Široke kulinarske primjene, jaja su daleko najkorištenija namirnica u većini kuhinja zbog svoje nezahtjevnosti pripreme.

Jaje ne smijete prekuhavati, već nakon što voda zakipi, odmaknuti posudu s vatrom i ostaviti 3 minute za jaje “u meko” ili 10 minuta za tvrdo kuhano. Drugi način je da u hladnu vodu ubacite jaje i zajedno kuhate točno 3 minute ili 5 minuta za postizanje željene gustoće žumanjka.
Ideje za posluživanje jaja
Nakon utvrđivanja gradiva osnovnih zakonitosti kuhanja jaja, vrijeme je da se posvetimo posluživanju uz čiju će pomoć vaš uskrsni stol zablistati u punom smislu. Ljubitelji tradicije ili pobornici moderne kuhinje, s jajima neće pogriješiti, poslužili ih s mladim lukom ili s različitim punjenjima.

Zašto ne biste pripremili bogatu uskrsnu salatu od svježih proljetnih namirnica? Spojite jaja s rotkvicom i mladim lukom u osvježavajuću salatu. Osim što ćete dobiti konkretan obrok, uspješno ćete se riješiti svih uskrsnih ostataka spajanjem u salatu. Slobodno dodajte kuhane šunke, jabučnog octa i senfa, a hrabriji neka posegnu za hren umakom. Kombinacija je mnogo, samo se trebate odvažiti. Inspirirajte se našim prijedlozima i okusite sve divote uskrsnog blagovanja u krugu najbližih.

 
			
