Napravite prirodnu masku za kosu od majoneze koja će joj vratiti sjaj i ojačati je

Napravite prirodnu masku za kosu od majoneze koja će joj vratiti sjaj i ojačati je

Nahranite kosu majonezom

Majoneza je jedna od namirnica koja se može pronaći u svakom hladnjaku. Iako nije prvi sastojak za kojim biste posegnuli prilikom izrade svoje maske za kosu, zanimljivo je kako majoneza, obzirom su joj glavni sastojci jaja i ulje, može kosi vratiti izgubljeni sjaj i ojačati je. Osim toga, djeluje izuzetno hranjivo, pogotovo ako se nanosi od tjemena pa sve do vrhova.

Upute: U zdjeli razmutite jedno jaje i pomiješajte ga sa žlicom majoneze dok ne dobijete jednoliku, kremastu smjesu. Nanesite masku na cijelu kosu i ostavite da djeluje 30 minuta. Nakon toga temeljito operite kosu šamponom i nastavite s uobičajenom rutinom.

majoneza-njega-kose-02

Avokado i majoneza vratit će kosi sjaj

Avokado je bogat esencijalnim masnim kiselinama, antioksidansima, vitaminima A i E te biotinom zbog čega je savršen izbor za zaglađivanje neposlušne kose. Ako pritom želite ojačati  kosu te joj vratiti sjaj, odličan dodatak ovoj maski je sastojak koji se može pronaći u svakom hladnjaku – majoneza. Z bog jaja i ulja od kojih se priprema, majoneza ima izrazito hidratantno djelovanje, a u kombinaciji s avokadom kosi će pružiti zasluženi oporavak.

Upute: Polovicu zgnječenog avokada pomiješajte sa žlicom majoneze, sjedinite i nanesite na čistu i vlažnu kosu. Ostavite da djeluje 15 minuta i potom isperite vodom.

Maska od majoneze i maslinovog ulja za oštećenu kosu

Pomiješajte majonezu i maslinovo ulje (pola šalice majoneze i pola šalice maslinovog ulja), te smjesu rasporedite po kosi od korijena do vrhova. Ostavite na kosi 15 minuta (ili duže, ovisno o suhoći kose) i dobro isperite.

Preporučuje se da nakon toga kosu ne šamponirate nego samo isperete.

U nekim receptima u masku se dodaje i žumanjak jajeta, ali u ovom to nije potrebno jer Zvijezda delikates majoneza u sebi već sadrži jaja.