[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]
Upute za pripremu:
Biskvit od badema: Bjelanjke sa šećerom izradimo u snijeg i dodamo nasjeckane bademe. Pomoću slastičarske vrećice na papiru za pečenje napravimo dva kruga, promjera 22 cm. Gotovu smjesu sušimo oko 1 sat na 150 stupnjeva u ranije zagrijanoj pećnici.
Čokoladno prhko tijesto: Brašno i kakao zajedno prosijemo te dodamo narezani Zvijezda stolni sobne temperature i šećer u prahu. Sve mikserom izmiješamo u mrvičastu smjesu. Dodamo jaje i zamijesimo tijesto. Tijesto ostavimo u hladnjaku otprilike 20 minuta. Ohlađeno tijesto razvaljamo, prebacimo u okrugli kalup i pečemo na 180 stupnjeva otprilike 10- 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.
Krema: Zvijezda margarin za kreme sobne temperature pomiješamo sa šećerom u prahu. Dodamo otopljenu čokoladu i dobro promiješamo.
Slaganje torte: Tortu slažemo tako da na dno stavimo prhko tijesto, zatim 1/3 kreme , 1/3 bobičasto voća po želji. Na to slažemo biskvit od badema, 2/3 kreme, 2/3 bobičastog voća. Zadnji sloj torte je druga polovica biskvita od badema i ostatak kreme kojom obložimo cijelu tortu. Za dekoraciju koristimo ostatak voća.
[/vc_column_text][/vc_column]
Sastojci:
Biskvit od badema:
- 4 kom bjelanjaka
- 150g šećera
- 100g nasjeckanih badema
Čokoladno prhko tijesto:
- 125g brašna glatko
- 30g kakaa za kolače
- 100g Zvijezda stolnog
- 50g šećera u prahu
- 1 jaje
Krema:
- 125g Zvijezda margarin za kreme
- 75g šećera u prahu
- 100g čokolade