Omegol namaz s lanom

Prozračni Omegol namaz s lanom u sebi sadrži repičino ulje bogato omega-3 masnim kiselinama. Pogodan je i za sve koji ne podnose gluten jer u svom sastavu prirodno ne sadrži gluten. Omegol namaz s lanom preporučuje se svima koji brinu o svom zdravlju i žele prehranu upotpuniti namirnicama visoke kvalitete.

Omegol se preporučuje svima koji brinu o svom zdravlju i žele prehranu upotpuniti namirnicama visoke kvalitete. Omegol s lanom sadrži i repičino ulje koje prirodno sadrži omega 3 masne kiseline i vitamin E.

Sjemenke lana i prosa prirodan su izvor vlakana potrebnih ljudskom tijelu

Za sve koji brinu o zdravlju lanene sjemenke su odličan izbor. One su važan biljni izvor blagotvorne omega-3 masne kiseline pod nazivom alfa-linolenska kiselina (ALA) koja doprinosi održavanju normalne razine kolesterola u krvi ukoliko se unosi u količini od 2 g dnevno. U tradicionalnoj kuhinji i pučkoj medicini sjemenke lana uvijek su bile prepoznate kao hrana koja pozitivno djeluje na ljudski organizam. Sadrže vitamin B6, folnu kiselinu, magnezij, željezo i kalcij.

U Omegolu, uz lan se nalazi i proso. Danas je proso sve važnija namirnica pogotovo u prehrani osoba koje ne podnose gluten. U Srednjem vijeku, prije nego što je Europa „upoznala“ krumpir i kukuruz, proso je bila jedna od osnovnih namirnica za prehranjivanje stanovništva. Proso sadrži vitamin B1, B3, B6 i folnu kiselinu te magnezij i bakar.

Nezasićene masne kiseline iz margarina važne za zdravlje

Omegol namaz je bogat nezasićenim masnim kiselinama, a proizvodi se od pomno odabranih sirovina visoke kvalitete. Masnoće iz namaza od velike su važnosti za normalno funkcioniranje organizma, jer su izvor energije, sastavni dio staničnih membrana, te omogućuju prijenos i apsorpciju vitamina topivih u mastima, a hrani daju bolji okus, strukturu i aromu. Uz to su izvor esencijalnih masnih kiselina koje organizam ne može sam stvoriti, nego ih mora dobiti putem hrane.

Podijeli sa drugima:
Povezani članci