Štruca s ušećerenim voćem

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Na radnu površinu prosijte brašno pa u sredini udubite jamicu. U nju ulijte jaje i žumanjak. Uokolo rasporedite usitnjeni margarin i kvasac, šećer, koricu naranče, piment, cimet i sol, zatim uz postupno dolijevanje mlijeka od svih sastojaka umijesite dizano tijesto. Pokrijte ga i ostavite na toplome najmanje 1 sat da udvostruči obujam. Probrane grožđice prelijte s 4 žlice ruma, dok preostalim rumom nakapajte ušećerenu koricu naranče.

Postupak: Prikladni duguljasti kalup za kruh obložite papirom, a pećnicu ugrijte na 180 °C. Na radnoj površini posutoj brašnom tijesto još jednom premijesite te mu dodajte marinirano voće. Istanjite ga valjkom 4 cm debelo pa ga dva puta preklopite preko sredine. Štrucu položite u kalup, prekrijte je toplom krpom i ponovno ostavite 1 sat na toplome mjestu. Dignuto tijesto pecite 1 sat i 15 minuta. Još topli kolač odmah izvadite iz kalupa, malo ga ohladite i premažite otopljenim margarinom te obilno pospite šećernom mješavinom. Kolač poslužite tek nakon što je 2 dana odstajao. Na hladnome mjestu možete ga čuvati 4 tjedna. ZA 14 KOMADA

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • 620 g glatkog brašna
  • 200 g Zvijezda stolnog
  • 60 g svježeg kvasca
  • malo soli
  • 190 g šećera
  • 1 jaje, 1 žumanjak
  • oko 2,5 dl mlijeka
  • 1 žličica cimeta
  • 200 g ušećerene korice naranče
  • 150 g grožđica
  • 8 žlica ruma
  • ribana korica 1 naranče
  • otopljeni Zvijezda stolni margarin
  • šećer u prahu s vanilijom za posipanje
  • papir za kalup
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci