Torta od oraha

Priprema

Odvojiti žumanca od bjelanaca. Žumanca miksati s polovicom šećera dok smjesa ne postane pjenasta. Dodati snijeg od izmiksanih bjelanaca i ostatak šećera, a zatim i ostale sastojke, uliti u kalup i peći oko 25 minuta na 180 stupnjeva. Za kremu pjenasto izraditi Zvijezda stolni margarin za kreme sa šećerom te dodati čokoladu otopljenu na pari i miksati. Pečenu tortu prerezati. Puniti je polovicom kreme, a ostalom je kremom premazati.

Sastojci

  • 6 jaja
  • 15 dag šećera
  • 10 dag oraha
  • 7,5 dag brašna
  • 5 dag čokolade
  • narančina kora

Krema:

Podijeli sa drugima:

Božićni kruh s voćem

Priprema

Grožđice očistiti i namočiti u mlaku vodu. Kandirane višnje i suhe marelice narezati na sitne komade i umočiti ih u rum. Zvijezda stolni s aromom vanilije izraditi sa šećerom u prahu, postupno dodavati jaja i tući dok smjesa ne postane glatka. Tada dodati brašno s praškom za pecivo, a na kraju ocijeđene kandirane višnje, marelice, grožđice i orahe. Gotovu smjesu uliti u nauljeni duguljasti rebrasti kalup. Peći na 180 stupnjeva oko 80 minuta.

Sastojci

  • 4 jaja
  • 15 dag Zvijezda stolni s aromom vanilije
  • 13 dag šećera u prahu
  • 35 dag glatkog brašna
  • 20 dag svijetlih i 20 dag tamnih grožđica
  • 20 dag kandiranih višanja
  • 10 dag suhih marelica
  • 10 dag sjeckanih oraha
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 dl ruma
Podijeli sa drugima:

Božićna torta od prhkog tijesta

Priprema

Zvijezda stolni s maslacem narezati na listiće, dodati žumanca i šećer u prahu i dobro izmiksati. Zatim dodati brašno, lješnjake i začine i umijesiti tijesto te ga ostaviti pola sata u hladnjaku. Dvije trećine tijesta izvaljati u veličini kalupa za tortu promjera 24 cm i debljine oko 2 mm. Dodati marmeladu od malina, a od ostatka tijesta napraviti trake i njima prekriti tortu, premazati ih umućenim jajem i peći na 180 stupnjeva 30 – 40 minuta.

Sastojci

  • 30 dag glatkog brašna
  • 25 dag prženih i mljevenih lješnjaka
  • 20 dag šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • žličica cimeta
  • limunova korica
  • 25 dag Zvijezda stolni s maslacem
  • 4 žumanca
  • 30 do 40 dag marmelade od malina (ili marmelade po želji)
Podijeli sa drugima:

Srneći hrbat

Priprema

Pjenasto izraditi Zvijezda stolni sa šećerom, dodati jedno po jedno žumance te tuči pjenjačom dok smjesa ne postane pjenasta i glatka. Čokoladu otopiti na pari i lagano je ulijevati u smjesu od Zvijezda stolnog i šećera.Zatim dodamo bademe, brašno i snijeg od bjelanaca. Gotovu smjesu uliti u rebrasti duguljasti kalup prethodno premazan margarinom. Peći na 180 stupnjeva oko 40 minuta. U ohlađeni kolač zabosti štapiće badema i preliti prohlađenom glazurom od Zvijezda šlaga i čokolade otopljene na pari.

Sastojci

  • 15 dag Zvijezda stolni
  • 20 dag šećera
  • 10 dag čokolade
  • 6 jaja
  • 15 dag oljuštenih i mljevenih badema
  • 5 dag badema narezanih na štapiće

Glazura:

  • 1,5 dl Zvijezda šlaga
  • 20 dag čokolade
Podijeli sa drugima:

Makovnjača

Priprema

U mlakom mlijeku otopiti kvasac sa žlicom brašna i malo šećera te staviti na toplo mjesto da se digne. U posudu usuti brašno, dodati šećer i omekšali Zvijezda stolni s maslacem, sol, začine, žumanca i kvasac te zamijesiti čvrsto tijesto i oblikovati dvije kugle. Prekriti ih krpom i ostaviti na toplom dok im se ne udvostruči volumen. Za nadjev na pari omekšati Zvijezda stolni. Zagrijati med. Mak preliti s malo kipućeg mlijeka, skinuti s vatre te dodati ostale sastojke. Razvaljati dignuto tijesto, svaku polovicu premazati nadjevom, zarolati i staviti u kalup premazan margarinom. Makovnjače premazati žumancem, ostaviti na toplom da se još malo dignu te peći na 180 stupnjeva 30-40 minuta.

Sastojci

  • 40 dag glatkog brašna
  • 15 dag Zvijezda stolni s maslacem
  • 2 žumanca
  • 4 dag svježeg kvasca
  • malo soli
  • limunova korica
  • 10 dag šećera u prahu
  • oko 1,5 dl mlijeka
  • vanilin šećer

Nadjev:

  • 15 dag mljevenog maka
  • 5 dag Zvijezda stolni
  • 10 dag meda
  • limunova korica
  • malo ruma i cimeta
  • malo mlijeka
Podijeli sa drugima:

Medenjaci

Priprema

Jaja miksati sa šećerom oko 15 minuta dok smjesa ne postane pjenasta. Zatim dodati rastopljeni Zvijezda stolni, med, brašno pomiješano s praškom za pecivo i sodom bikarbonom te začine. Sve dobro povezati, a zatim tijesto ostaviti oko dva sata u hladnjaku. Od odmorenog tijesta raditi kuglice veličine po želji, utisnuti polovicu oraha te ih peći na limu obloženom papirom za pečenje na 180 stupnjeva 15 – 20 minuta.

Sastojci

  • 4 jaja
  • 25 dag šećera u prahu
  • 10 dag meda
  • 5 dag Zvijezda stolni
  • 60 dag glatkog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • žličica sode bikarbone
  • malo cimeta
Podijeli sa drugima:

Čokoladne kuglice

Priprema

Kekse samljeti. Čokoladu otopiti na pari. Zvijezda stolni i šećer u prahu pjenasto izraditi pa dodati kekse, liker od višnje, narančinu koru i otopljenu čokoladu te dobro promiješati. Pustiti da se masa malo stegne, a zatim raditi kuglice, puniti ih kandiranim višnjama te ih uvaljati u drobljenu čokoladu, sitno sjeckane sušene brusnice ili drobljene orašaste plodove.

Sastojci

  • 30 dag mljevenih keksa
  • 10 dag čokolade
  • 10 dag Zvijezda stolni
  • 20 dag šećera u prahu
  • 2 žlice likera od višnje
  • kora od jedne naranče
  • 10 dag kandiranih višanja
Podijeli sa drugima:

Žarbo kocke

Priprema

Zvijezda stolni i brašno izmrviti i dodavati jedno po jedno jaje te na kraju ostale sastojke pa umijesiti glatko tijesto. Podijeliti ga na tri dijela i svaki razvaljati u pravokutnik u obliku lima za pečenje. Prvi staviti na namašćen i pobrašnjen lim. Dodati polovicu marmelade i polovicu oraha pomiješanih sa šećerom. Pokriti drugim dijelom tijesta, dodati preostalu marmeladu i orahe te prekriti trećim dijelom tijesta. Odmarati oko jedan sat pa peći na 170 stupnjeva oko 40 minuta. Kad se kolač ohladi, posuti ga šećerom ili preliti poluhladnom glazurom od čokolade i vrhnja otopljenih na pari.

Sastojci

  • 50 dag glatkog brašna
  • 25 dag Zvijezda stolni
  • 3 jaja
  • 7 dag šećera
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 dag kvasca
  • 1 vanilin šećer

Nadjev:

  • 40 dag marmelade od marelica
  • 25 dag mljevenih oraha
  • 20 dag šećera

Glazura:

  • 1,5 dl Zvijezda šlaga
  • 20 dag čokolade
Podijeli sa drugima:

Zvjezdice s cimetom

Priprema

Izraditi Zvijezda stolni sa šećerom u prahu, dodati jaje, žumance i med, promiješati, dodati brašno, cimet, bademe i zamijesiti tijesto. Gotovo tijesto odmarati oko sat vremena. Zatim tijesto razvaljati na pobrašnjenoj podlozi do debljine 2 – 3 milimetra, kalupima izrezivati zvjezdice i stavljati ih na lim prekriven papirom za pečenje. Peći oko 10 minuta na 180 stupnjeva. Za glazuru ulupati bjelance, šećer u prahu i vanilin šećer u čvrsti snijeg. Još tople zvjezdice premazati glazurom i posušiti.

Sastojci

  • 25 dag glatkog brašna
  • 10 dag Zvijezda stolni
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 1 žlica meda
  • 10 dag šećera u prahu
  • 1 dag mljevenog cimeta

Glazura:

  • 1 bjelance
  • 10 dag šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
Podijeli sa drugima:

Husarski kolačići

Priprema

Zvijezda stolni s maslacem narezati na listiće, dodati šećer u prahu i žumanca, izraditi te dodati brašno s praškom za pecivo i ostale začine. Zamijesiti prhko tijesto koje mora počivati u hladnjaku oko 30 minuta. Od odmorenog tijesta raditi kuglice od 1 do 2 cm. Donjim dijelom kuglicu uroniti u nježno zapjenjena bjelanca. Slagati na lim obložen papirom, utisnuti ih u sredini te peći na 180 stupnjeva 15 – 20 minuta. Kad su kuglice pečene, sredinu im puniti marmeladom od višanja.

Sastojci

  • 20 dag brašna
  • 10 dag šećera u prahu
  • 15 dag Zvijezda stolni s maslacem
  • 3 žumanca
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 praška za pecivo
  • 5 dag kakaa
  • malo cimeta
  • 25 dag marmelade od višanja
  • 3 bjelanca
Podijeli sa drugima:

Popečci od tikvica

Priprema

Tikvice operite i naribajte na sitno zajedno s koricom. U posudi izmutite jaja, dodajte začine (sol i papar), nasjeckane tikvice i luk. Zatim dodajte brašno, izmrvljenu sredinu kruha i sir narezan na sitne kockice te sve dobro pomiješajte. Rastopite Zvijezda kokosovu mast u tavi te žlicom stavljajte smjesu za popečke u tavu. Pecite nekoliko minuta s obje strane dok se ne primi korica. Popečke možete jesti same ili kao prilog.

Sastojci

  • 100 g Zvijezda kokosove masti
  • 3 tikvice
  • 3 šnite kruha
  • 2 jaja
  • 1 luk
  • 100 g sira po želji
  • 200 g glatkog brašna
  • sol
  • papar
Podijeli sa drugima:

Proljetni wok

Priprema

Narežite pileće filee na komadiće te ih začinite i pričekajte da odstoje. Za to vrijeme narežite povrće te zagrijte tavu sa Zvijezda kokosovom masti. Luk, mrkvu i papriku pirjajte 5 – 10 minuta, a zatim dodajte kupus i dinstajte još nekoliko minuta. Gljive narežite na pola te ih kratko popržite i maknite s vatre. Pripremljenu piletinu stavite pirjati na Zvijezda kokosovoj masti dok ne poprimi zlatnu boju. Skuhajte rižine rezance te pomiješajte sve sastojke i poslužite.

Sastojci

  • 100 g Zvijezda kokosove masti
  • 300 g šampinjona
  • 500 g pilećih filea
  • 250 g rižinih rezanaca
  • 4 mrkve
  • 2 zelene paprike
  • 1/2 glavice kupusa
  • luk
  • curry, sol, papar, kurkuma, crvena paprika
Podijeli sa drugima:

Ljetni kup

Priprema

Skuhajte griz u 2 l mlijeka te dodajte Zvijezda kokosovu mast, vanilin šećer te šećer po želji. Ohlađeni griz izmiksajte u blenderu te u jednu polovicu griza dodajte izmiksane banane, a u drugu kokosovo brašno. U visoku čašu prvo stavite smjesu s bananama
i posipajte ju s čokoladnim mrvicama, a zatim dodaje smjesu s kokosom. Sve prelijte otopljenom čokoladom.

Sastojci

  • 100 g Zvijezda kokosove masti
  • 2 l mlijeka
  • 1 žlica griza
  • 1 vanilin šećer
  • šećer (po želji)
  • 2 banane
  • 2 žlice kokosovog brašna
  • čokoladne mrvice
  • 100 g čokolade
Podijeli sa drugima:

Sladoled od kokosove masti

Priprema

Stavite maslac od kikirikija, bananu, mlijeko i sol u posudu te ih pomiješajte dok ne budu potpuno glatki. Smjesu stavite u kalupe i nabodite sa štapićima za sladoled te sve stavite u zamrzivač. Za to vrijeme rastopite čokoladne listiće i Zvijezda kokosovu mast te dodajte javorov sirup ili sirup agave kako biste formirali umak. Izvadite sladolede iz zamrzivača te umočite u umak, a zatim sve zajedno ponovo zamrznite.

Sastojci

  • 115 g Zvijezda kokosove masti
  • 1/3 šalice maslaca od kikirikija
  • 1/2 banane
  • 2 dl mlijeka
  • 1/8 šalice soli
  • 225 g čokoladnih komadića / listića
  • javorov sirup ili sirup od agave
Podijeli sa drugima:

Smoothie s kokosom

Priprema

Hranjiv i ukusan doručak koji volimo u svim kombinacijama možete kušati i sa Zvijezda kokosovom masti. Smoothie je najbolji način da pomiješate sve zdrave sastojke i napravite od njih ukusan i zdrav doručak ili međuobrok. Kokosove listiće prelijte s vrućom vodom i ostavite 10 minuta da odstoje. U blender stavite Zvijezda kokosovu mast, avokado, bananu, med i natopljene listiće. Dobro izmiksajte i poslužite u čaši.

Sastojci

  • 50 g Zvijezda kokosove masti
  • 1 šalica kokosovih listića
  • 1,5 šalica vode
  • 1 avokado
  • 1 banana
  • 2 žlice meda
Podijeli sa drugima:

Torta od mrkve i sira

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Recept je osmislila  i napravila kolač:

Pastry chef  ANJA MIHALIĆ

[/cmsms_text][cmsms_divider width=”long” height=”1″ style=”solid” position=”center” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Biskvit

Pećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za tortu premažite maslacem i posipajte brašnom.

Pjenasto izmiksajte jaja sa smeđim šećerom pa dodajte majonezu i ulje. Brašno pomiješajte sa cimetom, soli , praškom za pecivo i sodom bikarbonom, prosijte i dodajte smjesi. Na kraju umiješajte naribanu mrkvu i mljevene bademe.

Smjesu izlijte u kalup i ravnomjerno rasporedite. Pecite 25-30 min. na 170°C (provjeriti čačkalicom, ako izađe čista kolač je gotov). Izvadite da se ohladi. Kada je biskvit ohlađen pažljivo ga izrežite rebrastim nožem po sredini.

Krema

Krem sir,mascarpone, šećer i vanili šečer izmiksajte u jednoličnu smjesu.

U to ulijte vrhnje za šlag pa sve zajedno izmiksajte dok ne postane lijepa, gusta krema. Ohladite do korištenja.

Na prvi dio biskvita stavite  pola kreme od sira, zatim drugi dio biskvita i ostatak kreme. Tortu po želji ukrasiti bademima.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

Za biskvit:

  • 300 g mrkve oguljene i naribane na sitno
  • 100 g mljevenih badema
  • 200 g glatkog brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 i ½ žličica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 170 g smeđeg šećera
  • 1 žličica cimeta
  • 4 jaja
  • 180 ml ulja
  • 40g majoneze
  • 1 kom vanili šećera

Krema:

  • 250 g krem sira
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 100 g mascarponea
  • 1 kom vanili šećer
  • 100 g šećera u prahu
  • Sok od pola limuna
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:

PRAVILA NATJEČAJA ‘Lončić za tvoju majoneza uspomenu’

Napiši priču, uspomenu ili događaj vezanu uz Zvijezda majonezu.

ORGANIZATOR

Organizator natječaja je Zvijezda plus d.o.o., M. Čavića 1, 10 000 Zagreb.

KAKO SUDJELOVATI

Napiši priču, uspomenu ili događaj vezanu uz Zvijezda majonezu.

TRAJANJE NATJEČAJA

Natječaj traje od  2. prosinca – 8. prosinca 2019.

NAGRADE

Nagrade dobivaju najbolje napisane priče, uspomene ili događaji prema odabiru našeg žirija:

1.-12. mjesto:  lončić ’60. godina majoneze’ by mala radnja dizajna.

Napomena:  Natječaj počinje po objavi na Facebook stranici Zvijezde, te završava u 23:59:59 h posljednjeg dana natječaja.

Zvijezda d.d. kao organizator natječaja, obvezuje se poslati nagrade pobjednicima/dobitnicima u roku od 30 dana od primitka njihovih podataka.

SUDIONICI

U natječaju mogu sudjelovati svi Facebook fanovi Zvijezda stranice, državljani Republike Hrvatske, koji svoje nagrade mogu primiti na području Republike Hrvatske te nisu osvojili nagradu na nekom od Zvijezda nagradnih natječaja posljednjih 6 mjeseci.

DOBITNICI I PREUZIMANJE NAGRADA

Pobjednici natječaja bit će objavljeni u Zvijezda pravilima natječaja najkasnije 5 radnih dana po završetku natječaja te će pobjednici biti obaviješteni putem Facebook Messengera (inboxa) o svojoj pobjedi. Povratno će se morati javiti s točnim imenom, prezimenom, adresom i brojem mobitela u roku od 48 sati. Ukoliko se pobjednik ne javi u navedenom roku, bira se sljedeći dobitnik.

OGRANIČENJA I ODRICANJA

Sudjelovanjem u natječaju, natjecatelj prihvaća Pravila natječaja i potvrđuje da su medijski sadržaji koje je objavio njegovo autorsko djelo, dok će se u suprotnom diskvalificirati. Sadržaji ne smiju biti povezani s nasiljem, drogom ili kulturom droge, alkoholom, niti biti eksplicitan sadržaj koji opisuje golotinju ili neprimjereno ponašanje prema životinjama ili ljudima.
Svi natjecatelji samim svojim ulaskom u natječaj prihvaćaju Zvijezdina Pravila privatnosti i potvrđuju da su ih pročitali na ovome linku: www.zvijezda.hr/o-nama/pravila-privatnosti

Organizator zadržava pravo izmjene ovih Pravila u bilo kojem trenutku natječaja.

OSOBNI PODACI

Zvijezda plus d.o.o. cijeni  Vašu privatnost i zato su Vaši osobni podaci kod nas pažljivo sačuvani. Osobni podaci su informacije koje Vas identificiraju kao pojedinca i njima se smatraju svi podaci kojima se utvrđuje identitet korisnika (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja, telefon i sl.)

Zaštita Vaših osobnih podataka znači da nikada nećemo zloupotrijebiti Vaše osobne podatke na bilo koji način. Vaš kontakt i osobne podatke nikada nećemo dati trećoj strani.

Zvijezda plus d.o.o. koristit će Vaše osobne podatke isključivo u svrhu ovog nagradnog natječaja.

Podijeli sa drugima:

Pravila nagradnog natječaja “60 godina Zvijezda majoneze”

Priređivač priređuje nagradni natječaj u cilju nacionalne promocije Zvijezda majoneze.

Priređivač nagradnog natječaja:

Zvijezda plus d.o.o., Marijana Čavića 1, 10000 Zagreb (u daljnjem tekstu: “Priređivač”).

Izvršitelj nagradnog natječaja:
Komunikacijski laboratorij d.o.o., Gradišćanska 36, 10000 Zagreb
(u daljnjem tekstu: „Izvršitelj“)

Pravila nagradnog natječaja „60 godina Zvijezda majoneze”
(u daljem tekstu: „Nagradni natječaj“)

Članak 1.

Svrha priređivanja nagradnog natječaja

Priređivač priređuje nagradni natječaj u cilju nacionalne promocije Zvijezda majoneze.  Nagradni natječaj se organizira na nacionalnoj razini. Natječaj ni na koji način nije sponzoriran ili promoviran od strane društvene mreže Facebook niti je povezan s Facebookom.

Članak 2.

Trajanje

Nagradni natječaj traje od 6. 11. 2019. od 00:00 sati do 19. 11. 2019. u 23:59 sati slanjem autorskog recepta u kojem se koristi Zvijezda majoneza i kratkog  motivacijskog pisma koje sadrži do 1800 znakova (s uključenim razmacima) u kojem kandidat opisuje zašto je baš njegov recept  zaslužio titulu najboljeg. Recept i motivacijsko pismo u navedenom periodu šalju se na marketing@zvijezda.hr.

Članak 3.

Pravila nagradnog natječaja

Pravila nagradnog natječaja bit će objavljena na web stranici Zvijezda plus d.o.o. www.zvijezda.hr,   te na Facebook stranici https://www.facebook.com/Zvijezda/?ref=br_rs prije početka nagradnog natječaja.

Članak 4.

Pravo sudjelovanja u nagradnom natječaju

Pravo sudjelovanja u prvom krugu nagradnog natječaja imaju sve punoljetne fizičke osobe s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, osim radnika Priređivača i članova njihovih užih obitelji (roditelji, supružnik, djeca, sestre i braća), niti jedna druga osoba koja je sudjelovala u pripremi ovog nagradnog natječaja, te profesionalni kuhari i slastičari koji su se obučavali i profesionalno usavršavali u kuharstvu ili slastičarstvu ili koji su zaposleni na radnom mjestu kuhara ili slastičara.

Članak 5.

Kako sudjelovati

Natjecatelji mogu sudjelovati na natječaju tako da na mail adresu marketing@zvijezda.hr do 19.11.2019. u 23:59 pošalju prijavu koja sadrži

1) njihovo ime, prezime i kontakt telefon

2) njihov autorski recept u kojem jedan od sastojaka obavezno mora biti Zvijezda majoneza. Recept mora sadržavati popis svih sastojaka, potrebne količine pojedinih sastojka izražene u mjernim jedinicama za masu ili volumen gdje god je to moguće i opis procesa pripreme.

3) fotografiju gotovog jela opisanog u receptu

i

4) motivacijsko pismo do 1800 znakova (s uključenim razmacima) u kojem opisuju zašto je baš njihov recept  zaslužio biti najbolji.

Komunikacija sa sudionicima nagradnog natječaja provodit će se preko mail adrese marketing@zvijezda.hr te po potrebi telefonski.

Prijave ne smiju sadržavati uvredljive, neprikladne i vulgarne sadržaje.

Prijave ne smiju sadržavati recepte, fotografije niti popratna motivacijska pisma koja krše autorska ili druga prava trećih strana.

Sve prijave koje pristignu na natječaj pregledat će se, a oni koje ne budu zadovoljavale pravila bit će diskvalificirane.

Članak 6.

Nagrade

U nagradni fond ulazi:

  1. nagrada – poklon paket Zvijezdinih proizvoda, godišnja zaliha Zvijezda majoneze i podjela pobjedničkog recepta na Zvijezdinim kanalima (web i društvene mreže)
  2. nagrada – poklon paket Zvijezdinih proizvoda

Članak 7.

Proglašenje dobitnika

U ocjenjivanju dobitnika sudjeluje žiri od 3 osobe. Dobitnici se biraju prema kreativnosti recepta i motivacijskog pisma koje pošalju.

Kreativnost recepta ocjenjuje se ocjenama od 1 do 10. Kreativnost motivacijskog pisma ocjenjuje se ocjenama od 1 do 10.

Svi prijavljeni recepti bit će pregledani, a oni važeći i ocijenjeni. Recept čiji zbroj ocjena bude najveći, nagradit će se 1. nagradom, a sljedeća 4 recepta s najvišim zbrojem bodova bit će ocijenjeni 2. nagradom.

U slučaju jednakog broja bodova dviju prijava, ocjenjivat će se i vizualni dojam jela ocjenama od 1 do 10 na temelju poslane fotografije te će boljim smatrati ona prijava koja bude imala veći broj bodova za vizualni dojam.

Članak 8.

Obavijest o dobitku i preuzimanju nagrade

Dobitnik će biti obaviješten na kontakt mail unutar 5 dana od završetka natječaja, a najkasnije 24.11.2019. u 23:59.

Članak 9.

Općenito o nagradama i dobitnicima

Nagradu nije moguće zamijeniti za bilo koju drugu nagradu. Prijenos nagrada na treću osobu nije moguć.

Priređivač nagradnog natječaja pridržava pravo da ne dodijeli nagradu ako se utvrdi da je korisnik u nagradnom natječaju sudjelovao u suprotnosti s pravilima i uvjetima nagradnog natječaja.

Preuzimanje nagrade: Kako bi primili nagradu, dobitnici će Priređivaču poslati potpisanu izjavu prema predlošku Priređivača u kojoj tvrde da nisu profesionalni kuhari ili slastičari te da elementi prijave ne krše ničija autorska ni druga prava. Također će priređivaču  dostaviti sljedeće podatke:  svoje ime, prezime i adresu;  koje će priređivač ustupiti trećoj strani – dostavnoj službi. Temeljem dogovora s dobitnikom dostavna će služba na prijavljenu adresu poslati nagradu, a najkasnije 20 dana od primitka potpisane izjave. Preuzimanjem nagrade prestaju sve obaveze priređivača prema dobitniku.

Članak 10.

Suglasnost s pravilima

Smatra se da sudjelovanjem u nagradnom natječaju sudionik prihvaća ova pravila nagradnog natječaja. Pravila počinju vrijediti nakon što budu objavljena.

Članak 11.

Sudjelovanjem na natječaju prijavljeni neopozivo Priređivaču daju privolu da bez naknade njihovo ime i prezime i/ili prijavljene recepte, tekstove i fotografije vremenski neograničeno dijeli, upotrebljava i na druge načine koristi u reklamne svrhe na području Republike Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine te da zaprimljene recepte može mijenjati, dorađivati i prilagođavati prema svojim potrebama.

Članak 12.

Sudjelovanjem u nagradnom natječaju sudionik također daje suglasnost da priređivač pohrani njegove osobne podatke (ime, prezime, mail adresu i broj telefona) u skladu sa Uredbom o (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća o zatiti pojeninaca u vezi s obradom osobnim podataka od 27. travnja 2016. g. i Zakonom o zaštiti podataka. Podatke će Priređivač podijeliti s Izvršiteljem, a podatke dobitnika nagrada s dostavnom službom koja dostavlja nagrade. Podatke priređivač i izvršitelj čuvaju do trenutka preuzimanja nagrade, nakon čega se podaci brišu iz baza podataka. U slučaju bilo kakvih pitanja vezano za obradu osobnih podataka i ostvarenje prava, možete se obratiti službeniku za zaštitu podataka putem kontakta e-mail adrese: szp@zvijezda.hr .

Priređivač će poduzeti sve razumno potrebne mjere da bi osigurao da se osobni podaci sudionika u nagradnoj igri obrađuju i koriste na siguran način i u suglasnosti s primjenjivim zakonodavstvom.

Članak 13.

Priređivač zadržava pravo otkazati, prekinuti ili staviti u stanje mirovanja nagradni natječaj u slučaju više sile, manipulacije, neovlaštenog zahvata, prijevare, tehničkog kvara, ljudske pogreške koja je izvan kontrole priređivača, ako je time ugroženo upravljanje, sigurnost, pravičnost, etičnost ili ispravna provedba nagradnog natječaja. Priređivač ima pravo promijeniti pravila za vrijeme trajanja natječaja.

Članak 14.

Sve pritužbe i reklamacije rješava Priređivač. U slučaju osnovanih pritužbi Priređivač se obvezuje u što kraćem vremenu ispraviti nedostatke i o tome obavijestiti sudionika odnosno ako je to potrebno i ostale sudionike.

U slučaju spora između Priređivača i sudionika ove nagradne igre nadležan je Općinski građanski sud u Zagrebu.

Podijeli sa drugima: