Meksički zapečeni kukuruz

Meksički zapečeni kukuruz

Priprema: Ako koristite kukuruz iz konzerve, najprije ga dobro ocijedite. Kukuruz stavite u zdjelu. Mladi luk narežite na sitnije i dodajte kukuruzu, posolite, popaprite pa izmiješajte. Dodajte majonezu i ribani sir pa još jednom izmiješajte.

Prebacite u posudu za pečenje, pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 15 minuta. Potom odstranite foliju i pecite dodatnih 20 minuta.

Poslužite toplo kao prilog mesnim jelima ili kao nadjev za bruschette.

 

Sastojci (za 4 osobe):

  • 500 g ocijeđenog kukuruza iz konzerve ili svježeg kukuruza
  • 2 komada mladog luka
  • 1 vrećica Zvijezda Čili majoneze
  • 100 g ribanog grana padano sira
  • 2 prstohvata soli
  • 1 prstohvata papra