Kolačići od corn flakesa

Upute za pripremu:

Cornflakes rukama zgnječiti, usitniti (ne jako sitno). Čokoladu za kuhanje narezati i otopiti na pari.

Zvijezda stolni s maslacem zagrijati u tavici na srednje jakoj temperaturi, dodati bademe i vanilin šećer i miješajući karamelizirati (na srednje jakoj temperaturi) sve dok badem na dobije zlatno smeđu boju.

Badem dodati Cornflakesu i dobro izmiješati. Zatim dodati otopljenu čokoladu i još jednom dobro izmiješati.

Na lim za pečenje staviti papir za pečenje i malom žličicom stavljati hrpice smjese na papir. Staviti na hladno mjesto da se ohladi.

Sastojci:

  • 60 g corn flakesa (kukuruznih pahuljica)
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 10 g Zvijezda stolnog s maslacem
  • 60 g sitno nasjeckani badema
  • 1 vanilin šećer
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Brzi kolač od čokolade

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Sve sastojke za biskvit pomiješajte mikserom u jednoj posudi. Ostavite smjesu da odstoji 20-ak minuta. Pećnicu upalite na 180 C i ostavite da se grije.

Manji kalup, dimenzija otprilike 20*35 cm namastite i pospite grizom. Smjesu izlijte u kalup, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 45 minuta.

Pripremite glazuru tako da sve sastojke otopite na pari ili u mikrovalnoj.

Vrući kolač prelijte pripremljenom glazurom, ohladite i poslužite. Kolač poslužite sa šlagom ili bobičastim voćem.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci za kolač (šalica od 2.5 dcl):

  • 500 ml tekućeg jogurta
  • 1 šalica ulja
  • 2 šalice griza
  • 2 šalice šećera
  • 4 žlice kakaa
  • 2 žličice sode
  • 1 žličica vanilin šećera
  • 2 žličice sode bikarbone

Sastojci za glazuru:

  • 10 žlica mlijeka
  • 1 vanil šećer
  • 100 g tamne čokolade
  • 1 velika žlica kakaa
  • 50 g Zvijezda stolnog
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Jesen voli ljute umake – isprobajte novi Zvijezdin BBQ umak uz dodatak čilija

Koristi se za mariniranje mesa ili kao prilog uz krumpiriće, tjesteninu ili pizzu.

Koristi se za mariniranje mesa ili kao prilog uz krumpiriće, tjesteninu ili pizzu.

Zvijezda BBQ ljuti umak novi je dodatak liniji umaka za roštilj iz Zvijezdine kuhinje. Izrađen je prema recepturi baziranoj na ukusnoj sočnoj rajčici, specifičnog je dimljenog okusa, a ljutinu mu daje čili.

Zvijezda BBQ ljuti umak dolazi u praktičnom flakonu, a koristi se za mariniranje mesa ili kao prilog uz krumpiriće, tjesteninu ili pizzu.

Za savršeno sočnu piletinu razrijedite dvije žlice umaka s dvije žlice vode, zagrijte umak pa meso nakon pečenja ubacite u marinadu. Na taj način spriječit ćete da se umak zalijepi i zagori pri pečenju te spasiti suhu piletinu.

Novi umak dostupan je u trgovinama, a za sve koji ne vole ljute okuse, dostupan je i blagi Zvijezda BBQ umak.

Podijeli sa drugima:

Pravila nagradne igre „Kupnja jedna, auta vrijedna!“

Nagradna igra se provodi od 7. listopada 2019. do 27. listopada 2019. na svim prodajnim mjestima Lidl na području Republike...

Članak 1. Priređivač

Priređivač nagradne igre je Zvijezda plus d.o.o., Ulica Marijana Čavića 1, Zagreb, OIB
63603498763. Tehničku podršku u provedbi nagradne igre pruža New Level d.o.o.,
Badalićeva 31, 10000 Zagreb, OIB 99200431992.

Članak 2. Trajanje nagradne igre

Nagradna igra se provodi od 7. listopada 2019. do 27. listopada 2019. na svim prodajnim
mjestima Lidl na području Republike Hrvatske. Nagradna igra odvija se kroz tri tjedna:

  • 1. tjedan, od 7. 10. do 13. 10. 2019.
  • 2. tjedan, od 14. 10. do 20. 10. 2019.
  • 3. tjedan, od 21. 10. do 27. 10. 2019.

Članak 3. Svrha nagradne igre

Nagradna igra priređuje se u cilju promidžbe Priređivača i unapređenja prodaje. U nagradnu
igru su uključeni svi proizvodi robne marke Zvijezda i sljedeći proizvodi robne marke Belje:
ABC Krem sir 200g, ABC Krem sir Čili 100g, ABC Krem sir 100g i ABC Krem sir Vlasac 100g.

Članak 4. Način sudjelovanja u nagradnoj igri

U nagradnoj igri mogu sudjelovati sve fizičke osobe koje za vrijeme trajanja nagradne igre u
bilo kojoj Lidl prodavaonici kupe bilo koji proizvod robne marke Zvijezda ili bilo koji Belje
ABC krem sir naveden u članku 3.

Broj računa potrebno je prijaviti slanjem SMS poruke sadržaja: ZVIJEZDA, broj računa, ime i
prezime, adresa (ulica, mjesto i poštanski broj) na broj 60221. Cijena SMS poruke je 2,40 kn,
PDV uključen.

Originalni račun, kao dokaz o kupovini, potrebno je sačuvati do kraja nagradne igre te na
zahtjev Priređivača predočiti pri podizanju nagrade. Svaki sudionik može sudjelovati u
nagradnoj igri neograničen broj puta s različitim brojevima računa. Svaki pojedini račun
može biti iskorišten samo jedanput. U slučaju da račun s istim brojem bude ponovno poslan
od strane iste ili druge osobe ta će prijava biti proglašena nevažećom. Jedna osoba može
osvojiti samo jednu nagradu.

Duljina SMS poruke ograničena je na 160, odnosno 70 znakova u slučaju korištenja
dijakritičkih znakova (npr. č, ć, đ, š, ž). Poruka čija duljina prelazi navedena ograničenja,
prelazi u drugu poruku te će kao takva biti naplaćena od strane mobilnog operatera. Zbog
navedenoga, preporuka je ne koristiti navedene znakove u tekstu SMS poruke.

Maloljetne osobe mogu u nagradnoj igri sudjelovati samo uz suglasnost roditelja ili skrbnika.

Članak 5. Pravo sudjelovanja u nagradnoj igri

U nagradnoj igri ne mogu sudjelovati zaposlenici Priređivača i zaposlenici tvrtke New Level d.o.o., kao ni članovi njihove uže obitelji.

Članak 6. Nagradni fond

Nagradni fond sastoji se od:

  • 1 x Volkswagen T-ROC 1.0 TSI DESIGN vrijednosti 170.624,50 kn
  • 3 x Lidl poklon bon vrijednosti 1.000,00 kn
  • 12 x Lidl poklon bon vrijednosti 500,00 kn
  • 30 x Lidl poklon bon vrijednosti 200,00 kn

Ukupna vrijednost nagradnog fonda iznosi 185.624,50 kuna. Priređivač se obvezuje uplatiti 5% ukupne vrijednosti nagradnog fonda u korist Crvenog križa Republike Hrvatske.

Članak 7. Izvlačenje i objava dobitnika

Izvlačenje dobitnika tjednih nagrada održat će se u prostorijama Priređivača prema sljedećem rasporedu:
– 14. 10. 2019. za prijave od 7. 10. do 13. 10. 2019.
– 21. 10. 2019. za prijave od 14. 10. do 20. 10. 2019.
– 28. 10. 2019. za prijave od 21. 10. do 27. 10. 2019.

Na svakom izvlačenju dobitnika tjednih nagrada izvući će se 15 dobitnika za nagrade:

  • 1 x Lidl poklon bon vrijednosti 1.000,00 kn
  • 4 x Lidl poklon bon vrijednosti 500,00 kn
  • 10 x Lidl poklon bon vrijednosti 200,00 kn

Izvlačenje za glavnu nagradu, automobil Volkswagen T-ROC 1.0 TSI DESIGN, održat će se 28. 10. 2019. U izvlačenje za glavnu nagradu mogu sudjelovati i svi oni koji su se prijavili u periodu od 07. 10. – 27.10.2019., a da nisu prethodno osvojili niti jednu tjednu nagradu.

Dobitnici će biti izvučeni pomoću računalne aplikacije, metodom slučajnog odabira. Izvlačenje dobitnika nadzirat će tročlana komisija te će se o tijeku izvlačenja voditi zapisnik. Komisija će provjeriti je li dobitnik sudjelovao u nagradnoj igri sukladno ovim pravilima. U slučaju da se njegova prijava proglasi nevažećom, nagrada će biti dodijeljena sljedećem izvučenom sudioniku koji ima pravo na nagradu. Izvlačenje dobitnika za glavnu nagradu će uz tročlanu komisiju nadzirati i javni bilježnik.

Imena svih dobitnika bit će objavljena u roku od 8 dana od izvlačenja na internet stranici www.zvijezda.hr.

Članak 8. Preuzimanje nagrada

Nagrada se ne može zamijeniti za novac. Preuzimanjem nagrade prestaju sve daljnje obveze Priređivača nagradne igre prema dobitniku. Dobitnici će o dobitku biti obaviješteni u roku od 8 dana od izvlačenja. Dobitnici moraju preuzeti nagradu u roku od 30 dana od dana primitka obavijesti o dobivenoj nagradi, uz predočenje identifikacijske isprave. Trošak registracije i osiguranja automobila snosi dobitnik.

Ako dobitnici nagrade ne podignu u roku od 30 dana, bit će ponovno obaviješteni i nagrade će moći podignuti u roku od 15 dana od dana primitka dodatne obavijesti. Ako dobitnik nije u mogućnosti osobno preuzeti svoju nagradu može je preuzeti od dobitnika ovlaštena osoba, također uz predočenje identifikacijske isprave. Ako je dobitnik maloljetna osoba, nagradu mogu, uz predloženu odgovarajuću dokumentaciju u njegovo ime preuzeti njegovi roditelji ili skrbnici. Sudjelovanjem u ovoj nagradnoj igri sudionici se slažu da, ako postanu dobitnici nagrada, njihove osobne podatke: ime i prezime, adresu, sliku i slično Priređivač može koristiti u promocijske svrhe bez naknade i prethodne suglasnosti dobitnika te da se oni mogu objaviti u tiskanom, zvučnom, slikovnom i video materijalu.

U slučaju da se u nagradnu igru uključi manje sudionika od broja nagrada koje su predviđene nagradnim fondom, dodijelit će se onoliko nagrada koliko je u nagradnoj igri sudjelovalo sudionika. S nagradama koje ne budu realizirane postupit će se u skladu sa Zakonom o igrama na sreću (NN 87/09, 35/13, 158/13, 41/14 i 143/14) i Pravilnikom o priređivanju nagradnih igara (NN 8/10).

Članak 9. Ostale odredbe

Priređivač ne odgovara za nepotpune i neispravne prijave. Priređivač i osobe koje sudjeluju u provođenju nagradne igre ne odgovaraju za moguću štetu, koja bi mogla proizlaziti iz nagrada ili pogodnosti.

Nagradna igra može se prekinuti samo u slučaju da nastupe okolnosti za koje Priređivač nije odgovoran, odnosno koje nije mogao spriječiti, otkloniti ili izbjeći. Sudionici će o prekidu nagradne igre biti obaviješteni na internet stranici www.zvijezda.hr. Priređivač u tom slučaju sudionicima ne odgovara za moguću štetu.

Odluka Priređivača o svim pitanjima vezanim uz nagradnu igru odnosno primjenu ovih pravila konačna je i obvezuje sve sudionike.

Članak 10. Objava pravila

Pravila nagradne igre uz navođenje klase, urudžbenog broja i datuma izdavanja suglasnosti Ministarstva financija bit će objavljena na internet stranici www.zvijezda.hr prije početka nagradne igre.

Članak 11. Korištenje i obrada osobnih podataka

Sudionici u nagradnoj igri sudjelovanjem, odnosno slanjem SMS poruke, očituju svoje prihvaćanje ovih Pravila te bez daljnjeg pitanja i odobrenja ovlašćuju Priređivača da prikuplja i obrađuje navedene osobne podatke u svrhu provođenja nagradne igre.

Sudionik može u bilo kojem trenutku povući svoju privolu za obradu osobnih podataka dopisom na adresu Priređivača. Osobni podaci sudionika nagradne igre čuvat će se 120 dana nakon završetka nagradne igre nakon čega će biti uništeni, osim osobnih podataka potrebnih za objavu dobitnika nagradne igre i osobnih podataka upisanih u Zapisnik o izvlačenju dobitnika. Osobni podaci dobitnika mogu se podijeliti s pružateljem poštanskih usluga ili usluga kurirske dostave u svrhu dostave nagrada.

Priređivač će poduzeti sve razumno potrebne mjere da bi osigurao da se osobni podaci sudionika u nagradnoj igri obrađuju i koriste na siguran način i u suglasnosti s primjenjivim zakonodavstvom.

Članak 12. Rješavanje pritužbi i valjanost pravila

Sve pritužbe i reklamacije rješava Priređivač. U slučaju osnovanih pritužbi Priređivač se obvezuje u što kraćem vremenu ispraviti nedostatke i o tome obavijestiti sudionika odnosno ako je to potrebno i ostale sudionike.

U slučaju spora između Priređivača i sudionika ove nagradne igre nadležan je Općinski građanski sud u Zagrebu.

Podijeli sa drugima:

Istraživanje Isposa potvrđuje vodeću poziciju Zvijezde na tržištu

U TOP 12 najsnažnijih brandova u Hrvatskoj pet je Zvijezdinih.

U TOP 12 najsnažnijih brandova u Hrvatskoj pet je Zvijezdinih

S čak pet brendova u TOP 12, Zvijezda je najsnažniji brand u Hrvatskoj. Potvrdilo je to istraživanje Ipsosa – BRANDpuls*.

Najsnažniji je brand Zvijezdino suncokretovo ulje koje je i u ovom valu na prvom mjestu čime je potvrđeno kako je Zvijezda suncokretovo ulje najsnažniji brand i prvi izbor domaćih potrošača, a nalazi se u gotovo svim kuhinjama diljem Hrvatske i potrošači ga koriste češće nego ulja privatnih robnih marki, birajući stogodišnju tradiciju i kvalitetu Zvijezde.

Ostali brendovi popeli su se na ljestvici prema gore. Tako je Zvijezda majoneza sa četvrtog  mjesta došla na treće, tvrdi margarin sa osmog na šesto mjesto, Zvijezda ketchup sa jedanaestog na osmo mjesto, a sa četrnaestog na dvanaesto mjesto je došao je Margo.

– Izvrsni rezultati koje Zvijezda kontinuirano postiže u BRANDpuls istraživanju potvrda su našeg ulaganja u kvalitetu i fokusa da zadovoljimo potrebe potrošača, što nam oni vraćaju svojom vjernošću i na čemu im zahvaljujemo, izjavio je Tihomir Adam, direktor društva Zvijezda plus.

Ipsos istraživanje jedno je od najvećih globalnih istraživanja tržišta čiji rezultati pokazuju snagu branda na tržištu korištenjem takozvanog indikatora „BRANDscore“ koji omogućava uspoređivanje različitih kategorija proizvoda, a u obzir uzima različite aspekte odnosa potrošača prema brandu; od emocionalnih aspekata koji najviše govore o doživljaju kvalitete i intenzitetu percepcije branda u svijesti potrošača do toga koliko ga često koriste.

IZVOR: Ipsos BRANDpuls / BRANDscore 1. val 2019.

*Indikator snage branda izračunat na temelju marketinških indikatora performansi branda koji se kontinuirano prikupljaju u BRANDpuls istraživanju agencije Ipsos.

Podijeli sa drugima:

Crumble od šljiva

Upute za pripremu:

Šljive narežite na manje komade pa im dodajte šećer, cimet, vanilin šećer, limunov sok i koricu i sve promiješajte. Ostavite šljive da odstoje 10 minuta. Nakon što su odstajale šljivama dodajte Zvijezda stolni s masalcem narezan na kockice.

Brašno, prašak za pecivo, šećer i sol pomiješajte. Brašnu dodajte Zvijezda stolni s maslacem i prstima ga uvaljajte u brašno sve dok se naprave krupne mrvice. Posudice za crumble od šljiva premažite s malo Zvijezda stolnog s maslacem. U pripremljene posude/kalupe rasporedite šljive i pospite ih mrvičastim tijestom. Na vrh tijesta pospite malo šećera da bi gornji sloj nakon pečenja bio hrskaviji. Pećnicu zagrijte na 180 C i pecite tridesetak minuta.

Poslužiti toplo.

Sastojci:

  • 500 g šljiva
  • 50 g šećera
  • 1/2 žličice cimeta
  • sok i korica jednog limuna
  • 1 vanilin šećer
  • 70 g Zvijezda stolnog s maslacem
  • 120 g glatkog brašna
  • 1/4 žličice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 50 g šećera
  • 90 g Zvijezda stolnog s maslacem
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Čokoladna rolada s bananom

Upute za pripremu:

Biskvit:

Bjelanca s polovicom šećera miksati u čvrst snijeg. Žumanca pjenasto umutiti s preostalim šećerom. Dodati snijeg, brašno i kakao te lagano promiješati u kompaktnu smjesu. Izliti u plosnati lim prekriven papirom za pečenje i peći cca 8 do 10 minuta na 190 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici. Biskvit pustiti da se ohladi.

Krema:

Gustin rastopiti u 1 dl mlijeka. Ostalo mlijeko kuhati sa šećerom i vanilin šećerom, a kad zakipi dodati gustin. Kuhati na laganoj vatri još desetak minuta uz neprestano miješanje. Kremu miješajući ohladiti, uz postepeno dodavanje Zvijezda stolnog za kreme sobne temperature. Miješati tako dugo dok se krema ne udvostruči.

Pečeni biskvit odvojiti od papira i zarolati nakratko u vlažnu krpu. Odmotati, premazati kremom te na rubove biskvita staviti banane. Vratiti na papir i ponovo čvrsto smotati u roladu. Maknuti papir te ukrasiti šećerom u prahu.

Sastojci:

Biskvit:

  • 5 jaja
  • 60g brašna
  • 80g šećera
  • 20g kakaa
  • 1 vanilin šećer

Krema:

  • 250g Zvijezda stolni za kreme
  • 3 dl mlijeka
  • 40g gustina
  • 1 žumance
  • 100g šećera
  • 2 banane
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Cheesecake

Podloga:

Prosuti brašno. Dodati hladni margarin s maslacem izrezan na kockice te ga promiješati s brašnom. Dodati šećer u prahu, žutanjke i lješnjake te naglo zamijesiti. Ostaviti prhko tijesto da odmori. Odmoreno tijesto razvaljati na debljinu od 2 cm te staviti u lim i peći na 180 stupnjeva dok ne poprimi zlatno žutu boju. Pečeno tijesto izmrviti i povezati stolnim margarinom . Pripremljenu smjesu utisnuti u kalup i peći na 200 stupnjeva – 5 minuta.

Za to vrijeme pripremiti kremu od sira.

Krema od sira:

Odvojiti bjelanjak od žutanjka. Bjelanjak pomiješati sa šećerom dok ne izlupamo čvrsti snijeg, a žutanjke pomiješati sa sirom i vanilin šećerom. Dodati snijeg od bjelanjaka i sok od limuna te ih staviti na malo ohlađenu pečenu podlogu.

Podlogu vratiti u pećnicu i peći oko 20 minuta na 170 stupnjeva.

Na kraju na tortu staviti mješavinu od 400 ml kiselog vrhnja, 100 g šećera i 2 vanili šećera. Nakon što dodamo kremu od vrhnja, kolač vratiti u toplu, ali ugašenu pećnicu.

Tortu ohladiti preko noći.

Podloga:

  • 225 g glatkog brašna
  • 75 g šećera u prahu
  • 150 g Zvijezda stolnog s maslacem
  • 2 žutanjka
  • 50 g mljevenih lješnjaka
  • 50 g Zvijezda stolnog

Krema od sira:

  • 500 g sira
  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • sok jednog limuna
  • 2 vanilin šećera
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Pita od bresaka

Upute za pripremu:

U veću zdjelu stavimo brašno, prašak za pecivo i Zvijezda Stolni te sve pomiješamo. U smjesu dodamo vino i žumanjke te zamijesimo kako bi dobili prhko tijesto.

Napravljeno tijesto ostavimo u hladnjaku oko 60 minuta. Nakon što odstoji, tijesto razvaljamo te stavimo u prethodno namašćeni kalup. Pečemo oko 10 min na 160°C.

Izmiksajte jaja i šećer kako bi dobili pjenastu smjesu te dodajte koricu limuna i lješnjake.
Tijesto izvadite te na njega posložite breskve i sve zalijte s napravljenom smjesom. Nastavite peči oko 30 min na 170°C.

Sastojci:

  • 100 g Zvijezda Stolnog
  • 800 g glatkog brašna
  • 70 g šećera u prahu
  • 3 žutanjka
  • 1 velika žlica bijelog vina

Za nadjev:

  • 100 g šećera
  • 120 g prženih ili mljevenih lješnjaka
  • 1 limun
  • 400 g breskvi
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Pohane banane

Upute za pripremu:

Banane ogulite i narežite na komade veličine oko 10 cm. Pripremite smjesu za pohanje: brašni, jaja, kokosove mrvice. Bananu prvo uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja i na kraju u kokosove mrvice. Pržite ih na Zvijezda kokosovoj masti te ih nakon pohanja stavite na papirnati ručnik da se upije višak masnoće.

Preljev:

Zvijezda Stolni s maslacem rastopimo, dodamo med i limunov sok. Promiješamo te skinemo sa vatre.
Pržene banane stavimo na tanjur te prelijemo preljevom od meda.

Sastojci:

  • 200 g Zvijezda kokosove masti
  • 4 banane
  • 100 g brašna
  • 10 g kokosovih mrvica
  • 2 jaja

Preljev:

  • 300 g Zvijezda Stolnog s maslacem
  • 50 g meda
  • 1 limun
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Kako odabrati kvalitetno maslinovo ulje?

U toplim ljetnim mjesecima mnogi odabiru laganiju, mediteransku prehranu čiji je sastavni dio i kvalitetno maslinovo ulje. Ovakav odabir idealan...
U toplim ljetnim mjesecima mnogi odabiru laganiju, mediteransku prehranu čiji je sastavni dio i kvalitetno maslinovo ulje. Ovakav odabir idealan je za naše nepce, ali i zdravlje, no kako odabrati najkvalitetnije maslinovo ulje?

 

Pred nama su dugi ljetni mjeseci, a s njima se na našem tanjuru sve češće nalaze i laganiji i zdraviji obroci uz pomoć kojih puno lakše podnosimo vruća razdoblja. A osim zdravlja, mediteranska prehrana sa sobom nosi i brojne slasne specijalitete koje nerijetko uključuju i najpopularniji dodatak brojnim jelima – maslinovo ulje.

Bilo da vam je na prvom mjestu zdravlje ili maslinovo ulje smatrate gastronomskom senzacijom – uvijek morate izabrati ono najkvalitetnije. Nutricionisti otkrivaju po čemu je ovo ulje toliko dragocjeno i kako izabrati ono najbolje.

„Djevičansko maslinovo ulje jedno je od stupova mediteranske prehrane koja se smatra  jednom od najzdravijih u svijetu. Riječ je o jednome od rijetkih ulja u ljudskoj prehrani koje se dobiva jednostavnim cijeđenjem samljevenog voćnog ploda, a odlikuje se intenzivnim mirisima i okusima.“

Idealan u borbi protiv kolesterola i ateroskleroze

„Maslinovo ulje obiluje i nezasićenim masnim kiselinama poput oleinske zbog čega se smatra izrazito zdravim i stabilnim po strukturi. Potvrđene su spoznaje o njegovoj visokoj biološkoj vrijednosti i blagotvornom utjecaju na zdravlje, a među najpoznatijima su njegovo antioksidativno djelovanje koje sprečava proces oksidacije i prerano starenje stanica. Oleinska i linolska kiselina, sastavni dio građe ovog proizvoda, pomažu u rješavanju lošeg kolesterola koji uzrokuje visoki tlak i aterosklerozu.“

Valja istaknuti kako je najcjenjenije maslinovo ulje, ono ekstra djevičansko, ulje visoke kakvoće dobiveno izravno iz ploda masline i to isključivo mehaničkim postupcima. Razvrstavanje djevičanskog maslinovog ulja prema kvaliteti temelji se na rezultatima određenih fizikalno-kemijskih i senzorskih analiza. Ekstra djevičansko maslinovo ulje odlikuju pikantnost, gorčina, okus i miris po plodu masline.

Zvijezda Ekstra djevičansko maslinovo ulje dobiva se izravno iz ploda masline, pri čemu se svježi plodovi podvrgavaju isključivo mehaničkim postupcima pranja, mljevenja centrifugiranja, dekantacije i filtracije kako bi svi sastojci ostali sastavom izvorni.

Osim ekstra djevičanskog maslinovog ulja, postoji i djevičansko maslinovo ulje koje se dobiva izravno iz ploda masline isključivo mehaničkim postupcima.

Maslinovo je ulje, pak, sastavljeno od rafiniranog maslinovog ulja i djevičanskih maslinovih ulja i dobiva se rafinacijom nejestivih djevičanskih maslinovih ulja, te miješanjem s jestivim djevičanskim maslinovim uljima.

Kako očuvati kakvoću maslinovog ulja?

Očuvanje kvalitete maslinovog ulja uvelike ovisi i o njegovom načinu pohrane i čuvanja, ističu iz Zvijezde, te dodaju kako posebno treba voditi računa o ključna tri vanjska čimbenika; kisiku, svjetlosti i toplini

„Budući da svjetlost ubrzava oksidaciju  nezasićenih masnih kiselina i gubitak kakvoće maslinovog ulja, ne preporučuje se čuvanje u svijetlim i prozirnim bocama. Uobičajeno pakiranje boce od tamnog stakla od jedne litre omogućit će očuvanje kakvoće proizvoda unutar roka trajnosti. Također, treba voditi računa o tome kako plastika nije pogodno pakiranje kao zaštita od kisika i svjetlosti. Ona može otpuštati spojeve u ulje i omogućiti apsorpciju hlapljivih tvari pri čemu ulje gubi na svojim mirisnim karakteristikama.“, ističu te objašnjavaju kako bi se ulje trebalo čuvati u čistim i prozračnim prostorijama, izvan direktnog sunčevog svjetla.

Idealna temperatura čuvanja maslinovog ulja je 16 stupnjeva Celzijevih, sa odstupanjem od plus ili minus dva stupnja. Također, bitno je izbjegavati i vlagu jer ona ubrzava kvarenje.

Podijeli sa drugima:

Istraživanje Ipsosa potvrđuje vodeću poziciju Zvijezde na tržištu

S čak pet brendova u TOP 15, Zvijezda je najsnažniji brand u Hrvatskoj. Potvrdilo je to istraživanje Ipsosa – BRANDpuls*.

U TOP 15 najsnažnijih brandova u Hrvatskoj pet je Zvijezdinih

S čak pet brendova u TOP 15, Zvijezda je najsnažniji brand u Hrvatskoj. Potvrdilo je to istraživanje Ipsosa – BRANDpuls*.

Najsnažniji je brand Zvijezdino suncokretovo ulje koje je i u ovom valu na prvom mjestu čime je potvrđeno kako je Zvijezda suncokretovo ulje najsnažniji brand i prvi izbor domaćih potrošača, a nalazi se u gotovo svim kuhinjama diljem Hrvatske i potrošači ga koriste češće nego ulja privatnih robnih marki, birajući stogodišnju tradiciju i kvalitetu Zvijezde.

Zvijezda majoneze drže 4. mjesto, tvrdi margarin 8. mjesto, Zvijezda ketchup je na 11. mjestu, a na 14. mjestu je Margo.

– Izvrsni rezultati koje Zvijezda kontinuirano postiže u BRANDpuls istraživanju potvrda su našeg ulaganja u kvalitetu i fokusa da zadovoljimo potrebe potrošača, što nam oni vraćaju svojom vjernošću i na čemu im zahvaljujemo, izjavio je Tihomir Adam, direktor društva Zvijezda plus.

Ipsos istraživanje jedno je od najvećih globalnih istraživanja tržišta čiji rezultati pokazuju snagu branda na tržištu korištenjem takozvanog indikatora „BRANDscore“ koji omogućava uspoređivanje različitih kategorija proizvoda, a u obzir uzima različite aspekte odnosa potrošača prema brandu; od emocionalnih aspekata koji najviše govore o doživljaju kvalitete i intenzitetu percepcije branda u svijesti potrošača do toga koliko ga često koriste.

IZVOR: Ipsos BRANDpuls / BRANDscore 2. val 2018.

*Indikator snage branda izračunat na temelju marketinških indikatora performansi branda koji se kontinuirano prikupljaju u BRANDpuls istraživanju agencije Ipsos.

Podijeli sa drugima:

Nova zvijezda iz naše kuhinje savršenih recepata – Zvijezda BBQ umak

Sezona je roštiljanja i druženja u prirodi kad jedva čekamo pobjeći od gradske vreve i poslovnih obaveza. Idealan trenutak da...

Sezona je roštiljanja i druženja u prirodi kad jedva čekamo pobjeći od gradske vreve i poslovnih obaveza. Idealan trenutak da predstavimo novu zvijezdu iz kuhinje ukusnih recepata – Zvijezda BBQ umak.

Blago je dimljenog okusa, dolazi u praktičnom pakiranju, a savršeno će poslužiti kao dodatak sočnom hamburgeru i hrskavim krumpirićima. Zvijezda BBQ umak  možete koristiti i kao marinadu za pileća krilca i uz još bezbroj kombinacija.

Podijeli sa drugima:

Zvijezdina nova kampanja #akomoguja pokazuje tri osobe s kojima se svi mogu poistovjetiti, uvaljati ruke u brašno i pripremiti savršeno nesavršene slastice za prste polizati

22.3.2019.

Demotiviraju vas savršeno dekorirani kolači blogera na Instagramu? Baka koja ima recept za pitu od jabuka u malom prstu pa se ne želite ni približiti kuhinji? Mislite da niste dovoljno spretni s rukama pa u kolačima uživate samo kad ih netko pripremi za vas?

E, pa, pravi je trenutak da promijenite mišljenje i uvaljate ruke u brašno.

„I nesavršeno je savršeno“, kažu u Zvijezdi i bacaju potrošačima rukavicu u lice uz poruku – ako mogu ja, možeš i ti!

Zvijezdina nova kampanja #akomoguja pokazuje kako je pečenje kolača zapravo prilika da se dobro zabavite. Bez obzira jeste li tata koji želi razveseliti svoju princezu, deko koji želi impresionirati susjedu s 3. kata ili prijateljica koja želi svoje „cure“ razveseliti i kolačem uz kavu.

Zajedničko im je da pripremaju tri jednostavna kolača sa samo pet sastojaka. Možda u procesu pokazuju sve nesavršenosti pripreme koje nam se svima događaju, ali zadovoljni su krajnjim rezultatom. Jer, malo je potrebno da biste postali zvijezda u kuhinji – Zvijezda stolni.

Zvijezdinu novu kampanju pogledajte na linku.

Recepte za kolače pogledajte OVDJE.

Podijeli sa drugima:

Kolač princa Williama

Upute za pripremu:

Kalup za torte, promjera 20 cm namastite sa Zvijezda stolnim. Kekse prelomite na manje komade. U većoj zdjeli istucite Zvijezda stolni sobne temperature sa šećerom u prahu dok ne dobijete jednoličnu pjenastu smjesu. Na pari rastopite 110 g tamne čokolade. Otopljenu čokoladu dodajte u smjesu Zvijezda stolnog i šećera. Nakon što se smjesa sjedini, dodajte  jaje. Miješajte dok se sastojci ne povežu. Kada se smjesa dovoljno poveže, dodajte kekse, lagano miješajući da se keksi ne razmrve. Gotovu smjesu ulijte u kalup te ostavite u hladnjaku najmanje dva i pol sata.

Kada se torta ohladi, naopako ju izvadite iz kalupa te prelijte glazurom otopljene čokolade. Ukrasite po želji.

Sastojci:

  • 120 g Zvijezda stolnog
  • 125 g šećera u prahu
  • 110 g tamne čokolade,
  • 1 jaje
  • 200 grama keksa

Glazura:

  • 240 g otopljene čokolade

Dekoracija:

  • Po želji
Podijeli sa drugima:

Pita od jabuka

Upute za pripremu:

U posudu stavite brašno, prašak za pecivo, šećer u prahu, stolni s maslacem, i vodu te zamijesite tijesto.

Tijesto razvaljajte i prenesite na kalup za pitu. Utisnite tako da pokrijete dno i rubove posude.

U posudu stavite jabuke narezane na ploške te dodajte šećer, cimet i limun.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.

Sastojci:

Za tijesto:
  • 350 g brašna (+ 1 šaka za kalup)
  • 200 g Zvijezda stolnog s maslacem
  • 130 g šećera u prahu
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 3 žlice hladne vode
Za nadjev:
  • 1,8 kg jabuka
  • 1 limun
  • 4-5 žlica šećera
  • 1 vrećica cimeta
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Muffini od čokolade

Upute za pripremu:

Umutite jaja ručno u velikoj posudi. Dodajte brašno. U drugoj posudi rastopite stolni za kreme pa dodajte šećer dok se i on ne rastopi, a potom i vrhnje. Dobro promiješajte i dodajte u jaja i brašno. Na kraju u smjesu rastopite čokoladu i dodajte mljevene lješnjake.

Stavite smjesu u kalup za muffine i pecite 15-ak minuta na 200°C.

Ukrasite po želji prije posluživanja.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 50 g brašna
  • 75 g Zvijezda stolnog za kreme
  • 75 g šećera
  • 75 g vrhnja
  • 50 g mliječne čokolade
  • 50 g crne čokolade
  • 50 g čokolade za kuhanje
  • 50 g lješnjaka
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

Zvijezda traži hrvatski sendvič – oduševite receptom i osvojite 10.000 kuna

Nabrusite noževe, pripremite sastojke, Zvijezda traži hrvatski sendvič i za to nudi vrijednu nagradu – 10.000 kuna na potrošačkoj kartici! Sve što trebate napraviti je osmisliti ili podijeliti recept za svoj savršeni sendvič pa ga popraviti Zvijezda majonezom jer, jasno je, sendvič je bezveze kad nema Zvijezda majoneze.

Zvijezdin Servis za sendviče već je popravio brojne svjetske sendviče pristigle iz dalekog Brazila, Rusije pa i Francuske, a sad je došlo vrijeme da pronađemo i odaberemo najbolji hrvatski sendvič.

Razigrajte se, uključite maštu, spojite nespojivo, ali pazite da vaša kreacija bude fina. Sendviči koji budu sadržavali neki sastojak karakterističan za Hrvatsku osvajat će više simpatija kod žirija! Obavezno je ispoštovati geslo svih ljubitelja sendviča: sendvič je bezveze kad nema majoneze i zato u svaki recept trebate ubaciti svoju omiljenu Zvijezda majonezu.

Natječaj traje do 31. ožujka 2019. u ponoć dokad na micrositeu Servis za sendviče trebate postaviti fotografiju svog sendviča i opisati zašto je baš on poseban. Prepustite se mašti i pokažite kreativnost jer nema toga tko ne može napraviti ukusan sendvič.

Osim glavne nagrade od 10.000 kuna na potrošačkoj kartici i poklon paketa Zvijezda proizvoda, bit će nagrađeni i drugo plasirani recept i to sa 5000 kuna  na potrošačkoj kartici, dok će trećeplasirani sendvič svom autoru donijeti  3000 kuna na potrošačkoj kartici te će također dobiti poklon paket Zvijezdinih proizvoda uz podjelu recepta na medijskim i Zvijezdinim kanalima (web i društvene mreže). Za idućih 10 sudionika osigurane su utješne nagrade – poklon paketi Zvijezda proizvoda.

Sve detalje natječaja potražite OVDJE.

Podijeli sa drugima: