Krumpir dobro operite, prelijte uljem i pecite ga u pećnici neoguljenog, s korom.
Kada se ispeče, prerežite ga na pola, pri tome pazeći da ostane povezan koricom.
Vilicom izdubite sredinu, ostavljajući jedan dio sredine u posudu. Na krumpir dodajte sol, papar i ulje, a u izvađenu sredinu dodajte preprženu slaninu i naribani Cheddar sir.
Napunite tom smjesom krumpir i pospite ga parmezanom, pa pecite još desetak minuta, dok se sir ne otopi.
Vruće krumpire na kraju zalijte Jogurt majonezom i pospite mladim lukom i slaninom.
Sastojci:
- 4 krumpira
- 100 g slanine
- 2 do 3 žlice parmezana
- 200 g naribanog Cheddar sira
- 1 mladi luk
- malo soli
- malo papra
- malo slatke mljevene paprike
- nekoliko žlica ulja
- Jogurt majoneza