Torta od mrkve

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Priprema:

Biskvit

  1. Brašno pomiješati sa praškom za pecivo i šećerom.
  2. Miksajući dodavati ulje i jedno po jedno jaje.
  3. Dodati naribanu mrkvu i nasjeckane orahe. Sve skupa miksati laganom brzinom miksera dok se sastojci ne sjedine.
  4. Tijesto podijeliti na dva jednaka dijela. Prvi dio uiti u pravokutni lim za pečenje, prethodno obložen papirom za pečenje.
  5. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva 45 minuta. Postupak ponoviti sa drugom polovicom biskvita.

Krema

  1. Zvijezda stolni sobne temperature izmiksati sa krem sirem.
  2. Dodati kiselo vrhnje, šećer u prahu, ekstrakt vanilije, sok od naranče i ribanu koricu naranče. Sve dobro izmiješati.
  3. Ohlađeni biskvit premazati sa 2/3 kreme. Poklopiti drugim biskvitom, premazati ostatkom kreme.
  4. Ukrasiti prema želji i ostaviti u hladnjaku nekoliko sati.

[/cmsms_text][cmsms_image align=”center” animation_delay=”0″]11578|https://zvijezda.hr/wp-content/uploads/2023/03/Torta_od_mrkve_1.jpg|full[/cmsms_image][/cmsms_column][cmsms_column data_width=”1/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Sastojci:

Biskvit

  • 250g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g šećera
  • 250 ml Zvijezda suncokretovog ulja
  • 4 jaja
  • 100 g oraha
  • 500 g mrkve

Krema

  • 250 g Zvijezda stolnog
  • 500 g krem sira
  • 400 g punomasnog kiselog vrhnja
  • 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
  • 220 g šećera u prahu
  • 1 naranča

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci