Jednostavan trik za najhrskavije pržene krumpiriće

Jednostavan trik za najhrskavije pržene krumpiriće

Trik kojeg će zavoljeti svi obožavatelji hrskavih prženih krumpirića

Jedan je od najčešćih dodataka brzoj prehrani, jednostavno ga je pripremiti, a uz dodatak različitih umaka prilagođava se svačijem ukusu. Najbolji je kada je još vruć i po mogućnosti hrskav, a da bi bio takav potrebno je primijeniti jedan jednostavan trik.

Dvostruko prženje

Za najhrskavije pržene krumpiriće potrebno je ispržiti ih dva puta – prvi put na nižoj temperaturi i drugi put na višoj.

Prilikom prženja uzmite veliki lonac i napunite ga do pola suncokretovim uljem. Ulje zatim zagrijte na temperaturu od 150 ºC te u njega ubacite narezane krumpiriće. Pržite ih otprilike 7 min i potom izvadite, ocijedite i ostavite otprilike 15 min da se ohlade.

Ulje ponovno zagrijte – ovaj put na 200 ºC i u njega ponovno stavite krumpiriće. Tako ih pržite nekoliko minuta koliko je potrebno za poprime zlatno – smeđu boju.06-ketchupi-blagi-ketchup

Nakon što ih izvadite, krumpiriće obilato pospite soli, poslužite uz svoj najdraži umak i uživajte.

Dobar tek!

Još nekoliko korisnih savjeta za pripremu prženih krumpirića:

  • Najbolji krumpir za pripremu prženih krumpirića je onaj crvenkaste kože zbog svoje optimalne razine škroba.
  • Prije prženja narezane krumpiriće stavite u hladnu vodu i ohladite u hladnjaku oko 30 min. Ovo radimo kako bi se unutrašnjost krumpirića ohladila koliko i vanjski dio i omogućila ravnomjerno prženje.
  • U vodu možete dodati malo limunovog soka jer će on spriječiti oksidaciju krumpira zbog koje on počinje crniti nakon guljenja.
  • Prije prženja krumpiriće dobro osušite jer se voda i ulje nikako ne slažu
  • Krumpiriće nikada ne miješajte dok se prže