Priprema tijesta:
Zvijezda s maslacem sobne temperature miješati sa šećerom u prahu, jajem i limunovom koricom dok se ne dobije glatka smjesa. Dodati prosijano brašno i naglo zamijesiti tijesto koje mora počivati oko 30 minuta. Zatim ga razvaljati, stavljati u kalupe za košarice te peći 10 – 15 minuta na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici.
Priprema nadjeva:
Želatinu namočiti u hladnu vodu da omekša. Maline prokuhati s malo vode te propasirati štapnim mikserom. Dodati omekšanu želatinu, otopljenu bijelu čokoladu te tučeno slatko vrhnje. Kremom puniti košarice i ukrasiti svježim malinama.
Sastojci:
Tijesto:
- 15 dag glatkog brašna
- 5 dag šećera u prahu
- 10 dag Zvijezda s maslacem
- 5 dag lješnjaka
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- 1 limun
Nadjev:
- 20 dag malina
- 5 dag želatine u listićima
- 2 dl vrhnja Zvijezda šlag
- 20 dag bijele čokolade
Ukrašavanje:
- Svježe maline