Cheesecake

Podloga:

Prosuti brašno. Dodati hladni margarin s maslacem izrezan na kockice te ga promiješati s brašnom. Dodati šećer u prahu, žutanjke i lješnjake te naglo zamijesiti. Ostaviti prhko tijesto da odmori. Odmoreno tijesto razvaljati na debljinu od 2 cm te staviti u lim i peći na 180 stupnjeva dok ne poprimi zlatno žutu boju. Pečeno tijesto izmrviti i povezati stolnim margarinom . Pripremljenu smjesu utisnuti u kalup i peći na 200 stupnjeva – 5 minuta.

Za to vrijeme pripremiti kremu od sira.

Krema od sira:

Odvojiti bjelanjak od žutanjka. Bjelanjak pomiješati sa šećerom dok ne izlupamo čvrsti snijeg, a žutanjke pomiješati sa sirom i vanilin šećerom. Dodati snijeg od bjelanjaka i sok od limuna te ih staviti na malo ohlađenu pečenu podlogu.

Podlogu vratiti u pećnicu i peći oko 20 minuta na 170 stupnjeva.

Na kraju na tortu staviti mješavinu od 400 ml kiselog vrhnja, 100 g šećera i 2 vanili šećera. Nakon što dodamo kremu od vrhnja, kolač vratiti u toplu, ali ugašenu pećnicu.

Tortu ohladiti preko noći.

Podloga:

  • 225 g glatkog brašna
  • 75 g šećera u prahu
  • 150 g Zvijezda stolnog s maslacem
  • 2 žutanjka
  • 50 g mljevenih lješnjaka
  • 50 g Zvijezda stolnog

Krema od sira:

  • 500 g sira
  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • sok jednog limuna
  • 2 vanilin šećera
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Pita od bresaka

Upute za pripremu:

U veću zdjelu stavimo brašno, prašak za pecivo i Zvijezda Stolni te sve pomiješamo. U smjesu dodamo vino i žumanjke te zamijesimo kako bi dobili prhko tijesto.

Napravljeno tijesto ostavimo u hladnjaku oko 60 minuta. Nakon što odstoji, tijesto razvaljamo te stavimo u prethodno namašćeni kalup. Pečemo oko 10 min na 160°C.

Izmiksajte jaja i šećer kako bi dobili pjenastu smjesu te dodajte koricu limuna i lješnjake.
Tijesto izvadite te na njega posložite breskve i sve zalijte s napravljenom smjesom. Nastavite peči oko 30 min na 170°C.

Sastojci:

  • 100 g Zvijezda Stolnog
  • 800 g glatkog brašna
  • 70 g šećera u prahu
  • 3 žutanjka
  • 1 velika žlica bijelog vina

Za nadjev:

  • 100 g šećera
  • 120 g prženih ili mljevenih lješnjaka
  • 1 limun
  • 400 g breskvi
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Pohane banane

Upute za pripremu:

Banane ogulite i narežite na komade veličine oko 10 cm. Pripremite smjesu za pohanje: brašni, jaja, kokosove mrvice. Bananu prvo uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja i na kraju u kokosove mrvice. Pržite ih na Zvijezda kokosovoj masti te ih nakon pohanja stavite na papirnati ručnik da se upije višak masnoće.

Preljev:

Zvijezda Stolni s maslacem rastopimo, dodamo med i limunov sok. Promiješamo te skinemo sa vatre.
Pržene banane stavimo na tanjur te prelijemo preljevom od meda.

Sastojci:

  • 200 g Zvijezda kokosove masti
  • 4 banane
  • 100 g brašna
  • 10 g kokosovih mrvica
  • 2 jaja

Preljev:

  • 300 g Zvijezda Stolnog s maslacem
  • 50 g meda
  • 1 limun
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Kako odabrati kvalitetno maslinovo ulje?

U toplim ljetnim mjesecima mnogi odabiru laganiju, mediteransku prehranu čiji je sastavni dio i kvalitetno maslinovo ulje. Ovakav odabir idealan...
U toplim ljetnim mjesecima mnogi odabiru laganiju, mediteransku prehranu čiji je sastavni dio i kvalitetno maslinovo ulje. Ovakav odabir idealan je za naše nepce, ali i zdravlje, no kako odabrati najkvalitetnije maslinovo ulje?

 

Pred nama su dugi ljetni mjeseci, a s njima se na našem tanjuru sve češće nalaze i laganiji i zdraviji obroci uz pomoć kojih puno lakše podnosimo vruća razdoblja. A osim zdravlja, mediteranska prehrana sa sobom nosi i brojne slasne specijalitete koje nerijetko uključuju i najpopularniji dodatak brojnim jelima – maslinovo ulje.

Bilo da vam je na prvom mjestu zdravlje ili maslinovo ulje smatrate gastronomskom senzacijom – uvijek morate izabrati ono najkvalitetnije. Nutricionisti otkrivaju po čemu je ovo ulje toliko dragocjeno i kako izabrati ono najbolje.

„Djevičansko maslinovo ulje jedno je od stupova mediteranske prehrane koja se smatra  jednom od najzdravijih u svijetu. Riječ je o jednome od rijetkih ulja u ljudskoj prehrani koje se dobiva jednostavnim cijeđenjem samljevenog voćnog ploda, a odlikuje se intenzivnim mirisima i okusima.“

Idealan u borbi protiv kolesterola i ateroskleroze

„Maslinovo ulje obiluje i nezasićenim masnim kiselinama poput oleinske zbog čega se smatra izrazito zdravim i stabilnim po strukturi. Potvrđene su spoznaje o njegovoj visokoj biološkoj vrijednosti i blagotvornom utjecaju na zdravlje, a među najpoznatijima su njegovo antioksidativno djelovanje koje sprečava proces oksidacije i prerano starenje stanica. Oleinska i linolska kiselina, sastavni dio građe ovog proizvoda, pomažu u rješavanju lošeg kolesterola koji uzrokuje visoki tlak i aterosklerozu.“

Valja istaknuti kako je najcjenjenije maslinovo ulje, ono ekstra djevičansko, ulje visoke kakvoće dobiveno izravno iz ploda masline i to isključivo mehaničkim postupcima. Razvrstavanje djevičanskog maslinovog ulja prema kvaliteti temelji se na rezultatima određenih fizikalno-kemijskih i senzorskih analiza. Ekstra djevičansko maslinovo ulje odlikuju pikantnost, gorčina, okus i miris po plodu masline.

Zvijezda Ekstra djevičansko maslinovo ulje dobiva se izravno iz ploda masline, pri čemu se svježi plodovi podvrgavaju isključivo mehaničkim postupcima pranja, mljevenja centrifugiranja, dekantacije i filtracije kako bi svi sastojci ostali sastavom izvorni.

Osim ekstra djevičanskog maslinovog ulja, postoji i djevičansko maslinovo ulje koje se dobiva izravno iz ploda masline isključivo mehaničkim postupcima.

Maslinovo je ulje, pak, sastavljeno od rafiniranog maslinovog ulja i djevičanskih maslinovih ulja i dobiva se rafinacijom nejestivih djevičanskih maslinovih ulja, te miješanjem s jestivim djevičanskim maslinovim uljima.

Kako očuvati kakvoću maslinovog ulja?

Očuvanje kvalitete maslinovog ulja uvelike ovisi i o njegovom načinu pohrane i čuvanja, ističu iz Zvijezde, te dodaju kako posebno treba voditi računa o ključna tri vanjska čimbenika; kisiku, svjetlosti i toplini

„Budući da svjetlost ubrzava oksidaciju  nezasićenih masnih kiselina i gubitak kakvoće maslinovog ulja, ne preporučuje se čuvanje u svijetlim i prozirnim bocama. Uobičajeno pakiranje boce od tamnog stakla od jedne litre omogućit će očuvanje kakvoće proizvoda unutar roka trajnosti. Također, treba voditi računa o tome kako plastika nije pogodno pakiranje kao zaštita od kisika i svjetlosti. Ona može otpuštati spojeve u ulje i omogućiti apsorpciju hlapljivih tvari pri čemu ulje gubi na svojim mirisnim karakteristikama.“, ističu te objašnjavaju kako bi se ulje trebalo čuvati u čistim i prozračnim prostorijama, izvan direktnog sunčevog svjetla.

Idealna temperatura čuvanja maslinovog ulja je 16 stupnjeva Celzijevih, sa odstupanjem od plus ili minus dva stupnja. Također, bitno je izbjegavati i vlagu jer ona ubrzava kvarenje.

Podijeli sa drugima:

Istraživanje Ipsosa potvrđuje vodeću poziciju Zvijezde na tržištu

S čak pet brendova u TOP 15, Zvijezda je najsnažniji brand u Hrvatskoj. Potvrdilo je to istraživanje Ipsosa – BRANDpuls*.

U TOP 15 najsnažnijih brandova u Hrvatskoj pet je Zvijezdinih

S čak pet brendova u TOP 15, Zvijezda je najsnažniji brand u Hrvatskoj. Potvrdilo je to istraživanje Ipsosa – BRANDpuls*.

Najsnažniji je brand Zvijezdino suncokretovo ulje koje je i u ovom valu na prvom mjestu čime je potvrđeno kako je Zvijezda suncokretovo ulje najsnažniji brand i prvi izbor domaćih potrošača, a nalazi se u gotovo svim kuhinjama diljem Hrvatske i potrošači ga koriste češće nego ulja privatnih robnih marki, birajući stogodišnju tradiciju i kvalitetu Zvijezde.

Zvijezda majoneze drže 4. mjesto, tvrdi margarin 8. mjesto, Zvijezda ketchup je na 11. mjestu, a na 14. mjestu je Margo.

– Izvrsni rezultati koje Zvijezda kontinuirano postiže u BRANDpuls istraživanju potvrda su našeg ulaganja u kvalitetu i fokusa da zadovoljimo potrebe potrošača, što nam oni vraćaju svojom vjernošću i na čemu im zahvaljujemo, izjavio je Tihomir Adam, direktor društva Zvijezda plus.

Ipsos istraživanje jedno je od najvećih globalnih istraživanja tržišta čiji rezultati pokazuju snagu branda na tržištu korištenjem takozvanog indikatora „BRANDscore“ koji omogućava uspoređivanje različitih kategorija proizvoda, a u obzir uzima različite aspekte odnosa potrošača prema brandu; od emocionalnih aspekata koji najviše govore o doživljaju kvalitete i intenzitetu percepcije branda u svijesti potrošača do toga koliko ga često koriste.

IZVOR: Ipsos BRANDpuls / BRANDscore 2. val 2018.

*Indikator snage branda izračunat na temelju marketinških indikatora performansi branda koji se kontinuirano prikupljaju u BRANDpuls istraživanju agencije Ipsos.

Podijeli sa drugima:

Nova zvijezda iz naše kuhinje savršenih recepata – Zvijezda BBQ umak

Sezona je roštiljanja i druženja u prirodi kad jedva čekamo pobjeći od gradske vreve i poslovnih obaveza. Idealan trenutak da...

Sezona je roštiljanja i druženja u prirodi kad jedva čekamo pobjeći od gradske vreve i poslovnih obaveza. Idealan trenutak da predstavimo novu zvijezdu iz kuhinje ukusnih recepata – Zvijezda BBQ umak.

Blago je dimljenog okusa, dolazi u praktičnom pakiranju, a savršeno će poslužiti kao dodatak sočnom hamburgeru i hrskavim krumpirićima. Zvijezda BBQ umak  možete koristiti i kao marinadu za pileća krilca i uz još bezbroj kombinacija.

Podijeli sa drugima:

Zvijezdina nova kampanja #akomoguja pokazuje tri osobe s kojima se svi mogu poistovjetiti, uvaljati ruke u brašno i pripremiti savršeno nesavršene slastice za prste polizati

22.3.2019.

Demotiviraju vas savršeno dekorirani kolači blogera na Instagramu? Baka koja ima recept za pitu od jabuka u malom prstu pa se ne želite ni približiti kuhinji? Mislite da niste dovoljno spretni s rukama pa u kolačima uživate samo kad ih netko pripremi za vas?

E, pa, pravi je trenutak da promijenite mišljenje i uvaljate ruke u brašno.

„I nesavršeno je savršeno“, kažu u Zvijezdi i bacaju potrošačima rukavicu u lice uz poruku – ako mogu ja, možeš i ti!

Zvijezdina nova kampanja #akomoguja pokazuje kako je pečenje kolača zapravo prilika da se dobro zabavite. Bez obzira jeste li tata koji želi razveseliti svoju princezu, deko koji želi impresionirati susjedu s 3. kata ili prijateljica koja želi svoje „cure“ razveseliti i kolačem uz kavu.

Zajedničko im je da pripremaju tri jednostavna kolača sa samo pet sastojaka. Možda u procesu pokazuju sve nesavršenosti pripreme koje nam se svima događaju, ali zadovoljni su krajnjim rezultatom. Jer, malo je potrebno da biste postali zvijezda u kuhinji – Zvijezda stolni.

Zvijezdinu novu kampanju pogledajte na linku.

Recepte za kolače pogledajte OVDJE.

Podijeli sa drugima:

Kolač princa Williama

Upute za pripremu:

Kalup za torte, promjera 20 cm namastite sa Zvijezda stolnim. Kekse prelomite na manje komade. U većoj zdjeli istucite Zvijezda stolni sobne temperature sa šećerom u prahu dok ne dobijete jednoličnu pjenastu smjesu. Na pari rastopite 110 g tamne čokolade. Otopljenu čokoladu dodajte u smjesu Zvijezda stolnog i šećera. Nakon što se smjesa sjedini, dodajte  jaje. Miješajte dok se sastojci ne povežu. Kada se smjesa dovoljno poveže, dodajte kekse, lagano miješajući da se keksi ne razmrve. Gotovu smjesu ulijte u kalup te ostavite u hladnjaku najmanje dva i pol sata.

Kada se torta ohladi, naopako ju izvadite iz kalupa te prelijte glazurom otopljene čokolade. Ukrasite po želji.

Sastojci:

  • 120 g Zvijezda stolnog
  • 125 g šećera u prahu
  • 110 g tamne čokolade,
  • 1 jaje
  • 200 grama keksa

Glazura:

  • 240 g otopljene čokolade

Dekoracija:

  • Po želji
Podijeli sa drugima:

Pita od jabuka

Upute za pripremu:

U posudu stavite brašno, prašak za pecivo, šećer u prahu, stolni s maslacem, i vodu te zamijesite tijesto.

Tijesto razvaljajte i prenesite na kalup za pitu. Utisnite tako da pokrijete dno i rubove posude.

U posudu stavite jabuke narezane na ploške te dodajte šećer, cimet i limun.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.

Sastojci:

Za tijesto:
  • 350 g brašna (+ 1 šaka za kalup)
  • 200 g Zvijezda stolnog s maslacem
  • 130 g šećera u prahu
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 3 žlice hladne vode
Za nadjev:
  • 1,8 kg jabuka
  • 1 limun
  • 4-5 žlica šećera
  • 1 vrećica cimeta
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Muffini od čokolade

Upute za pripremu:

Umutite jaja ručno u velikoj posudi. Dodajte brašno. U drugoj posudi rastopite stolni za kreme pa dodajte šećer dok se i on ne rastopi, a potom i vrhnje. Dobro promiješajte i dodajte u jaja i brašno. Na kraju u smjesu rastopite čokoladu i dodajte mljevene lješnjake.

Stavite smjesu u kalup za muffine i pecite 15-ak minuta na 200°C.

Ukrasite po želji prije posluživanja.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 50 g brašna
  • 75 g Zvijezda stolnog za kreme
  • 75 g šećera
  • 75 g vrhnja
  • 50 g mliječne čokolade
  • 50 g crne čokolade
  • 50 g čokolade za kuhanje
  • 50 g lješnjaka
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Zvijezda traži hrvatski sendvič – oduševite receptom i osvojite 10.000 kuna

Nabrusite noževe, pripremite sastojke, Zvijezda traži hrvatski sendvič i za to nudi vrijednu nagradu – 10.000 kuna na potrošačkoj kartici! Sve što trebate napraviti je osmisliti ili podijeliti recept za svoj savršeni sendvič pa ga popraviti Zvijezda majonezom jer, jasno je, sendvič je bezveze kad nema Zvijezda majoneze.

Zvijezdin Servis za sendviče već je popravio brojne svjetske sendviče pristigle iz dalekog Brazila, Rusije pa i Francuske, a sad je došlo vrijeme da pronađemo i odaberemo najbolji hrvatski sendvič.

Razigrajte se, uključite maštu, spojite nespojivo, ali pazite da vaša kreacija bude fina. Sendviči koji budu sadržavali neki sastojak karakterističan za Hrvatsku osvajat će više simpatija kod žirija! Obavezno je ispoštovati geslo svih ljubitelja sendviča: sendvič je bezveze kad nema majoneze i zato u svaki recept trebate ubaciti svoju omiljenu Zvijezda majonezu.

Natječaj traje do 31. ožujka 2019. u ponoć dokad na micrositeu Servis za sendviče trebate postaviti fotografiju svog sendviča i opisati zašto je baš on poseban. Prepustite se mašti i pokažite kreativnost jer nema toga tko ne može napraviti ukusan sendvič.

Osim glavne nagrade od 10.000 kuna na potrošačkoj kartici i poklon paketa Zvijezda proizvoda, bit će nagrađeni i drugo plasirani recept i to sa 5000 kuna  na potrošačkoj kartici, dok će trećeplasirani sendvič svom autoru donijeti  3000 kuna na potrošačkoj kartici te će također dobiti poklon paket Zvijezdinih proizvoda uz podjelu recepta na medijskim i Zvijezdinim kanalima (web i društvene mreže). Za idućih 10 sudionika osigurane su utješne nagrade – poklon paketi Zvijezda proizvoda.

Sve detalje natječaja potražite OVDJE.

Podijeli sa drugima:

Kupnjom Zvijezdinog suncokretovog ulja pomažemo djeci sa sindromom Down

15.2.2019.

Hrvatska zajednica za sindrom Down i Zvijezda predstavljaju novo limitirano izdanje Zvijezdina suncokretova ulja s etiketom koju je oslikao devetogodišnji Noa Oliverić, a čijom kupnjom sudjelujete u velikoj humanitarnoj akciji #budiZvijezdapomoziDown za osobe za sindrom Down.

Od svakog kupljenog suncokretovog ulja do 17. ožujka Zvijezda će donirati 20 lipa Hrvatskoj zajednici za sindrom Down, pri čemu će sredstva biti raspoređena između osam udruga za sindrom Down koje djeluju u Hrvatskoj.

Neopisivo smo sretni što je Zvijezda prepoznala aktivnosti naše organizacije i svih udruga za sindrom Down u Hrvatskoj. Drago nam je što kroz ovo prijateljstvo možemo zajednički djelovati na senzibilizaciji i edukaciji javnosti o sindromu Down te omogućiti našim štićenicima još kvalitetniji život, izjavila je Dinka Vuković, predsjednica Hrvatske zajednice za sindrom Down.

Hrvatska zajednica za sindrom Down krovna je organizacija za udruge za sindrom Down, a svojim djelovanjem nastoji promovirati integraciju, jednakost i pravo izbora za osobe sa sindromom Down kroz niz tečajeva, predavanja i edukacija.

Podijeli sa drugima:

Božićni kuglof s bundevom

Upute za pripremu:

Bundevu (butternut, hokaido, angelika ili po želji), očistiti od koštica, narezati, lagano premazati uljem i ispeći u pećnici na 200°C i ostaviti da se ohladi (povremeno provjeriti vilicom da li je pečena). Kada se ohladiti odvojiti „meso“ od kore i izraditi u pire.

U posudi umutiti jaja sa šećerom dok smjesa ne postane svijetla i dodati omekšani ZVIJEZDA stolni. Sve dobro umutiti. U drugoj posudi pomiješati brašno sa začinima te dodati mljevene lješnjake. Obje smjese spojiti i lagano promiješati. Dodati pire od bundeve i ostale sastojke (nasjeckana čokolada, grožđice, brusnice, korica naranče) po želji, oni nisu obavezni ali njihovim dodatkom obogaćujemo okus i miris kuglofa.

Smjesu istresti u podmazan kalup za kuglof i staviti peći na 180°C oko 50-60 minuta ili dok kuglof nije gotov (provjeriti štapićem). Pečeni kuglof dobro ohladiti, preokrenuti na tanjur te ukrasiti glazurom.

Za glazuru slatko vrhnje ugrijati do vrenja, maknuti s vatre te u njemu miješanjem otopiti bijelu čokoladu. Pričekati da se malo ohladi i preliti kuglof.

Donosim vam ideju ukrašavanja sa sjeckanim pistachiom i ružinim laticama a ostale dekoracije prepuštam vašoj mašti i trenutnoj blagdanskoj inspiraciji.

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica cimeta ili začina za medenjake
  • 1/2 žličice soli
  • 60 g prženih mljevenih lješnjaka (dio može ostati i krupnije sjeckan)
  • 300 g pirea od pečene bundeve
  • 125 g omekšanog ZVIJEZDA stolnog
  • 220 g smeđeg šećera
  • 3 cijela jaja
  • po želji sjeckana čokolada, brusnice, grožđice, kandirana korica naranče

Glazura:

  • 200 g bijele čokolade
  • 1 dl Zvijezda šlag

Ukrašavanje:

  • sjeckani pistachio
  • jestive ružine latice
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Božićni kruh

Upute za pripremu:

Na radnu površinu prosijte brašno pa u sredini udubite jamicu. U nju dodajte cijelo jaje i žumanjak. Uokolo rasporedite usitnjeni Zvijezda stolni sobne temperature, razmrvljeni kvasac, šećer, koricu naranče, cimet i sol. Uz postupno dolijevanje mlako mlijeka od svih sastojaka umijesite dizano tijesto. Pokrijte ga i ostavite na toplome najmanje 1 sat da udvostruči obujam.

Prikladni duguljasti kalup za kruh namastite za Zvijezda stolnim i pospite brašnom, a pećnicu ugrijte na 180 °C.

Na radnoj površini posutoj brašnom, tijesto još jednom premijesite te dodajte kandirano voće. Istanjite ga valjkom 4 cm debelo pa ga dva puta preklopite preko sredine. Štrucu položite u kalup, prekrijte je toplom krpom i ponovno ostavite 1 sat na toplome mjestu. Dignuto tijesto pecite 1 sat i 15 minuta. Još topli kruh odmah izvadite iz kalupa, ohladite i premažite otopljenim margarinom te obilno pospite šećernom mješavinom. Kolač poslužite tek nakon što je 2 dana odstajao.

Sastojci:

  • 620g glatkog brašna
  • 1 cijelo jaje
  • 1 žumanjak
  • 200g Zvijezda stolnog
  • 60g svježeg kvasca
  • prstohvat soli
  • 190g šećera
  • 1 naranče ribana korica
  • 1 žličica cimeta
  • 2,5 dl mlijeka

Nadjev:

  • 100g kandiranog voća

Glazura:

  • otopljeni Zvijezda stolni
  • šećer u prahu s vanilijom za posipanje
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

PRAVILA NATJEČAJA ‘Blagdanski sendvič je bezveze kad nema Zvijezda majoneze!’

Imaš fini sendvič? Učini ga savršenim u našem Servisu za sendviče!

Dođi do našeg Servisa za sedviče, popravi ga Zvijezda majonezom, budi kreativan i fotkaj se dok ga popravljaš, podijeli sliku na društvenim mrežama i osvoji VELIKE Zvijezda poklon pakete!

KAKO SUDJELOVATI
ZADATAK:
  • Dođi na štand Servisa za sendviče, na Fuliranju na zagrebačkom Strossmayerovom trgu
  • Donesi svoj fini sendvič ‘na popravak’
  • Fotografiraj se dok popravljaš sendvič + budi kreativan!
  • Objavi fotografiju na svom profilu na društvenim mrežama* uz #ServisZaSendvice

* objava treba biti na Facebook i Instagram profilu s postavkom na javno/public.

TRAJANJE NATJEČAJA

Natječaj traje od  7. – 31. prosinca 2018. , počinje po objavi na Facebook stranici Zvijezde, te završava u 23:59:59 h posljednjeg dana natječaja.

NAGRADE

Nagrade u obliku Zvijezda poklon paketa dobivaju najbolje objavljene fotografije prema odabiru našeg žirija:

1.– 5. mjesto osvaja VELIKI Zvijezda poklon paket:
– Delikates majoneza 400g
– Delikates majoneza 630g
– Light majoneza 165g
– Ultra hot majoneza 400g
– Čili majoneza 165g
– 2x Čili majoneza 90g
– 2x Majoneza sa slaninom 90g
– 2x Lagana majoneza s jogurtom 95g

Zvijezda d.d. kao organizator natječaja, obvezuje se poslati nagrade pobjednicima/dobitnicima u roku od 30 dana od primitka njihovih podataka.

ŽIRI

Pobjednike natječaja odabrat će žiri u sustavu:

Zvijezda d.d.

  • Marina Knežević, direktorica marketinga
  • Petra Pirker Dropuljić, voditeljica komunikacija
  • Ivana Lišnjić, brand manager

Interart media d.o.o.

  • Anja Liker, social media manager
SUDIONICI

U natječaju mogu sudjelovati svi Facebook fanovi Zvijezda stranice, državljani Republike Hrvatske, koji svoje nagrade mogu primiti na području Republike Hrvatske te nisu osvojili nagradu na nekom od Zvijezda nagradnih natječaja posljednjih 6 mjeseci.

Sudionik natječaja može se uključiti s jednom fotografijom.

DOBITNICI I PREUZIMANJE NAGRADA

Pobjednici natječaja bit će objavljeni u Zvijezda pravilima natječaja najkasnije 5 radnih dana po završetku natječaja te će pobjednici biti obaviješteni putem Facebook Messengera (inboxa) o svojoj pobjedi. Povratno će se morati javiti s točnim imenom, prezimenom, adresom i brojem mobitela u roku od 48 sati. Ukoliko se pobjednik ne javi u navedenom roku, bira se sljedeći dobitnik.

OGRANIČENJA I ODRICANJA

Sudjelovanjem u natječaju, natjecatelj prihvaća Pravila natječaja i potvrđuje da su medijski sadržaji koje je objavio njegovo autorsko djelo, dok će se u suprotnom diskvalificirati. Sadržaji ne smiju biti povezani s nasiljem, drogom ili kulturom droge, alkoholom, niti biti eksplicitan sadržaj koji opisuje golotinju ili neprimjereno ponašanje prema životinjama ili ljudima.
Svi natjecatelji samim svojim ulaskom u natječaj prihvaćaju Zvijezdina Pravila privatnosti i potvrđuju da su ih pročitali na ovome linku: www.zvijezda.hr/o-nama/pravila-privatnosti

Organizator zadržava pravo izmjene ovih Pravila u bilo kojem trenutku natječaja.

OSOBNI PODACI

Zvijezda d.d. cijeni  Vašu privatnost i zato su Vaši osobni podaci kod nas pažljivo sačuvani. Osobni podaci su informacije koje Vas identificiraju kao pojedinca i njima se smatraju svi podaci kojima se utvrđuje identitet korisnika (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja, telefon i sl.)

Zaštita Vaših osobnih podataka znači da nikada nećemo zloupotrijebiti Vaše osobne podatke na bilo koji način. Vaš kontakt i osobne podatke nikada nećemo dati trećoj strani.

Zvijezda d.d., koristit će Vaše osobne podatke isključivo u svrhu ovog nagradnog natječaja.

Podijeli sa drugima:

Blagdanski kuglof

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Bjelanca istući u čvrsti snijeg i staviti u hladnjak. Zvijezda stolni sobne temperature izmiksati sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i dodavati jedno po jedno jaje. Zatim dodati rum i naribanu koricu jednog limuna. Izmiksati da se smjese sjedine. Dodati brašno sa praškom za pecivo, mlijeko te opet izmiksati (na najmanjoj brzini).

Pola smjese staviti u drugu posudu te dodati kakao u prahu i naribanu čokoladu. Ako je smjesa pregusta uvijek možete dodati malo mlijeka. Snijeg prepoloviti tako da ćete pola količine dodati u tamnu smjesu sa kakaom, a pola u svijetlu smjesu.

Kalup za kuglof premazati za Zvijezda stolnim i brašnom. Žlicom naizmjence stavljati svijetlu i tamnu smjesu. U slijedećem redu samo zamijeniti redoslijed stavljanja smjesa i tako redom. Posljednji red poravnati žlicom.

Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva otprilike 50 minuta. Kuglof ohladiti te izvaditi iz kalupa. Po želji ukrasiti šećerom u prahu ili otopljenom tamnom čokoladom ili  smjesom bjelanaca i šećera u prahu.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • 10 žumanca
  • 150g šećera u prahu
  • 150g Zvijezda stolni
  • 250g brašna
  • ½ praška za pecivo
  • 1 limun
  • 1 dl ruma (prema želji)
  • 2 velike žlice kakao u prahu
  • 2 rebra naribane čokolade za kuhanje
  • 10 velikih žlica mlijeka
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Sacher kocka

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Biskvit:

Odvojit žumanca od bjelanca. S polovicom šećera bjelanca izmiksati u čvrsti snijeg, a preostali šećer izmiksati sa žumancima u pjenastu smjesu. Brašno i kakao u prahu prosijati te s otopljenim Zvijezda stolni dodati u smjesu od žumanaca. Izmiksati te ručno dodati snijeg.

Četvrtasti kalup za biskvite namazati sa Zvijezda stolnim i brašnom. Dodati smjesu te peć u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva otprilike 40 minuta.

Sacher kocku ohladiti te prerezati kako bi jednu polovicu mogli premazati sa otopljenim pekmezom. Kocku spojiti. Tankim slojem pekmeza možete premazati i gornji sloj.

Glazura:

Čokoladu, Zvijezda stolni i šećer otopiti i odmah preliti na Sacher kocku. Ukrasiti raznobojnim mrvicama za kolače.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

Biskvit

  • 8 jaja
  • 150g šećera
  • 1 vanilin šećera
  • 100g kakao u prahu
  • 120g Zvijezda stolni
  • 150g brašna
  • 1 velika žlica pekmeza od marelice

Glazura

[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

PRAVILA NATJEČAJA ‘Budi gaming Zvijezda na InfoGameru!’

Rajko želi da uzmeš pauzu od gejmanja – vrati koncentraciju i energiju svome tijelu, protegni se i osvoji odlične Zvijezda nagrade! Kako? Čitaj dalje!

KAKO SUDJELOVATI
ZADATAK:
  • Navrati u Zvijezda corner na InfoGameru
  • fotkaj se u nekoj gym pozi ili kako se protežeš
  • objavi na fejsu ili instagramu* uz hashtag #BudiGamingZvijezda
FINALE
Žiri odabire najbolje fotografije i nagrađuje ih poklon paketom. Sretno!

*nemoj zaboraviti staviti Facebook objavu ili Instagram profil na javno.

TRAJANJE NATJEČAJA

Natječaj traje od  21. – 25. studenog 2018. , počinje po objavi na Facebook stranici Zvijezde, te završava u 20:00 h posljednjeg dana natječaja.

NAGRADE

Nagrade u obliku Zvijezda poklon paketa dobivaju najbolje objavljene fotografije prema odabiru našeg žirija:

  1. – 3. mjesto: VELIKI Zvijezda poklon paket!!!

Zvijezda d.d. kao organizator natječaja, obvezuje se poslati nagrade pobjednicima/dobitnicima u roku od 30 dana od primitka njihovih podataka.

ŽIRI

Pobjednike natječaja odabrat će žiri u sustavu:

Zvijezda d.d.

  • Marina Knežević, direktorica marketinga
  • Petra Pirker Dropuljić, voditeljica komunikacija
  • Ana Barać, brand manager

Interart media d.o.o.

  • Anja Liker, social media manager
SUDIONICI

U natječaju mogu sudjelovati svi Facebook fanovi Zvijezda stranice, državljani Republike Hrvatske, koji svoje nagrade mogu primiti na području Republike Hrvatske te nisu osvojili nagradu na nekom od Zvijezda nagradnih natječaja posljednjih 6 mjeseci.

Sudionik natječaja može se uključiti s jednom fotografijom.

DOBITNICI I PREUZIMANJE NAGRADA

Pobjednici natječaja bit će objavljeni u Zvijezda pravilima natječaja najkasnije 5 radnih dana po završetku natječaja te će pobjednici biti obaviješteni putem Facebook Messengera (inboxa) o svojoj pobjedi. Povratno će se morati javiti s točnim imenom, prezimenom, adresom i brojem mobitela u roku od 48 sati. Ukoliko se pobjednik ne javi u navedenom roku, bira se sljedeći dobitnik.

OGRANIČENJA I ODRICANJA

Sudjelovanjem u natječaju, natjecatelj prihvaća Pravila natječaja i potvrđuje da su medijski sadržaji koje je objavio njegovo autorsko djelo, dok će se u suprotnom diskvalificirati. Sadržaji ne smiju biti povezani s nasiljem, drogom ili kulturom droge, alkoholom, niti biti eksplicitan sadržaj koji opisuje golotinju ili neprimjereno ponašanje prema životinjama ili ljudima.
Svi natjecatelji samim svojim ulaskom u natječaj prihvaćaju Zvijezdina Pravila privatnosti i potvrđuju da su ih pročitali na ovome linku: www.zvijezda.hr/o-nama/pravila-privatnosti

Organizator zadržava pravo izmjene ovih Pravila u bilo kojem trenutku natječaja.

OSOBNI PODACI

Zvijezda d.d. cijeni  Vašu privatnost i zato su Vaši osobni podaci kod nas pažljivo sačuvani. Osobni podaci su informacije koje Vas identificiraju kao pojedinca i njima se smatraju svi podaci kojima se utvrđuje identitet korisnika (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja, telefon i sl.)

Zaštita Vaših osobnih podataka znači da nikada nećemo zloupotrijebiti Vaše osobne podatke na bilo koji način. Vaš kontakt i osobne podatke nikada nećemo dati trećoj strani.

Zvijezda d.d., koristit će Vaše osobne podatke isključivo u svrhu ovog nagradnog natječaja.

Podijeli sa drugima: