[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]
Priprema: U lonac stavite vodu, kad voda zakuha u nju žlicom pažljivo spustite jedno po jedno jaje i kuhajte točno 8 minuta (za tvrđe kuhana jaja kuhajte 10 minuta). Ohladite u hladnoj vodi pa ogulite. Svako jaje prerežite po pola pa 4 polovice usitnite nožem, a ostatak ostavite cijelo.
Krumpir operite pa ga bez guljenja i rezanja stavite u lonac, prelijte hladnom vodom i stavite kuhati. Kad zakuha, malo posolite i kuhajte 20-25 minuta. Ohladite, ogulite i narežite na veće kocke.
Krastavčiće narežite na sitno, ljubičasti luk na tanke ploškice.
U narezani krumpir dodajte usitnjena jaja, narezane krastavce i luk, malo posolite, dodajte jabučni ocat pa izmiješajte. Potom dodajte majonezu pa još jednom pažljivo izmiješajte. Dodajte preostala jaja, sve lagano popaprite i pokapajte maslinovim uljem i odmah poslužite.
[/cmsms_text][cmsms_image align=”center” animation_delay=”0″]11019|https://zvijezda.hr/wp-content/uploads/2022/07/salata-od-mladog-krumpira-a.jpg|full[/cmsms_image][/cmsms_column][cmsms_column data_width=”1/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]
Sastojci (za 4 osobe):
- 1 kg mladih krumpira
- 100 g Zvijezda Delikates majoneze
- 4 jaja
- 6-7 kiselih krastavčića
- 1 manji ljubičasti luk
- 2 žlice jabučnog octa
- 3 prstohvata soli
- malo papra
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]