Priprema
- U zdjeli pomiješaj obje vrste brašna i sol. Dodaj suhi kvasac pa još jednom dobro promiješaj.
- Napravi udubinu u sredini tijesta pa u nju dodaj maslinovo ulje i vodu. Sve miješaj žlicom kako bi se sastojci povezali, a kada više ne možeš miješati žilicom kreni rukama mijesiti tijesto. Tijesto mijesi dugo i energično kako bi postalo glatko i podatno.
- Zamiješeno tijesto sada prebaci u čistu posudu, premaži ga s malo ulja i prekrij ga prozirnom folijom. Ostavi ga na toplom mjestu da se udvostruči, oko dva sata.
- Podignuto tijesto prebaci na radnu plohu, kratko ga premijesi pa ga podijeli na šest jednakih dijelova za male pizze.
- Pećnicu zagrij na 220 stupnjeva, a veliki lim za pečenje obloži papirom za pečenje.
- Svaki dio tijesta razvaljaj valjkom u tanki disk ili mini pizze, pa ih prebaci na pripremljeni lim za pečenje.
- Premaži svaku pizzu žlicom ketchupa, posipaj ih origanom i ribanim sirom. Na kraju na svaku složi narezano povrće.
- Poškropi sve s malo maslinovog ulja i peci ih u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva, 10 – 15 minuta, ili dok se lijepo ne zarumene.
- Pečene pizze izvadi iz pećnice i odmah posluži.
Sastojci za tijesto:
- 350 g glatkog brašna
- 150 g integralnog pirovog brašna
- 8 g soli
- 4 g suhog kvasca
- 2 žlice maslinovog ulja
- 250 ml vode sobne temperature
Sastojci za nadjev:
- 200 ml Zvijezda Ketchupa Kids
- 1 žličica origana
- 100 g cheddar sira, naribanog
- 200 g šarenih cherry rajčica, prepolovljenih
- 1 zelena paprika, narezana na trakice
- 1 mala glavica ljubičastog luka, narezana na trakice
- 100 g kukuruza
- crne masline
- malo maslinovog ulja
- svježi bosiljak