Švedska pita s jabukama

Priprema

  1. Umutiti Zvijezda stolni sobne temperature, žumanjak, jogurt, 4 žlice šećera, brašno i prašak za pecivo. Dobro zamiješati. Podmazan i pobrašnjen pleh obložiti tijestom.
  2. Na kratko staviti u toplu pećnicu, par minuta na 180°.
  3. Premazati tijesto pekmezom po želji.
  4. Jabuke naribati i nasjeckati na tanke ploške. Posuti cimetom, 5 žlica šećera i kratko dinstati.
  5. Rasporediti omekšale jabuke preko tijesta, na jabuke rasporediti grožđice, staviti u pećnicu na 180° na 15 – 20 minuta. Izvaditi i premazati smjesom od bjelanjaka.
  6. Za premaz zamijesiti bjelanjke, 6 žlica šećera i vanilin šećer. Dobro zamiješati i premazati pitu, zatim ju ponovno vratiti u toplu pećnicu još desetak minuta na nešto slabijoj temperaturi. Da se premaz od bjelanjaka lagano ne zapeče, poprimi blago zlatnu boju na vrhovima.
  7. Ostaviti da se ohladi i poslužiti.

Sastojci

  • 250 g Zvijezda stolnog
  • 4 jaja
  • 15 žlica šećera
  • 5 žlica jogurta
  • 400 g brašna
  • Prašak za pecivo
  • 1 kg kiselih jabuka
  • 50 g grožđica
  • Cimet
  • 1 vanilin šećer
  • pekmez
Podijeli sa drugima:
Povezani članci