Božićna torta od prhkog tijesta

Priprema

Zvijezda stolni s maslacem narezati na listiće, dodati žumanca i šećer u prahu i dobro izmiksati. Zatim dodati brašno, lješnjake i začine i umijesiti tijesto te ga ostaviti pola sata u hladnjaku. Dvije trećine tijesta izvaljati u veličini kalupa za tortu promjera 24 cm i debljine oko 2 mm. Dodati marmeladu od malina, a od ostatka tijesta napraviti trake i njima prekriti tortu, premazati ih umućenim jajem i peći na 180 stupnjeva 30 – 40 minuta.

Sastojci

  • 30 dag glatkog brašna
  • 25 dag prženih i mljevenih lješnjaka
  • 20 dag šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • žličica cimeta
  • limunova korica
  • 25 dag Zvijezda stolni s maslacem
  • 4 žumanca
  • 30 do 40 dag marmelade od malina (ili marmelade po želji)
Podijeli sa drugima:
Povezani članci