Uskrsna plata by Nasja Duplančić

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Priprema:

  1. Jaja stavi u lonac hladne vode, dodaj prstohvat soli pa kuhaj na laganoj vatri do vrenja.
  2. Kad voda proključa, ugasi vatru. Pusti jaja još 8-10 minuta u vrućoj vodi.
  3. Sada ih izvadi i prelij hladnom vodom. Nakon što su se jaja ohladila, oguli im koru.
  4. Mladu mrkvu oguli pa ju stavi u lim za pečenje. Posoli, dodaj šareni papar i malo maslinovog ulja pa ih peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
  5. Šparogama odlomi donji, tvrdi dio stabljike. Operi ih. Lonac s vodom zagrij do vrenja. Posoli pa ubaci šparoge da se kuhaju najviše 3 minute. Izvadi ih i isperi kroz mlaz hladne vode. Uzimaj 3 šparoge pa ih složi u buketić tako da ih omotaš šnitom pršuta.
  6. Slaži buketiće na lim za pečenje. Pokapaj s malo maslinovog ulja i peci ih još 4 minute na 250 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici.

Umak:

  1. U zdjelu stavi vrhnje ili jednaku količinu svježeg kravljeg sira, dodaj 2 žlice Zvijezda Delikates majoneze, mladi luk narezan na kolutove, nasjeckani peršin, hren, sol, papar i sve dobro promiješaj.
  2. Stavi umak u hladnjak da se stisne.
  3. Šnite šunke puni s umakom i svaku zarolaj.
  4. Ostatak umaka serviraj u zdjelicu kao prilog mrkvi, šparogama i jajima.

Na platu slaži šparoge s pršutom, rolice sa šunkom, kuhana jaja, narezane rotkvice i umak.

[/cmsms_text][cmsms_image align=”center” animation_delay=”0″]10557|https://zvijezda.hr/wp-content/uploads/2021/04/uskrsna-plata-02.jpg|full[/cmsms_image][/cmsms_column][cmsms_column data_width=”1/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Sastojci:

Za uskrsnu platu:
  • 150 g  šunke
  • 100 g pršuta
  • rotkvice
  • 5-6 mladih mrkvi
  • 2 vezice šparoga
  • 6 kuhanih jaja
Za umak:
  • 2 mlada luka
  • 300 ml kiselog vrhnja ili 350 g svježeg kravljeg sira
  • 2 žlice Zvijezda Delikates majoneze
  • prstohvat soli
  • 2 žlice ribanog hrena
  • 1 žlica peršinovog lišća

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci