[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]
Upute za pripremu:
Sve sastojke za biskvit pomiješajte mikserom u jednoj posudi. Ostavite smjesu da odstoji 20-ak minuta. Pećnicu upalite na 180 C i ostavite da se grije.
Manji kalup, dimenzija otprilike 20*35 cm namastite i pospite grizom. Smjesu izlijte u kalup, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 45 minuta.
Pripremite glazuru tako da sve sastojke otopite na pari ili u mikrovalnoj.
Vrući kolač prelijte pripremljenom glazurom, ohladite i poslužite. Kolač poslužite sa šlagom ili bobičastim voćem.
[/vc_column_text][/vc_column]
Sastojci za kolač (šalica od 2.5 dcl):
- 500 ml tekućeg jogurta
- 1 šalica ulja
- 2 šalice griza
- 2 šalice šećera
- 4 žlice kakaa
- 2 žličice sode
- 1 žličica vanilin šećera
- 2 žličice sode bikarbone
Sastojci za glazuru:
- 10 žlica mlijeka
- 1 vanil šećer
- 100 g tamne čokolade
- 1 velika žlica kakaa
- 50 g Zvijezda stolnog