Priprema
Ako ste ljubitelji pikantnog okusa, ova juha će vam biti prava poslastica. Potječe iz Meksika, a bogatstvom okusa će zadovoljiti i najzahtjevnijeg gurmana. Nakon što ste stavili dinstati luk, dodajte Zvijezda pasiranu rajčicu i začine po želji (celer, papričicu) te kuhajte 10 minuta. Po potrebi dodajte papra i soli. Dodajte još prepečene kockice kruha. Za jaču aromu propirjajte feferon s nasjeckanim lukom i dodajte na narezanu zelenu papriku. Kiselo vrhnje dodajte prilikom posluživanja.
Sastojci
- 1 l Zvijezda pasirane rajčice
- 2 žlice Zvijezda ekstra
- djevičanskog maslinovog ulja
- 1 glavica mladog luka
- 1 grančica celerova lista
- 1 zelena paprika
- 1/2-1 feferona ili ljute papričice
- malo soli i papra
- 200 ml kiselog vrhnja
- prepečene kockice kruha