[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]
Recept je osmislila i napravila kolač:
Pastry chef ANJA MIHALIĆ
[/cmsms_text][cmsms_divider width=”long” height=”1″ style=”solid” position=”center” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″][cmsms_text animation_delay=”0″]
Upute za pripremu:
Biskvit
Pećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za tortu premažite maslacem i posipajte brašnom.
Pjenasto izmiksajte jaja sa smeđim šećerom pa dodajte majonezu i ulje. Brašno pomiješajte sa cimetom, soli , praškom za pecivo i sodom bikarbonom, prosijte i dodajte smjesi. Na kraju umiješajte naribanu mrkvu i mljevene bademe.
Smjesu izlijte u kalup i ravnomjerno rasporedite. Pecite 25-30 min. na 170°C (provjeriti čačkalicom, ako izađe čista kolač je gotov). Izvadite da se ohladi. Kada je biskvit ohlađen pažljivo ga izrežite rebrastim nožem po sredini.
Krema
Krem sir,mascarpone, šećer i vanili šečer izmiksajte u jednoličnu smjesu.
U to ulijte vrhnje za šlag pa sve zajedno izmiksajte dok ne postane lijepa, gusta krema. Ohladite do korištenja.
Na prvi dio biskvita stavite pola kreme od sira, zatim drugi dio biskvita i ostatak kreme. Tortu po želji ukrasiti bademima.
[/vc_column_text][/vc_column]
Sastojci:
Za biskvit:
- 300 g mrkve oguljene i naribane na sitno
- 100 g mljevenih badema
- 200 g glatkog brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 i ½ žličica praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 170 g smeđeg šećera
- 1 žličica cimeta
- 4 jaja
- 180 ml ulja
- 40g majoneze
- 1 kom vanili šećera
Krema:
- 250 g krem sira
- 200 ml vrhnja za šlag
- 100 g mascarponea
- 1 kom vanili šećer
- 100 g šećera u prahu
- Sok od pola limuna