Znate li što sve može majoneza?

Znate li koji je to slavni umak koji je „rođen“ u francuskoj kuhinji, a danas je sveprisutan i dostupan svima nama u bezbroj kombinacija?

Ok, već i ptice na grani znaju da je majoneza neizostavni dodatak u sendvičima i salatama. No, znate li da ju možete koristiti i u osobnoj njezi?

Osnovni sastojci Zvijezda majoneze su svježi žumanjci, suncokretovo ulje, ocat ili limunov sok, senf…, a svi navedeni sastojci bogati su visoko vrijednim lipidima, prirodnim lecitinima i organskim kiselinama te flavonoidima i vitaminom C koji izrazito doprinose zdravlju i njezi kože, kose i noktiju.
U nastavku vam donosimo par savjeta kako Zvijezda majonezu možete vrlo efikasno iskoristiti kao prirodnu kozmetiku u osobnoj njezi.

1. Uklanjanje žvakaće gume iz kosemajoneza-delikates-majoneza-630g

Majonezom možete lako ukloniti žvakaću gumu iz kose. Zapetljani čvor obilno namažite majonezom i ostavite par minuta dok njezin sastav ne prodre do vlasi. Potom nježno, gustim češljem uklonite žvakaću.

2. Priprema za manikuru

Prije manikure, prste umočite u posudicu s majonezom, te ih zadržite oko pet minuta kako bi nokti i kožica omekšali. Sastav majoneze sprječava i nastanak zanoktica te ubrzava njihovo zacjeljivanje. Nekoliko puta tjedno na ruke nanesite majonezu i pričekajte da je koža upije. Ako želite neutralizirati miris majoneze, ruke isperite u jabučnom octu.

3. Vraćanje sjaja kosi

Ako suhoj i oštećenoj kosi želite na jeftin i prirodan način vratiti sjaj, dok je kosa još vlažna, umasirajte majonezu na ispucale vrhove. Ostavite da djeluje 10-15 minuta, a onda kosu ponovno operite neutralnim šamponom i isperite.

4. Maska za lice

Majoneza je učinkovita kao maska za lice, posebno za suhu kožu. Ulje i jaja koje sadrži odlično hrane kožu, a kiselina stimulira obnovu stanica kože pa služi kao piling. Nanesite majonezu na lice i ostavite da tako odstoji 20 minuta, a zatim ju isperite.

Podijeli sa drugima:
Povezani članci