Roštiljsku kobasicu jer, provjerili smo, kombinacija je za prste polizati, a gramatura pakiranja pogodna je za cijelu ekipu. Netflix and chill? Mi kažemo – Pivoneza, sendvič and chill. Gledate tekmu i razmišljate hoćete li naručiti burgere i krumpiriće ili mezu? Koju god opciju odabrali, nećete pogriješiti ako jelu dodate Zvijezda Pivonezu.

Za kraj ćemo se složiti: druženje s ekipom nije druženje u punom smislu riječi ako nema hrane. Stoga požurite u najbliži Konzum i potražite Zvijezda Pivonezu i dobro poznatu PIK kobasicu jer – jelo je bezveze kad nema Zvijezda majoneze.

Podijeli sa drugima:

Sočna svinjska rebarca u pikantnoj marinadi

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Dok se pećnica zagrijava na 180 stupnjeva, pripremite marinadu: u zdjeli pomiješajte majonezu Pivonezu, med, dimljenu crvenu papriku, sol, papar i čili u prahu te sve umiješajte u kompaktnu smjesu. Smjesom dobro natrljajte rebarca sa svih strana pa ih stavite u posudu za pečenje koju ćete prekriti papirom za pečenje.

Sve stavite u pećnicu i pecite na 180 stupnjeva tridesetak minuta nakon kojih ćete zdjelu izvaditi iz pećnice, okrenuti rebarca na drugu stranu i nastaviti ih peći dodatnih 30 minuta.

socna-svinjska-rebarca-2

Kada rebarca budu pečena, odložite ih sa strane da pet minuta „odleže“ na sobnoj temperaturi pa ih poslužite uz začinjenu svježu salatu i prilog po izboru. Ako niste sigurni koji prilog odabrati, predlažemo vam da pripremite krumpir ili rižu na način koji najviše volite, no i kruh će savršeno upotpuniti okus ovog jela.

Za kraj u manju posudicu stavite još malo Pivoneze, okupite društvo za stol i zajedno uživajte u slasnim i pikantnim okusima.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • 1 kg svinjskih rebara
  • 100 g majoneze Pivoneze
  • 2 žlice meda
  • 1 žličica dimljene crvene paprike
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1/2 žličice čilija u prahu
  • 200 g matovilca
  • desetak rotkvica
  • Zvijezda Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • Sol
  • Zvijezda jabučni ocat
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Submarine i Zvijezda donacijom podržali CRVENE NOSOVE klaunovedoktore

Donacijom u iznosu od 50 tisuća kuna Submarine i Zvijezda pomogli su unijeti smijeh u živote onih kojima je to...

Donacijom u iznosu od 50 tisuća kuna Submarine i Zvijezda pomogli su unijeti smijeh u živote onih kojima je to najpotrebnije.

Domaći lanac burger restorana Submarine Burger i Zvijezda i ove su godine podržali rad udruge CRVENI NOSOVI klaunovidoktori. Donaciju u iznosu od 50 tisuća kuna, prikupljenu od prodaje svakog burgera iz zimskog menija, predali su izvršnoj direktorici CRVENIH NOSOVA Denizi Drusany, a unijet će osmijeh u živote onih kojima je to najpotrebnije.

Umjetnici iz udruge CRVENI NOSOVI klaunovidoktori već jedanaestu godinu za redom donose smijeh i radost djeci na liječenju u bolnicama,  nemoćnima u stacionarima domova za starije, te svojim online posjetama i dvorišnim paradama uveseljavaju dane svima pogođenima teškim krizama poput potresa koji su nas zadesili.

„CRVENI NOSOVI klaunovidoktori hrvatskom društvu godinama daju ono što mu je potrebno – vedrinu, pozitivnu energiju i smijeh. Sve to je trenutno potrebno više nego ikad, kako djeci u bolnicama i nemoćnim osobama u domovima, tako i svima nama. Zato želim iskoristiti ovu priliku kako bih ukazao na to da i svi mi nekome drugome možemo postati  mali, crveni nos. Nadamo se da naše donacije u proteklih pet godina podsjećaju upravo na to, kao i da barem dijelom vraćaju udruzi ono što ona nesebično daje nama“, kazao je Luka Jureško iz Submarinea.

Ove godine Submarineu se u ovoj pohvalnoj akciji pridružila i Zvijezda te su tako podijelili poruku da se i u teškim vremenima moramo držati zajedno. Zajedničke snage posvetili su  misiji vraćanja osjećaja radosti, sreće i optimizma ljudima u teškim i kriznim situacijama i okolnostima.

Zvijezda je od prvog dana ključan partner domaćeg lanca burger restorana u pripremi umaka po kojima je Submarine nadaleko poznat, a zajedničku lijepu i uspješnu priču i ove su godine usmjerili kako bi podržali ono bitno. Budući da je jedanaestogodišnji rad CRVENIH NOSOVA donio osmijeh na više od 164.656 lica djece i starijih u Hrvatskoj, pomoći takvoj udruzi ponovno je bila prva opcija.

„Uvijek smo sretni kada svojim radom možemo pomoći društvu kojem pripadamo. Biti dijelom misije uveseljavanja bilo koga, a posebice onih kojima je osmijeh najpotrebniji, velika je stvar za nas. Nadamo se da ćemo ovom donacijom uveseliti sve koji su u potrebi za iskrenim veseljem – onoliko koliko je ova donacija uveselila nas i još puno više“, naglasila je Jasna Pulić, direktorica marketinga i razvoja u Zvijezdi.

Podijeli sa drugima:

Waldorfska salata by Hungry Mile

Waldorfska salata zasigurno je jedna od najpopularnijih salata na svijetu.

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Waldorfska salata zasigurno je jedna od najpopularnijih salata na svijetu. Nastala je u hotelu Waldorf u 19. stoljeću. Kad je, povodom dobrotvorne priredbe za dječju bolnicu, prvi puta pripremljena, u sebi je sadržavala kiselu jabuku, celer, majonezu i grožđe. S vremenom su se sastojci mijenjali i modificirali. Originalni recept osmislio je kuhar Oscar Tschirky, a salata je vrlo brzo postala superpopularna. Što ćete u nju dodati, ovisi o okusima koje volite, a sasvim je sigurno da ćete u njoj uživati bez obzira je li ona uvod u svečani ručak ili lagani samostalni obrok.

waldorfska-salata-02

Priprema:

Zvijezda majonezu i jogurt pomiješajte, začinite limunovim sokom, solju i paprom, svemu dodajte i žličicu šećera. Celer ogulite i naribajte, odmah ga dodajte u dresing. Jabuke operite, prerežite ih na četiri dijela i izvadite im koštice. Narežite ih na tanke ploške, a zatim ploške narežite na rezance i umiješajte. Salatu ostavite pokrivenu da odstoji najmanje sat vremena u hladnjaku.

Orahe tostirajte na suhoj tavi, ostavite ih da se malo ohlade pa ih grubo nasjeckajte. Salatu očistite, podijelite na listove, operite i dobro protresite.

Serviranje: poslužite na listovima salate ili zelenu salatu pomiješajte s ostalim namirnicama. Sve pospite orasima.

Tips & tricks: ako u salatu dodate sitno narezanu šunku ili ostatke pečenog mesa, ovo jelo može biti i samostalan obrok. Celer po želji možete napola skuhati. Narežite ga na trakice (kao i jabuke).

[/cmsms_text][cmsms_gallery layout=”slider” image_size_slider=”full” slider_effect=”slide” slider_autoplay=”true” slider_pause_on_hover=”true” slider_rewind=”true” slider_nav_control=”true” slider_nav_arrow=”true” animation_delay=”0″]10587|https://zvijezda.hr/wp-content/uploads/2021/04/waldorfska-salata-slider-01-150×150.jpg,10588|https://zvijezda.hr/wp-content/uploads/2021/04/waldorfska-salata-slider-02-150×150.jpg,10589|https://zvijezda.hr/wp-content/uploads/2021/04/waldorfska-salata-slider-03-150×150.jpg,10590|https://zvijezda.hr/wp-content/uploads/2021/04/waldorfska-salata-slider-04-150×150.jpg,10591|https://zvijezda.hr/wp-content/uploads/2021/04/waldorfska-salata-slider-05-150×150.jpg,10592|https://zvijezda.hr/wp-content/uploads/2021/04/waldorfska-salata-slider-06-150×150.jpg[/cmsms_gallery][/cmsms_column][cmsms_column data_width=”1/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Sastojci:

  • 100 g Zvijezda majoneze
  • 100 g grčkog jogurta ili kiselog vrhnja
  • 300 g korijena celera
  • 2 jabuke (kiselije kao Granny Smith)
  • 50 g orah jezgre
  • 1 mala glavica zelene salate ili pakiranje miksa salata
  • 1 limun
  • 1 žličica šećera
  • sol, papar

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Zvijezda opet najsnažnija robna marka

Već četiri godine zaredom Zvijezda suncokretovo ulje je na 1. mjestu.

Već četiri godine zaredom Zvijezda suncokretovo ulje je na 1. mjestu

Izvanredan uspjeh Zvijezda delikates majoneze koja je na 2. mjestu

Zvijezda suncokretovo ulje već je četvrtu godinu na vrhu liste najsnažnijih robnih marki u Hrvatskoj prema istraživanju BRANDpuls.

Vodeća pozicija Zvijezda suncokretovog ulje prema indikatoru snage robne marke potvrđena je i u drugom valu istraživanja koje je provedeno u rujnu i listopadu 2020. na području Hrvatske.

Još je veći uspjeh zabilježila Zvijezda delikates majoneza koja je sa 4. pozicije dospjela na visoko 2. mjesto.

Istraživanje je obuhvatilo 69 kategorija robe široke potrošnje i više od 1300 brandova među kojima su i neke od najpoznatijih svjetskih robnih marki koje su prisutni na hrvatskom tržištu.

Hvala svim zaposlenicima na ovom izvanrednom uspjehu, u njega je utkan sav naš rad i trud u ovim izazovnim vremenima.

To je naš zajednički uspjeh!

Podijeli sa drugima:

Uskrsna plata by Nasja Duplančić

Priprema:

  1. Jaja stavi u lonac hladne vode, dodaj prstohvat soli pa kuhaj na laganoj vatri do vrenja.
  2. Kad voda proključa, ugasi vatru. Pusti jaja još 8-10 minuta u vrućoj vodi.
  3. Sada ih izvadi i prelij hladnom vodom. Nakon što su se jaja ohladila, oguli im koru.
  4. Mladu mrkvu oguli pa ju stavi u lim za pečenje. Posoli, dodaj šareni papar i malo maslinovog ulja pa ih peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
  5. Šparogama odlomi donji, tvrdi dio stabljike. Operi ih. Lonac s vodom zagrij do vrenja. Posoli pa ubaci šparoge da se kuhaju najviše 3 minute. Izvadi ih i isperi kroz mlaz hladne vode. Uzimaj 3 šparoge pa ih složi u buketić tako da ih omotaš šnitom pršuta.
  6. Slaži buketiće na lim za pečenje. Pokapaj s malo maslinovog ulja i peci ih još 4 minute na 250 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici.

Umak:

  1. U zdjelu stavi vrhnje ili jednaku količinu svježeg kravljeg sira, dodaj 2 žlice Zvijezda Delikates majoneze, mladi luk narezan na kolutove, nasjeckani peršin, hren, sol, papar i sve dobro promiješaj.
  2. Stavi umak u hladnjak da se stisne.
  3. Šnite šunke puni s umakom i svaku zarolaj.
  4. Ostatak umaka serviraj u zdjelicu kao prilog mrkvi, šparogama i jajima.

Na platu slaži šparoge s pršutom, rolice sa šunkom, kuhana jaja, narezane rotkvice i umak.

Sastojci:

Za uskrsnu platu:
  • 150 g  šunke
  • 100 g pršuta
  • rotkvice
  • 5-6 mladih mrkvi
  • 2 vezice šparoga
  • 6 kuhanih jaja
Za umak:
  • 2 mlada luka
  • 300 ml kiselog vrhnja ili 350 g svježeg kravljeg sira
  • 2 žlice Zvijezda Delikates majoneze
  • prstohvat soli
  • 2 žlice ribanog hrena
  • 1 žlica peršinovog lišća
Podijeli sa drugima:

Uskrsna šunka – Šunka u lisnatom tijestu (kao Wellington) by Hungry Mile

Priprema:

Šunku stavite u hladnu vodu da stoji neko vrijeme, najbolje preko noći. Skuhajte je u toj istoj vodi i prema želji dodajte lovorov list, klinčiće i papar u zrnu. Prokuhanu šunku ohladite, operite i obrišite pa odstranite kožu i masni dio. Zagrijte pećnicu na 200°C.

Lisnato tijesto razvaljajte na kvadrat i stavite na lim obložen papirom za pečenje. Tijesto namažite Zvijezda majonezom, senfom i pospite sirom. Na sredinu dodajte šunku i omotajte ju lisnatim tijestom, rubove tijesta čvrsto stisnite pa premažite lisnato razvodnjenim žumanjkom. Po želji od viška tijesta modlicama izrežite razne oblike pa ih poslažite po vrhu i opet premažite žumanjkom.

Pecite u zagrijanoj pećnici dok tijesto nije zlatno smeđe boje i ne dobije divnu koricu.

Posluživanje: Uz šunku u lisnatom poslužite rotkvicu i mladi luk ili salatu po želji.

Miletov savjet: šunku možete narezati na šnite, a lisnato tijesto podijeliti na trake pa umjesto jedne velike napraviti male paketiće. Možete pripremiti i namaz od šunke, a tada će vam trebati: kuhana šunka, 2 jaja, manja teglica kiselih krastavaca, Zvijezda majoneza, senf, rotkvice, mladi luk i celer u stabljici + blender da sve to poveže.

Sastojci:

  • 1 manja kuhana šunka (do 700 g)
  • 2 pakiranja lisnatog tijesta, u roli
  • 3 žlice Zvijezda majoneze
  • 1 žlica senfa
  • 150 g sira, naribanog (Gouda, Podravec, Cheddar)
  • 1 žumanjak
Podijeli sa drugima:

Brze pogačice sa majonezom

Priprema:

*pećnicu zagrijte na 200 °C.

U dubljoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo i sol, a u manju ulijte mlijeko, dodajte Zvijezda majonezu i pjenjačom razmutite. Suhim sastojcima dodajte mlijeko i Zvijezda majonezu promiješajte te umijesite tijesto. Tijesto mora biti glatko, ali ne previše ljepljivo. Ako se jako lijepi, po potrebi dodajte još malo brašna.

Na lagano pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto na debljinu oko 2 cm. Čašom ili velikim kalupom izrezujte krugove i slažite ih na lim obložen papirom za pečenje.

Prije pečenja pogačice premažite razmućenim i posoljenim jajem te ih pospite sjemenkama po izboru.

Pecite 20 minuta. (Vrijeme pečenja ovisi o veličini pogačica.)

Po želji u smjesu dodajte i 2 žlice sjeckanog vlasca ili mladog luka.

[/cmsms_text][cmsms_gallery layout=”slider” image_size_slider=”full” slider_effect=”slide” slider_rewind=”true” slider_nav_control=”true” slider_nav_arrow=”true” animation_delay=”0″]10538|https://zvijezda.hr/wp-content/uploads/2021/03/brze-pogacice-02-150×150.jpg,10539|https://zvijezda.hr/wp-content/uploads/2021/03/brze-pogacice-03-150×150.jpg,10540|https://zvijezda.hr/wp-content/uploads/2021/03/brze-pogacice-0203-150×150.jpg[/cmsms_gallery][/cmsms_column][cmsms_column data_width=”1/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Sastojci:

  • 500 g glatkog brašna,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 1 žličica soli,
  • 250 ml mlijeka,
  • 150 g Zvijezda majoneze

Za posipanje, po želji:

  • 1 jaje,
  • sjemenke sezama/lanai
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Blagdanski stromboli sa šunkom, sirom i majonezom by Vedran Bošković

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Priprema:

  1. Brokulu operite i pomoću noža sitno narežite. Ako je potrebno, vrhove brokule dodatno usitnite rukama. Neka vrhovi brokule budu otprilike veliki od 1 do 2 centimetra.
  2. Šunku narežite na kockice, veličine 1-2 cm.
  3. Razvucite tijesto te po sredini stavite brokulu. Preko brokule dodajte kockice šunke i obilno posipajte naribanim cheddar sirom.
  4. Rubove tijesta premažite Zvijezda Delikates majonezom te pomoću noža zarežite trakice. Trakice neka idu skroz do sredine tijesta, tj. do nadjeva.
  5. Uklonite eventualni višak tijesta između početka trakice i početka nadjeva. Krajeve tijesta prevucite preko nadjeva te trakice naizmjenično prebacite s lijeva i s desna kako bi formirale pletenicu.
  6. Razmutite jedno jaje te njime premažite tijesto. Pospite sezamom te pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 30-ak minuta ili do zlatno-žute boje. Kada je Stromboli pečen izvadite ga iz pećnice i po želji pospite naribanim parmezanom i sjeckanim peršinom. Neka Stromboli “odmori” 5-6 minuta prije rezanja. Poslužiti ga možete za doručak, ručak ili večeru, ili kao slani (i slasni) zalogaj između obroka. U slast!

uskrsnji-stromboli-v2

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • 1 paket tijesta za pizzu
  • 1 manja glavica brokule
  • 300 g kuhane šunke
  • 100 g cheddar sira
  • 2 žlice Zvijezda Delikates majoneze
  • 1 jaje
  • sjemenke sezama

Po želji:

  • parmezan
  • svježi peršin
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Macaronsi

Priprema:

Postupak Macaronsi:

U zdjelu prosijati šećer u prahu i bademovo brašno, promiješati.

Bjelanjke staviti u veliku čistu zdjelu i miksajte dok se ne počnu pjeniti. Miksati na laganoj brzini, polako dodavati šećer. Kada je sav šećer dodan, povećati brzinu miksanja na srednju.

*t&t miksati sa uspravnim metlicama kako bi ušlo što manje zraka u smjesu.

Dodati boju u prahu zajedno s ekstraktom vanilije pa izmiješati mikserom. Miksati dok se ne stvore čvrsti vrhovi.

Dodavati suhe sastojke – prvo ubaciti 1/3 mješavine šećera u prahu i badema te dobro promiješati silikonskom špatulom. Dodati preostale suhe sastojke i energično miješati špatulom. Konačna mješavina trebala bi izgledati poput lave koja teče.

Pleh za pečenje obložiti papirom za pečenje.

*t&t – kako bi krugovi ispali jednaki, iscrtati ih na papiru za pečenje

Smjesu staviti u slastičarsku vrećicu sa srednjim okruglim nastavkom. Istiskivati smjesu na pripremljeni papir u malim krugovima, oko 2 cm promjera ostavljajući dovoljno mjesta između krugova jer će se proširiti pri pečenju.

Lupiti plehom nekoliko puta po radnoj površini kako bi izašli mjehurići zraka. Ostaviti macaronse na sobnoj temperaturi oko 40 minuta prije stavljanja u pećnicu.

* t&t – kada je spremna za pečenje, na smjesi se napravi opna zbog koje smjesa nije ljepljiva na lagani dodir

U pećnicu prethodno zagrijanu na 140 stupnjeva, peći macaronse 15 – 20 minuta.

Nakon što se ispeku, izvaditi pleh iz pećnice i ukloniti macaronse zajedno sa papirom za pečenje sa vrućeg pleha da se hlade. Maknuti ih sa papira tek nakon što se ohlade.

Postupak krema:

Pomiješajti šećer i vodu u srednje velikom loncu. Zagrijavati na laganoj vatri uz miješanje dok se šećer ne otopi. Kad se šećer otopio pojačati vatru do srednje jačine da zavrije. Kuhati dok ne postigne temperaturu od 115 stupnjeva te odmah maknite s vatre.

Žumanjke staviti u zdjelu i miksati dok ne postanu gusti i pjenasti. Polako ulijevati šećerni sirup uz neprestano miksanje. Nastaviti miksati dok se dno posude ne ohladi na dodir i dok se smjesa sa žumanjcima ne ohladi do sobne temperature.

Postepeno dodavati Zvijezda stolni, komad po komad. Pričekati da se jedan komad potpuno poveže s kremom prije dodavanja sljedećeg. Dodati sol i nastavite miješati dok krema sa Stolnim ne postane glatka i kremasta (oko 5-6 minuta).

Kremu prebaciti u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i nanijeti na polovicu macaronsa. Stavite drugi klobuk i nježno pritisnuti kako bi se spojili. Ostaviti u hladnjaku najmanje 24 sata kako bi krema omekšala klobuke macarona.

Sastojci:

Macaronsi sastojci:
  • 100 g bjelanjaka, sobne temperature
  • 140 g bademovog brašna
  • 90 g šećera
  • 130 g šećera u prahu
  • 5 ml ekstrakta vanilije
  • Boja za hranu u prahu, po želji
Krema sastojci:
Podijeli sa drugima:

Tamni keksi

Priprema:

Zvijezda stolni za kreme sobne temperature, šećer i bjelance izraditi u kremu. Dodati brašno s praškom za pecivo i kakao i sve izmiješati u kompaktnu smjesu. Ostaviti u hladnjaku sat vremena. Zatim tijesto razvaljati i kalupima izrezivati oblike po želji. Prije pečenja na svaki keksić utisnuti šarene bombone.

Peći 10 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva

[/cmsms_text][/cmsms_column][cmsms_column data_width=”1/4″][cmsms_text]

Sastojci:

  • 14 dag glatkog brašna
  • 5 dag kakaa
  • 1/2 prašna za pecivo
  • 5 dag šećera
  • 10 dag Zvijezda stolni za kreme
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer
Podijeli sa drugima:

Napravite prirodnu masku za kosu od majoneze koja će joj vratiti sjaj i ojačati je

Majoneza je jedna od namirnica koja se može pronaći u svakom hladnjaku. Iako nije prvi sastojak za kojim biste posegnuli...

Nahranite kosu majonezom

Majoneza je jedna od namirnica koja se može pronaći u svakom hladnjaku. Iako nije prvi sastojak za kojim biste posegnuli prilikom izrade svoje maske za kosu, zanimljivo je kako majoneza, obzirom su joj glavni sastojci jaja i ulje, može kosi vratiti izgubljeni sjaj i ojačati je. Osim toga, djeluje izuzetno hranjivo, pogotovo ako se nanosi od tjemena pa sve do vrhova.

Upute: U zdjeli razmutite jedno jaje i pomiješajte ga sa žlicom majoneze dok ne dobijete jednoliku, kremastu smjesu. Nanesite masku na cijelu kosu i ostavite da djeluje 30 minuta. Nakon toga temeljito operite kosu šamponom i nastavite s uobičajenom rutinom.

majoneza-njega-kose-02

Avokado i majoneza vratit će kosi sjaj

Avokado je bogat esencijalnim masnim kiselinama, antioksidansima, vitaminima A i E te biotinom zbog čega je savršen izbor za zaglađivanje neposlušne kose. Ako pritom želite ojačati  kosu te joj vratiti sjaj, odličan dodatak ovoj maski je sastojak koji se može pronaći u svakom hladnjaku – majoneza. Z bog jaja i ulja od kojih se priprema, majoneza ima izrazito hidratantno djelovanje, a u kombinaciji s avokadom kosi će pružiti zasluženi oporavak.

Upute: Polovicu zgnječenog avokada pomiješajte sa žlicom majoneze, sjedinite i nanesite na čistu i vlažnu kosu. Ostavite da djeluje 15 minuta i potom isperite vodom.

Maska od majoneze i maslinovog ulja za oštećenu kosu

Pomiješajte majonezu i maslinovo ulje (pola šalice majoneze i pola šalice maslinovog ulja), te smjesu rasporedite po kosi od korijena do vrhova. Ostavite na kosi 15 minuta (ili duže, ovisno o suhoći kose) i dobro isperite.

Preporučuje se da nakon toga kosu ne šamponirate nego samo isperete.

U nekim receptima u masku se dodaje i žumanjak jajeta, ali u ovom to nije potrebno jer Zvijezda delikates majoneza u sebi već sadrži jaja.

Podijeli sa drugima:

Zvijezdina donacija pomoći će izgradnji nove Sobe čuda u Sisku za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju

Donacija je zahvala potrošačima za povjerenje koje ukazuju kompaniji

3.3.2021.

Donacija je zahvala potrošačima za povjerenje koje ukazuju kompaniji, a posebno se to odnosi na izvanredan uspjeh Zvijezda majoneze koja je prvi put proglašena 2. najsnažnijim brendom prema istraživanju BRANDpuls, dok je Zvijezda suncokretovo već 4. godinu na 1. mjestu te liste

Soba čuda u Sisku, prostor za terapiju senzorne integracije u kojem se djeca  i mladi s teškoćama u razvoju osposobljavaju za samostalan život, obnovit će se i uz pomoć donacije koja stiže iz Zvijezde.

Soba čuda Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije otvorena je 2016. godine, a u razornom potresu koji je pogodio to područje pretrpjela je veliku materijalnu štetu i više se ne može koristiti.

Donacija u iznosu od 70.000 kuna koja stiže iz Zvijezde pomoći će ponovnoj izgradnji Sobe čuda u kojoj se kroz različite terapije, odnosno stimulacijom osjetila, djeci i mladima omogućava da postanu ravnopravni članovi društva.

U svojoj zahvali Zvijezdi na donaciji, Aleksandra Milković, izvršna direktorica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije istaknula je:  „Nalazimo se u situaciji koju nismo mogli ni zamisliti, svjesni da smo sad opet na početku. Zbog toga nam je  posebno drago što je Zvijezda prepoznala naš trud i ovom donacijom odlučila nam pomoći da nastavimo stvarati čuda. Soba čuda koju poznajemo zauvijek je nestala, ali srećom, oprema je preživjela kao i naš duh te vjerujemo da ćemo uspjeti nastaviti svoj rad i konstantno senzibilizirati zajednicu i na taj način stvarati inkluzivno društvo u kojem svatko može pronaći svoje mjesto.

soba-cuda-002

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije svoj rad i djelovanje usmjerava borbi za prava i položaj djece i mladih s teškoćama u razvoju te osoba s invaliditetom u društvu. Kroz rad i projekte uvelike olakšava njihov život, omogućavajući im da postanu ravnopravni članovi društva. Projekt ponovne izgradnje Sobe čuda podržavaju još  Grad Sisak i UNICEF, a donacijama se mogu priključiti i građani.

– Sretni smo što na temelju poslovnih rezultata možemo vratiti dio dobiti i pomoći kad se za to ukaže potreba, a posebno nam je drago što na ovaj način možemo pomoći Udruzi da Soba čuda ponovo otvori svoja vrata, izjavio je Tomislav Alagušić, direktor Zvijezde plus dodajući kako je ova suradnja samo jedan od načina kojima kompanija podržava društveno – odgovorne projekte.

138303950_836350990264415_2034484717510607004_n

Donacija Zvijezde u isto je vrijeme i zahvala potrošačima za povjerenje koje ukazuju kompaniji,  a posebno se to odnosi na izvanredan uspjeh Zvijezda majoneze koja je u drugom dijelu 2020. proglašena 2. najsnažnijim brendom među više od 1.000 analiziranih brendova u Hrvatskoj prema istraživanju BRANDpuls, dok je Zvijezda suncokretovo već 4. godinu na 1. mjestu te liste.

Podijeli sa drugima:

Pita s višnjama

Upute za pripremu:

  1. Hladan Zvijezda stolni izrezati na kockice, dodati prosijano brašno, šećer, jaja i prstohvat soli. Sve zajedno umiješati. Kada se tijesto dobro razradi, umotati ga u prozirnu foliju i staviti u hladnjak na pola sata.
  1. Očišćene i procijeđene višnje posipati šećerom, vanilin šećerom i prosijanim gustinom. Izmiješano kuhati na srednjoj temperaturi 10-15 minuta. Kada se malo zgusne, ostaviti da se ohladi.
  1. Dno kalupa u kojem će se peći pita prekriti papirom za pečenje. Ohlađeno tijesto podijeliti na 2 nejednaka dijela. Veći dio treba u potpunosti prekriti kalup, dno i stijenke kalupa. Preko tijesta preliti punjenje s višnjama. Drugi dio tijesta izvaljati i izbosti vilicom. Veličina gornjeg tijesta treba biti dovoljna da prekrije cijelu pitu te da se rubovi gornjeg i donjeg tijesta mogu spojiti kako se punjenje ne bi razlilo.
  1. Razmutiti jaje sa malo vode te premazati pitu.

Peći na 180°C otprilike 45 minuta. Pečenu pitu izvaditi i ostaviti da se ohladi.

Po želji ukrasiti šećerom u prahu ili višnjama.

Sastojci

Tijesto:

Punjenje:

  • 1 kg svježih ili konzerviranih višanja
  • 4 žlice šećera
  • 2 žlice gustina
  • 1 vanilin šećer

Premaz:

  • 1 jaje
  • Voda

Posip:

  • Šećer u prahu
Podijeli sa drugima: