Cheesecake

Podloga:

Prosuti brašno. Dodati hladni margarin s maslacem izrezan na kockice te ga promiješati s brašnom. Dodati šećer u prahu, žutanjke i lješnjake te naglo zamijesiti. Ostaviti prhko tijesto da odmori. Odmoreno tijesto razvaljati na debljinu od 2 cm te staviti u lim i peći na 180 stupnjeva dok ne poprimi zlatno žutu boju. Pečeno tijesto izmrviti i povezati stolnim margarinom . Pripremljenu smjesu utisnuti u kalup i peći na 200 stupnjeva – 5 minuta.

Za to vrijeme pripremiti kremu od sira.

Krema od sira:

Odvojiti bjelanjak od žutanjka. Bjelanjak pomiješati sa šećerom dok ne izlupamo čvrsti snijeg, a žutanjke pomiješati sa sirom i vanilin šećerom. Dodati snijeg od bjelanjaka i sok od limuna te ih staviti na malo ohlađenu pečenu podlogu.

Podlogu vratiti u pećnicu i peći oko 20 minuta na 170 stupnjeva.

Na kraju na tortu staviti mješavinu od 400 ml kiselog vrhnja, 100 g šećera i 2 vanili šećera. Nakon što dodamo kremu od vrhnja, kolač vratiti u toplu, ali ugašenu pećnicu.

Tortu ohladiti preko noći.

Podloga:

  • 225 g glatkog brašna
  • 75 g šećera u prahu
  • 150 g Zvijezda stolnog s maslacem
  • 2 žutanjka
  • 50 g mljevenih lješnjaka
  • 50 g Zvijezda stolnog

Krema od sira:

  • 500 g sira
  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • sok jednog limuna
  • 2 vanilin šećera
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci