Torta sa malinama i bijelom čokoladom

Zvijezda je izdvojila 20 lipa za svaku kupljenu bocu suncokretovog ulja s limitiranom etiketom.
Vrijeme pripreme: 20 min

Priprema

1. Keks izmrviti, dodati otopljen Zvijezda stolni i bademe, utisnuti u pleh za pečenje (26 cm), dobro pritisnuti.
2. Čokoladu otopiti i ohladiti. Ostrugati štapić vanilije i dodati sve ostale sastojke pa izmiješati mikserom. Na kraju dodati otopljenu čokoladu pa sve sjediniti.
3. Polovinu ove smjese sipati u pleh za pečenje pa dodati pola žlice marmelade mjestimično po kolaču, preliti drugu polovinu smjese i na kraju dodati ostatak marmelade po istom postupku.
4. U prethodno zagrijanoj pećnici peći kolač 45 minuta na 175°.

Sastojci

  • 200 g keksa petit beure ili slično
  • 80 g Zvijezda stolnog
  • 30 g mljevenih badema
  • 125 g bijele čokolade
  • 1 štapić vanilije
  • 80 g šećera
  • 875 g svježeg sira (Philadelphia light)
  • 4 jaja
  • 3 žlice brašna
  • nekoliko kapi arome od badema
  • 150 g marmelade od malina
Podijeli sa drugima:
Povezani članci