Priprema
Izmiksati Zvijezda stolni s maslacem i šećerom, dodavati jedno po jedno jaje i miješati dok smjesa ne postane glatka, a zatim u nju ručno umiješati ostale sastojke. Peći 20 – 25 minuta u namašćenom limu na 180 – 200 stupnjeva. Za glazuru ulupati bjelanca sa šećerom u prahu i limunovim sokom te preliti kolač. Prije posluživanja kolač ukrasiti svježim bobicama ribiza i borovim grančicama.
Sastojci
- 25 dag Zvijezda stolni s maslacem
- 10 dag šećera
- 3 jaja
- 25 dag krupno narezane čokolade
- 25 dag krupno narezanih oraha
- 25 dag glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica cimeta
Glazura:
- 2 bjelanca
- 30 dag šećera u prahu
- tri kapi soka od limuna