Punjeni krumpir

Krumpir dobro operite, prelijte uljem i pecite ga u pećnici neoguljenog, s korom.

Kada se ispeče, prerežite ga na pola, pri tome pazeći da ostane povezan koricom.

Vilicom izdubite sredinu, ostavljajući jedan dio sredine u posudu. Na krumpir dodajte sol, papar i ulje, a u izvađenu sredinu dodajte preprženu slaninu i naribani Cheddar sir.

Napunite tom smjesom krumpir i pospite ga parmezanom, pa pecite još desetak minuta, dok se sir ne otopi.

Vruće krumpire na kraju zalijte Jogurt majonezom i pospite mladim lukom i slaninom.

Sastojci:

  • 4 krumpira
  • 100 g slanine
  • 2 do 3 žlice parmezana
  • 200 g naribanog Cheddar sira
  • 1 mladi luk
  • malo soli
  • malo papra
  • malo slatke mljevene paprike
  • nekoliko žlica ulja
  • Jogurt majoneza
Podijeli sa drugima:
Povezani članci