Lagani ljetni coleslaw

Priprema

Kupus narežite na tanko ili ga naribajte na mandolinu, mladi luk narežite na kolutiće, a celer na ploškice. Mrkvu ogulite i naribajte ju na grubljem dijelu ribeža. Sve stavite u veću zdjelu i dobro izmiješajte.

Posolite, popaprite, dodajte jabučni ocat ili limunov sok pa opet izmiješajte. Na kraju umiješajte majonezu, stavite u hladnjak i dobro ohladite.

Poslužite uz meso s roštilja ili kao dodatak burgerima i sendvičima.

Recept by: Sandra Rončević

Sastojci (za 4 osobe):

  • 2 vrećice Zvijezda Light majoneze
  • ½ glavice manjeg zelenog kupusa
  • ½ glavice manje crvenog kupusa
  • 1 veća mrkva
  • 2 stapke salatnog celera
  • 2-3 kom mladog luka
  • 2-3 žlice jabučnog octa ili limunovog soka
  • 2-3 prstohvata soli
  • 2 prstohvata papra
Podijeli sa drugima:
Povezani članci