Priprema
Zvijezda stolni s maslacem narezati na listiće, dodati žumanca i šećer u prahu i dobro izmiksati. Zatim dodati brašno, lješnjake i začine i umijesiti tijesto te ga ostaviti pola sata u hladnjaku. Dvije trećine tijesta izvaljati u veličini kalupa za tortu promjera 24 cm i debljine oko 2 mm. Dodati marmeladu od malina, a od ostatka tijesta napraviti trake i njima prekriti tortu, premazati ih umućenim jajem i peći na 180 stupnjeva 30 – 40 minuta.
Sastojci
- 30 dag glatkog brašna
- 25 dag prženih i mljevenih lješnjaka
- 20 dag šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- žličica cimeta
- limunova korica
- 25 dag Zvijezda stolni s maslacem
- 4 žumanca
- 30 do 40 dag marmelade od malina (ili marmelade po želji)