U periodu od 9.10.2015. na policama omiljene trgovine pronađite crveno žutu Zvijezda kombinaciju.
Kada pronađete crveno žutu-kutiju, brzo je ugrabite jer je riječ o ograničenoj količini majoneze i ketchupa s praktičnim poklonom – nožem za ljuštenje!
Ovaj poklon idealan je za sve koji vole domaći pommes frites, no ne žele gubiti vrijeme na pripremu osnovnog sastojka, krumpirića.
Zato, nož za ljuštenje u ruke kako bi što prije omiljeno jelo umočili u jedan od ova dva popularna umaka!
Prijedlog omiljenog jela na novi način:
Krumpirići na belgijski način
Za 6 porcija
Od pripreme do posluživanja: 30 min
Sastojci:
- Sol, prema ukusu
- 6 krumpira (najbolje većih)
- 1l ulja za višestruko prženje
- 150 g Zvijezda delikates majoneze
- 1 čajna žlicica curry začina
- ¼ lagano nasjeckanog luka
- 150 g Zvijezda blagog ketchupa
Upute za pripremu:
- Ogulite koru sa svih krumpira koristeći nož za ljuštenje. Očišćene krumpire izrežite na jednake kriške dužine prsta.
- U duboki lonac ulijte ulje i grijte ga na srednje jakoj vatri.
- Kriške krumpira polagano ubacujte u lonac. Pržite ih dok poprime zlatnožutu boju (cca 5 – 6 min). Kada sve krumpiriće ispržite, izvadite ih iz ulja i položite na tanjur na kojeg ste prije stavili papirnati ručnik.
- Dok se krumpirići prže, pripremite umak od ketchupa, majoneze i curryja. Istovremeno miješajte majonezu, curry i nasjeckani luk, a na kraju ubacite i ketchup. Sve sastojke miješajte dok se masa ne ujedini.
- Pojačajte vatru na višu jačinu i po drugi put ubacite krumpiriće natrag u ulje za prženje na 2 minute. Nakon toga ih izvadite, polegnite na papirnati ručnik, trebali bi biti hrskavi.
- Prebacite krumpiriće u veliku zdjelu i posolite prema želji.
- Poslužite umak uz krumpiriće i uživajte u jelu!