Čokoladna rolada s bananom

Upute za pripremu:

Biskvit:

Bjelanca s polovicom šećera miksati u čvrst snijeg. Žumanca pjenasto umutiti s preostalim šećerom. Dodati snijeg, brašno i kakao te lagano promiješati u kompaktnu smjesu. Izliti u plosnati lim prekriven papirom za pečenje i peći cca 8 do 10 minuta na 190 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici. Biskvit pustiti da se ohladi.

Krema:

Gustin rastopiti u 1 dl mlijeka. Ostalo mlijeko kuhati sa šećerom i vanilin šećerom, a kad zakipi dodati gustin. Kuhati na laganoj vatri još desetak minuta uz neprestano miješanje. Kremu miješajući ohladiti, uz postepeno dodavanje Zvijezda stolnog za kreme sobne temperature. Miješati tako dugo dok se krema ne udvostruči.

Pečeni biskvit odvojiti od papira i zarolati nakratko u vlažnu krpu. Odmotati, premazati kremom te na rubove biskvita staviti banane. Vratiti na papir i ponovo čvrsto smotati u roladu. Maknuti papir te ukrasiti šećerom u prahu.

Sastojci:

Biskvit:

  • 5 jaja
  • 60g brašna
  • 80g šećera
  • 20g kakaa
  • 1 vanilin šećer

Krema:

  • 250g Zvijezda stolni za kreme
  • 3 dl mlijeka
  • 40g gustina
  • 1 žumance
  • 100g šećera
  • 2 banane
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci