Torta od bobičastog voća

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Biskvit od badema: Bjelanjke sa šećerom izradimo  u snijeg i dodamo nasjeckane bademe. Pomoću slastičarske vrećice  na papiru za pečenje napravimo dva kruga, promjera 22 cm. Gotovu smjesu sušimo oko 1 sat na 150 stupnjeva u ranije zagrijanoj pećnici.

Čokoladno prhko tijesto: Brašno i kakao zajedno prosijemo te dodamo narezani Zvijezda stolni sobne temperature i šećer u prahu. Sve mikserom  izmiješamo u mrvičastu smjesu. Dodamo jaje i zamijesimo tijesto. Tijesto ostavimo u hladnjaku otprilike 20 minuta. Ohlađeno tijesto razvaljamo, prebacimo u okrugli kalup i pečemo na  180 stupnjeva otprilike 10- 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.

Krema: Zvijezda margarin za kreme sobne temperature pomiješamo sa šećerom u prahu.  Dodamo otopljenu čokoladu i dobro promiješamo.

Slaganje torte: Tortu slažemo tako da na dno stavimo prhko tijesto, zatim 1/3 kreme , 1/3 bobičasto voća po želji. Na to slažemo biskvit od badema,  2/3 kreme,  2/3 bobičastog voća. Zadnji sloj torte je druga polovica biskvita od badema i ostatak  kreme kojom obložimo cijelu tortu. Za dekoraciju koristimo ostatak voća.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

Biskvit od badema:

  • 4 kom bjelanjaka
  • 150g šećera
  • 100g nasjeckanih badema

Čokoladno prhko tijesto:

  • 125g brašna glatko
  • 30g kakaa za kolače
  • 100g Zvijezda stolnog
  • 50g šećera u prahu
  • 1 jaje

Krema:

[/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci