Upute za pripremu:
Priprema smjese:
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva Celzija. U međuvremenu odvojiti bjelanjke od žumanjka i u posebnoj posudi bjelanjke sa prstohvatom soli umutite u čvrsti snijeg. U drugoj posudi umutite žumanjke, kesten pire sobne temperature i Zvijezda stolni s maslacem također sobne temperature. U smjesu lagano dodati polovinu snijega od bjelanjka , rum i rastopljenu čokoladu. Sve dobro izmiksati i na kraju u smjesu dodati ostatak snijega. Dobro izmiješati (ne miksati).
Kalup za torte premazati sa Zvijezda stolni s maslacem i pobrašniti te uliti smjesu. Peći tortu otprilike 40 – 60 minuta. Torta mora ostati nešto mekanija u sredini. Ohladiti tortu.
Priprema preljeva:
Otopiti čokoladu na pari, dodati Zvijezda šlag i ekstrakt vanilije i sve miješati dok preljev ne poprimi ujednačenu smeđu boju te ga vrućeg preliti na ohlađenu tortu.
Ukrasite prema želji.
Sastojci:
Biskvit:
- 225g tamne čokolade
- 6 jaja
- Prstohvat soli
- 125g Zvijezda stolni s maslacem
- 500g kesten pirea (zamrznut ili svjež)
- 2 žlice ruma
Preljev:
- 100g tamne čokolade
- 2,5 dl Zvijezda šlag
- 1-2 kapljice ekstrakta vanilije