[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]
Upute za pripremu:
Odvojimo žumanjke od bjelanjka. Od bjelanjka i 60g šećera u prahu napravimo čvrsti snijeg. Zvijezda stolni sobne temperature pjenasto izmiksamo sa preostalim šećerom u prahu i vanili šećerom.
Postepeno dodajmo žumanjke, brašno i mljevene bademe i sve sjedinimo da dobijemo glatku smjesu. Na kraju umiješamo napravljeni snijeg. Smjesu izlijemo u prethodno namazani kalup za torte koristeći Zvijezda stolni i brašno.
Na smjesu posložimo breskve prethodno narezane na tanke ploške. Ukrasimo tortu listićima badema. Tortu stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva otprilike 40 – 50 minuta. Ohlađenu tortu ukrasite šećerom u prahu.
[/vc_column_text][/vc_column]
Sastojci:
- 180g Zvijezda stolni
- 120g šećera u prahu
- 5 kom jaja
- 110g glatkog brašna
- 90g mljevenih badema
- 1 vanili šećer
- 500g bresaka
- listići badema