Kesten keksi

Upute za pripremu:

Izmiksati margarin sobne temperature i šećer. Dodati jaje i sve dobro izmiksati da se smjese sjedine. Dodati, miksajući sve ostale sastojke: jaje, naribana korica mandarine, sok od mandarine, brašno u kojeg ste prethodno umiješali prašak za pecivo. Na kraju dodati kesten pire (ukoliko koristite smrznuti, mora biti sobne temperature otopljeni). Izmiksati.

Rukom oblikovati kekse. Ukoliko želite, možete koristite i kalupe za kekse. Ako vam se tijesto lijepi dok oblikujete, dodajte na ruke i radnu površinu brašna.

Poslažite kekse na lim za pečenje na kojeg ste stavili papir za pečenje. Kekse stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, otprilike 8 – 9 minuta.

Ako želite, polovicu keksa (nakon pečenja ohlađenih) možete umočiti u rastopljenu čokoladu i ohladiti. Ili u biskvitnu smjesu prije pečenja, možete dodati sitno nasjeckane komadiće čokolade kako biste dobili čokoladu u samim keksima.

Sastojci:

  • 150g Zvijezda stolni
  • 140g šećera
  • 1 jaje
  • 2 mandarine – naribana korica
  • 1 mandarina – sok
  • 250g glatkog brašna
  • ½ male žlice praška za pecivo
  • 170g kesten pire (smrznuti ili svježi)
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Torta od čokolade i kestena

Upute za pripremu:

Priprema smjese:

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva Celzija. U međuvremenu odvojiti bjelanjke od žumanjka i u posebnoj posudi bjelanjke sa prstohvatom soli umutite u čvrsti snijeg. U drugoj posudi umutite žumanjke, kesten pire sobne temperature i Zvijezda stolni s maslacem također sobne temperature. U smjesu lagano dodati polovinu snijega od bjelanjka , rum i rastopljenu čokoladu. Sve dobro izmiksati i na kraju u smjesu dodati ostatak snijega. Dobro izmiješati (ne miksati).

Kalup za torte premazati sa Zvijezda stolni s maslacem i pobrašniti te uliti smjesu. Peći tortu otprilike 40 – 60 minuta. Torta mora ostati nešto mekanija u sredini. Ohladiti tortu.

Priprema preljeva:

Otopiti čokoladu na pari, dodati Zvijezda šlag i ekstrakt vanilije i sve miješati dok preljev ne poprimi ujednačenu smeđu boju te ga vrućeg preliti na ohlađenu tortu.

Ukrasite prema želji.

Sastojci:

Biskvit:

  • 225g tamne čokolade
  • 6 jaja
  • Prstohvat soli
  • 125g Zvijezda stolni s maslacem
  • 500g kesten pirea (zamrznut ili svjež)
  • 2 žlice ruma

Preljev:

  • 100g tamne čokolade
  • 2,5 dl Zvijezda šlag
  • 1-2 kapljice ekstrakta vanilije
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

PRAVILA NATJEČAJA ‘Zvijezda svake tjestenine!’

Najfiniju tjesteninu nam pokaži i doma ti stiže umak najdraži <3

Veliki si ljubitelj ukusne pašte? Pokaži nam koja ti je najdraža tjestenina uz fiiiiiiiiine Zvijezda umake, budi kreativan i osvoji jedan od 10 Zvijezda poklon paketa!


KAKO SUDJELOVATI

Natječaj se sastoji od 2 dijela:

ZADATAK

fotografiraj najdražu tjesteninu*, sirovu ili kuhanu, budi kreativan/na!

objavi fotografiju u komentarima ispod objave natječaja na Zvijezda Facebook stranici

  • uz fotografiju napiši zašto ti je baš ta tjestenina NAJ i koji umak najviše voliš – Bosiljak, Salsa, Bolognese, Carbonara, Pesto, Alfredo umak… ili neki drugi?
  • prikupi minimalno 10 lajkova na fotografiju za ulazak u finale!

FINALE
Žiri odabire najbolje fotografije i nagrađuje poklon paketom. Sretno!

*na fotografiji ne smije biti prikazano pakiranje niti biti spominjan proizvođač, a tjestenina treba biti bez umaka.

TRAJANJE NATJEČAJA

Natječaj traje od  26. – 30. listopada 2018. , počinje po objavi na Facebook stranici Zvijezde, te završava u 23:59:59 h posljednjeg dana natječaja.

NAGRADE

Nagrade u obliku Zvijezda poklon paketa dobivaju najbolje objavljene fotografije prema odabiru našeg žirija:

  1. – 10. mjesto: Zvijezda poklon paket za najfinija jela od tjestenine – 3 Zvijezda umaka, 1 Zvijezda pasirana rajčica, 1 Zvijezda pelati.

Zvijezda d.d. kao organizator natječaja, obvezuje se poslati nagrade pobjednicima/dobitnicima u roku od 30 dana od primitka njihovih podataka.

ŽIRI

Pobjednike natječaja odabrat će žiri u sustavu:

Zvijezda d.d.

  • Marina Knežević, direktorica marketinga
  • Petra Pirker Dropuljić, voditeljica komunikacija
  • Ana Barać, brand manager

Interart media d.o.o.

  • Anja Liker, social media manager

SUDIONICI

U natječaju mogu sudjelovati svi Facebook fanovi Zvijezda stranice, državljani Republike Hrvatske, koji svoje nagrade mogu primiti na području Republike Hrvatske te nisu osvojili nagradu na nekom od Zvijezda nagradnih natječaja posljednjih 6 mjeseci.

Sudionik natječaja može se uključiti s jednom fotografijom.

DOBITNICI I PREUZIMANJE NAGRADA

Pobjednici natječaja bit će objavljeni u Zvijezda pravilima natječaja najkasnije 5 radnih dana po završetku natječaja te će pobjednici biti obaviješteni putem Facebook Messengera (inboxa) o svojoj pobjedi. Povratno će se morati javiti s točnim imenom, prezimenom, adresom i brojem mobitela u roku od 48 sati. Ukoliko se pobjednik ne javi u navedenom roku, bira se sljedeći dobitnik.

OGRANIČENJA I ODRICANJA

Sudjelovanjem u natječaju, natjecatelj prihvaća Pravila natječaja i potvrđuje da su medijski sadržaji koje je objavio njegovo autorsko djelo, dok će se u suprotnom diskvalificirati. Sadržaji ne smiju biti povezani s nasiljem, drogom ili kulturom droge, alkoholom, niti biti eksplicitan sadržaj koji opisuje golotinju ili neprimjereno ponašanje prema životinjama ili ljudima.
Svi natjecatelji samim svojim ulaskom u natječaj prihvaćaju Zvijezdina Pravila privatnosti i potvrđuju da su ih pročitali na ovome linku: www.zvijezda.hr/o-nama/pravila-privatnosti

Organizator zadržava pravo izmjene ovih Pravila u bilo kojem trenutku natječaja.

OSOBNI PODACI

Zvijezda d.d. cijeni  Vašu privatnost i zato su Vaši osobni podaci kod nas pažljivo sačuvani. Osobni podaci su informacije koje Vas identificiraju kao pojedinca i njima se smatraju svi podaci kojima se utvrđuje identitet korisnika (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja, telefon i sl.)

Zaštita Vaših osobnih podataka znači da nikada nećemo zloupotrijebiti Vaše osobne podatke na bilo koji način. Vaš kontakt i osobne podatke nikada nećemo dati trećoj strani.

Zvijezda d.d., koristit će Vaše osobne podatke isključivo u svrhu ovog nagradnog natječaja.

Podijeli sa drugima:

Kakao kocke

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Jaja sa šećerom pjenasto izmiksamo te dodamo Zvijezda stolni sobne temperature. Nastavimo miksati dok se smjese ne sjedine. Dodamo brašno u koje smo prethodno umiješali prašak za pecivo i kakao. Smjesu izmiksamo te dodamo mlijeko. Ovakvu smjesu izlijemo u kalup za kolače kojeg smo prethodno namazali za Zvijezda stolnim i pobrašnili.

Pecite na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici otprilike 30 minuta. Ohlađeni kolač ukrasite po želji.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • 150g šećera
  • 2 jaja
  • 100g Zvijezda stolni
  • 40g kakao u prahu
  • 250g oštrog brašna
  • 2,5 dcl mlijeka
  • ½ praška za pecivo

Ukrašavanje:

  • Šećer u prahu ili otopljena čokolada ili Zvijezda šlag
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Mafini od bijele čokolade bez pečenja

Upute za pripremu:

Zvijezda margarin za kreme, šećer u prahu i čokoladu otopimo na pari. Dodamo lješnjake i smjese ručno sjedinimo. Smjesom punimo papirnate košarice za mafine. Ostavimo da se smjesa stisne i osuši. Ukrasimo sa Zvijezda šlagom u kojeg možemo dodati različite boje za prehranu. Također raznobojne mrvice odlično pristaju ovoj kombinaciji deserta.

Sastojci:

  • 150g bijele čokolade
  • 150g Zvijezda margarin za kreme
  • 150g šećera u prahu
  • 150g mljevenih lješnjaka
  • papirnate košarice za mafine

Ukrašavanje

  • Zvijezda šlag
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Biskvit sa jabukama

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Jabuke ogulite, očistite i prepolovite. Prelite sa malo limunovog soka i pustite da odstoji dok Vi pripremate smjesu za biskvit.

Odvojite žumanjke od bjelanjka. Od bjelanjka i polovice šećera napravite čvrsti snijeg. Žumanjke sa preostalim šećerom izmiksamo u pjenastu smjesu. U smjesu sa žumanjcima dodamo otopljeni (na vatri) Zvijezda stolni s aromom vanilije. Zvijezda stolni s aromom vanilije i brašno postupno dodajemo u smjesu od žumanjaka i šećera. Na kraju ručno umiješamo snijeg.

Kalup za kolače pripremimo za pečenje tako što ćemo ga namazati za Zvijezda stolnim i brašnom. Ulijemo smjesu za biskvit. Jabuke ocijedimo i narežemo na tanke ploške te posložimo na biskvit. U jabuke radi ljepše arome možete dodati i mljeveni cimet. Pečemo na 190 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici otprilike 30 – 40 minuta. Ohladimo i ukrasimo šećerom u prahu.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

Biskvit

Jabuke

  • 1 kg jabuka
  • limunov sok
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Torta od bresaka

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Odvojimo žumanjke od bjelanjka. Od bjelanjka i 60g šećera u prahu napravimo čvrsti snijeg. Zvijezda stolni sobne temperature pjenasto izmiksamo sa preostalim šećerom u prahu i vanili šećerom.

Postepeno dodajmo žumanjke, brašno i mljevene bademe i sve sjedinimo da dobijemo glatku smjesu. Na kraju umiješamo napravljeni snijeg. Smjesu izlijemo u prethodno namazani kalup za torte koristeći  Zvijezda stolni i brašno.

Na smjesu posložimo breskve prethodno narezane na tanke ploške.  Ukrasimo tortu listićima badema. Tortu stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva otprilike 40 – 50 minuta. Ohlađenu tortu ukrasite šećerom u prahu.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • 180g Zvijezda stolni
  • 120g šećera u prahu
  • 5 kom jaja
  • 110g glatkog brašna
  • 90g mljevenih badema
  • 1 vanili šećer
  • 500g bresaka
  • listići badema
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Sladoled od čokolade

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Električnim mikserom izmiješamo žumanjke i šećer u prahu. Mlijeko, Zvijezda šlag i čokoladu zagrijemo do točke vrenja. Skinemo sa vatre i polako stalno miješajući, dodajemo žumanjcima i šećeru u prahu. Vratiti na vatru i lagano kuhati uz stalno miješanje pazeći da smjesa ne zakipi. Kada se smjesa zgusne, maknuti sa vatre i ohladiti tako što ćemo stalno miješati. Mlaku smjesu staviti u zdjelu te u hladnjak na 1 sat. Servirajte i dekorirajte po želji.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • 7 žumanjaka
  • 100g šećera u prahu
  • 100g čokolade
  • 200ml Zvijezda šlaga
  • 300ml mlijeka
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Torta od bobičastog voća

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Biskvit od badema: Bjelanjke sa šećerom izradimo  u snijeg i dodamo nasjeckane bademe. Pomoću slastičarske vrećice  na papiru za pečenje napravimo dva kruga, promjera 22 cm. Gotovu smjesu sušimo oko 1 sat na 150 stupnjeva u ranije zagrijanoj pećnici.

Čokoladno prhko tijesto: Brašno i kakao zajedno prosijemo te dodamo narezani Zvijezda stolni sobne temperature i šećer u prahu. Sve mikserom  izmiješamo u mrvičastu smjesu. Dodamo jaje i zamijesimo tijesto. Tijesto ostavimo u hladnjaku otprilike 20 minuta. Ohlađeno tijesto razvaljamo, prebacimo u okrugli kalup i pečemo na  180 stupnjeva otprilike 10- 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.

Krema: Zvijezda margarin za kreme sobne temperature pomiješamo sa šećerom u prahu.  Dodamo otopljenu čokoladu i dobro promiješamo.

Slaganje torte: Tortu slažemo tako da na dno stavimo prhko tijesto, zatim 1/3 kreme , 1/3 bobičasto voća po želji. Na to slažemo biskvit od badema,  2/3 kreme,  2/3 bobičastog voća. Zadnji sloj torte je druga polovica biskvita od badema i ostatak  kreme kojom obložimo cijelu tortu. Za dekoraciju koristimo ostatak voća.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

Biskvit od badema:

  • 4 kom bjelanjaka
  • 150g šećera
  • 100g nasjeckanih badema

Čokoladno prhko tijesto:

  • 125g brašna glatko
  • 30g kakaa za kolače
  • 100g Zvijezda stolnog
  • 50g šećera u prahu
  • 1 jaje

Krema:

[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Biskvit od trešanja

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Mikserom pomiješamo Zvijezda stolni sobne temperature sa šećerom. Postepeno dodajemo  žutanjke i miksamo dok smjesa ne postane glatka. Dodamo prosijano brašno zajedno sa praškom za pecivom.

Bjelanjke sa šećerom u prahu miksamo u srednje čvrsti snijeg te dodamo u smjesu od brašna,  ručno miješajući. Dobivenu smjesu izlijemo u kalup kojeg smo prethodno namazali sa Zvijezda stolnim i pobrašnili.

Na smjesu rasporedimo trešnje. Biskvit pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 1 sat . Osim trešanja možete koristiti višnje ili ribizle.

Dekorirajte sa šećerom u prahu i sa još malo trešanja.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • 80g Zvijezda stolni
  • 90g šećera
  • 5 žutanjka
  • 5 bjelanjka
  • 90g šećera u prahu
  • 180g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 300g trešanja
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Sve što znamo o Omega 3!

Omega-3 esencijalne masne kiseline nalaze se u staničnim membranama i pomažu u regulaciji bioloških funkcija. Važne su za kardiovaskularni, imunološki, reproduktivni i živčani sustav te za rast i razvoj organizma. Zanimanje za omega-3 masne kiseline pobuđeno je nakon objavljene epidemiološke studije 1979. god. koja je pokazala da među Eskimima s Grenlanda gotovo nema oboljelih od ateroskleroze, premda im je prehrana bogata energijom, mastima i kolesterolom. Prihvatljivo objašnjenje ovog fenomena bio je veliki unos ribe, a time i dugolančanih omega-3 masnih kiselina. Tijekom narednih godina veliki broj istraživanja imao je za cilj utvrditi značaj i ulogu ribe, ribljeg ulja i osobito omega-3 masnih kiselina u prevenciji i terapiji kardiovaskularnih bolesti. Sve je veći broj dokaza koji ukazuju na mogućnost preventivnog i terapijskog djelovanja omega-3 masnih kiselina na veliki broj nezaraznih kroničnih bolesti. Međutim, najveći broj trenutačno dostupnih znanstvenih dokaza upućuje na povezanost omega-3 masnih kiselina s redukcijom rizika od kardiovaskularnih bolesti.

Izvori Omega 3 kiselina

Upotreba omega-3 kao dodatka prehrani rezultira klinički važnim i statistički značajnim poboljšanjem u pacijenata koji su preživjeli infarkt. Stopa smrtnosti od infarkta u Hrvatskoj u porastu je, način prehrane sporo se mijenja i još uvijek je unos ukupnih i zasićenih masti prevelik. Dovoljno je dokaza prema kojima određeni način života, prehrane, tjelesne aktivnosti i pušenja ima važnu ulogu u pojavnosti kardiovaskularnih bolesti. Time što pridonose prevenciji srčanog udara, bolesti krvožilnog sustava, depresije i shizofrenije polinezasićene masne kiseline idealno se uklapaju u koncept funkcionalne hrane i zdravog životnog stila.

Hrana obogaćena omega-3 masnim kiselinama praktičan je i jednostavan način unosa ovih za zdravlje važnih sastojaka.

Izvori omega-3 su:

  • morska riba
  • ulja repice, lana, soje
  • sjemenke, repice, lana, soje
  • orasi
  • tamnozeleno povrće
Podijeli sa drugima:

Buhtle

Upute za pripremu:

Jaja, šećer, Zvijezda stolni sobne temperature i limunovu koricu pjenasto izmiješajte mikserom. Ukoliko vam se u smjesi stvore sitne grudice, samo nastavite dalje, jer će one nestati kada napravite tijesto. Pomiješajte brašno i prstohvat soli. Naizmjenice dodajte brašno, sol i 100ml mlijeka u prethodno napravljenu smjesu.

U 50ml toplog mlijeka izmiješajte izmrvljeni svježi kvasac i dodajte ga u smjesu. Na kraju dodajte ulje. Prema potrebi tijesto razradite rukama.

Savjet: neka su jaja i mlijeko sobne temperature jer će vam tijesto biti rahlije i izdašnije.

Ostavite tijesto da se diže na toplom mjestu 1 sat. Nakon toga tijesto lagano premijesite, prebacite na pobrašnjenu površinu i pomoću valjka tanko razvaljajte.

Tijesto izrežite nožem na kvadrate. U svaki kvadrat stavite čajnu žlicu pekmeza i prekrite rubove kako biste dobili kuglicu. Izradite kuglicu rukama ako je potrebno. Stavljajte ih jednu do druge u prethodno namazanu tepsiju sa Zvijezda stolnim i brašnom.

Ostavite da se dižu na toplom 45 minuta. Buhtle stavite peći 5  minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 250 C. Nakon toga smanjite na 180 C i pecite još 15 minuta.

Ohlađene buhtle dekorirajte šećerom u prahu.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 žlice šećera
  • 100g Zvijezda stolni
  • 1 limun
  • 150ml mlijeka
  • 20g svježeg kvasca
  • 550g oštrog brašna
  • Sol
  • 2 žlice ulje
  • Pekmez za nadjev po želji
  • Šećer u prahu za dekoraciju
Podijeli sa drugima:

Košarice s malinama

Priprema tijesta:

Zvijezda s maslacem sobne temperature miješati sa šećerom u prahu, jajem i limunovom koricom dok se ne dobije glatka smjesa. Dodati prosijano brašno i naglo zamijesiti tijesto koje mora počivati oko 30 minuta. Zatim ga razvaljati, stavljati u kalupe za košarice te peći 10 – 15 minuta na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici.

Priprema nadjeva:

Želatinu namočiti u hladnu vodu da omekša. Maline prokuhati s malo vode te propasirati štapnim mikserom. Dodati omekšanu želatinu, otopljenu bijelu čokoladu te tučeno slatko vrhnje. Kremom puniti košarice i ukrasiti svježim malinama.

Sastojci:

Tijesto:

  • 15 dag glatkog brašna
  • 5 dag šećera u prahu
  • 10 dag Zvijezda s maslacem
  • 5 dag lješnjaka
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer
  • 1 limun

Nadjev:

  • 20 dag malina
  • 5 dag želatine u listićima
  • 2 dl vrhnja Zvijezda šlag
  • 20 dag bijele čokolade

Ukrašavanje:

  • Svježe maline
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Nagradni natječaj na Facebooku „Jesi li ljuti ili blagi navijač“

Rajko i njegova ekipa traže najboljeg ketchup-art navijača!  Ljutim ili blagim Zvijezda navijačkim ketchupom pokaži kako vidiš Svjetsko nogometno prvenstvo i kako navijaš za naše!  Čekaju te veeeelike i bogate Zvijezda nagrade, a među njima i polugodišnja zaliha Zvijezda Ketchupa uz koji ćeš navijati!

Dobitnici nagrada: 

  1. Marko Sarać
  2. Brigita_briz
  3. Verica Crnac
  4. Medokartonski
  5. Predrag Radošević
  6. Tina Sović
  7. Lucija Trgovac
  8. Suzana Kišiček
  9. Ivana Tomas
  10. Samantha Semy
  11. Dodatna utješna nagrada za trud – Marijan Horvat

 

PRAVILA Zvijezda natječaja ketchup navijanje

Podijeli sa drugima:

Torta od trešanja

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Priprema biskvita:

Odvojiti bjelance od žumanaca. Zvijezda stolni sobne temperature pjenasto izmiješati mikserom sa šećerom u prahu te dodati žumance i otopljenu čokoladu. Bjelance s vanilin šećerom istući mikserom u čvrsti snijeg i dodati smjesi od žumanaca. Na kraju, dodati brašno i mljevene bademe te izliti u kalup za torte. Peći otprilike 1 sat na 180 – 200 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici.

Priprema kreme:

Otopiti čokoladu na pari te kada se malo prohladi dodati u tučeni Zvijezda šlag. Prerežite ohlađenu tortu na pola i stavite kremu. Ukrasite tortu izvana tučenim šlagom, trešnjama i struganom čokoladom

[/vc_column_text][/vc_column]

Biskvit:

  • 8 jaja
  • 14 dag mljevenih badema
  • 28 dag Zvijezda stolni
  • 10 dag šećera u prahu
  • 18 dag šećera
  • 28 dag brašna glatkog
  • 1 vanilin šećer

Nadjev:

  • 4 dl šlaga
  • 15 dag čokolade

Ukrašavanje:

  • 5 dag čokolade
  • trešnje (svježa ili ušećerene)
  • šlag
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Pita od malina

Priprema tijesta:

Mikserom razradimo Zvijezda stolni s maslacem sobne temperature sa šećerom u prahu , vanili šećerom i žutanjcima. Dodamo brašno i zamijesimo tijesto. Pustimo tijesto da se odmori otprilike 30 minuta u hladnjaku. Odmoreno tijesto razvaljamo i stavimo u niski rebrasti kalup. Pečemo na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici, oko 10 minuta.

Priprema nadjeva:

Maline operemo i posušimo te posložimo na ohlađeno pečeno tijesto. Bjelanjke sa šećerom izradimo sa mikserom u čvrsti snijeg i stavimo preko malina. Na kraju posipamo bademima te zapečemo do zlatno žute boje.
Ukrasimo malinama.

Tijesto:

  • 275g glatkog brašna
  • 100g Zvijezda stolni s maslacem
  • 80g šećera u prahu
  • 3 žutanjka
  • 1 vanili šećer

Nadjev:

  • 500g malina
  • 3 bjelanjka
  • 100g šećera
  • 100g badema u listićima
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Praktično i ukusno rješenje za ljetnu tip-top formu

Jeste li već započeli s pripremama za ljeto ili ste od onih koji cijele godine paze da budu u najboljoj formi? Margo light sa smanjenim udjelom masnoće, a punog okusa, pravi je saveznik tip-top forme, bez obzira kojoj skupini pripadali.

Lako maziva tekstura čini Margo Light idealnim odabirom i za sve one trenutke u kojima nemate vremena za komplicirane obroke – odlično se slaže uz pureću šunku i zelenu salatu ili s domaćim džemom kad se poželite zasladiti.

Margo light namaz je sa 69 % manje masti, a kao i ostali namazi Margo linije, bogat je vitaminom D koji je neophodan za normalno funkcioniranje ljudskog organizma, te štiti kosti i zube i osigurava dnevnu potrebu za vitaminom Sunca, čime vas čini zdravim i vitalnim.

margo_light

Podijeli sa drugima:

Torta od maka

Priprema:

Zvijezda stolni i šećer u prahu pomoću miksera pjenasto izradimo. Postepeno dodajemo žutanjke dok ne dobijemo glatku i pjenastu smjesu. Od bjelanjaka i šećera izradimo snijeg . Obje smjese spojimo te  dodamo mljeveni mak i rum. Izlijemo gotovu smjesu u prethodno namazi kalup za torte. Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 – 200 stupnjeva, otprilike 30 – 40 minuta. Ohlađeni biskvit premažemo pekmezom od brusnica i prelijemo čokoladnom glazurom.

Priprema glazure:

Na pari otopimo Zvijezda stolni i čokoladu. Dobro promiješam, malo ohladimo i prelijemo preko torte. Dekoriramo šećerom u prahu ili kokosovim brašnom.

Biskvit:

  • 200g Zvijezda stolni
  • 150g šećera u prahu
  • 6 jaja
  • 200g mljevenog maka
  • 100g šećera
  • 0,05dl ruma

Čokoladna glazura:

[/vc_row]

Podijeli sa drugima: