Torta od mrkve i sira

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Recept je osmislila  i napravila kolač:

Pastry chef  ANJA MIHALIĆ

[/cmsms_text][cmsms_divider width=”long” height=”1″ style=”solid” position=”center” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Biskvit

Pećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za tortu premažite maslacem i posipajte brašnom.

Pjenasto izmiksajte jaja sa smeđim šećerom pa dodajte majonezu i ulje. Brašno pomiješajte sa cimetom, soli , praškom za pecivo i sodom bikarbonom, prosijte i dodajte smjesi. Na kraju umiješajte naribanu mrkvu i mljevene bademe.

Smjesu izlijte u kalup i ravnomjerno rasporedite. Pecite 25-30 min. na 170°C (provjeriti čačkalicom, ako izađe čista kolač je gotov). Izvadite da se ohladi. Kada je biskvit ohlađen pažljivo ga izrežite rebrastim nožem po sredini.

Krema

Krem sir,mascarpone, šećer i vanili šečer izmiksajte u jednoličnu smjesu.

U to ulijte vrhnje za šlag pa sve zajedno izmiksajte dok ne postane lijepa, gusta krema. Ohladite do korištenja.

Na prvi dio biskvita stavite  pola kreme od sira, zatim drugi dio biskvita i ostatak kreme. Tortu po želji ukrasiti bademima.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

Za biskvit:

  • 300 g mrkve oguljene i naribane na sitno
  • 100 g mljevenih badema
  • 200 g glatkog brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 i ½ žličica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 170 g smeđeg šećera
  • 1 žličica cimeta
  • 4 jaja
  • 180 ml ulja
  • 40g majoneze
  • 1 kom vanili šećera

Krema:

  • 250 g krem sira
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 100 g mascarponea
  • 1 kom vanili šećer
  • 100 g šećera u prahu
  • Sok od pola limuna
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci