Pita od bresaka

Pita od bresaka

Upute za pripremu:

U veću zdjelu stavimo brašno, prašak za pecivo i Zvijezda Stolni te sve pomiješamo. U smjesu dodamo vino i žumanjke te zamijesimo kako bi dobili prhko tijesto.

Napravljeno tijesto ostavimo u hladnjaku oko 60 minuta. Nakon što odstoji, tijesto razvaljamo te stavimo u prethodno namašćeni kalup. Pečemo oko 10 min na 160°C.

Izmiksajte jaja i šećer kako bi dobili pjenastu smjesu te dodajte koricu limuna i lješnjake.
Tijesto izvadite te na njega posložite breskve i sve zalijte s napravljenom smjesom. Nastavite peči oko 30 min na 170°C.

Sastojci:

  • 100 g Zvijezda Stolnog
  • 800 g glatkog brašna
  • 70 g šećera u prahu
  • 3 žutanjka
  • 1 velika žlica bijelog vina

Za nadjev:

  • 100 g šećera
  • 120 g prženih ili mljevenih lješnjaka
  • 1 limun
  • 400 g breskvi