Jednostavan trik za najhrskavije pržene krumpiriće

Trik kojeg će zavoljeti svi obožavatelji hrskavih prženih krumpirića

Jedan je od najčešćih dodataka brzoj prehrani, jednostavno ga je pripremiti, a uz dodatak različitih umaka prilagođava se svačijem ukusu. Najbolji je kada je još vruć i po mogućnosti hrskav, a da bi bio takav potrebno je primijeniti jedan jednostavan trik.

Dvostruko prženje

Za najhrskavije pržene krumpiriće potrebno je ispržiti ih dva puta – prvi put na nižoj temperaturi i drugi put na višoj.

Prilikom prženja uzmite veliki lonac i napunite ga do pola suncokretovim uljem. Ulje zatim zagrijte na temperaturu od 150 ºC te u njega ubacite narezane krumpiriće. Pržite ih otprilike 7 min i potom izvadite, ocijedite i ostavite otprilike 15 min da se ohlade.

Ulje ponovno zagrijte – ovaj put na 200 ºC i u njega ponovno stavite krumpiriće. Tako ih pržite nekoliko minuta koliko je potrebno za poprime zlatno – smeđu boju.06-ketchupi-blagi-ketchup

Nakon što ih izvadite, krumpiriće obilato pospite soli, poslužite uz svoj najdraži umak i uživajte.

Dobar tek!

Još nekoliko korisnih savjeta za pripremu prženih krumpirića:

  • Najbolji krumpir za pripremu prženih krumpirića je onaj crvenkaste kože zbog svoje optimalne razine škroba.
  • Prije prženja narezane krumpiriće stavite u hladnu vodu i ohladite u hladnjaku oko 30 min. Ovo radimo kako bi se unutrašnjost krumpirića ohladila koliko i vanjski dio i omogućila ravnomjerno prženje.
  • U vodu možete dodati malo limunovog soka jer će on spriječiti oksidaciju krumpira zbog koje on počinje crniti nakon guljenja.
  • Prije prženja krumpiriće dobro osušite jer se voda i ulje nikako ne slažu
  • Krumpiriće nikada ne miješajte dok se prže
Podijeli sa drugima:
Povezani članci