Kupnjom Zvijezdinog suncokretovog ulja pomažemo djeci sa sindromom Down

15.2.2019.

Hrvatska zajednica za sindrom Down i Zvijezda predstavljaju novo limitirano izdanje Zvijezdina suncokretova ulja s etiketom koju je oslikao devetogodišnji Noa Oliverić, a čijom kupnjom sudjelujete u velikoj humanitarnoj akciji #budiZvijezdapomoziDown za osobe za sindrom Down.

Od svakog kupljenog suncokretovog ulja do 17. ožujka Zvijezda će donirati 20 lipa Hrvatskoj zajednici za sindrom Down, pri čemu će sredstva biti raspoređena između osam udruga za sindrom Down koje djeluju u Hrvatskoj.

Neopisivo smo sretni što je Zvijezda prepoznala aktivnosti naše organizacije i svih udruga za sindrom Down u Hrvatskoj. Drago nam je što kroz ovo prijateljstvo možemo zajednički djelovati na senzibilizaciji i edukaciji javnosti o sindromu Down te omogućiti našim štićenicima još kvalitetniji život, izjavila je Dinka Vuković, predsjednica Hrvatske zajednice za sindrom Down.

Hrvatska zajednica za sindrom Down krovna je organizacija za udruge za sindrom Down, a svojim djelovanjem nastoji promovirati integraciju, jednakost i pravo izbora za osobe sa sindromom Down kroz niz tečajeva, predavanja i edukacija.

Podijeli sa drugima:

Božićni kuglof s bundevom

Upute za pripremu:

Bundevu (butternut, hokaido, angelika ili po želji), očistiti od koštica, narezati, lagano premazati uljem i ispeći u pećnici na 200°C i ostaviti da se ohladi (povremeno provjeriti vilicom da li je pečena). Kada se ohladiti odvojiti „meso“ od kore i izraditi u pire.

U posudi umutiti jaja sa šećerom dok smjesa ne postane svijetla i dodati omekšani ZVIJEZDA stolni. Sve dobro umutiti. U drugoj posudi pomiješati brašno sa začinima te dodati mljevene lješnjake. Obje smjese spojiti i lagano promiješati. Dodati pire od bundeve i ostale sastojke (nasjeckana čokolada, grožđice, brusnice, korica naranče) po želji, oni nisu obavezni ali njihovim dodatkom obogaćujemo okus i miris kuglofa.

Smjesu istresti u podmazan kalup za kuglof i staviti peći na 180°C oko 50-60 minuta ili dok kuglof nije gotov (provjeriti štapićem). Pečeni kuglof dobro ohladiti, preokrenuti na tanjur te ukrasiti glazurom.

Za glazuru slatko vrhnje ugrijati do vrenja, maknuti s vatre te u njemu miješanjem otopiti bijelu čokoladu. Pričekati da se malo ohladi i preliti kuglof.

Donosim vam ideju ukrašavanja sa sjeckanim pistachiom i ružinim laticama a ostale dekoracije prepuštam vašoj mašti i trenutnoj blagdanskoj inspiraciji.

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica cimeta ili začina za medenjake
  • 1/2 žličice soli
  • 60 g prženih mljevenih lješnjaka (dio može ostati i krupnije sjeckan)
  • 300 g pirea od pečene bundeve
  • 125 g omekšanog ZVIJEZDA stolnog
  • 220 g smeđeg šećera
  • 3 cijela jaja
  • po želji sjeckana čokolada, brusnice, grožđice, kandirana korica naranče

Glazura:

  • 200 g bijele čokolade
  • 1 dl Zvijezda šlag

Ukrašavanje:

  • sjeckani pistachio
  • jestive ružine latice
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Božićni kruh

Upute za pripremu:

Na radnu površinu prosijte brašno pa u sredini udubite jamicu. U nju dodajte cijelo jaje i žumanjak. Uokolo rasporedite usitnjeni Zvijezda stolni sobne temperature, razmrvljeni kvasac, šećer, koricu naranče, cimet i sol. Uz postupno dolijevanje mlako mlijeka od svih sastojaka umijesite dizano tijesto. Pokrijte ga i ostavite na toplome najmanje 1 sat da udvostruči obujam.

Prikladni duguljasti kalup za kruh namastite za Zvijezda stolnim i pospite brašnom, a pećnicu ugrijte na 180 °C.

Na radnoj površini posutoj brašnom, tijesto još jednom premijesite te dodajte kandirano voće. Istanjite ga valjkom 4 cm debelo pa ga dva puta preklopite preko sredine. Štrucu položite u kalup, prekrijte je toplom krpom i ponovno ostavite 1 sat na toplome mjestu. Dignuto tijesto pecite 1 sat i 15 minuta. Još topli kruh odmah izvadite iz kalupa, ohladite i premažite otopljenim margarinom te obilno pospite šećernom mješavinom. Kolač poslužite tek nakon što je 2 dana odstajao.

Sastojci:

  • 620g glatkog brašna
  • 1 cijelo jaje
  • 1 žumanjak
  • 200g Zvijezda stolnog
  • 60g svježeg kvasca
  • prstohvat soli
  • 190g šećera
  • 1 naranče ribana korica
  • 1 žličica cimeta
  • 2,5 dl mlijeka

Nadjev:

  • 100g kandiranog voća

Glazura:

  • otopljeni Zvijezda stolni
  • šećer u prahu s vanilijom za posipanje
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

PRAVILA NATJEČAJA ‘Blagdanski sendvič je bezveze kad nema Zvijezda majoneze!’

Imaš fini sendvič? Učini ga savršenim u našem Servisu za sendviče!

Dođi do našeg Servisa za sedviče, popravi ga Zvijezda majonezom, budi kreativan i fotkaj se dok ga popravljaš, podijeli sliku na društvenim mrežama i osvoji VELIKE Zvijezda poklon pakete!

KAKO SUDJELOVATI
ZADATAK:
  • Dođi na štand Servisa za sendviče, na Fuliranju na zagrebačkom Strossmayerovom trgu
  • Donesi svoj fini sendvič ‘na popravak’
  • Fotografiraj se dok popravljaš sendvič + budi kreativan!
  • Objavi fotografiju na svom profilu na društvenim mrežama* uz #ServisZaSendvice

* objava treba biti na Facebook i Instagram profilu s postavkom na javno/public.

TRAJANJE NATJEČAJA

Natječaj traje od  7. – 31. prosinca 2018. , počinje po objavi na Facebook stranici Zvijezde, te završava u 23:59:59 h posljednjeg dana natječaja.

NAGRADE

Nagrade u obliku Zvijezda poklon paketa dobivaju najbolje objavljene fotografije prema odabiru našeg žirija:

1.– 5. mjesto osvaja VELIKI Zvijezda poklon paket:
– Delikates majoneza 400g
– Delikates majoneza 630g
– Light majoneza 165g
– Ultra hot majoneza 400g
– Čili majoneza 165g
– 2x Čili majoneza 90g
– 2x Majoneza sa slaninom 90g
– 2x Lagana majoneza s jogurtom 95g

Zvijezda d.d. kao organizator natječaja, obvezuje se poslati nagrade pobjednicima/dobitnicima u roku od 30 dana od primitka njihovih podataka.

ŽIRI

Pobjednike natječaja odabrat će žiri u sustavu:

Zvijezda d.d.

  • Marina Knežević, direktorica marketinga
  • Petra Pirker Dropuljić, voditeljica komunikacija
  • Ivana Lišnjić, brand manager

Interart media d.o.o.

  • Anja Liker, social media manager
SUDIONICI

U natječaju mogu sudjelovati svi Facebook fanovi Zvijezda stranice, državljani Republike Hrvatske, koji svoje nagrade mogu primiti na području Republike Hrvatske te nisu osvojili nagradu na nekom od Zvijezda nagradnih natječaja posljednjih 6 mjeseci.

Sudionik natječaja može se uključiti s jednom fotografijom.

DOBITNICI I PREUZIMANJE NAGRADA

Pobjednici natječaja bit će objavljeni u Zvijezda pravilima natječaja najkasnije 5 radnih dana po završetku natječaja te će pobjednici biti obaviješteni putem Facebook Messengera (inboxa) o svojoj pobjedi. Povratno će se morati javiti s točnim imenom, prezimenom, adresom i brojem mobitela u roku od 48 sati. Ukoliko se pobjednik ne javi u navedenom roku, bira se sljedeći dobitnik.

OGRANIČENJA I ODRICANJA

Sudjelovanjem u natječaju, natjecatelj prihvaća Pravila natječaja i potvrđuje da su medijski sadržaji koje je objavio njegovo autorsko djelo, dok će se u suprotnom diskvalificirati. Sadržaji ne smiju biti povezani s nasiljem, drogom ili kulturom droge, alkoholom, niti biti eksplicitan sadržaj koji opisuje golotinju ili neprimjereno ponašanje prema životinjama ili ljudima.
Svi natjecatelji samim svojim ulaskom u natječaj prihvaćaju Zvijezdina Pravila privatnosti i potvrđuju da su ih pročitali na ovome linku: www.zvijezda.hr/o-nama/pravila-privatnosti

Organizator zadržava pravo izmjene ovih Pravila u bilo kojem trenutku natječaja.

OSOBNI PODACI

Zvijezda d.d. cijeni  Vašu privatnost i zato su Vaši osobni podaci kod nas pažljivo sačuvani. Osobni podaci su informacije koje Vas identificiraju kao pojedinca i njima se smatraju svi podaci kojima se utvrđuje identitet korisnika (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja, telefon i sl.)

Zaštita Vaših osobnih podataka znači da nikada nećemo zloupotrijebiti Vaše osobne podatke na bilo koji način. Vaš kontakt i osobne podatke nikada nećemo dati trećoj strani.

Zvijezda d.d., koristit će Vaše osobne podatke isključivo u svrhu ovog nagradnog natječaja.

Podijeli sa drugima:

Blagdanski kuglof

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Bjelanca istući u čvrsti snijeg i staviti u hladnjak. Zvijezda stolni sobne temperature izmiksati sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i dodavati jedno po jedno jaje. Zatim dodati rum i naribanu koricu jednog limuna. Izmiksati da se smjese sjedine. Dodati brašno sa praškom za pecivo, mlijeko te opet izmiksati (na najmanjoj brzini).

Pola smjese staviti u drugu posudu te dodati kakao u prahu i naribanu čokoladu. Ako je smjesa pregusta uvijek možete dodati malo mlijeka. Snijeg prepoloviti tako da ćete pola količine dodati u tamnu smjesu sa kakaom, a pola u svijetlu smjesu.

Kalup za kuglof premazati za Zvijezda stolnim i brašnom. Žlicom naizmjence stavljati svijetlu i tamnu smjesu. U slijedećem redu samo zamijeniti redoslijed stavljanja smjesa i tako redom. Posljednji red poravnati žlicom.

Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva otprilike 50 minuta. Kuglof ohladiti te izvaditi iz kalupa. Po želji ukrasiti šećerom u prahu ili otopljenom tamnom čokoladom ili  smjesom bjelanaca i šećera u prahu.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • 10 žumanca
  • 150g šećera u prahu
  • 150g Zvijezda stolni
  • 250g brašna
  • ½ praška za pecivo
  • 1 limun
  • 1 dl ruma (prema želji)
  • 2 velike žlice kakao u prahu
  • 2 rebra naribane čokolade za kuhanje
  • 10 velikih žlica mlijeka
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Sacher kocka

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Biskvit:

Odvojit žumanca od bjelanca. S polovicom šećera bjelanca izmiksati u čvrsti snijeg, a preostali šećer izmiksati sa žumancima u pjenastu smjesu. Brašno i kakao u prahu prosijati te s otopljenim Zvijezda stolni dodati u smjesu od žumanaca. Izmiksati te ručno dodati snijeg.

Četvrtasti kalup za biskvite namazati sa Zvijezda stolnim i brašnom. Dodati smjesu te peć u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva otprilike 40 minuta.

Sacher kocku ohladiti te prerezati kako bi jednu polovicu mogli premazati sa otopljenim pekmezom. Kocku spojiti. Tankim slojem pekmeza možete premazati i gornji sloj.

Glazura:

Čokoladu, Zvijezda stolni i šećer otopiti i odmah preliti na Sacher kocku. Ukrasiti raznobojnim mrvicama za kolače.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

Biskvit

  • 8 jaja
  • 150g šećera
  • 1 vanilin šećera
  • 100g kakao u prahu
  • 120g Zvijezda stolni
  • 150g brašna
  • 1 velika žlica pekmeza od marelice

Glazura

[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

PRAVILA NATJEČAJA ‘Budi gaming Zvijezda na InfoGameru!’

Rajko želi da uzmeš pauzu od gejmanja – vrati koncentraciju i energiju svome tijelu, protegni se i osvoji odlične Zvijezda nagrade! Kako? Čitaj dalje!

KAKO SUDJELOVATI
ZADATAK:
  • Navrati u Zvijezda corner na InfoGameru
  • fotkaj se u nekoj gym pozi ili kako se protežeš
  • objavi na fejsu ili instagramu* uz hashtag #BudiGamingZvijezda
FINALE
Žiri odabire najbolje fotografije i nagrađuje ih poklon paketom. Sretno!

*nemoj zaboraviti staviti Facebook objavu ili Instagram profil na javno.

TRAJANJE NATJEČAJA

Natječaj traje od  21. – 25. studenog 2018. , počinje po objavi na Facebook stranici Zvijezde, te završava u 20:00 h posljednjeg dana natječaja.

NAGRADE

Nagrade u obliku Zvijezda poklon paketa dobivaju najbolje objavljene fotografije prema odabiru našeg žirija:

  1. – 3. mjesto: VELIKI Zvijezda poklon paket!!!

Zvijezda d.d. kao organizator natječaja, obvezuje se poslati nagrade pobjednicima/dobitnicima u roku od 30 dana od primitka njihovih podataka.

ŽIRI

Pobjednike natječaja odabrat će žiri u sustavu:

Zvijezda d.d.

  • Marina Knežević, direktorica marketinga
  • Petra Pirker Dropuljić, voditeljica komunikacija
  • Ana Barać, brand manager

Interart media d.o.o.

  • Anja Liker, social media manager
SUDIONICI

U natječaju mogu sudjelovati svi Facebook fanovi Zvijezda stranice, državljani Republike Hrvatske, koji svoje nagrade mogu primiti na području Republike Hrvatske te nisu osvojili nagradu na nekom od Zvijezda nagradnih natječaja posljednjih 6 mjeseci.

Sudionik natječaja može se uključiti s jednom fotografijom.

DOBITNICI I PREUZIMANJE NAGRADA

Pobjednici natječaja bit će objavljeni u Zvijezda pravilima natječaja najkasnije 5 radnih dana po završetku natječaja te će pobjednici biti obaviješteni putem Facebook Messengera (inboxa) o svojoj pobjedi. Povratno će se morati javiti s točnim imenom, prezimenom, adresom i brojem mobitela u roku od 48 sati. Ukoliko se pobjednik ne javi u navedenom roku, bira se sljedeći dobitnik.

OGRANIČENJA I ODRICANJA

Sudjelovanjem u natječaju, natjecatelj prihvaća Pravila natječaja i potvrđuje da su medijski sadržaji koje je objavio njegovo autorsko djelo, dok će se u suprotnom diskvalificirati. Sadržaji ne smiju biti povezani s nasiljem, drogom ili kulturom droge, alkoholom, niti biti eksplicitan sadržaj koji opisuje golotinju ili neprimjereno ponašanje prema životinjama ili ljudima.
Svi natjecatelji samim svojim ulaskom u natječaj prihvaćaju Zvijezdina Pravila privatnosti i potvrđuju da su ih pročitali na ovome linku: www.zvijezda.hr/o-nama/pravila-privatnosti

Organizator zadržava pravo izmjene ovih Pravila u bilo kojem trenutku natječaja.

OSOBNI PODACI

Zvijezda d.d. cijeni  Vašu privatnost i zato su Vaši osobni podaci kod nas pažljivo sačuvani. Osobni podaci su informacije koje Vas identificiraju kao pojedinca i njima se smatraju svi podaci kojima se utvrđuje identitet korisnika (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja, telefon i sl.)

Zaštita Vaših osobnih podataka znači da nikada nećemo zloupotrijebiti Vaše osobne podatke na bilo koji način. Vaš kontakt i osobne podatke nikada nećemo dati trećoj strani.

Zvijezda d.d., koristit će Vaše osobne podatke isključivo u svrhu ovog nagradnog natječaja.

Podijeli sa drugima:

Kesten keksi

Upute za pripremu:

Izmiksati margarin sobne temperature i šećer. Dodati jaje i sve dobro izmiksati da se smjese sjedine. Dodati, miksajući sve ostale sastojke: jaje, naribana korica mandarine, sok od mandarine, brašno u kojeg ste prethodno umiješali prašak za pecivo. Na kraju dodati kesten pire (ukoliko koristite smrznuti, mora biti sobne temperature otopljeni). Izmiksati.

Rukom oblikovati kekse. Ukoliko želite, možete koristite i kalupe za kekse. Ako vam se tijesto lijepi dok oblikujete, dodajte na ruke i radnu površinu brašna.

Poslažite kekse na lim za pečenje na kojeg ste stavili papir za pečenje. Kekse stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, otprilike 8 – 9 minuta.

Ako želite, polovicu keksa (nakon pečenja ohlađenih) možete umočiti u rastopljenu čokoladu i ohladiti. Ili u biskvitnu smjesu prije pečenja, možete dodati sitno nasjeckane komadiće čokolade kako biste dobili čokoladu u samim keksima.

Sastojci:

  • 150g Zvijezda stolni
  • 140g šećera
  • 1 jaje
  • 2 mandarine – naribana korica
  • 1 mandarina – sok
  • 250g glatkog brašna
  • ½ male žlice praška za pecivo
  • 170g kesten pire (smrznuti ili svježi)
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Torta od čokolade i kestena

Upute za pripremu:

Priprema smjese:

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva Celzija. U međuvremenu odvojiti bjelanjke od žumanjka i u posebnoj posudi bjelanjke sa prstohvatom soli umutite u čvrsti snijeg. U drugoj posudi umutite žumanjke, kesten pire sobne temperature i Zvijezda stolni s maslacem također sobne temperature. U smjesu lagano dodati polovinu snijega od bjelanjka , rum i rastopljenu čokoladu. Sve dobro izmiksati i na kraju u smjesu dodati ostatak snijega. Dobro izmiješati (ne miksati).

Kalup za torte premazati sa Zvijezda stolni s maslacem i pobrašniti te uliti smjesu. Peći tortu otprilike 40 – 60 minuta. Torta mora ostati nešto mekanija u sredini. Ohladiti tortu.

Priprema preljeva:

Otopiti čokoladu na pari, dodati Zvijezda šlag i ekstrakt vanilije i sve miješati dok preljev ne poprimi ujednačenu smeđu boju te ga vrućeg preliti na ohlađenu tortu.

Ukrasite prema želji.

Sastojci:

Biskvit:

  • 225g tamne čokolade
  • 6 jaja
  • Prstohvat soli
  • 125g Zvijezda stolni s maslacem
  • 500g kesten pirea (zamrznut ili svjež)
  • 2 žlice ruma

Preljev:

  • 100g tamne čokolade
  • 2,5 dl Zvijezda šlag
  • 1-2 kapljice ekstrakta vanilije
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

PRAVILA NATJEČAJA ‘Zvijezda svake tjestenine!’

Najfiniju tjesteninu nam pokaži i doma ti stiže umak najdraži <3

Veliki si ljubitelj ukusne pašte? Pokaži nam koja ti je najdraža tjestenina uz fiiiiiiiiine Zvijezda umake, budi kreativan i osvoji jedan od 10 Zvijezda poklon paketa!


KAKO SUDJELOVATI

Natječaj se sastoji od 2 dijela:

ZADATAK

fotografiraj najdražu tjesteninu*, sirovu ili kuhanu, budi kreativan/na!

objavi fotografiju u komentarima ispod objave natječaja na Zvijezda Facebook stranici

  • uz fotografiju napiši zašto ti je baš ta tjestenina NAJ i koji umak najviše voliš – Bosiljak, Salsa, Bolognese, Carbonara, Pesto, Alfredo umak… ili neki drugi?
  • prikupi minimalno 10 lajkova na fotografiju za ulazak u finale!

FINALE
Žiri odabire najbolje fotografije i nagrađuje poklon paketom. Sretno!

*na fotografiji ne smije biti prikazano pakiranje niti biti spominjan proizvođač, a tjestenina treba biti bez umaka.

TRAJANJE NATJEČAJA

Natječaj traje od  26. – 30. listopada 2018. , počinje po objavi na Facebook stranici Zvijezde, te završava u 23:59:59 h posljednjeg dana natječaja.

NAGRADE

Nagrade u obliku Zvijezda poklon paketa dobivaju najbolje objavljene fotografije prema odabiru našeg žirija:

  1. – 10. mjesto: Zvijezda poklon paket za najfinija jela od tjestenine – 3 Zvijezda umaka, 1 Zvijezda pasirana rajčica, 1 Zvijezda pelati.

Zvijezda d.d. kao organizator natječaja, obvezuje se poslati nagrade pobjednicima/dobitnicima u roku od 30 dana od primitka njihovih podataka.

ŽIRI

Pobjednike natječaja odabrat će žiri u sustavu:

Zvijezda d.d.

  • Marina Knežević, direktorica marketinga
  • Petra Pirker Dropuljić, voditeljica komunikacija
  • Ana Barać, brand manager

Interart media d.o.o.

  • Anja Liker, social media manager

SUDIONICI

U natječaju mogu sudjelovati svi Facebook fanovi Zvijezda stranice, državljani Republike Hrvatske, koji svoje nagrade mogu primiti na području Republike Hrvatske te nisu osvojili nagradu na nekom od Zvijezda nagradnih natječaja posljednjih 6 mjeseci.

Sudionik natječaja može se uključiti s jednom fotografijom.

DOBITNICI I PREUZIMANJE NAGRADA

Pobjednici natječaja bit će objavljeni u Zvijezda pravilima natječaja najkasnije 5 radnih dana po završetku natječaja te će pobjednici biti obaviješteni putem Facebook Messengera (inboxa) o svojoj pobjedi. Povratno će se morati javiti s točnim imenom, prezimenom, adresom i brojem mobitela u roku od 48 sati. Ukoliko se pobjednik ne javi u navedenom roku, bira se sljedeći dobitnik.

OGRANIČENJA I ODRICANJA

Sudjelovanjem u natječaju, natjecatelj prihvaća Pravila natječaja i potvrđuje da su medijski sadržaji koje je objavio njegovo autorsko djelo, dok će se u suprotnom diskvalificirati. Sadržaji ne smiju biti povezani s nasiljem, drogom ili kulturom droge, alkoholom, niti biti eksplicitan sadržaj koji opisuje golotinju ili neprimjereno ponašanje prema životinjama ili ljudima.
Svi natjecatelji samim svojim ulaskom u natječaj prihvaćaju Zvijezdina Pravila privatnosti i potvrđuju da su ih pročitali na ovome linku: www.zvijezda.hr/o-nama/pravila-privatnosti

Organizator zadržava pravo izmjene ovih Pravila u bilo kojem trenutku natječaja.

OSOBNI PODACI

Zvijezda d.d. cijeni  Vašu privatnost i zato su Vaši osobni podaci kod nas pažljivo sačuvani. Osobni podaci su informacije koje Vas identificiraju kao pojedinca i njima se smatraju svi podaci kojima se utvrđuje identitet korisnika (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja, telefon i sl.)

Zaštita Vaših osobnih podataka znači da nikada nećemo zloupotrijebiti Vaše osobne podatke na bilo koji način. Vaš kontakt i osobne podatke nikada nećemo dati trećoj strani.

Zvijezda d.d., koristit će Vaše osobne podatke isključivo u svrhu ovog nagradnog natječaja.

Podijeli sa drugima:

Kakao kocke

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Jaja sa šećerom pjenasto izmiksamo te dodamo Zvijezda stolni sobne temperature. Nastavimo miksati dok se smjese ne sjedine. Dodamo brašno u koje smo prethodno umiješali prašak za pecivo i kakao. Smjesu izmiksamo te dodamo mlijeko. Ovakvu smjesu izlijemo u kalup za kolače kojeg smo prethodno namazali za Zvijezda stolnim i pobrašnili.

Pecite na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici otprilike 30 minuta. Ohlađeni kolač ukrasite po želji.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • 150g šećera
  • 2 jaja
  • 100g Zvijezda stolni
  • 40g kakao u prahu
  • 250g oštrog brašna
  • 2,5 dcl mlijeka
  • ½ praška za pecivo

Ukrašavanje:

  • Šećer u prahu ili otopljena čokolada ili Zvijezda šlag
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Mafini od bijele čokolade bez pečenja

Upute za pripremu:

Zvijezda margarin za kreme, šećer u prahu i čokoladu otopimo na pari. Dodamo lješnjake i smjese ručno sjedinimo. Smjesom punimo papirnate košarice za mafine. Ostavimo da se smjesa stisne i osuši. Ukrasimo sa Zvijezda šlagom u kojeg možemo dodati različite boje za prehranu. Također raznobojne mrvice odlično pristaju ovoj kombinaciji deserta.

Sastojci:

  • 150g bijele čokolade
  • 150g Zvijezda margarin za kreme
  • 150g šećera u prahu
  • 150g mljevenih lješnjaka
  • papirnate košarice za mafine

Ukrašavanje

  • Zvijezda šlag
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Biskvit sa jabukama

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Jabuke ogulite, očistite i prepolovite. Prelite sa malo limunovog soka i pustite da odstoji dok Vi pripremate smjesu za biskvit.

Odvojite žumanjke od bjelanjka. Od bjelanjka i polovice šećera napravite čvrsti snijeg. Žumanjke sa preostalim šećerom izmiksamo u pjenastu smjesu. U smjesu sa žumanjcima dodamo otopljeni (na vatri) Zvijezda stolni s aromom vanilije. Zvijezda stolni s aromom vanilije i brašno postupno dodajemo u smjesu od žumanjaka i šećera. Na kraju ručno umiješamo snijeg.

Kalup za kolače pripremimo za pečenje tako što ćemo ga namazati za Zvijezda stolnim i brašnom. Ulijemo smjesu za biskvit. Jabuke ocijedimo i narežemo na tanke ploške te posložimo na biskvit. U jabuke radi ljepše arome možete dodati i mljeveni cimet. Pečemo na 190 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici otprilike 30 – 40 minuta. Ohladimo i ukrasimo šećerom u prahu.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

Biskvit

Jabuke

  • 1 kg jabuka
  • limunov sok
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Torta od bresaka

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Odvojimo žumanjke od bjelanjka. Od bjelanjka i 60g šećera u prahu napravimo čvrsti snijeg. Zvijezda stolni sobne temperature pjenasto izmiksamo sa preostalim šećerom u prahu i vanili šećerom.

Postepeno dodajmo žumanjke, brašno i mljevene bademe i sve sjedinimo da dobijemo glatku smjesu. Na kraju umiješamo napravljeni snijeg. Smjesu izlijemo u prethodno namazani kalup za torte koristeći  Zvijezda stolni i brašno.

Na smjesu posložimo breskve prethodno narezane na tanke ploške.  Ukrasimo tortu listićima badema. Tortu stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva otprilike 40 – 50 minuta. Ohlađenu tortu ukrasite šećerom u prahu.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • 180g Zvijezda stolni
  • 120g šećera u prahu
  • 5 kom jaja
  • 110g glatkog brašna
  • 90g mljevenih badema
  • 1 vanili šećer
  • 500g bresaka
  • listići badema
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Sladoled od čokolade

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Električnim mikserom izmiješamo žumanjke i šećer u prahu. Mlijeko, Zvijezda šlag i čokoladu zagrijemo do točke vrenja. Skinemo sa vatre i polako stalno miješajući, dodajemo žumanjcima i šećeru u prahu. Vratiti na vatru i lagano kuhati uz stalno miješanje pazeći da smjesa ne zakipi. Kada se smjesa zgusne, maknuti sa vatre i ohladiti tako što ćemo stalno miješati. Mlaku smjesu staviti u zdjelu te u hladnjak na 1 sat. Servirajte i dekorirajte po želji.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • 7 žumanjaka
  • 100g šećera u prahu
  • 100g čokolade
  • 200ml Zvijezda šlaga
  • 300ml mlijeka
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Torta od bobičastog voća

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Biskvit od badema: Bjelanjke sa šećerom izradimo  u snijeg i dodamo nasjeckane bademe. Pomoću slastičarske vrećice  na papiru za pečenje napravimo dva kruga, promjera 22 cm. Gotovu smjesu sušimo oko 1 sat na 150 stupnjeva u ranije zagrijanoj pećnici.

Čokoladno prhko tijesto: Brašno i kakao zajedno prosijemo te dodamo narezani Zvijezda stolni sobne temperature i šećer u prahu. Sve mikserom  izmiješamo u mrvičastu smjesu. Dodamo jaje i zamijesimo tijesto. Tijesto ostavimo u hladnjaku otprilike 20 minuta. Ohlađeno tijesto razvaljamo, prebacimo u okrugli kalup i pečemo na  180 stupnjeva otprilike 10- 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.

Krema: Zvijezda margarin za kreme sobne temperature pomiješamo sa šećerom u prahu.  Dodamo otopljenu čokoladu i dobro promiješamo.

Slaganje torte: Tortu slažemo tako da na dno stavimo prhko tijesto, zatim 1/3 kreme , 1/3 bobičasto voća po želji. Na to slažemo biskvit od badema,  2/3 kreme,  2/3 bobičastog voća. Zadnji sloj torte je druga polovica biskvita od badema i ostatak  kreme kojom obložimo cijelu tortu. Za dekoraciju koristimo ostatak voća.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

Biskvit od badema:

  • 4 kom bjelanjaka
  • 150g šećera
  • 100g nasjeckanih badema

Čokoladno prhko tijesto:

  • 125g brašna glatko
  • 30g kakaa za kolače
  • 100g Zvijezda stolnog
  • 50g šećera u prahu
  • 1 jaje

Krema:

[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Biskvit od trešanja

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Mikserom pomiješamo Zvijezda stolni sobne temperature sa šećerom. Postepeno dodajemo  žutanjke i miksamo dok smjesa ne postane glatka. Dodamo prosijano brašno zajedno sa praškom za pecivom.

Bjelanjke sa šećerom u prahu miksamo u srednje čvrsti snijeg te dodamo u smjesu od brašna,  ručno miješajući. Dobivenu smjesu izlijemo u kalup kojeg smo prethodno namazali sa Zvijezda stolnim i pobrašnili.

Na smjesu rasporedimo trešnje. Biskvit pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 1 sat . Osim trešanja možete koristiti višnje ili ribizle.

Dekorirajte sa šećerom u prahu i sa još malo trešanja.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • 80g Zvijezda stolni
  • 90g šećera
  • 5 žutanjka
  • 5 bjelanjka
  • 90g šećera u prahu
  • 180g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 300g trešanja
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Sve što znamo o Omega 3!

Omega-3 esencijalne masne kiseline nalaze se u staničnim membranama i pomažu u regulaciji bioloških funkcija. Važne su za kardiovaskularni, imunološki, reproduktivni i živčani sustav te za rast i razvoj organizma. Zanimanje za omega-3 masne kiseline pobuđeno je nakon objavljene epidemiološke studije 1979. god. koja je pokazala da među Eskimima s Grenlanda gotovo nema oboljelih od ateroskleroze, premda im je prehrana bogata energijom, mastima i kolesterolom. Prihvatljivo objašnjenje ovog fenomena bio je veliki unos ribe, a time i dugolančanih omega-3 masnih kiselina. Tijekom narednih godina veliki broj istraživanja imao je za cilj utvrditi značaj i ulogu ribe, ribljeg ulja i osobito omega-3 masnih kiselina u prevenciji i terapiji kardiovaskularnih bolesti. Sve je veći broj dokaza koji ukazuju na mogućnost preventivnog i terapijskog djelovanja omega-3 masnih kiselina na veliki broj nezaraznih kroničnih bolesti. Međutim, najveći broj trenutačno dostupnih znanstvenih dokaza upućuje na povezanost omega-3 masnih kiselina s redukcijom rizika od kardiovaskularnih bolesti.

Izvori Omega 3 kiselina

Upotreba omega-3 kao dodatka prehrani rezultira klinički važnim i statistički značajnim poboljšanjem u pacijenata koji su preživjeli infarkt. Stopa smrtnosti od infarkta u Hrvatskoj u porastu je, način prehrane sporo se mijenja i još uvijek je unos ukupnih i zasićenih masti prevelik. Dovoljno je dokaza prema kojima određeni način života, prehrane, tjelesne aktivnosti i pušenja ima važnu ulogu u pojavnosti kardiovaskularnih bolesti. Time što pridonose prevenciji srčanog udara, bolesti krvožilnog sustava, depresije i shizofrenije polinezasićene masne kiseline idealno se uklapaju u koncept funkcionalne hrane i zdravog životnog stila.

Hrana obogaćena omega-3 masnim kiselinama praktičan je i jednostavan način unosa ovih za zdravlje važnih sastojaka.

Izvori omega-3 su:

  • morska riba
  • ulja repice, lana, soje
  • sjemenke, repice, lana, soje
  • orasi
  • tamnozeleno povrće
Podijeli sa drugima: