Torta od čokolade i kestena

Upute za pripremu:

Priprema smjese:

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva Celzija. U međuvremenu odvojiti bjelanjke od žumanjka i u posebnoj posudi bjelanjke sa prstohvatom soli umutite u čvrsti snijeg. U drugoj posudi umutite žumanjke, kesten pire sobne temperature i Zvijezda stolni s maslacem također sobne temperature. U smjesu lagano dodati polovinu snijega od bjelanjka , rum i rastopljenu čokoladu. Sve dobro izmiksati i na kraju u smjesu dodati ostatak snijega. Dobro izmiješati (ne miksati).

Kalup za torte premazati sa Zvijezda stolni s maslacem i pobrašniti te uliti smjesu. Peći tortu otprilike 40 – 60 minuta. Torta mora ostati nešto mekanija u sredini. Ohladiti tortu.

Priprema preljeva:

Otopiti čokoladu na pari, dodati Zvijezda šlag i ekstrakt vanilije i sve miješati dok preljev ne poprimi ujednačenu smeđu boju te ga vrućeg preliti na ohlađenu tortu.

Ukrasite prema želji.

Sastojci:

Biskvit:

  • 225g tamne čokolade
  • 6 jaja
  • Prstohvat soli
  • 125g Zvijezda stolni s maslacem
  • 500g kesten pirea (zamrznut ili svjež)
  • 2 žlice ruma

Preljev:

  • 100g tamne čokolade
  • 2,5 dl Zvijezda šlag
  • 1-2 kapljice ekstrakta vanilije
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci