Srdele na lešo

Priprema

Ključno je očišćene srdele kuhaju vrlo kratko na umjerenoj vatri u vrlo malo vode, tek toliko da prekrije ribu. U ključalu vodu najprije se stavi narezana kapula, potom cijeli češnji češnjaka, zatim ostali sastojci, uključujući i polovicu ulja. Potom se stavi riba, a lešada je gotova za nekoliko minuta, ovisno o veličini srdela. nakon što se skine s vatre dodaje se ostatak ulja.
Recept by Rene Bakalović

Sastojci

  • 500 g svježih srdela
  • 1 veća ili 2 manje kapule (ljutike su još bolje)
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 2-3 lovorova lista
  • žlica kapara, najbolje usoljenih
  • vezica peršinovog lista
  • nekoliko zrna crnog i bijelog papra
  • 1 dcl bijelog suhog vina
  • 1 žlica kvasine
  • 1 dcl Ol dalmatia ulja
Podijeli sa drugima:
Povezani članci