Priprema
Grožđice očistiti i namočiti u mlaku vodu. Kandirane višnje i suhe marelice narezati na sitne komade i umočiti ih u rum. Zvijezda stolni s aromom vanilije izraditi sa šećerom u prahu, postupno dodavati jaja i tući dok smjesa ne postane glatka. Tada dodati brašno s praškom za pecivo, a na kraju ocijeđene kandirane višnje, marelice, grožđice i orahe. Gotovu smjesu uliti u nauljeni duguljasti rebrasti kalup. Peći na 180 stupnjeva oko 80 minuta.
Sastojci
- 4 jaja
- 15 dag Zvijezda stolni s aromom vanilije
- 13 dag šećera u prahu
- 35 dag glatkog brašna
- 20 dag svijetlih i 20 dag tamnih grožđica
- 20 dag kandiranih višanja
- 10 dag suhih marelica
- 10 dag sjeckanih oraha
- 1/2 praška za pecivo
- 1 dl ruma