Salata od mladog krumpira, jaja i kiselih krastavčića

Salata od mladog krumpira, jaja i kiselih krastavčića

Priprema: U lonac stavite vodu, kad voda zakuha u nju žlicom pažljivo spustite jedno po jedno jaje i kuhajte točno 8 minuta (za tvrđe kuhana jaja kuhajte 10 minuta). Ohladite u hladnoj vodi pa ogulite. Svako jaje prerežite po pola pa 4 polovice usitnite nožem, a ostatak ostavite cijelo.

Krumpir operite pa ga bez guljenja i rezanja stavite u lonac, prelijte hladnom vodom i stavite kuhati. Kad zakuha, malo posolite i kuhajte 20-25 minuta. Ohladite, ogulite i narežite na veće kocke.

Krastavčiće narežite na sitno, ljubičasti luk na tanke ploškice.

U narezani krumpir dodajte usitnjena jaja, narezane krastavce i luk, malo posolite, dodajte jabučni ocat pa izmiješajte. Potom dodajte majonezu pa još jednom pažljivo izmiješajte. Dodajte preostala jaja, sve lagano popaprite i pokapajte maslinovim uljem i odmah poslužite.

 

Sastojci (za 4 osobe):

  • 1 kg mladih krumpira
  • 100 g Zvijezda Delikates majoneze
  • 4 jaja
  • 6-7 kiselih krastavčića
  • 1 manji ljubičasti luk
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 3 prstohvata soli
  • malo papra